آیتالله سبحانی:
مدرسه بینالمللی امیرالمؤمنین (ع) پایگاه معرفی اسلام علوی است

گیلانیان : آیتالله سبحانی با اشاره به اینکه فرهنگ اسلام، فرهنگ فکر و اندیشه است، گفت: ساختن مدرسه بینالمللی امیرالمومنین (ع) به ما کمک می کند تا ولایت و اسلام واقعی را به ناآگاهان بیاموزیم.
آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در مراسم افتتاحیه حوزه علمیه بینالمللی امیرالمومنین(ع) رشت با بیان اینکه زمان دو معنا دارد، اظهار کرد: گاهی زمان در فلسفه مطرح است، اگر عالم و مدیر بداند در زمان چه چیزی حکومت میکند خود را بر آن تطبیق میدهد که مشکلی برایش پیش نیاید.
وی با اشاره به احادیثی از امام صادق(ع )و امام محمدباقر(ع) گفت: بعد از جریان کربلا، جهاد امکانپذیر نبود و دادن خون ارزشی نداشت، در این زمان امام محمدباقر(ع) احساس کرد زمینه خالی است و باید وارد عمل شد و اسلام واقعی را برای همه بازگو کرد و تشکیل حوزه علمیه در مسجد پیغمبر داد.
وی ادامه داد: دوران امام محمدباقر(ع) دوران حدیث رسول خداست، بعد از وفات پیامبر اکرم(ص) نوشتن حدیث ممنوع شد، اما قصهسرایی در مسجد پیامبر(ص) آزاد شد، این یکی از مشکلات تاریخ ماست چرا بعد از وفات پیامبر نگارش حدیث ممنوع میشود اما تحدیث و قصه گفتن در مسجد رسول خدا آزاد شد.
آیتالله سبحانی افزود: امام محمدباقر(ع) برای احیای حدیث رسول خدا کمر همت بست و حدی واقعی را در مساجد بیان کرد، بعد از ایشان امام صادق(ع) گسترش بیشتری داد تا حدی که آن حضرت ۴ هزار شاگرد، محدث، مفسر، کلامی و افرادی که وارد در علوم طبیعی باشند را تربیت کرد، البته اسامی ۴ هزار نفر ثبت و ضبط نشده است، ایشان به شاگردان خود را به مناطق مختلف می فرستادند و تاکید می کردند که به سراغ جوانان بروند.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه از زمان امام محمدباقر(ع) حوزههایی تاسیس شد، گفت: این حوزهها حدیث رسول خدا و اسلام را حفظ کردند، در زمان امام حسن عسکری به بعد شیعه در نقاط مختلف حوزههای علمیه ای برپا کرد که یکی از بزرگترین حوزهها در آن زمان حوزه خوارم در خراسان بزرگ است.
وی افزود: حوزههای علمیه دیگر در ری و قم ایجاد شد، که این حوزهها، شیعی به تمام معنا و در واقع محفل شیعه است، حوزه سوم شیعه در کوفه است در حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ سال پیش مرحوم شیخ مفید در بغداد این حوزه را احیا کرد.
آیتالله سبحانی به حوزه علمیه نجف که سابقه هزار ساله دارد اشاره کرد و افزود: آثاری که اکنون میبینید همه و همه از آثار حوزه علمیه قم است، همه ما بدهکار این حوزه و شخصیتهای آن هستیم.
وی با قدردانی از ساخت حوزه بینالمللی امیرالمومنین (ع) رشت، گفت: ساختن این مدرسه بینالمللی در منطقهای که کشورهای اطراف آن آزاد شده و به دنبال اسلام واقعی هستند بسیار مفید است پس باید آمادگی داشته باشیم افرادی که ناآگاهند و نمیدانند اسلام علوی و غیر علوی چیست را جذب کنیم و کلام امام، ولایت و اسلام واقعی را به آنان برسانیم.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه اسلام طرفدار علم است، اضافه کرد: برخلاف تحلیفات دوران رضاخانی علیه ما و نسبت به علم و دانش که ما طرفدار جهالت هستیم، در قرآن بارها به آموختن و علم تاکید شده است.
وی به اولین آیات نازل شده به پیامبر از سوی خداوند متعال اشاره کرد و گفت: اولین آیات قرآن که بر پیامبر نازل شد مربوط به خواندن و نوشتن است.
وی فرهنگ اسلام را فرهنگ علم، قلم، دانش، فکر و اندیشه عنوان و اظهار کرد: خداوند در قرآن به قلم سوگند یاد کرده است آیا در ادبیات غرب تاکنون سوگندی به قلم بوده است؟
آیتالله سبحانی با اشاره به سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل افزود: اولین خطابه رئیس جمهور حامی از عملکرد او در طول ریاست است، خطابه اول در حقیقت میرساند که این مرد در چهار ساله ریاست خود چه خواهد کرد.
وی به ولایتمداری مردم سرزمین گیلان اشاره کرد و گفت: اولین نقطهای که ولایت را پذیرفت منطقه گیلان است، حکومت آل علی و آل زید در این منطقه بوده و وجود امامزادههای متعدد نشانه ولایتپذیری مردم این دیار است.
وی افزود: ولایتپذیری این منطقه برای ما ارزش دارد و باید این آثار حفظ شود و این امیر برای ما خیلی مهم است.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه وهابیها بیخردانی هستند که تمام آثار اسلام را زیرپا نهاده و از بین میبرند، گفت: آنان در تلاشند که اثری از اسلام نماند و به نام توحید، آثار توحید را از بین میبرند.
وی در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان کرد: رفتار و اخلاق ما باید نشاندهنده مکتب امام صادق(ع) باشد.
نظرات
بدون نظر