برنج ، در دستور کار نمایندگان مردم گیلان

مافیای برنج، برنج و برنج کاری را با چالش بسیاری روبرو کرده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه تولید ۵ محصول استراتژیک در استان گیلان با مشکلات بسیاری روبروست گفت: مافیای برنج، برنج و برنج کاری را با چالش بسیاری روبرو کرده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، حسن تأمینی لیچایی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور گفت: با توجه به اینکه مجمع نمایندگان استان گیلان نشست بسیار خوبی با رئیس جمهور برگزار کرد ما حامل پیام تشکر مردم این استان و خانواده شهدا از رئیس جمهور هستیم بحث های بسیار خوبی انجام شد که قابل تقدیر و تشکر است ولی جناب آقای رئیس جمهور ما در این جلسه گفتیم که اگر مشکلات این استان پیگیری شود تقریبا مشکلات بسیاری حل خواهد شد.
نماینده مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی افزود: ماهاتیر محمد در سفر به گیلان اعلام کرد که اگر من گیلان را داشتم می توانستم ایران را اداره کنم زیرا نعمت های بسیاری و فرصت های بی شماری در این استان وجود دارد ولی همه این نعمت ها و فرصت ها برای ما به یک چالش تبدیل شده است بارندگی و آب زیاد در این استان مشکلات بسیاری را به وجود آورده است بارندگی که باید در جهت ارتقاء کشور مورد استفاده قرار گیرد متأسفانه به سیلاب تبدیل می شود و برای ما جز چالش چیز دیگری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: شاید در هیچ کجای دنیا شهری وجود نداشته باشد که مانند گیلان پیوند بسیاری میان دریا، جنگل و جلگه دیده شود اما هیچ کدام از آن نعمت ها برای ما فرصت نشد نرخ بیکاری در این استان در حال حاضر بسیار وحشتناک است جناب آقای رئیس جمهور استان گیلان نباید بیکار داشته باشد این در حالی است که مشارکت اقتصادی در این استان واقعا ضعیف است به خیلی از بحث ها و قول فعل هایی که داده شده جامع عمل پوشانده نشده است در این خصوص می توان به سایت نفتی خزر یا میرزا کوچک خان که گویا حدود ۱۵ سال گاز کشور را می تواند تأمین کند اشاره می کند در حال حاضر بیش از چند سال است که این سایت نفتی بلاتکلیف باقی مانده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم بیان کرد: جناب آقای رئیس جمهور جنابعالی اشاره کردید که ۵ محصول استراتژیک در استان گیلان می تواند کشور را متحول کند اما محصولاتی مانند برنج، چای و زیتون در استان گیلان با مشکلات بسیاری مواجه است. مافیای برنج، برنج و برنج کاری را با چالش های بسیاری روبرو کرده است برنج کاران اگر چاره داشتند برنج کاری نمی کردند چون سال به سال برنج کاری در این استان افت می کند ابریشم که از تولید ۷ هزار تن به ۶۰۰ تن رسیده است داستانی مصیبت وار دارد همچنین تولید زیتون و چای مشکلات بسیاری دارد ما هر چقدر هم که به این موارد اشاره می کنیم اما گوش شنوایی وجود ندارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: گیلانی که می تواند ایران را اداره کند نباید به این شکل با آن برخورد شود متاسفانه قطب کشاورزی، گردشگری و صنایع در این استان نابود شده است مردم نارضایتی های بسیاری دارند و انتظارشان از نمایندگان استان گیلان این است که شرایط ایده آل را به این منطقه باز گردانیم. نکته آخر این است که ما تقاضا داریم مقام معظم رهبری و رئیس جمهور سفری را به این استان داشته باشند.
واردات بیرویه برنج سم مهلک کشاورزی برای برنجکاران است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس، با انتقاد از بی توجهی وزیر جهاد کشاورزی به محصول برنج در کشور، گفت: وزیر جهاد کشاورزی گویا خواهان حذف برنج از محصولات کشاورزی هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، غلامعلی جعفرزاده نماینده در نشست علنی امروز ( یکشنبه۱۵ دی ماه) مجلس شورای اسلامی ،با یادآوری حضور وزیر جهاد کشاورزی در جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس گفت: وزیر جهاد کشاورزی در مورد همه چیز صحبت کرد به جز برنج؛ گویا به نظر وی برنج باید از مجموعه محصولات کشاورزی حذف شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: انتظار داشتیم حجتی در توضیحات خود بگوید چه برنامهای برای استاندارد کردن محصول برنج، تأمین کود غیرشیمیایی، تأمین آب و بیمه برنجکاران دارد.
وی با بیان اینکه کود شیمیایی که در حال حاضر در اختیار کشاورزان قرار میگیرد بسیار گران و کمیاب است تصریح کرد: متأسفانه بیمه گران کشاورزی، نبود کارخانههای شالکوبی مدرن که منجر به نابودی بخشی از محصول برنج میشود، عدم اجرای قانون افزایش بهرهوری در تولید برنج، عدم برداشت کاه مزارع برنج برای خوراک دام، نبود برنامه خرید تضمینی براساس محصول عمده کشت برنج شمال یعنی برنج هاشمی، عدم تسطیح اراضی برنج که میتواند منجر به افزایش محصول شود و مشکلات دیگری که برای کشاورزان برنجکار وجود دارد باعث شده که بسیاری از کشاورزان زمینهای مرغوب برنجکاری خود را با تغییر کاربری به دیگران واگذار کنند تا در آنها ویلا سازی شود.
عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه واردات بیرویه برنج سم مهلک کشاورزی برای برنجکاران است از وزیر کشاورزی خواست تا هرچه سریعتر اقدامی برای بهبود وضعیت تولید برنج در کشور انجام دهد.
پایان داستان برنج های آلوده با شناسنامه دار شدن برنج های ایرانی و خارجی
نماینده مردم لنگرود در مجلس، با تأکید بر اینکه کشور در تولید برنج توانایی رسیدن به خودکفایی را دارد ،گفت:براساس بند دوم طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت تمام برنجهای وارداتی شناسنامهدار می شوند و می توان با اجرای این طرح در سال آینده به پایان داستان واردات برنج های آلوده امید وار شد.
مهرداد بائوج لاهوتی درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، درخصوص راهکار اساسی وزارت بهداشت به منظور حل مشکلات برنجهای وارداتی مسموم به فلزات سنگینی چون سرب، آرسنیک و کادمیوم، گفت: متأسفانه در ماه گذشته تنش های بسیار زیادی در خصوص آلودگی دو نوع برنج وارداتی و پنج نوع برنج های ایرانی داشتیم به طوری که برخی از افراد به برنج ایرانی تهمت زدند و اظهار داشتند که برخی از انواع برنج ایرانی که از جهت کیفیت و سلامت در سطح جهان نمونه هستند، آلوده و سمی اند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: میزان نیاز کشوربه واردات برنج فقط ۵۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن است، اما متأسفانه براساس آمار گمرک کشور از ابتدای سال ۹۲ تا به امروز حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده است که به طور حتم با اصلاح بذر محصول به راحتی می توان داستان واردات برنج به کشور آن هم بعضا در برخی از موارد آلوده، را ببندیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم، اظهار داشت: در حال حاضر میزان برداشت برنج از هر هکتار شالیزارهای برنج فقط ۲ تن است که بی شک با اصلاح بذر محصول می توان تا ۶ تن هم از هر هکتار برداشت کنیم و کشور را در تولید برنج به خود کفایی کامل برسانیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس،با انتقاد از اینکه متأسفانه تا به امروز سود حاصل از واردات برنج به جیب برخی از افراد سودجو رفته است، گفت: طرح شش بندی ” تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج” که ازسوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت که مقرر است از ابتدای سال ۹۳ اجرا شودطرح بسیار خوبی است، که به طور حتم این طرح باعث قطع واردات برنج های آلوده به کشور می شود، اما باید این نکته را هم در نظر گرفت کشور در تولید برنج توانایی رسیدن به خودکفایی را دارد.
گفتنی است؛ با توجه به علاقه ذاتی گیاه برنج، بهتجمع برخی آلایندههای زیست محیطی از جمله سرب، کادمیوم و آرسنیک، بالاخره مسئولان سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به همراه سایر دستگاههای ذیربط طرحی نو به عنوان طرح شش بندی ” تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج” برای حل مشکلات برنجهای وارداتی مسموم به فلزات سنگینی چون سرب برنامه ریزی کردند که به واسطه این طرح بتوانند پرونده واردات برنج های آلوده و سمی به کشور را ببندند.
بندهای طرح شش بندی ” تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج” که از ابتدای سال ۱۳۹۳ اجرا می شود به شرح زیر است:
بند نخست این طرح ثبت منبع و محصول برنج در کشور مبدأ است. بر این اساس واحد فرآوری برنج باید از لحاظ فنی و بهداشتی به تایید وزارت بهداشت برسد به طوری که واحدهای فراوری برنج در هند باید از وزارت بهداشت تاییدیه بگیرند و اگر کارخانهای مستندات کافی برای نمایش نظام کیفی و ایمنیاش در دست نداشته باشد اجازه صادرات برنج را به او نخواهند داد و بدون نیاز به بازرسی و گمرک، کالا را به مبدأش مرجوع میکنند.
پس از اجرای این طرح از سه ماه آینده لازم است واحدهایی که برنجها را از شلتوک خارج کرده و فرآوری اولیه را انجام و بستهبندی آن را انجام میدهند از لحاظ فنی و بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت باشند.
براساس بند دوم طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج تمام برنجهای وارداتی شناسنامهدار می شوند به طوری که با شناسنامهدار شدن برنج و اعطای کد رهگیری، برنج ها قابلیت ردیابی پیدا میکنند و در این کد رهگیری مواردی چون نام واحد بستهبندی کننده، کشور و حتی استان مبدا و نماینده پخش آن در ایران مشخص است.
با توجه به اینکه برخی مناطق در کشورهایی چون هند آلوده است، اجازه آمادهسازی و بستهبندی برنج را تنها به مناطق پاک داده می شود، به طوری که اگر مسئولان در گمرک با محمولهای مواجه شوند که با استانداردهای ذکر شده مطابقت ندارند، ضمن مرجوع کردن محموله، واحد منبع ارسالکننده را از سامانه خارج کرده و دیگر اجازه صادرات برنج را به او نخواهند داد.
سومین بند این طرح ،کاهش ۲۰ درصدی سقف مجاز سموم در برنجهای وارداتی است که بر این اساس حد مجاز سرب، آرسنیک و کادمیوم برنج را فقط در زمان ورود به کشور کاهش داده می شود به طوری که سازمان غذا و دارو حتی به برنجهایی که نزدیک به این حد مجاز هستند اجازه ورود به کشور را نمیدهد. به عنوان مثال میزان مجاز سموم آرسنیک و سرب ۱۵۰ppb است که سازمان غذا و دارو آن را ۱۲۰ppb اعلام کرده و حدمجاز کادمیوم را که ۶۰ppb بوده، به ۴۸ppb تقلیل داده که این قانون از ابتدای فروردین سال ۹۳ اجرا میشود.
براساس بند چهارم این طرح به صورت دورهای از تمام برنجهای موجود در سطح بازار نمونهبرداری می شود و هر برند تجاری که با استانداردهای ذکر شده انطباق نداشته باشد، جمعآوری شده و به مردم اطلاعرسانی میشود که این طرح از حدود دو ماه پیش به طور جدی آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد.
نظرات
بدون نظر