گیلانیان
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ Tuesday, 28 March , 2023
سپتامبر 15, 2014 کد خبر : 29796 خبر ها

استاندار گیلان:

تعرفه واردات برنج به ۴۰ درصد افزایش یافت

تعرفه واردات برنج به ۴۰ درصد افزایش یافت

گیلانیان : استاندار گیلان با اشاره به ممنوعیت توزیع برنج‌های وارداتی در کشور همزمان با فصل برداشت برنج گفت: با تصویب دولت، تعرفه واردات برنج از ۱۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

محمدعلی نجفی ظهر امروز در نشست شورای اداری لاهیجان  با بیان اینکه وضعیت اقتصادی گیلان رو به بهبود است، اظهار کرد: رشد اقتصادی گیلان نسبت به سایر استان‌های کشور در یکسال گذشته مطلوب‌تر بوده است.

وی با اشاره به کاهش نرخ تورم در کشور، افزود: تورم گیلان ۲ درصد کمتر از متوسط کشوری است که در کشور۲۲درصد و در گیلان ۲۰ درصد است که تلاش می کنیم این رقم را کاهش دهیم.

استاندار گیلان گفت: مردم گیلان کشاورز بوده و  درگیر برنج و چای هستند و  کیفیت تولید برنج امسال  بسیار عالی بوده که از نظر کمیت آماری بالای ۱۰ درصد افزایش محصول داشتیم و در کشت دوم توفیقاتی را بدست آوردیم که به میزان ظرفیت استان اضافه می‌کنیم.

نجفی با اشاره به اینکه واردات برنج خارجی رقم های بسیار بالایی است، تصریح کرد: بی تدبیری هایی از قبل در بخش واردات داشته ایم که مورد اعتراض ما نیز واقع شده بود.

وی خاطرنشان کرد: دولت با پیگیری‌هایی که از مدیریت استان انجام شد و نامه‌ای را که برای وزرای ذیربط نوشتیم در هفته گذشته در دولت به بحث گذاشته شد که برنج های وارداتی از قبل توزیع نشود و تعرفه واردات برنج از ۱۰درصد به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده که کشورهای مترقی دنیا این چنین بحث هایی را دنبال می‌کنند.

استاندار گیلان گفت: همچنین نهادهای خصوصی و بانک هایی که برای استان های شمالی برای خرید برنج وارد شوند وظیفه سازمان تعاون روستایی این است که برنج را با قیمت توافقی خریداری کنند و نحوه خرید توافقی از دست کشاورز بررسی می شود که می تواند حرکتی جدی ایجاد کند و شکوفایی را در قیمت برنج ایجاد کند.

نجفی با اشاره به مشکلات چایکاران گیلانی تصریح کرد:  سازمان چای کشور به عنوان کارخانه دار چای عمل می‌کند و چیزی جز خرید و فروش چای نمی‌فهمد وحتی در فروش هم مشکل داریم، گاهی ۲۰ هزار تن چای خریداری شده ولی ۱۰ هزار تن در انبار می ماند.

وی تصریح کرد: ۶۰میلیارد تومان در بخش به زراعی و به نژادی و اصلاح باغات و حرص در ارتباط با چای گذاشته شده است که تا به امروز متاسفانه یک قدم در این بخش برداشته نشده که من از وزارت جهاد کشاورزی گله کردم که خوشبختانه معاونت راهبردی جهاد کشاورزی احیا شد و این بخش به بخش باغبانی سپرده خواهد شد و آن معاونتی که قطعا تشخیص نمی داد در ارتباط با مسائل چای و دیدگاه خرید و فروش چای دنبال می کرد حذف خواهد شد و در بخش اصلاح باغات باید گامهای بیشتری برداریم.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: باغاتی که حرص کرده بودند حدود ۳۰درصد آسیب کمتری دیده بودند،۱۹هزار تن برداشت کمتری داشتیم علیرغم اینکه قیمت کم نظیر بوده که حدود ۳۰ میلیارد تومان از سرمایه چایکاران ما کاسته شد.

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی