سال ۸۹ : برنجکاری گیلان از حرف تا عمل

اختصاصی گیلانیان :
۸۹/۰۳/۲۱
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:
۳۰ درصد تولید برنج گیلان پرت میشود
خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزیی گیلان گفت: ۳۰ درصد تولید برنج گیلان پرت میشود در حالی که نرم پرتی در دنیا ۱۲ درصد است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، اردشیر روحی بعد از ظهر امروز در جمع مردم این شهر در مصلای رشت گیلان را دومین استان کوچک کشور و متراکمترین استان پس از تهران نامید و افزود: ۳۵ درصد خاک گیلان قابلیت کشاورزی دارد.
وی با بیان اینکه ۴۷ درصد جمعیت گیلان ساکن روستاها هستند، اظهار داشت: سرانه کشاورزی استان ۷/۰ هکتار است که توجیه اقتصادی ندارد و باید به صورت علمی و برنامهای حرکت کنیم تا هزینههای کشاورزی پایین آید.
روحی کشاورزی ترکیبی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: این کشت باید در جوار منازل روستایی انجام گیرد و کشت گلخانهای میتواند از راهکارهای مناسب باشد بهویژه اینکه دولت در این زمینه آموزش و تسهیلات میدهد. وی استفاده از بذرها با عملکرد بالا در کشت برنج را از اقدامهای مهم جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: امسال از این نوع بذر در ۱۶۰ نقطه استان کشت میشود که تحولی بزرگ در کشت برنج است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پرتی در بخش برنج را بسیار بالا دانست و خاطرنشان کرد:۳۰ درصد تولید برنج در استان پرت میشود در حالی که نرم پرتی در دنیا ۱۲ درصد است. روحی از ورود دستگاههای جدید برای جلوگیری از پرتی برنج در استان خبر داد و افزود: کارخانههای برنجکوبی به این دستگاهها تجهیز و نوسازی میشوند. وی ادامه داد: اگر در بخشهای مختلف کشاورزی گیلان تلاش نشود تغییر کاربریها در استان به سرعت انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت کشت مکانیزه در شالیزارهای استان اظهار داشت: کشاورزی و شالیزارهای گیلان باید کشت مکانیزه شوند که میتوان با حمایت مردم و مسئولان این امر را انجام داد.
روحی همچنین با ابراز رضایت از وضعیت چای استان گفت: امسال کشاورزان چایکار آرامش دارند. وی در ادامه به وقایع مختلف در ماه خرداد اشاره کرد و افزود: خرداد در کشور ما زایشگاه وقایع ایران است زیرا اتفاقهای مختلفی در آن رخ داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر ملت ایران را از اتفاقهای مهم در خرداد ذکر کرد و اظهار داشت: حضور مقام معظم رهبری و جهتگیری ولایت در کشور سبب شده تا ملت به طرف اهداف عالی حرکت کند.
۸۹/۰۵/۰۷ –
علیرضا عزتی
برداشت برنج در گیلان
شالیکاران گیلانی همه ساله به طور میانگین یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک برداشت می کنند.که با این تلاش حدود ۳۸ درصد برنج کشور تولید می شود.
۲۸ مرداد ۱۳۸۹
افزایش تولید شلتوک برنج در گیلان
خبرگزاری موج – رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از افزایش ۱۰ درصدی تولید شلتوک برنج در این استان خبر داد.
به گزارش موج، اردشیر روحی گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد که پیش بینی میشود امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از این زمینها برداشت شود که ۳۵ هزار تن بیشتر از پارسال است.
پارسال یک میلیون و ۶۵ هزار تن شلتوک از شالیزارهای گیلان برداشت شده بود.
شالیکاران گیلانی تاکنون ۵۵ درصد شالیزارهای خود را برداشت کردند.
علی کاظمی، هاشمی، دم سیاه، طارم و حسن سرا از مهمترین برنجهای بومی استان گیلان هستند.
دوشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۸۹
نماینده مردم رشت در مجلس:
آمار خسارات برنج در گیلان نادرست است
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: آمار خسارات برنج ناشی از گرمازدگی و کرم ساقهخوار در گیلان به درستی اعلام نمیشود.
