گیلانیان
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ Wednesday, 17 August , 2022
ژوئن 4, 2012 کد خبر : 9496 خبر ها

مديركل دامپزشكي گيلان به اين سوال پاسخ داد :

برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو چه باید کرد ؟

برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو چه باید کرد ؟

گیلانیان :‌مدیرکل دامپزشکی استان گیلان در پاسخ به این سوال که برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو چه باید کرد ، گفت: با توجه به وقوع بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در بخش هایی از شرق کشور ارایه توصیه های بهداشتی به مردم این استان برای پیشگیری از این بیماری ضروری دیده شده است.

دکتر ‘علی بشری معافی’ با تاکید بر رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم برای پیشگیری از بیماری یاد شده، افزود: کسانی که با دام، لاشه، ترشحات خون و خون دام در تماس هستند باید از وسایل ایمنی شامل؛ لباس کار، چکمه، دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند.

وی با بیان این که در زمان خرید گوشت کنترل وجود مهر بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه ضروری است، ادامه داد: پس از خرید گوشت آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و بعد مورد استفاده قرار گیرد و همچنین برای تماس با گوشت تازه و آلایش های آن حتما از دستکش استفاده شود. وی تاکید بر این مطلب که از کشتار دام در خارج از کشتارگاه با عنوان نذر یا قربانی ‘در مراسم مذهبی و عروسی’ باید خودداری شود، بیان کرد: در صورت وجود زخم در دست یا سایر نواحی بدن از تماس با لاشه، ترشحات و خون دام جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان گیلان اضافه کرد: گوشت های بسته بندی شده تحت نظارت دامپزشکی دارای مشخصات ثبت شده از جمله تاریخ تولید، انقضاء و … مطمئن تر است. وی خاطر نشان کرد: جگر خام و نیمه پخته نباید مورد استفاده قرار گیرد و بعد از گذشت ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال نسبت به خرد کردن آن اقدام شود.

بشری معافی تصریح کرد: قضابان نیز بایستی در حین کشتار از وسایل ایمنی حفاظت فردی شامل لباس کار مناسب، دستکش، ماسک، عینک و چکمه استفاده کنند. وی از دامداران نیز خواست تا از تماس با کنه و له کردن آن با دست خودداری کنند و همچنین نسبت به پاکسازی و سمپاشی جایگاه دام و بدن دام اقدام نمایند.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان منتقل می شود و یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که عمدتا به وسیله کنه انتقال می یابد، به طوری که ویروس با حمله به عروق های کوچک بدن موجب کاهش استحکام و تخریب مویرگ ها شده و با شوک شدید و حاد به سرعت موجب مرگ می شود./ایرنا

اخبار مرتبط

نظرات

  • باعرض سلام و خسته نباشی خدمت شما. از اینکه اطلاع رسانی می کنید واقعا متشکرم . ولی باید این اطلاع رسانی بیشتر از شبکه ملی یا محلی باشد چون خودم در این رشته مشغول به کارم عده ای از دامداران بدون اطلاع کنه های روی بدن دام را بادست میکنن که شدیدا خطرناک می باشد . باید توصیه های بهداشتی فراگیر باشد . باتشکر

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی