دکتر قربانی نماینده آستانه اشرفیه :
هشدار آخر به مافیای برنج

گیلانیان : محمد حسین قربانی با یادآوری این مطلب مبنی بر اینکه محور توسعه گیلان کشاورزی است، افزود: محصول استراتژیک این منطقه برنج است که متأسفانه سیاستهای غلط باعث شده تولید آن با مشکلاتی مواجه شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم ادامه داد: با توجه به سیاستهای غلط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ورود بی رویه برنج بدون در نظر گرفتن نیاز واقعی در کشورامتیازات داده شده باعث شده تا مافیای برنج که از راندهای خاصی استفاده میکند فعالیت کرده و آسیب جدی به این محصول وارد کند. وی با بیان اینکه اگر روزی نیاز باشد مافیای برنج را که از تعداد انگشتان ۲دست هم بیشتر نیستند معرفی میکنیم، متذکر شد: واردات بی رویه برنج باعث شده صنعت کشاورزی رونق خوبی نداشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم با اعلام این مطلب که در منطقه گیلان مردم خرده مالک هستند و کمتر از ۶ دهم هکتار مزرعه دارند، تأکید کرد: اگر کشاورزان این منطقه حمایت نشوند مزارع تبدیل به ویلا میشود. وی تغییر کاربری اراضی کشاورزی را تهدید جدی عنوان کرد و گفت: با توجه به ارزش افزوده زمین، اگر کشاورز حمایت نشود شاهد اوج گرفتن تغییر کاربری اراضی کشاورزی خواهیم بود.
کاهش ۳۰ درصدی تولید برنج در گیلان
قربانی با یادآوری اینکه امسال محصول برنج گیلان به طور ویژه کمتر شده است، مطرح کرد: میزان تولید برنج در منطقه ما ۳۰ درصد کمتر از سال گذشته است. وی در ادامه نداشتن استراتژی ویژه مرکز تحقیقات کشاورزی برای مبارزه با کرم ساقهخوار برنج را از دیگر دلایل کاهش تولید برنج دانست و به مدیریت آب اشاره کرد و افزود: هدر رفتن نهرها و مدیریت نشدن آبها همچنین عدم توزیع به موقع آب باعث افزایش مشکلات این بخش شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم اعلام کرد: صرفاً در استان گیلان ۲۰ تا ۳۰ درصد میزان تولید برنج کاهش یافته است. وی درباره قیمت مضاعف کود و سم در بازار، گفت: افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت سم ازیک طرف و هزینههای سرسام آور آب باعث شده کشاورزان نسبت به کشت بی رغبت شوند.
قربانی به بیان اینکه هزینه آب نیز ۲۵ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: گران بودن هزینههای تولید باعث شده قیمت برنج نیز افزایش یابد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم درباره اینکه قیمت برنجهای وارداتی ارزانتر است و مردم نسبت به استفاده از این نوع برنجها تمایل بیشتری از خود نشان میدهند، تصریح کرد: قیمت برنجهای وارداتی ارزان تر است اما چرا باید تاوان هزینههای بالای تولید را کشاورز پرداخت کند.
قیمت تولید یک کیلو برنج ۲۹۰۰ تا ۳۱۰۰ تومان
وی در پاسخ به این پرسش که قیمت تولید هر کیلو برنج چقدر است؟ اعلام کرد: تولید هر کیلو برنج ۲۹۰۰ تا ۳۱۰۰ تومان برای کشاورزهزینه دارد. قربانی با تأکید بر مدیریت تولید، افزود: کودی که سال گذشته ۶۵۰۰ تومان کشاورز خریداری میکرد امسال به ۳۰۰۰۰ تومان رسیده است. اگر میخواهیم برنج خوب در بازار توزیع شود باید هزینههای تولید نیز کاهش یابد.
دروازهها را به روی برنج وارداتی ببندید
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس نهم تأکید کرد: اگر قرار است مصرف کننده باشیم دروازهها را به روی برنج پاکستانی باز کنید اما اگر مسئولان میخواهند تولید را افزایش دهند باید تولید برنج را حمایت کنند.
قربانی در ادامه از تخصیص سوبسید برای تولید برنج به عنوان راهکاری مهم یاد کرد و گفت: اگر دولت به دنبال برنج ارزان است باید از سوبسید استفاده کند تا برنج را با قیمت ارزان در اختیار مصرف کننده قرار دهد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس به مسئولان هشدار داد: اگر تولید برنج مدیریت نشود چالش هایی درآینده در انتظار برنج خواهد بود.
منبع : خانه ملت
با سلام به خدمت دکتر برسونید که اینقدر منحرف نشه بخای نخای باید با ” ر” مناظره کنی اگه جراتشو داری و اگه رو حرف هایی که میزنی ایمان داری ، ولی اگه حرفهایی که میزنی باد هواست فعلا همون جا بشین و کاری نکن ….!
در ضمن مدیر و مسئول محترم
این چندمین باری که بنده نظری بثت میرسونم ولی منتشر نشد . اگه واقعا طرفدار پیشرفت و توسعه گیلانی که شعار سایتتون است باید تمامی نظرها چه مخالف چه موافق را بدون سانسور به ثبت برسونی . از چی میترسید . میترسید مردم بدونن چه چقدر ….!
رونوشت : گیلان آنلاین
لاهیگ
شاهد شمال