21 و 22 آذر برگزار میشود؛
برگزاری همایش انتقال یافتههای تحقیقاتی برنج در گیلان

گیلانیان به گزارش فارس : عباس شهدیکومله در جلسه موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت، با اشاره به زمان برگزاری همایش انتقال یافتههای تحقیقاتی برنج، اظهار داشت: این همایش که قرار بود در تاریخ ۷ و ۸ آذر جاری در موسسه تحقیقات برنج کشور برگزار شود به دلیل بارش برف و یخبندان در جادههای کشور به تاریخ ۲۱ و ۲۲ آذر موکول شد. وی در ادامه به اهمیت کشت دوم اشاره کرد و افزود: کشت دوم باید در اراضی شالیکاری گسترش یابد و با توجه به نیاز کشور به کشت دانههای روغنی، تحقیقات نشان داده است که کشت کلزا و دیگر دانههای روغنی میتواند در اراضی شالیزاری مناطق مختلف کشور به عنوان کشت دوم موثر باشد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور ادامه داد: پس از کشت این نوع گیاهان در اراضی شالیزاری، باید برنامهریزی دقیق و مناسبی برای پیدا کردن بازار خوب این محصولات صورت گیرد.
شهدیکومله گفت: طبق تحقیقات کشت دانههای روغنی، مواد غذایی مورد نیاز اراضی شالیکاری را حفظ میکند.
*افزایش جمعیت موجب تغییر کاربری اراضی شالیزاری دنیا شده است
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: افزایش جمعیت و نیاز به ساخت و ساز موجب شده تا بخشی از شالیزارها در ایران و دنیا تغییر کاربری پیدا کند.
وی ادامه داد: لازم است تغییر کاربریها دارای عدد معقولی باشد و در این راستا در نقشه راه برنج این موارد نیز دیده شده است.
شهدیکومله با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت شالی رفته است، خاطرنشان کرد: باید تلاش شود در سالهای آینده تغییر کاربری در این اراضی در کمترین حد خود نگه داشته شود.
وی ابراز داشت: برای اجرایی شدن نقشه راه برنج یک پروسه زمانی سه تا چهار ساله پیشبینی شده و هزینههای آن نیز توسط هر یک از دستگاههای مرتبط با برنج تامین میشود.
*شخم اراضی کشاورزی آفات را از بین میبرند
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان داشت: پس از برداشت محصول برنج و به دنبال آن استقبال بینظیر شالیکاران از کشت راتون، این اراضی میتواند به عنوان کشت دوم نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی درباره شالیکارانی که کشت دوم را آغاز نکردهاند، گفت: باید برای آنکه ذخیره آب در سفرههای آبهای زیرزمینی برای سالهای آینده حفظ شود، نسبت به شخم اراضی خود اقدام کنند.
شهدیکومله افزود: شخم اراضی شالیزاری علاوه بر آنکه آب را در لایههای مختلف زمین حفظ میکند، آفات و بیماریها را نیز از بین میبرد.
به گفته وی، استفاده از تریتیکاله و کلزا میتواند در اراضی شالیکاری عملکرد مناسبی را حاصل کند.
این مسئول تصریح کرد: کشت شبدر نیز میتواند به عنوان یکی دیگر از محصولات کشت دوم در ارضی شالیزاری کاربرد داشته باشد.
خوب است