رئیس کل دادگستری گیلان :
بررسی پرونده های مفاسد اقتصادی و اجتماعی در اولویت است

گیلانیان : رئیس کل دادگستری گیلان گفت: بررسی پرونده هایی که مربوط به مفاسد اقتصادی و اجتماعی باشد در اولویت قرار دارد.
احمد سیاوش پور عصر دوشنبه در نشست خبری با رسانه های گروهی که به مناسبت فرا رسیدن هفته قوه قضائیه در سالن اجتماعات دادگستری کل استان در رشت برگزار شد با اشاره به اینکه قوه قضائیه برقرار کننده حق و عدالت در جامعه است، اظهار داشت: نظام قضایی در استان برگرفته از شریعت و دین اسلام است وکار قضایی از سخت ترین و باظرافت ترین کارها است و امروز با توجه به معضلات اقتصادی و غیره درکشور سیل عظیمی از پرونده ها وارد دادسراها می شود.
وی افزود: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان نظام سعی داشتند که انقلاب را از نطفه از بین ببرند و برای اهداف شوم خود از هیچ اقدامی دریغ نکردند.
رئیس کل دادگستری استان گفت: دشمنان نظام برای از بین بردم انقلاب تلاش کردند که شخصیت های مهم نظام و یاران و اطرافیان امام (ره) را که در پیروزی انقلاب نقش داشتند از صحنه خارج کنند که در این راستا شهدایی مانند شهید بهشتی ، شهید قدوسی و … توسط دشمنان به شهادت رسیدند.
سیاوش پور بیان داشت: امروز بعد از ۳۵ سال از گذشت پیروزی انقلاب اسلامی ، جمهوری اسلامی در سطوح بین المللی می درخشد و این اقتدار، حاصل خون شهدا است.
وی تصریح کرد: شهید بهشتی اولین رئیس دیوان عالی و معمار نظام قضایی کشوربود که در این راستا علم ودرایت خاصی داشت .
وی به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند قوه قضاییه تضمین کننده حق و عدالت و دو قوه مقننه و مجریه نیز است اشاره کرد و افزود:اصل قانون مداری، ولایت مداری ، اخلاق محوری ، شهروند محور و برنامه محوری برای شعار سلامت از اصول اساسی قوه قضاییه است.
سیاوش پور با بیان اینکه شعار قوه قضائیه سلامت، نظم و کار است اظهار داشت: هم اکنون ۳۲۱ نفر قاضی در دادگستری استان و هزار و ۲۰۰نفر نیز در ۲۶ حوزه دادگستری به مردم خدمات ارائه می دهند.
راه اندازی ۲ شعبه دفاتر خدمات الکترونیک در مرکز استان
احمد سیاوش پور با بیان اینکه قوه قضائیه به دنبال خدمات الکترونیک است اظهار داشت:در سه ماهه دوم سال جاری ۲ شعبه دفاتر خدمات الکترونیک در مرکز استان دایر می شود.
وی افزود: افرادی که می خواهند دادخواست عمومی ارائه دهند ( در۱۹۰ عنوان موضوعی) می توانند به این دفاتر مراجعه کنند و از آنجایی که این دفاتر از طریق سیستم با دادگستری متصل است دادخواست ثبت می شود و به مقام ارجاع دادگستری از طریق دفاتر خدمات الکترونیک ارجاع داده می شود.
رئیس کل دادگستری استان گفت: دفاتر خدمات الکترونیک در سال ۹۴ در کل شهرستان های استان راه اندازی می شوند.
سیاوش پور جلوگیری از مراجعه مستقیم مردم به دادگستری، اتلاف وقت و کاهش بار کاری دادگستری را از مزایای راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیکی عنوان کرد.
وی بیان داشت: ساز و کار ویژه و روشن برای اجرای سیاست های قوه قضاییه ، نظارت بر عملکرد مدیران، لزوم و عدم تاخیر در اجرای احکام ، پرورش نیروی انسانی، پیشگیری از جرم و افزایش همکاری سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه، کادر سازی و نظارت بر عملکرد دادگستری ها از اولویت هایی است که مقام معظم رهبری به آن ها برای قوه قضاییه در سال ۹۳ اشاره کرده است.
احمد سیاوش پور تاکید کرد: در پیگیری و بررسی پرونده های قضایی ، کیفیت و دقت نباید فدای سرعت و زمان شود.
رئیس کل دادگستری استان با بیان اینکه سیاست قوه قضاییه بحث پیشگیری است یادآور شد:پیشگیری در مواردی که منجر به وقوع جرم می شود باید صورت گیرد و باید با پیشگیری به موقع زمینه ها و بسترهای جرم را کاهش داد.
وی تصریح کرد:فرهنگ قانون مداری لازمه جامعه است و باید به مردم در راستای پیشگیری و کاهش جرم از دوران کودکی آموزش داده شود.
وجود ۸ هزار زندانی در ۱۳ زندان استان گیلان
احمد سیاوش پور با اشاره به اینکه ۱۳ زندان در استان گیلان وجود دارد اظهار داشت:۸ هزار زندانی در این ۱۳ زندان ، زندانی هستند.
وی افزود:یک اردوگاه نیز در حویق مستقر است که زندانی هایی که در رابطه با مواد مخدر حکم گرفته اند در این اردوگاه مستقر می باشند.
رئیس کل دادگستری استان گفت:ساختمان زندان های استان گیلان از لحاظ فیزیکی وضعیت چندان مطلوبی ندارد.
سیاوس پور ادامه داد:روحانیون نیز در زندان ها مستقر هستند و برای زندانیان کارهای اخلاقی انجام می دهند.
وی همچنین از امضای توافقنامه ای خبر داد که بر اساس این توافقنامه پرونده های اجرای احکامی که مدت زمانش طولانی شده سریعتر مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری گیلان گفت:بررسی پروندهایی که مربوط به مسائل اقتصادی و اجتماعی باشد در اولویت قرار دارد.
سالانه ۱۵۰ هزار پرونده وارد دادسراهای استان می شود
سیاوش پور اذعان داشت: در سال گذشته توانستیم ۱۲۰ هزار پرونده را از آمار کاهش دهیم و برنامه دادگستری استان بر این است که ۴۰ درصد از پرونده های اجرای احکام کاهش یابد.
وی متذکر شد: از ۳۴ هزار پرونده ، ۱۹ هزار پرونده کیفری است که با کاهش ۴۰ درصدی باید به ۳۰ هزار پرونده برسد./منبع : مهر
اخبار مرتبط
- دستگاه قضایی با حرمتشکنان ماه مبارک رمضان قاطعانه برخورد میکند
- عقب ماندگی اقتصادی در گیلان سابقهای دیرینه دارد
- نماز امید را در جامعه زنده میکند
- همگان باید در صحنه رقابت انتخاباتی اخلاق را رعایت کنیم
- مراجع قضایی گیلان با تخلفات کاندیدای انتخاباتی برخورد میکنند
- معضلات اجتماعی اولویت برنامههای بسیج حقوقدانان گیلان
نظرات
بدون نظر