آبگرفتگی سال ۹۰ رشت

پرونده اختصاصی گیلانیان :
نایبرئیس شورای شهر رشت :
اگر پروژه بانک جهانی درباره احداث فاضلاب بهداشتی بموقع اجرا و به بهرهبرداری میرسید، مشکل شهر رشت تا به حال حل شده بود
محمدحسن عاقلمنش، نایبرئیس شورای شهر رشت، شبکه فاضلاب این شهر یک شبکه کهنه و فرسوده ۷۰۰ کیلومتری است و عدم لایروبی آن در سالهای اخیر یکی از عوامل ایجاد مشکل آبگرفتگی در سطح شهر است.
وی به اجرای پروژه فاضلاب بهداشتی با حمایت بانک جهانی توسط اداره آب و فاضلاب استان اشاره میکند و میگوید: برای اجرای این پروژه و به منظور لولهگذاریهای فاضلاب صنعتی، پیمانکاران اداره آب و فاضلاب اقدام به کندهکاری در سطح شهر کردند، ولی به دلیل نبود نظارت درست برخی انشعابات سنتی فاضلاب با قدمت بیش از ۵۰ سال شکسته و پس از یک مرمت جزیی به حال خود رها شدهاند و بسیاری از آبگرفتگیها و بالا زدن آب نیز از همین نقاط شکسته رخ میدهد.
(جام جم آنلاین / پنجشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۰)
مدیر سابق اداره آبفا :
شبکه جدید فاضلاب در صورت بهرهبرداری صرفا فاضلاب را منتقل میکند و این آبگرفتگیهای سطح شهر مربوط به شبکه انتقال آبهای سطحی است
ناصر امینی با بیان اینکه پروژه آب و فاضلاب شهر رشت مربوط به سالهای ۷۰ و ۷۱ است، میافزاید: به دلیل کمبود اعتبارات از یک سو و توسعه سریع شهر رشت از سوی دیگر قرار شد از اعتبارات بینالمللی هم در این بخش استفاده شود که از اعتبارات بانک جهانی برای بخشی از این طرح استفاده شد نه برای همه آن.
وی علت آبگرفتگی معابر را فرسایش بیش از حد آسفالت خیابانها و ورود آن به شبکه فاضلاب، وارد شدن بیش از حد زباله داخل شبکه فاضلاب سنتی و مسدود شدن راههای آن، عدم لایروبی شبکه فاضلاب سنتی و عدم اجرای مناسب شهرسازی در محیطهای پیرامونی شهر رشت میداند و میافزاید: شبکه جدید فاضلاب در صورت بهرهبرداری صرفا فاضلاب را منتقل میکند و این آبگرفتگیهای سطح شهر مربوط به شبکه انتقال آبهای سطحی است.
وی ضمن رد ادعای مسوولانی که میگویند پیمانکاران سازمان آب و فاضلاب هنگام حفاری برای شبکه جدید فاضلاب، باعث شکستگی بسیاری از لولههای شبکه قدیمی فاضلاب شدند، اظهار میکند: قبول داریم که برخوردهایی با شبکه قدیمی صورت گرفته و شکستگیهایی هم رخ داده، اما هر جا خراب و شکسته شده، بلافاصله آن را ترمیم کردیم و هیچ شکستگی و ترکیدگی لولهای به حال خود رها نشده است.
(جام جم آنلاین / پنجشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۰)
معاون خدمات شهری شهرداری رشت :
شناسایی ۲۰ نقطه تجمع آب های سطحی
معاون خدمات شهری شهرداری رشت معتقد است زمانی که سازمان آب و فاضلاب اقدام به احداث سیستم جمعآوری فاضلاب خانگی جهانی (پروژه بانک جهانی) کرد، پیمانکاران این سازمان در زمان حفاری و به علت نبود نظارت از سوی سازمان آب و فاضلاب مقدار زیادی از لولههای فاضلاب سنتی را شکستند و ترمیم نشده به حال خود رها کردند که شهرداری همچنان در حال تعمیر و مرمت این لولههای شکسته است.
سیدمجتبی دانا در گفتوگو با خبرنگار جام جم میافزاید: از سال ۱۳۷۰ سیستم فاضلاب سنتی شهر رشت که هم برای جمعآوری آبهای سطحی و هم فاضلاب خانگی به کار میرفت، با تمامی ادوات، ماشینآلات و کارگرهای شهرداری به سازمان آب و فاضلاب واگذار شد، در حالی که پیش از آن مسوولیت همه امور این شبکه ازجمله پاکسازی و لایروبی آن به عهده شهرداری بود.
وی با بیان این که سیستم فاضلاب شهر رشت با قدمت یکصد ساله هم کار جمعآوری فاضلاب خانگی را انجام میدهد و هم کار جمعآوری آبهای سطحی شهر راتاکید می کند: ۴ سال پیش، حدود ۲۰ نقطه در شهر به عنوان محل تجمع آبهای سطحی شناسایی شد که الان با اقداماتی از قبیل لولهگذاری در آن نقاط و اتصال آنها به رودخانه، مشکل تجمع آبهای سطحی در این نقاط را برطرف کردیم ،اما مشکل فعلی ما فاضلاب است که از شبکه کهنه بالا میزند و نه گرفتگی و تجمع آبهای سطحی و اگر پروژه بانک جهانی اجرا شود، بخش اعظمی از مشکل ما هم حل میشود. چراکه شبکه فاضلاب سنتی را از اداره آب و فاضلاب تحویل گرفته و آن را تنها به جمعآوری آبهای سطحی اختصاص میدهیم.
(جام جم آنلاین / پنجشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۰)
حمید روشن روان ، مدیر عامل آب و فاضلاب شهری گیلان :
آبگرفتگی ناشی از آبهای سطحی است، باید شبکه جمع آوری آبهای سطحی در شهر فعال باشد ربطی به اجرای پروژه آب و فاضلاب ندارد
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری گیلان با اشاره به اینکه ثمرات مثبت پروژه های بانک جهانی در استان نباید فراموش شود، گفت: اگر اجرای این پروژه ها نبود هیچ وقت امکان تکمیل چرخه بهداشتی فاضلاب در گیلان فراهم نمی شد. مدیرعامل آبفای شهری گیلان به مسئله آبگرفتگی و اجرای شبکه فاضلاب در رشت اشاره کرد و گفت: آبگرفتگی ناشی از آبهای سطحی است، وقتی در شهر رشت طی ۸ ساعت بیش از ۱۴۰ میلیمتر باران می بارد باید شبکه جمع آوری آبهای سطحی در شهر فعال باشد ربطی به اجرای پروژه آب و فاضلاب ندارد.
وی افزود: در تمامی شهرهای کشور شبکه های جمع آوری آبهای سطحی از شبکه فاضلاب مجزاست، فاضلاب بار آلودگی دارد و نباید با آبهای سطحی مخلوط شود بنابراین شبکه آبهای سطحی گیلان که یک شبکه سنتی است توسط شهرداری رشت طرح کاملی برای جمعآوری آبهای سطحی از طرف شهرداری تدوین شده است.
روشن روان در ادامه به حفاریها در سطح شهر رشت اشاره کرد و یادآورشد: علاوه بر شرکت آب و فاضلاب، دستگاههای دیگری از قبیل گاز، مخابرات، برق و غیره برای خدمات رسانی به مردم خیابانها و معابر شهری را حفاری می کنند.
(مهر – ۲۹/۱۱/۱۳۹۰)
رشت اما …
نظرات
بدون نظر