معاون بازرگانی سازمان چای کشور:
چایکاران از محل فروش برگ سبز نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند

گیلانیان : معاون بازرگانی سازمان چای کشور گفت: باید شرایط و بسترهایی فراهم شود تا فرهنگ سازی مناسب انجام گیرد تا مردم از مصرف چای با اسانس شیمیایی خودداری و در صورت مصرف چای خارجی از چای بدون اسانس شیمیایی استفاده کنند.
مهندس مجید فردصفاری گفت: چای از قدیمیترین نوشیدنیهای بشر بوده که ابتدا در چین، هند و ژاپن کشت میشده و مورد استفاده قرار میگرفت و از قرن ۱۵ به کشورهایی اروپایی، آمریکایی و ایران راه یافت.
وی اضافه کرد: شروع کشت این محصول در ایران در سال ۱۲۷۹هجری شمسی بود که توسط محمدمیرزا معروف به کاشفالسلطنه بذر چای وارد ایران شد و در مناطق لاهیجان و کلارآباد که شرایط مساعد داشتند، کشت شد.
صفاری گفت: در ابتدا با اقبال مناسبی از سوی مردم مواجع نشد اما امروزه چای مصرف قهوه را گرفته و کشت آن بیش از ۳۲ هزار هکتار از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون بازرگانی سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار خانوار کشاورز به کار چایکاری مشغول بوده که بیش از ۵۰۰ هزار خانوار به طور غیرمستقیم در این شغل مشغول فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: از بین نوشیدنیهای متداول دنیا چای از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است و از پرمصرفترین نوشیدنی جهان محسوب شده که نقش اثرگذاری در تامین آب بدن ایفا میکند.
معاون بازرگانی سازمان چای کشور با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده و یکی از پرمصرف کنندهترین چای جهان است، گفت: استفاده از چای طبیعی میتواند به دلیل وجود مواد ارزنده دارای خاصیت ضد سرطان ریه و دندان، کاهش سکته مغزی و آرام بخش اعصاب و روان محسوب شود که چای ایرانی از تمام این ویژگیها برخوردار است.
صفاری گفت: چای ایرانی به دلیل عدم استفاده از هرگونه مصرف سم از جایگاه ویژهای در امر سلامت و امنیت غذایی برخوردار است اما به دلیل عدم فرهنگسازی مناسب مصرف چای ایرانی در کشور نهادینه نشده است.
وی اضافه کرد: یک چهارم نیاز چای کشور در خود کشور تولید میشود اما هنوز شرایط فروش قابل قبول در جامعه مهیا نشده است.
فرد صفاری افزود: از ۱۱۰هزارتن چای مورد نیاز کشور تنها ۲۵ هزار تن در کشور تولید می شود.
صفاری تصریح کرد: گرچه نیاز است بخشی از چای مصرفی مورد نیاز کشور وارد شود اما انتظار داریم چای مورد نیاز در چارچوب مشخص، با کنترل لازم و کیفیت مناسب وارد کشور شود.
وی با اشاره به اینکه چای های خارجی که تولید آن بالای یک سال باشد باید از سبد مصرف خانوار ایرانی خارج شود گفت: براساس مصوبه دولت این گونه چای قابلیت مصرف انسانی نداشته و باید از بازار جمع آوری شود.
این مسئول با اشاره به اینکه درآمد چایکاران متناسب با تلاش و زحمات آنها نیست گفت: چایکاران از محل فروش برگ سبز خود نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند اما در تلاش هستیم تا با افزایش قیمت برگ سبز به تولید بیشتر و بهینه این محصول کمک کنیم.
صفاری متذکر شد: اگر رویکرد را از خرید تضمینی خارج و به سمت خرید آزاد معطوف کنیم آن وقت می توان انتظار داشت هم چایکاران پول بیشتری دریافت کنند و هم تولیدکننده با مشاهده منابع اولیه مناسب تولید بهتر و باکیفیتی داشته باشند ضمن اینکه کیفیت سبب می شود تا مصرف چای داخلی در جامعه افزایش یابد.
وی گفت: زمانی که کشاورزان، تولیدکنندگان و بازرگانان در کنار هم با اتحاد کار کنند این صنعت به جایگاه اصلی خود دست خواهد یافت و در حال حاضر، مهم ترین دغدغه موجود بحث بیمه فراگیر چایکاران است که امیدواریم به زودی این اتفاق بیفتد.
صفاری خاطرنشان کرد: باید با برنامهریزی درست فاکتورهای مفید چای ایرانی را به مردم بشناسانیم و برای دسترسی آسان در اختیار مصرفکنندگان قرار دهیم که برگزاری این فستیوالها میتواند این امکان را به تولیدکننده دهد تا محصول خود را به طور مستقیم عرضه کند و مصرفکننده نیز بدون واسطه محصول استاندارد را خریداری کنند./منبع : ایسنا
قیمتو بیشترش کن بیشتر و بیشترش کن. هههه همین الان مردم به خاطر قیمت زیادش نمیخرن