گیلانیان
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ Wednesday, 19 February , 2020
ژانویه 21, 2020 کد خبر : 76859 جدیدترین های صفحه اول خبر ها

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان :

۵۰ تن گوشت شترمرغ سالانه در استان گیلان تولید می‌شود

۵۰ تن گوشت شترمرغ سالانه در استان گیلان تولید می‌شود

گیلانیان : ۹ مزرعه دارای مجوز پرورش شترمرغ با تولید ۸۶۰ قطعه در گیلان فعال است و به طور کلی سالانه ۵۰ تن گوشت شترمرغ در این استان تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

گیلان علاوه بر پیشتازی در عرصه تولید بسیاری از محصولات نظیر چای، برنج، بادام انواع مرکبات، محصولات شیلاتی و گوشت سفید فعالیت بسیار خوبی نیز در حوزه پرورش شترمرغ دارد به طوری‌که هم‌اکنون ۹ مزرعه دارای مجوز با تولید ۸۶۰ قطعه در این استان دایر است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان مهم‌ترین مراکز پرورش شترمرغ استان را برشمرد و افزود: رضوانشهر، تالش، رشت، فومن، رودبار، لاهیجان و ماسال از جمله این شهرستان‌ها محسوب می‌شوند که واحدهای پرواری و مولد پرورش شترمرغ در آن‌ها راه‌اندازی شده است.

حجت علی اکبرنژاد با بیان اینکه ۳ مرکز از این واحدهای دارای مجوز پرورش شترمرغ در استان گیلان، مولد و ۶ واحد دیگر پرواری هستند تصریح کرد: در شهرستان رودبار و ماسال هر کدام دو واحد مولد و پرواری وجود دارد و به طور مجموع ۱۰۰ قطعه جوجه و ۳۶۰ قطعه شترمرغ پرواری در این مراکز تولید می‌شود.

وی از فعالیت ۹۳ واحد پرورش شترمرغ فاقد پروانه با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۹۹۷ قطعه پرواری در سطح استان گیلان خبر داد و ابراز داشت: در ۹ ماهه نخست امسال ۳۵ تن گوشت شترمرغ در گیلان تولید شده است از سوی دیگر طبق برآوردهای موجود، این استان از ظرفیت تولید سالانه ۵۰ تن گوشت شترمرغ برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان میزان تولید جوجه شترمرغ در سطح واحدهای مولد استان را سالانه ۲ هزار قطعه اعلام کرد و بیان داشت: با توجه به تعداد واحدهای پرواری موجود در شهرستان‌های تالش، رشت، فومن، رودبار و ماسال، ظرفیت تولید این مراکز حدود ۷۰۰ قطعه شترمرغ برآورد می‌شود.

علی اکبرنژاد از وجود یک واحد مولد تولید جوجه شترمرغ در شهرستان رضوانشهر با ظرفیت ۶۰ قطعه خبر داد و اظهار داشت: از دیگر شهرستان‌های فعال استان گیلان که واحد مولد محسوب شده و جوجه شترمرغ تولید می‌کنند نیز می‌توان به رودبار با ظرفیت ۶۰ قطعه و ماسال با ظرفیت ۴۰ قطعه اشاره کرد.

وی ظرفیت کشتار روز مرغ در استان گیلان را نیز بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن اعلام کرد و با بیان اینکه این استان یکی از مراکز مهم تأمین مرغ بازار تهران محسوب می‌شود افزود: مقدار مشخصی از مرغ‌های کشتار شده در داخل استان مصرف شده و مابقی تولیدات نیز به سایر استان‌های کشور از جمله بازار بزرگ تهران صادر می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان افزایش تولید و بهره‌وری در حوزه تولید مرغ را از رئوس و اهداف مهم این سازمان برشمرد و عنوان کرد:‌ مرغ تولید شده در واحدهای صنعتی گیلان به‌علت میزان بسیار کم مصرف دارو،‌ شیوع کمتر بیماری‌ها و درصد تلفات بسیار پایین در رده سالم‌ترین مرغ‌های تولیدی کشور قرار دارد.

گوشت شترمرغ که در گروه گوشت قرمز طبقه‌بندی می‌شود از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، طوری که می‌توان گفت یکی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز در دسترس محسوب می‌شود.

نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین‌تر است به همین دلیل گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی – عروقی، افراد دچار چربی خون بالا و چاقی و همچنین به دلیل بالا بودن مقدار آهن آن برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند، غذای بسیار مناسبی است.

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

*

زندگی سردار سلیمانی

ار سلیمانی