بهمن ناصحی خبر داد :
اجرای طرح خودکفایی برنج در کشور

گیلانیان : بهمن ناصحی شامگاه چهارشنبه در جلسه کانون هماهنگی دانش و صنعت برنج گیلان در موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: ۴۱ درصد تولید برنج کشور در گیلان تولید میشود.
وی با اشاره به تولید ۴۲ درصدی برنج کشور در استان مازندران، افزود: تولید برنج باید اقتصادی و تجاری شود.
ناصحی خارج نشدن زمینهای زراعی از چرخه تولید در استانهای شمالی را نیازمند اقتصادی شدن تولید برنج دانست و تصریح کرد: اراضی کشاورزی استانهای شمالی در کشور جایگزین ندارد.مسئول طرح خودکفایی برنج کشور با بیان اینکه کانون هماهنگی دانش و صنعت برنج در حفظ اراضی شالیزاری رسالت سنگینی به عهده دارد، گفت: کاهش هزینه تولید موجب میشود کشاورزی به فکر تغییر کاربری زمین نباشد.وی به طرح خودکفایی برنج در کشور اشاره کرد و گفت: طرح خودکفایی برنج تا دو سال آینده در کشور اجرایی میشود.
ناصحی بر ضرورت فرهنگسازی در زمینه مصرف برنج تاکید کرد و اذعان داشت: هزینه تولید برنج با تدوین برنامه صحیح کاهش مییابد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این جلسه بحث فرآوری پس از تولید را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: بحث خوشه ادوات کشاورزی در گیلان را دنبال میکنیم.
محمدحسین اصغریان به احداث کارخانه ضایعات برنج در گیلان اشاره کرد و افزود: ۳۰ میلیون یورو ارزش ماشینآلات این کارخانه برآورد شده است.
وی با بیان اینکه این کارخانه قابلیت جمعآوری ۱۰ درصد ضایعات برنج گیلان را دارد، تصریح کرد: بحث خوشه ادوات کشاورزی را در استان دنبال میکنیم و در این زمینه با پارک علم و فناوری در حال انعقاد قرارداد هستیم.
اصغریان با تاکید براینکه کشاورزی باید از خرده مالکی خارج شده و مکانیزه شود، ابراز داشت: مکانیزه شدن مزارع مقدمه خارج شدن اراضی کشاورزی از خرده مالکی است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان به رتبه ۱۳ استان در شاخصهای توسعه یافتگی اشاره کرد و یادآور شد: گیلان از نظر اشتغال رتبه نهم و از نظر تعداد واحدهای صنعتی رتبه هشتم کشور را دارد.
وی ادامه داد: گیلان در صنعت داروسازی رتبه چهارم کشور را دارد و تنها کارخانه تولید ضدسرطانی خاورمیانه در این استان فعالیت میکند ضمن اینکه تعداد شرکتهای معتبر داروسازی در استان بسیار است.
اصغریان گیلان را جزو استانهای برتر کشور در صنعت قطعهسازی برشمرد و خاطرنشان کرد: گیلان در بحث محصولات راهبردی مانند برنج، مرکبات، چای، فندق، زیتون، بادام زمینی و گل گاوزبان قابلیتهای بسیاری دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان وسعت این استان را کمتر از یک درصد مجموع کشور عنوان کرد و اذعان داشت: بخش عمده وسعت گیلان توسط جنگلها و مراتع پوشیده شده است.
وی بافت مسکونی گیلان را متراکم خواند و اظهار داشت: شهرها در گیلان بههم پیوسته است.
اصغریان رتبه گیلان در معدن کشور را در ردیف ۲۱ نامید و خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱٫۸ درصد استخراج کشور در گیلان انجام شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از استخراج دو درصد معادن کشور تا پایان سال جاری در این استان خبر داد و افزود: بالغ بر ۸۶ هزار نفر کارگر بیمه شده در گیلان فعالیت میکنند.
وی گیلان را جزو ۱۰ استان برتر در حوزه تجارت معرفی کرد و گفت: حدود ۹۵ هزار واحد صنفی دارای پروانه و فاقد پروانه در گیلان وجود دارد.
اصغریان گیلان را از نظر گمرکی بسیار فعال ذکر کرد و بیان داشت: بزرگترین بندر ایران در دریای خزر در گیلان قرار دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان ظرفیت بندر انزلی در حال حاضر را ۸٫۵ میلیون تن دانست و تصریح کرد: ظرفیت این بندر بهزودی به ۱۱ میلیون تن در سال ارتقا مییابد.
وی با اشاره به احداث بندر کاسپین در منطقه آزاد انزلی، ابراز داشت: چند بندر کوچک دیگر نیز در شهرهای آستارا، چمخاله لنگرود و کیاشهر در آستانه اشرفیه در حال ساخت است.اصغریان به پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی احداث راهآهن گیلان اشاره کرد و افزود: این خط راهآهن پس از راهاندازی ظرفیت جابهجایی ۱۰ میلیون تن کالا در سال را دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه کریدور شمال جنوب از این استان میگذرد، خاطرنشان کرد: گیلان مرز خشکی و آبی با کشورهای CIS دارد و از این لحاظ مزیت تجاری بسیار ارزشمندی برای استان محسوب میشود. وی گیلان را از نظر نیروی انسانی تحصیلکرده جزو استانهای برتر کشور خواند و متذکر شد: مراکز علمی و پژوهشی بسیار قدرتمندی در گیلان فعالیت دارند.
اصغریان به مرکز پرورش ماهیان خاویاری در استان اشاره کرد و اذعان داشت: گیلان مستعد جهش قابل توجهی در حوزه صنعت، معدن و تجارت است و امیدواریم با تلاشی که در استان صورت میگیرد و حمایتی که از مرکز میشود، به جایگاه واقعی خود برسیم./فارس
نظرات
بدون نظر