■
مدیرکل بنادر گیلان خبر داد :
گیلانیان : ˈفرهاد منتصرکوهساریˈ روز شنبه در جریان بازدید از بندر چندمنظوره آستارا گفت: فاز اول این واحد بندری آماده بهرهبرداری است و بهزودی با حضور مسوولان ارشد کشوری افتتاح می شود.
وی افزود: این پروژه بندری در مدت ۲۲ ماه و با تکیه بر توان بومی ساخته شده و یک فروند کشتی دو هزار تنی نیز در کنار اسلکه سخت آن پهلوگیری کرده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به آماده افتتاح بودن فاز نخست این واحد بندری غرب استان به ظرفیت تخلیه و بارگیری ۶۰۰ هزار تن کالا در سال بیان کرد: در اجرای بندر چندمنظوره آستارا که در پنج مرحله پیش بینی شده، تاکنون اسکله اول به طول ۱۳۰ متر احداث شده و آماده پهلوگیری، تخلیه و بارگیری کشتی هایی با ظرفیت دو هزار تن است.
وی از لایروبی یک میلیون و یکصد هزار متر مکعبی حوضچه ۲۲ هکتاری این بندر به منظور پهلوگیری کشتی ها خبر داد و گفت: عمق حوضچه این بندر ۵/۵ متر است و قابلیت پهلوگیری کشتی های دو هزار تنی را دارد.
وی ادامه داد: مرکز مخابراتی و ناوبری این بندر احداث شده و یک فروند شناور یدک کش اختصاصی نیز به نام ˈآستارای یکˈ ساخته شده و همزمان با افتتاح این بندر، به کارگیری می شود.
منتصر کوهساری مجموع سرمایه گذاری انجام شده برای فاز نخست این بندر را ۲۵۰ میلیارد ریال عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به ساخت موج شکن ها و سایر زیرساختهای بندری ، فازهای بعدی با سرعت تکمیل شده و به بهرهبرداری می رسد.
وی بیان کرد: احداث بندر چندمنظوره آستارا در مجموع با احتساب اراضی خشکی و دریایی در ۵۵ هکتار طراحی شده و در طرح جامع این بندر، امکان پهلوگیری ، تخلیه و بارگیری تمامی کشتی های ترد کننده دریای خزر پیشبینی شده است.
وی اضافه کرد: با راه اندازی این بندر ، مسیر انتقال جاده ای کالاهای ترانزیتی ، صادراتی و وارداتی کشور ۱۸۰ کیلومتر کوتاهتر می شود.
به گفته منتصر کوهساری؛ در صدد هستیم که مجوز تعیین محدوده منطقه ویژه اقتصادی مصوب آستارا نیز در دو قسمت محدوده داخل بندر و محدوده خارج بندر صادر شود.
به استناد این گزارش ، شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه که در حوزه مدیریت خدمات دریایی و بندری فعالیت می کند ، در اواخر سال ۸۷ توانست برنده مزایده احداث و عهده داری ۴۰ ساله بندر چندمنظوره آستارا شود و از این تاریخ عملیات ساخت این بندر آغاز شد.
احداث بندر چندمنظوره آستارا در مجموع با احتساب اراضی خشکی و دریایی در ۵۵ هکتار طراحی شده و در طرح جامع این بندر ، امکان پهلوگیری ، تخلیه و بارگیری تمامی کشتی های ترددکننده دریای خزر پیش بینی شده است.
این بندر با بندر انزلی ۲۰۰ کیلومتر و با بندر باکو جمهوری آذربایجان ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
بندر تجاری آستارا که به منظور حمل و بارگیری کالا و فرآورده های نفتی و مسافری در دست ساخت است ، با ظرفیت اسمی ۵ / ۳ میلیون تن بارگیری و تخلیه سالانه احداث می شود.
۵ / ۱ میلیون تن از محموله های تخلیه و بارگیری شده در این بندر شامل مواد سوختی و دو میلیون تن دیگر نیز شامل فعالیتهای عمومی بندری خواهد بود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۸۵ هزار نفر جمعیت در شمال استان گیلان و در مجاورت مرزهای جمهوری آذربایجان واقع شده و از جمله مرزهای مهم زمینی و تجاری شمال کشور محسوب می شود.
نظرات
بدون نظر