گیلانیان
شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱ Saturday, 24 September , 2022
دسامبر 4, 2013 کد خبر : 22832 خبر ها

معاون بازرگانی سازمان چای کشور:

چایکاران از محل فروش برگ سبز نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند

چایکاران از محل فروش برگ سبز نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند

گیلانیان : معاون بازرگانی سازمان چای کشور گفت: باید شرایط و بسترهایی فراهم شود تا فرهنگ سازی مناسب انجام گیرد تا مردم از مصرف چای با اسانس شیمیایی خودداری و در صورت مصرف چای خارجی از چای بدون اسانس شیمیایی استفاده کنند.

مهندس مجید فردصفاری گفت: چای از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های بشر بوده که ابتدا در چین، هند و ژاپن کشت می‌شده و مورد استفاده قرار می‌گرفت و از قرن ۱۵ به کشورهایی اروپایی، آمریکایی و ایران راه یافت.

وی اضافه کرد: شروع کشت این محصول در ایران در سال ۱۲۷۹هجری شمسی بود که توسط محمدمیرزا معروف به کاشف‌السلطنه بذر چای وارد ایران شد و در مناطق لاهیجان و کلارآباد که شرایط مساعد داشتند، کشت شد.

صفاری گفت: در ابتدا با اقبال مناسبی از سوی مردم مواجع نشد اما امروزه چای مصرف قهوه را گرفته و کشت آن بیش از ۳۲ هزار هکتار از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است.

معاون بازرگانی سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار خانوار کشاورز به کار چای‌کاری مشغول بوده که بیش از ۵۰۰ هزار خانوار به طور غیرمستقیم در این شغل مشغول فعالیت هستند.

 وی تصریح کرد: از بین نوشیدنی‌های متداول دنیا چای از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است و از پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان محسوب شده که نقش اثرگذاری در تامین آب بدن ایفا می‌کند.

معاون بازرگانی سازمان چای کشور با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده و یکی از پرمصرف کننده‌‌‌ترین چای جهان است، گفت: استفاده از چای طبیعی می‌تواند به دلیل وجود مواد ارزنده دارای خاصیت ضد سرطان ریه و دندان، کاهش سکته مغزی و آرام بخش اعصاب و روان محسوب شود که چای ایرانی از تمام این ویژگی‌ها برخوردار است.

صفاری گفت: چای ایرانی به دلیل عدم استفاده از هرگونه مصرف سم از جایگاه ویژه‌ای در امر سلامت و امنیت غذایی برخوردار است اما به دلیل عدم فرهنگ‌سازی مناسب مصرف چای ایرانی در کشور نهادینه نشده  است.

وی اضافه کرد: یک چهارم نیاز چای کشور در خود کشور تولید می‌شود اما هنوز شرایط فروش قابل قبول در جامعه مهیا نشده است.

فرد صفاری افزود: از ۱۱۰هزارتن چای مورد نیاز کشور تنها ۲۵ هزار تن در کشور تولید می شود.

صفاری تصریح کرد: گرچه نیاز است بخشی از چای مصرفی مورد نیاز کشور وارد شود اما انتظار داریم چای مورد نیاز در چارچوب مشخص، با کنترل لازم و کیفیت مناسب وارد کشور شود.

وی با اشاره به اینکه چای های خارجی که تولید آن بالای یک سال باشد باید از سبد مصرف خانوار ایرانی خارج شود گفت: براساس مصوبه دولت این گونه چای قابلیت مصرف انسانی نداشته و باید از بازار جمع آوری شود.

این مسئول با اشاره به اینکه درآمد چایکاران متناسب با تلاش و زحمات آنها نیست گفت: چایکاران از محل فروش برگ سبز خود نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند اما در تلاش هستیم تا با افزایش قیمت برگ سبز به تولید بیشتر و بهینه این محصول کمک کنیم.

صفاری متذکر شد: اگر رویکرد را از خرید تضمینی خارج و به سمت خرید آزاد معطوف کنیم آن وقت می توان انتظار داشت هم چایکاران پول بیشتری دریافت کنند و هم تولیدکننده با مشاهده منابع اولیه مناسب تولید بهتر و باکیفیتی داشته باشند ضمن اینکه کیفیت سبب می شود تا مصرف چای داخلی در جامعه افزایش یابد.

وی گفت: زمانی که کشاورزان، تولیدکنندگان و بازرگانان در کنار هم با اتحاد کار کنند این صنعت به جایگاه اصلی خود دست خواهد یافت و در حال حاضر، مهم ترین دغدغه موجود بحث بیمه فراگیر چایکاران است که امیدواریم به زودی این اتفاق بیفتد.

صفاری خاطرنشان کرد: باید با برنامه‌ریزی درست فاکتورهای مفید چای ایرانی را به مردم بشناسانیم و برای دسترسی آسان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهیم که برگزاری این فستیوال‌ها می‌تواند این امکان را به تولیدکننده دهد تا محصول خود را به طور مستقیم عرضه کند و مصرف‌کننده نیز بدون واسطه محصول استاندارد را خریداری کنند./منبع : ایسنا

اخبار مرتبط

نظرات

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی