طرح مولدسازی در راستای مردمیسازی اقتصاد است/ معرفی ۱۴۰ پزشک متخلف مالیاتی به دستگاه قضایی

گیلانیان : مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با بیان اینکه در طرح مولدسازی بسیاری از دستگاهای اجرایی که تاکنون در حیطه مولدسازی قرار نمیگرفتند، دامنه آنها گسترش پیدا میکند، گفت: در این طرح، شرکتها و بانکها به عنوان متولی پروژههای نیمه تمام، تکلیف دارند اموال مازاد خود را به ادارات اقتصاد و دارایی استانها معرفی کنند.
علیرضا نوروزی بهمبری عصر امروز در جمع اصحاب رسانه با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر و ولادت حضرت امام علی (ع) و روز پدر اظهار کرد: جهاد تبیین یکی از وظایف مهم دستگاههای اجرایی کشور است و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح مولدسازی املاک و داراییهای دولت افزود: آزادسازی داراییهای دولت و رفع معضلات و مشکلات شرکتهای دولتی به عنوان مقوله نجات و بحث تجمیع داراییهای دولت به دنبال مولدسازی اموال و داراییها است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با بیان اینکه در سالهای گذشته قوانین بودجه سنواتی نشان داد که مشکلات عدیدهای در مولدسازی اموال دولت داشتیم، گفت: با اضافه شدن داراییهای نفتی و پسانداز شدن آن، دولت دارای ثروت و درآمدهای است که این داراییها فاقد قدرت افزایش ارزش است.
نوروزی با اشاره به راهبری موثرتر و کارسازی برای مولدسازی این اموال مهم تصریح کرد: در روزهای گذشته سران سه قوه مصوبهای داشتند که آن مصوبه ۶۷ سران سه قوه بود و راهکار منسجمتری را برای طرح مولدسازی گرفتند و این مصوبه به اطلاع مقام معظم رهبری نیز رسیده و به نوعی یک حکم حکومتی است.
وی با بیان اینکه هیئت عالی مولدسازی داراییهای دولت تشکیل شده است، بیان کرد: این هیئت هفت نفره مصوباتی داشتند که قرار است که در ۲ سال اخیر عملکرد این هیئت در راستای مردمیسازی اقتصاد گام بردارند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با بیان اینکه این طرح کمک به شناسایی اموالی است که فراموش شده هستند، گفت: با این کار تولید افزایش پیدا میکند و سود مالی حاصل از این فروش نیز برای همه بسیار خوشایند خواهد بود.
نوروزی با بیان اینکه در این طرح بسیاری از دستگاهای اجرایی که تاکنون در حیطه مولدسازی قرار نمیگرفتند، دامنه آنها گسترش پیدا میکند، افزود: در این طرح، شرکتها و بانکها به عنوان متولی پروژههای نیمه تمام، تکلیف دارند اموال مازاد خود را به ادارات اقتصاد و دارایی استانها معرفی کنند تا اقدامات لازم برای مولدسازی انجام بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اواید مولدسازی شرکتها به استانهای مربوط تخصیص پیدا میکند، بیان کرد: به عنوان مثال اواید حاصل از مولدسازی آموزش و پرورش و بهداشت و درمان به خودشان تخصیص پیدا میکند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با بیان اینکه یکی از موانع مهم مولدسازی، ارزشگذاری این داراییها و املاک بود، تصریح کرد: مرجع قیمتگذاری به عنوان قیمت پایه کارشناسان رسمی بودهاند و به طبع آن حسب نظر کارشناس عرضه و تقاضا قیمتها تغییر کند و بالاتر از ظرفیت پذیرش بازار قیمتگذاری شود اما تصمیم بر این است که قیمت ارزشگذاری قیمت کارشناسی نباشد و اولویت قیمت پایه باشد.
نوروزی با اشاره به اینکه علاوه بر شیوه مزایده از روش مذاکره برای مولدسازی املاک استفاده میشود تا به آن هدف مشخص برسیم، گفت: براساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ حدود ۱۰۸ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از مولدسازی داراییهای دولت تامین میشود تا آنچه در سالهای قبل محقق نشد را در سال آینده محقق کنیم.
وی با بیان اینکه املاک و داراییهای دولت ۲۲۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شده است، افزود: در سال جاری موفق شدیم که ۶۲ میلیارد تومان املاک دولت را بفروشیم که ۵۴ میلیارد تومان آن تاکنون وصول شده است.
پرداخت ۷۸۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال جاری
مدیر کل امور شعب بانک ملی استان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه شبکه بانکی بانک ملی استان گیلان در سال جاری مبلغ ۷۸۸ هزار میلیارد ریال پرداخت تسهیلات داشته است، اظهار کرد: از این میزان ۱۲۶ هزار میلیارد ریال در حوزه صنعت و معدن، ۱۴۶ هزار میلیارد در حوزه مسکن و شهرسازی، ۲۹۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و دو هزار میلیارد ریال در حوزه تسهیلات روستایی بوده است.
احمدرضا رجبی با اشاره به اقدامات مولدسازی بانک ملی افزود: در راستای مولدسازی از ۱۲۵ فقره اموالی که داشتیم و مازاد بود، طی برگزاری مزایده ۲۵ فقره به فروش رفته است که حدود یک هزار و ۲۸۶ هزار میلیارد ریال نیز درآمدزایی داشته است.
وی با بیان اینکه مزایدهها تا پایان سال ادامه دارد، گفت: بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد ریال در حوزه ساخت یک مدرسه در تالش هزینه شده است و سه مدرسه نیز به ویژه در خمام در حال ساخت است.
مدیر کل امور شعب بانک ملی استان گیلان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان باید ترغیت شوند به استفاده از تعهدنامههای بانکی بیان کرد: باید از پولپاشی در جامعه جلوگیری شود و باید استفاده از دستگاههای الکترونیکی در جامعه ترویج داده شود.
رجبی با بیان اینکه برقراری سوئیفت بین ایران و روسیه و ۱۳ کشور دیگر باعث میشود تا حدود زیادی تحریمهای ظالمانه را خنثی کنیم، افزود: این کار باعث میشود که مراودات بانکی ایران و کشورهای دیگر مجددا برقرار شود.
صادرات ۹۳۴ هزار تنی از مرزهای گیلان
ناظر گمرکات استان گیلان نیز در این جلسه با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران از متن مردم بوده و مردم ایران در این سالها در مقابل این تحریمهای ظالمانه مستکبران عالم، ایستادند.
صادق برزگر با اشاره به اینکه استان گیلان در گذشته سه مرز تجارت بینالملل داشت، افزود: امروز ظرفیت مرز تجارت گیلان به هفت مرز افزایش پیدا کرده است که این اتفاق بسیار مهم و ارزشمندی است.
وی با بیان اینکه مسؤولان استانی به این مزیت آگاه بودند، گفت: رونق دادن به مرز، کار مهمتری است و ۳۰ میلیون تن در مرحله اول و ۶۰ تن را در مرحله دوم بارگیری در مرزها داشتیم اما باید تمام زیرساختها و شرایط موجود ما جهت پیشرفت در این زمینه گسترش پیدا کند.
ناظر گمرکات استان گیلان با اشاره به اینکه در تجارت خارجی باید یک همدلی گسترده داشته باشیم، بیان کرد: تحول در حوزه نیروی انسانی بخش مهم برنامهریزی ما است زیرا گمرک سازمان بینالمللی است باید با آموختههای نظام اقتصاد جهانی همخوانی داشته باشد.
برزگر با بیان اینکه بحث زیرساخت و توسعه امکانات فیزیکی از دیگر برنامههای مهم گمرک است، گفت: دیپلماسی اقتصادی گمرکی یکی از موضوعات بسیار مهم است زیرا با گمرکات کشور آذربایجان ارتباطات گستردهای داریم و باید در این راستا اولویتهای نظام را نیز درنظر بگیریم.
وی با اشاره به آمار ده ماهه گذشته گمرکات گیلان افزود: میزان ۹۳۴ هزار تن صادرات با اعتباری بالغ بر ۴۳ میلیون دلار در ده ماهه امسال داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
ناظر گمرکات استان گیلان با تأکید بر اینکه تمامی این تجارتها در زمان تحریم صورت گرفته است، گفت: ما یک زمانی وارده کننده آهنآلات بودیم اما اکنون صادرکننده آهن آلات هستیم.
برزگر با بیان اینکه یک میلیون و ۲۹۰ هزار تن در ۱۰ ماهه امسال با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار واردات داشتیم، افزود: بیشتر واردات ما کالاهای واسطهای و اکثرا مواد اولیه برای خطوط تولید بوده است.
دریافت ۳۰ هزار میلیارد ریال حقبیمه در سال جاری
مدیرکل شرکت بیمه ایران در گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه فعالیت ما به نوعی بیمه بازرگانی است، اظهار کرد: ۲۴ شرکت بیمه ایران در گیلان وجود دارد که اکثر دارای عملکرد مناسب هستند.
حجتالله فلکیان با اشاره به اینکه فرهنگ بیمهای خوبی در گیلان حاکم است، افزود: عملکرد شرکتهای بیمهای در کل خوب بوده است و صنعت بیمه در کنار سایر صنایع نقش تأثیرگذاری در استان دارند.
وی با بیان اینکه تنها شرکتی که صدرصد دولتی است شرکت بیمه ایران است، گفت: مابقی شرکتها در حیطه شرکت خصوصی است و اقدامات و برنامه ریزیهای مخصوص به خود را دارند.
مدیرکل شرکت بیمه ایران در گیلان با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد ریال حقبیمه در سال جاری دریافت شده است، بیان کرد: شرکت بیمه ایران در گیلان از این منظر رتبه دهم را کشور دارد و با توجه به ۲.۵۵ درصد خسارت بیمه در سال جاری در این قسمت هم رتبه دهم کشور را داریم.
فلکیان با بیان اینکه فرهنگ بیمه در گیلان نسبت به استانهای دیگر بیشتر ترویج پیدا کرده است، افزود: استان گیلان در بخش کلی در رتبه چهارم کشور قرار دارد و از هر ۱۰۰ تومان حق بیمه تولیدی در گیلان ۳۰ درصدش را حق بیمه ایران پرداخت میکند.
معرفی ۱۴۰ پزشک متخلف بخش مالیات به دستگاه قضایی
مدیرکل امور مالیاتی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه در ۱۰ ماهه اول امسال چهارهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان مالیات دریافت کردهایم، اظهار کرد: در عوارض پرداختی به شهرداری یک هزار میلیارد تومان وصولی داشتهایم که سال گذشته این آمار ۵۰۰ میلیارد تومان بود.
رضا برهانینیا با اشاره به موضوع مبارزه با فرار مالیاتی افزود: سیاست سازمان این که جلوی فرار مالیاتی را بگیرد و مردم نیز میتوانند کمکحال ما در این بخش باشند و با استفاده از سامانه ۱۵۲۶، واحدهایی که فرار مالیاتی دارند را معرفی کنند.
وی با بیان اینکه مردم میتوانند از طریق ارتباط با این سامانه با اداره کل نیز ارتباط برقرار کنند، گفت: برخی از اصناف و پزشکان در زمینه پرداخت مالیات از طریق مخفی کردن دستگاه کارتخوان تخلف میکنند.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان با اشاره به اینکه متخلفینی که به ما معرفی میشوند در طی سال گذشته به نهادهای نظارتی اعلام کردیم، بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۴۰ نفر از پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمیکردند به دادستانی و نظام پزشکی معرفی شدند.
۶۲۳ درصد افزایش فروش املاک تملیکی نسبت به سال گذشته
مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه ۹۰ درصد اموال و کالاهای اساسی در اداره کل بنادر و دریانوردی که تعیین تکلیف نشده بود را ساماندهی کردیم، اظهار کرد: انبار محوطه اداره کل گمرک را اختیار میگیرم تا اموال را به آنجا منتقل کنیم.
احمدرضا موقری با اشاره به آمار سال جاری فروش املاک تملیکی گیلان، افزود: در ۱۰ ماهه سال گذشته ۳۲۴ میلیارد ریال فروش داشتیم و در ۱۰ ماهه امسال نیز ۷۲۳ میلیارد ریال که ۶۲۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش فروش داشتیم.
ضریب نفوذ بورس در گیلان ۷۰ درصد است
مدیر بورس منطقهای استان گیلان نیز در این جلسه با اشاره به آمار ۹ ماهه سال جاری اظهار کرد: در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱، ارزش معاملاتی که توسط سهامداران در گیلان انجام گرفت در حدود ۱۶۰ هزار ۶۴۶ میلیارد ریال است که ۲۷۷ درصد رشد داشتیم.
حافظ محفوظی با بیان اینکه حدود ۱۲۶ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال از کل معاملات مربوط به بازارهای سرمایه بوده است، افزود: ضریب نفوذ بورس در گیلان در حدود ۷۰ درصد است و نزدیک یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کد بورسی دارند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بنگاههای اقتصادی از این ظرفیت بزرگ استقبال نکردند، گفت: حدود ۱۳ شرکت در بورس ایران حضور دارند که ۵ تا بورسی و ۸ تا فرابورسی هستند.
مدیر بورس منطقهای استان گیلان با بیان اینکه بورس و فرابورس ایران ظرفیت پذیرش شرکتها را دارند، افزود: تنوع شرکتها در بورسهای اوراق بهادار این امکان را فراهم میکند که شرکتها به بازارهای سرمایه دسترسی داشته باشند.
نظرات
بدون نظر