گیلانیان
چهارشنبه ۹ آذر ۱۴۰۱ Wednesday, 30 November , 2022
جولای 27, 2012 کد خبر : 11102 خبر ها

قابل توجه مسئولان نظارتي :

بر اثر ضعف نظارتی نان دو نرخی می رود سه نرخی شود !؟

بر اثر ضعف نظارتی نان دو نرخی می رود سه نرخی شود !؟

این روزها که کالاهای اساسی مردم در عرصه رقابت افزایش قیمت ها فعالیت چشمگیری دارند و این امر باعث کمیاب شدن برخی از اقلام از جمله مرغ شده که در نتیجه بیش از ۲۰۰ واحد صنفی که منتظر یک ماه رمضان روزشماری می کردند مغازه هایشان را تخته کرده و بالاجبار به مرخصی اجباری محکوم شدند ، ( نان بربری ) هم از این فعالیت بی بهره نماند و با تقسیم نان به دو نوع ساده و خشخاشی بخشی از سود حاصله از گرانی را به سمت جیب نانوایان سرازیر نموده است .

این ادعا بدانجهت است که مشاهده می شود برخی از نانوایان زحمت کش اگر نگوییم با استفاده از آشفتگی بازار ، بلکه بگویم با استفاده از حسن اعتماد مردم و مسئولان در ماه مبارک رمضان که نیاز عموم مردم به نان بیش از هر زمان دیگر تابع محدودیت زمانی است بدون توجه به قدرت خرید اقشار مختلف نان خشخاشی را به عنوان نان بر تر بیش از نان ساده تولید و به طریق زیرکانه و با سوء استفاده از این ایام با برکت که مردم روزه دار تاب و توان ایستادن در صف طویل نانوائی نزدیک به افطار را ندارند به طریق زیرکانه ای تولید و به معرض فروش می گذارند و مردم روزه دار نیز بر اثر اجبار برای کوتاه کردن زمان انتظار و رساندن به موقع نان به سفره افطاری خانواده مجبور به تسلیم ترفند این آقایان می شوند و نان مورد نیاز خود را یکصد تومان گرانتر نسبت به قیمت مصوب خریداری می نمایند در حالیکه بسیاری از همین دانه های کنجد در محل تحویل از نان جدا و پخش زمین می شود !

البته نان خشخاشی یک پدیده نوظهوری نیست و پیش از اینها و حتی قبل از انقلاب نیز با این تفاوت وجود داشته که بنا درخواست مشتری نان کنجدی یا خشخاشی تولید و تحویل مشتری می نموده است و این کار نیز عمل شاقی نبوده و تنها در زمان سپردن خمیر نان به تنور چند دانه خشخاش یا کنجد به آن اضافه می شده است و مثل زمان ما نبود که نان خشخاشی یا کنجدی با تصویب یک مرجعی ولو غیر رسمی تولید و با سوء استفاده نانوا از ضیق وقت مردم روزه دار آن را به میزان انبوه آماده و با قیمت مضاعف به مشتری تحمیل نماید .

البته هنر برخی از آقایان نانوایان در همین حد خلاصه نمی شود بلکه چند روزی است که به اختراع جدیدی دست یافتند و با استفاده از همین خمیری که نان ساده و به اصطلاح خشخاشی تولید می نمایند نوع دیگری از نان به نام ( نان سبوسی ) تولید و به خورد خلق الله می دهند که خود جای سؤال دارد ؟

حال چگونه ممکن است از یک نوع خمیر سه نوع نان تولید نمود باید کارشناسان خلاقی که نان بربری هر تنور صنعتی گردان را به ۱۸ درصد خشخاشی و ۸۲ درصد نان ساده تقسیم می کنند باید پاسخگو دهند !؟ شاید همین تقسیمات بدون کارشناسی شان  هست که آمار تولید برخی نانوائی ها برعکس و به مردم تحمیلی می شود .

معلوم نیست متولیان امر با چه ملاک و معیاری و با چه نظارتی نان بربری را به انواع و اقسام و درصد های غیر حساب با تفاضل قیمت تعیین کرده‌ اند .

نانوای محل به خبرنگار ما می گوید : ۱۸ درصد نان ها خشخاشی به قیمت ۵۰۰ تومان و ۸۲ درصد آن ساده و به قیمت ۴۰۰ تومان عرضه می شود ولی وقتی مشتری عملا نتیجه کار نانوا را برعکس می بیند و بر نعل وارونه او  اعتراض می نماید با اهانت شریک نانوا مواجه می شود که این جسارت نمی تواند بدون پشتیبان باشد ، بدون شک یا به حمایتی دلگرم است و یا از عدم وجود نظارت و نظام مشخص بر نانوائی ها اطمینان مستظهر است که بی مهابا در جلوی مردم از مشتریان خود (زهر چشم) می گیرد !؟

به نظر می رسد تعیین کننده درصد نوع تولید نان خودش نانوا بوده و خواسته خود و همکارانش را نانوار کند زیرا امروزه از نانوائی های سنتی که ظرفیت هر تنور آن قابل شمارش بوده وجود ندارد و یا اگر وجود داشته باشد از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی کند و تنور های صنعتی گردان جایگزین سنتی شده که به سبب چرخشی بودن سطح تنور نانوا هر لحظه می تواند جای خالی نان پخته را پر نماید و به بهانه رعایت ۱۸ درصد حتی این نوع نان را به ۸۰ و گاهی ۱۰۰ درصد افزایش دهد و در عمل ۸۰ درصد نان بربری این قبیل نانوایان به قیمت غیر واقعی عرضه می شود !؟

حال از همین خمیری که نان ساده و با افزودن چند دانه کنجد ، نان خشخاشی از آن به عمل می آید چگونه می توان از آن ( نان سبوسی ) تولید و تحویل خواص داد خود جای تعجب دارد !؟

اصلا اتحادیه نانوایان چرا به کسانی که نانوا نیستند و پای کار حضور ندارند و با این حرفه آشنائی ابتدائی ندارند و تنها به دنبال سود خود هستند پروانه کسب نانوائی می دهد تا پروانه خود را به انواع حیل به دیگران اجاره بدهند و نانوایان واسط ناگزیر شوند برای پرداخت اجاره به صاحب پروانه و تأمین هزینه ها و سود خود مشتری را به پیچانند و مجبور کنند تا نان را گران تر از نرخ مصوب بفروشند ؟

آیا شریک نانوا برای توجیه عمل خلاف خود مجوز اهانت به مشتری را دارد ؟ که به به نظر می رسد داشته باشد ؟!!

امیدواریم در ایام ماه مبارک رمضان که به طور طبیعی صف های نانوائی طولانی تر و حوصله روزه داران تنگ تر و دعا و نفرین احتمالی شان کارساز تر می شود مقامات نظارتی نظارت بیشتر و حساب شده‌ای را اعمال نمایند تا ۱۸ درصد نانوایان به ۸۰ درصد نرسد و مسئول مربوطه نیز از سر لطف به روزه داران قیمت خشخاش نانوایان را ارزان نمایند تا نانوای محترم ناچار نشود بابت چند دانه آن ۱۰۰ تومان به اجبار از این مردم روزه دار بستاند.

مگر اینکه تصمم حضرات به تغییر ذائقه مردم باشد که در این صورت کاری از مردم ساخته نیست و باید تحمل کنند !!

اخبار مرتبط

نظرات

  • بنام خدا
    گزارشگریاخبرنگار یا مشتری محترم یا هر چه که می خواهید باشید!
    مشکل اینها که زحمت کشی و از هر دری چیزی نگاشتی نیست مشکل جای دیگر است مثل دیرآمدی می خواهیدزود بروید یا خرده حساب قبلی داری که الان موقع جبران آن است یا مشکل خدای نکرده فرهنگی داری و می خواهید خودتان را نشان دهید درهر صورت این گزاش نیست بیشتر یک توهین است و امیدوارم که در این ایام ماه مبارک خود را پاک از گناه تهمت و افترا کنی . تا سیه روز شود هر که در اود غش باشد.

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

متاسفم مطلبی برای نمایش وجود ندارد