شهردار همچنان شهردار است :
اختلافات در شورای شهر رشت به نفع کیست؟

اختصاصی گیلانیان :تذکر: این مقاله مطلقا به حمایت از شخص نیست که خود این انتخاب در اصل قابل بحث است ؛ بلکه بررسی عملکرد قابل تأمل شوراست که بی حرمتی به شعور شهروندان است !
معلوم نیست چه دست یا دست هائی در کار است که بین اعضای شورای اسلامی شهر رشت تفرقه ایجاد می نماید و وحدت و یکدلی کسانی که باید خدمتگزار شهر باشند به تفرقه و جدال بی حاصل و صفآرائی در مقابل هم می نماید و به جای اندیشدن در راه خدمات رسانی بهتر وقتشان را صرف کوبیدن یکدیگر و صدور مصوبات فاقد وجاهت قانونی برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی و سکوت ناصواب گذشته شان باشد
جای بسی تأسف است که مجریان « وشاورهم فی الامر » مصداق این آیه شریفه را در غیر معنی حقیقی خود به کار می گیرند و به جای یک کاسه کردن افکار و آراء گرفتار غرور و خودبرتر بینی شده و با عمل ناصواب خود امکان تسلط غیر مسئولان را بر این نهاد مردمی فراهم می نمایند !
براستی در شورای شهر رشت چه خبر است که سوژه روزنامه ها و هفته نامه ها و وبلاک ها شده است ؟
– یکی از اعضای محترم شورای اسلامی شهر که خود باید معلم اخلاق باشد پس از دو سال نیم سکوت در مصاحبه ای با پایگاه خبری « شمال ما » چنان عقده گشائی می کند و آمار بلند بالائی از خلاف های سه ساله و نیم شهردار رشت را ارائه می نماید که طرح این ادعا ها سلامت خود ایشان را خدشه دار می کند کما اینکه خواننده مطالب ایشان در ذیل مصاحبه اش از وی سؤال می کند :
«آقای … ، ما هیچوقت از عملکرد آقای فریدونی دفاع نمی کنیم چون اصلا این کاره نبود ، از شما متعجبیم به چند دلیل :
۱- این چند سال شماچکار می کردید که این همه نابسامانی بوجود آمد ؟ با عرض پوزش شما تا بحال چه کاره بودید؟
۲- لطفا جنابعالی یک گزارش عملکرد از خودتان بدهید که بشدت مردم منتظر گزارش شما هستند !
۳- اجازه بفرمائید یک بازرسی اموال از زندگی شما بشود و تفاوت ثروت قبل و بعد از تصدی شما شفاف اعلام شود ! اجازه می فرمائید »؟
در صورت صحت ادعا ها این عضو محترم شورا این سؤالات به ذهن متبادر می شود: این عضو محترم در شوا حضور داشته یا خیر ؟ ایشان نماینده شورا در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بود یا خیر ؟ چرا ایشان تا به امروز در مقابل این همه خلاف های شهردار سکوت کردند ؟ آیا این استان ادارات بازرسی و تخلفات اداری نیست تا خلاف های عدیده شهردار به اطلاع شان رسانیده شود یا خیر ؟ نقش نظارتی شورا بر عملکرد شهردار کجا رفته ؟ آیا تخلفات شهردار یک روزه و یک ماهه صورت گرفت یا به مرور زمان این اعمال به انجام رسید ؟ آیا عزل شهردار تمام خلاف های صورت گرفته را جبران می کند ؟ و بسیاری از آیا های دیگر که در سلامت نفس گوینده ایجاد شک می کند !!
اگر علی الحساب قصور نظارتی شورا را در این موارد کنار بگذاریم این نکته قابل تأمل است که تقریبا تمام موافقین برکناری شهردار اعلام می کنند : « مدت مأموریت شهردار یک سال » بوده است ! ولی هیچگاه اعلام نمی کنند چرا با توجه به منع قانونی دو سال و نیم پس از پایان مأموریت با شهردار غیر قانونی و فاقد حکم شهرداری تعامل داشتند و تمام مصوبات شورا را جهت اجرا به ایشان ارجاع می دادهاند ؟
چه شد که دو سال و نیم بی قانونی تحمل شد ولی حالا که در آستانه انتخابات قرار داریم و باید آرامش جایگزین تنش شود همه احساس وظیفه می کنند و با تقسیم به دو گروه حیدری و نعمتی وا شهرا و واشهرداری سر می دهند ؟
بر فرض شهردار ، ضعیف ، غیر متخصص و … ، آیا شهردار بی کفایت را عزل می کنند یا استیضاح ؟ نکند حکم شهردار بعد از سه سال و نیم به دست اعضای محترم شورا رسیده و تازه متوجه شدند که مأموریت شهردار رشت یک ساله بوده و باید هر چه سریع تر نسبت به عزل وی اقدام نمایند ؟
اگر ادعا نشود از سوی وزارت کشور دو حکم با دو انشاء متفاوت برای شهردار شدن فریدونی صادر شده ! خوب است اعضای محترم شورا به دو خط اول حکم وزارت کشور به شماره ۳۴/۳/۱/۱۶۶۰۲۱ – ۱۹/۱۲/۸۶ که برای شهردار رشت صادر شده توجه بیشتری نمایند . در این حکم آمده است :
«به موجب این حکم در اجرای صدر تبصره ۱ بند ۱ ماده ۷۱ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب ۱/۳/۱۳۷۵ و بر اساس پیشنهاد شماره ۴۰۷۰/۸۶/ ش مورخ ۲/۱۰/۸۶ شورای اسلامی شهر رشت به سمت شهردار رشت منصوب می شوید » .
با مروری به تبصره ۱ و بند ۱ ماده ۷۱ شاید اهداف پشت پرده این غائله کمی شفاف شود !
تبصره ۱ـ شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید و بند ۱ هم می گوید : انتخاب شهردار برای مدت چهار سال است.
از سوی دیگر ، قانون استفساریه ماده (۷۱) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب۶/۳/۱۳۸۲ نیز می گوید :
« منظور مقنن از تبصره (۱) بند (۱) ماده (۷۱) قانون مذکور این است که شوراهایاسلامی کشور در هر دوره باید پس از رسمیت یافتن اعم از اینکه دوره چهارساله شهردارقبلی پایان یافته باشد یا خیر نسبت به انتخاب شهردار اقدام نمایند».
علیرغم این که ؛ اولا : حکم شهردار قید زمان یک ساله یا بیشتر و کمتر ندارد . ثانیا : قانون نیز به صراحت مدت انتخاب شهردار را چهار سال تعیین نموده است . ثالثا : قانون ، زمان انتخاب شهردار را با رسمیت یافتن دوره خدمت شورا تعیین کرده است؛ بنابراین وقتی برخی از اعضا و حتی فرماندار و با کمال تأسف نماینده محترم مجلس که خود واضع قانون است ادعا می کنند « حکم شهردار یک سال » بوده است باید این حق را برای ناظرین این مناقشه قائل شد که به سلامت عمل شک کنند !؟
۱ – چرا موافقان برکناری شهردار پس از دو سال و نیم سکوت یک باره قیام کردند و همگی اصرار به یک ساله بودن خدمت شهردار دارند ؟
۲ – چرا در مورد این همه خلاف هائی که یکی از اعضای شورای شهر در سایت « شمال ما » به شهردار نسبت می دهد سه سال و نیم سکوت کرده و لب از لب وا نکرده اند ؟
۳ – چه نیازی به تبری فرماندار رشت در این مسأله هست که در تاریخ ۱/۸/۹۰ به دفتر خبرگزاری برود و اعلام نماید : « ایلنا – گیلان : فرماندار رشت، گفت: فرمانداری هیچ گونه نقشی در برکنار ی محمود فریدونی شهردار رشت نداشت » !؟.
۴ – اگر نماینده ناظر عالی بر اعمال مدیران است چرا در برابر قانونشکنی ها سکوت پیشه می کند تا همصدایانی پیدا کند و صدای اعتراض خود را بلند نماید و از طریق (خبر فارسی به نقل از روزنامه مردم سالاری شماره ۲۷۶۰ – ۲۸/۷/۹۰ اعلام شود :
« کوچکی نژاد وزارت کشور را متولی شورا و شهرداری ها دانست و خاطرنشان کرد: طبق قانون و مصوبه هیئت وزیران حکم محمود فریدونی به عنوان شهردار رشت یک ساله بود که در این راستا سیستم استانداری، شورای شهر و شهرداری باید پاسخگوی مردم باشند » .
با توجه به مصاحبه ها و شعارها و قصد قرض هائی که این آتش اختلافات را دامن می زنند و تلاش های در جریان برای شهرداری چه کس یا کسان ولی این سؤال می تواند مطرح باشد :
براستی شورای اسلامی شهر رشت تا کنون جز هزینه برای شهروندان ، چه فایده ای برای شهر رشت داشته است ؟؟!!
و در شهرهائی که شورای اسلامی منحل شده و با نعل وارونه تبلیغی به شعور شهروندان اهانت نمی کند چگونه اموراتش اداره می شود ؟
و این هم نتیجه مصوبه احساسی اعضای محترم شورای اسلامی شهر رشت که توسط شعبه اول دیوان عدالت اداری نقض و علیرغم معارفه سرپرست شهرداری توسط اعضای محترم شورا و نصب پرده های تبریک و تهنیت در سطح شهر ، شهردار پیشین در نهایت قدرت بر اریکه شهرداری نزول اجلال کردند !! چرا عاقل کند کاری که بازآرد پشیمانی ؟؟!!
به قلم حسین لطفی ، سرپرست روزنامه جهان اقتصاد در گیلان
اخبار مرتبط
- ایجاد بیش از ۸۶۰ فرصت شغلی در رشت
- رشتوندان در تزریق واکسن کرونا تعجیل کنند
- دستگاه های اجرایی زمینه مشارکت مردم در همه امور را فراهم کنند
- راه اندازی پایگاه واکسیناسیون شبانه روزی در رشت
- تخصیص اعتبار ۲۱ میلیارد تومانی برای طرح های آب و فاضلاب رشت
- نوسازی ناوگان تاکسیرانی در اولویت کار شهرداری رشت قرار گرفت
برادر شما که قرار بود بی طرف باشی .این نطق بی طرفانه شما بود ؟!!! حالا اگه میخواستی طرفداری کنی چه میکردی راستی سهم شما چقدر است
جناب آقای حسین لطفی سلام
واقعا مسلمان هستید آیا به فردای قیامت اعتقاد داری …
شما که از ماجرا خبر نداری .۵۵۰ میلیون بیت المال با اجازه چه کسی پرداخت شده است . ۱/۵ میلیارد پول خرید آپارتمان در گلسار با اجازه چه کسی پرداخت شد آن هم بدون دریافت سند . چه کسی گذاشت ۱۸ میلیارد را به شهرداری تحمیل کنن . چه کسی پروژه های کلان را می گذارد در مرکزپروهش بسته شود .
کجاست انصاف ؟
کجاست مسلمانی
کجاست غیرت مذهبی
چه کسی به این همه ظلم باید پاسخگو باشد …
معنیه بی طرفی رو هم فهمیدیم!!
جناب آقای لطفی که بی طرفانه داشتی صحبت میکردی ،زمانی که همین آقای کمیسیون ماده ۱۰۰ در مورد مجتمع آدینه صحبت می کردند گویا شما در خواب فرو رفته بودید،درست است این مردم شهر هستند که دچار ضرر خواهند شد اما شما از گروهی دفاع می کنید که ادعای قانونمندی دارند کدام قانون را میگویید زمانی که مخالفان آقای شهردار می خواستند در مورد مشکلات شهر از شهردار سوال کنند این ۴نفر آقایان که به اصطلاح موافق آقای شهرار هستند در صحن شورا حضور نمی یافتند تا جلسه رسمیت پیدا کند و این کار را چند باری تکرار می کردند تا این که هیئت رئیسه مجبور به این کار شدند ،بهتر است بدانید که ۴عضو اقایان(خاکسار ،قاسمی ، محمودیان ،هاتفی )در جلسه شورا حضور نمی یافتند اما مخفیانه در دفتر کار یکی از آقایان جلسه بر گزار می کردند،جناب آقای لطفی مردم رشت فهمیده اند خواهشمندم هر نوشته ای را به خورد مردم ندهید ،این گفته هادر زمانهای گذشته هم بیان میشد اما کسی نبود که آنها را به گوش مردم برساند اما گویا در این مورد شما از خواب شیرین بیدار شده اید که جای شکر دارد . بله بسیار خوب است که در مورد اموال شخصی اعضا تحقیق شود چون کارنامه همه این اعضاء کاملا برای مردم مشخص می باشد .
( … ) بنده شاهد آن قرار دادهای کلان پروژه ها ی که با بستگان و دوستان ( غ ه ) یا( م ق ) در مرکز پژوهش یا شهرداری بسته میشود هستم ویا اینکه چه معاملاتی پشت پرده انجام میدهند اینها همه برای این است که آقای فریدونی ( …) این آقایان است و اینقدر این پست و جایگاه شهردار بودن برایش چرب چربی کرده است که با این سن ۶۵ سالگیش خود را ( … ) این آقایان کرده تا حدی که زیارت خانه خدا را که حج واجب بود رها کرد تا پست شهردار بودن را از دست ندهد میدانیدچرا؟
بله آقای لطفی شما که میگید من بی طرف هستم این بی طرفی نیست, ( … ) و دیگر مطالب خود را با زبان مردم بیان نکنید درست است که با این حرکت شهر ضرر میبیند ولی مردم خود قضاوت کننده میباشند نیازی به وکیل وصی ندارند . زمانی که ( م ق ) از پول بیت والمال (در آمد شهرداری ) برای (ر ق چ) هزینه میکرد شما کجا بودی اظهار نظر بکنید این داستان شهردار از زمان ( ر ق چ ) بوده و با ندانم کاری اون آقا و با معاملاتش با ( م ق ) به اینجا رسیده البته اگر بقول خودت دلسوز شهر باشی پس باید منظور این حرفم را فهمیده باشی .
معنی بی طرفی را خوب فهمیدیم.خوووووب!
نفع شما چقدر است؟
مردم را بهانه نکنید.لطفا