جبار کوچکینژاد در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با انتقاد از اعلام آمار خسارات محصول برنج گیلان اظهار داشت: در گیلان بسیاری از مدیران با آمار بازی میکنند و با ارائه ارقام رویایی خود را نمونه میدانند در حالی که با دلایل و آمار ثابت و محکم میتوان برخی از این نمونه شدنها را واهی اعلام کرد.
کوچکینژاد با اشاره به خسارات وارده و جدی به محصولات کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی گیلان آمار واقعی خسارات و ضرر محصولات کشاورزی را درست اعلام نکرده است.
وی برداشت محصول برنج امسال در صومعهسرا را در هر پنج هزار متر با سه گونی کاهش عنوان کرد و گفت: امسال به دلیل گرمای هوا کرم ساقهخوار برنج در کوچصفهان بلغ بر ۳۰ درصد آسیب وارد کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به اینکه مسئولان گیلانی نباید به جای همدردی با کشاورزان موجب افزایش خشم آنها شوند، تصریح کرد: اعلام آمارها نباید در یک جمعبندی خلاصه شود ضمن اینکه در لشتنشا و خشکبیجار کشاورزان بیش از ۵۰ درصد خسارات دیدهاند.
وی با تاکید بر اینکه عوامل اوضاع کشاورزان باید پاسخگو باشند، اظهار داشت: چرا با این همه حقوقی که از بیتالمال میگیرند، نتوانستند به داد کشاورزان برسند.
کوچکینژاد مشخص شدن ریشه اصلی ضرر و زیان کشاورزان را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: جلوگیری از این وضعیت مستلزم پیشبینیهای دقیق هواشناسی و دقت بیشتر مسئولان جهاد کشاورزی بوده است.
وی در ادامه با اشاره به رساندن ۲۰ درصد دانشجویان کارشناسی به مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای کشور طبق مصوبه برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: برنامه پنجم یک نگاه به آینده است که باید بلند پروازانه باشد تا دستگاهها با فعالیت بیشتر خود را به نقطه مورد نطر برسانند.
نماینده مردم رشت در مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور شش درصد از دانشجویان کارشناسی به مقاطع عالیه راه پیدا میکنند که این میزان در گیلان دو درصد است.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از آسیبهای وارده در حوزه علم و دانش باید تصمیم گیریهای منطقی صورت گیرد، تصریح کرد: به عنوان مثال باید با محدودکردن مقطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاههای دولتی ظرفیت آنها را در مقاطع عالیه افزایش دهند.
کوچکینژاد گیلان را دارای ظرفیت و افزایش تحصیلات تکمیلی خواند و افزود: ارتقای تحصیلات تکمیلی در استان موجب تولید ثروت و در نهایت ارتقای سطح علمی گیلان میشود.
شنبه ۳۰/۱۱/۱۳۸۹ – www.maj.ir
معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد :
خودکفایی ایران در تولید برنج تا ۲ سال آینده
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی که به گیلان سفر کرده بود،گفت:عزم رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات اساسی از جمله برنج در کشور بوجود آمده است.
جهانگیر پرهمت به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:دستیابی کارشناسان،محققان و مدیران اجرایی استان های گیلان و مازندران به دانش فنی،امکان رسیدن به خودکفایی برنج را تا ۲ سال آینده فراهم کرده است.
وی با اشاره به اختیاراتی که رئیس جمهور به استاندار گیلان محول کرده است، افزود: ظرفیت های موجود در استان های شمالی،شرایطی را بوجود آورده است تا مجموعه مدیریت استان درجهت بهره گیری از همه توانمندی های استان برای رسیدن به اهداف خودکفایی برنج استفاده کند ، درحال حاضر تولیدکنندگان و شالیکاران گیلانی با تولید بیش از یک میلیون تن شلتوک و ۶۵۰ هزارتن برنج سفید ۳۵ درصد از برنج مورد نیاز کشور را تولید می کنند.
نظرات
بدون نظر