گیلانیان
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ Thursday, 30 March , 2023
آگوست 14, 2011 کد خبر : 2329 دسته‌بندی نشده

جنگ نرم ، گروه هاي هدف ، نخبگان ، مردم و روابط عمومی ها

جنگ نرم و نقش روابط عمومی ها

جنگ نرم و نقش روابط عمومی ها

گیلانیان : در جنگ سخت یا زور، تغییر در رفتار جامعه هدف بر خلاف میل آنهاست ودر جنگ نرم غلبه با میل و رغبت است و یا اگر خلاف میل افراد باشد خودشان آنرا چنان احساس نمی کنند . اما روش های مهم در جنگ نرم عبارتند از : ۱٫ فریب و دست‌کاری در منطق مخاطب ۲٫ تردید افکنی و جایگزینی منابع اطلاع یابی و تحمیل رسانه ها ۳٫ طراحی ادبیات متناسب با مخاطب ۴٫ الگوسازی از سبک زندگی غربی با فیلم و کارتون و … .

در جنگ نرم، گروههای هدف را رهبران ، نخبگان و توده های مردم قرار می دهند و با عملیات جنگ نرم متفاوت به روی آنها تاثیر می گذارند .از جمله اقدامات عملی بکار گرفته شده در کشورهای هدف جنگ نرم عبارتند از: ایجاد احساس یاس و ناامیدی در مردم ، زیر سوال بردن عملکرد حکومت ، شبهه آفرینی در آرمانها ، تهمت مالی و اخلاقی به سران و مسوولان کشور، شایعه پراکنی، کلی گویی ، کوچک انگاری خدمات و پیشرفت ، بررگنمایی نقاط ضعف ، غیرکارشناسانه و غیر مفید جلوه دادن فعالیت ها و روند جامعه ، تفرقه و تضاد ، جاذبه های جنسی ، سانسور اطلاعات ، ترور شخصیت ، تکرار و القاء ، توسل به ایجاد رعب و ترس ، مبالغه و مغالطه.

مردم سالاری دینی در ایران بی شک پدیده ای نو در عالم سیاست است که به گونه ای متفاوت از سایر نظام های سیاسی جهان شناخته می شود لذا به این دلیل و به لحاظ روحیه استکبار ستیزی ، ایران اسلامی در ۳۱ سال گذشته همواره در معرض هجوم جنگ نرم و سخت بوده است .آنچه واضح است پس از پیروزی کشورمان در دفاع هشت ساله در مقابل عراق و متحدان جهانی سلطه گر و شناخت استعمارگران از ویژگیهای نظام اسلامی و پایه های اصلی آن یعنی اسلام ، مردم و رهبری ، دشمنان را بطور ویژه ای به سمت جنگ نرم پیش برد و در این راستا گسترش شبکه های رادیویی و تلویزیونی ماهواره ای ، سایتها و وبلاگها ، ایمیل و فیلمهای سینمایی و… این هجمه را از سوی آنها راحت تر اعمال نموده است . اما آنچه مهم است راههای مقابله جنگ نرم و وظایف نهادهای حکومتی ومردم در مقابله با این جنگ است . یکی از حوزه هایی که در تمامی نهادهای دولتی ، عمومی و خصوصی در کشورمان وجود دارد روابط عمومی است .

روابط عمومی ها بعنوان یکی از واحدهای ستادی هر سازمانی به دنبال فعالیت اطلاع رسانی ، ارتباط مردمی ، تبلیغات و انتشارات وظایف متعددی را به انجام می رسانند و می توانند نقش بسزایی در مقابله با جنگ نرم در کنار سایر فعالیتهای نهادهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی ایفا نمایند و در اولویت جنگ رسانه ای قرار گیرند .
اولین نکته قابل توجه روابط عمومی ها این است که درک نمایند که همواره جنگ است؛ و دشمن از هر فرصتی برای پیروزی در این جنگ که یک جنگ رسانه ای است استفاده خواهد کرد

خداوند در آیه ۲۱۷ سوره بقره می فرماید : «دشمنان همواره با شما در جنگ هستند».

مهمترین کاری که در مقابله با عملیات جنگ نرم می تواند صورت بگیرد « آگاهی بخشی » است تا هم رقیب بفهمد که ما متوجه اعمال او هستیم و هم ملت خودمان این آمادگی را دریابند . آگاهی بخشی زمانی ارزش دارد که منجر به « مصون سازی » شود که البته کار پیچیده و زمانبری است .«روشنگری» در مقابل فتنه ها امری ضروری است که روابط عمومی ها با رصد فتنه ها و شناسایی شیوه ها می‌توانند بهترین پاسخ ها را برای مخاطبان و جامعه تهیه و به موقع و گسترده منعکس نمایند .

امام خمینی ( ره ) می فرماید : « وظیفه اسلامی و انسانی داریم کارهایی که در جمهوری اسلامی شده را به مردم بگوییم» و مقام معظم رهبری در سال۸۶ خطاب به کارگزاران دولت بیان می نمایند : « روابط عمومی های بخش های مختلف دولت باید فعال عمل کنند. روابط عمومی شماست که از رسانه یا از مطبوعات می تواند استفاده بهینه کند. »

لذا بر ضرورت اطلاع رسانی به عموم در باب خدمات و اقدامات صورت گرفته به بهترین شکل، بارها در بیان رهبران نظام اسلامی تاکید شده است .روابط عمومی های کشورمان درچند سال اخیر در حال گذار از مرحله سنتی به سمت روابط عمومی آنلاین و دیجیتال هستند و با استفاده از پرتال ، سایتها ، نشریات و رسانه ملی و گزارش های چند رسانه ای و مطبوعاتی تحرک ویژه ای یافته اند؛ اما وظایف مهمتری در جنگ نرم دارند که از اهم آن می توان به شناخت تهدیدها و ایجاد روشنگری برای پرسنل و مدیران درجهت ارتقاء عملکرد سازمانی، ارایه عملکرد به عموم و تهیه پیامهای مختلف و پاسخهای تخصصی برای مخاطبان خاص سازمان و همچنین تحلیل آمار و اطلاعات و انعکاس خدمات به افکار عمومی اشاره کرد . صد البته که طرح ها و کارکردهای بسیاری دیگر به تناسب سازمان های متفاوت با فعالیت سیاسی ، اقتصادی ، صنعتی ، کشاورزی ، فرهنگی ، اجتماعی و نظامی و …می توان لحاظ نمود .

امید است روابط عمومی ها بعنوان جبهه مقدم مقابله با جنگ نرم در سازمانها و نهادها، همچون چشم بینا و گوش شنوا، دریافت و تحلیل کننده تهدیدات دشمن باشند و چون زبان گویای سیستم به ارایه پاسخ مناسب همت گمارده و فراتر از آن بعنوان بدنه پویای نظام اسلامی با انجام فعالیتهای ایجابی؛ اعتماد ، نشاط و غرور ملی را به جامعه هدیه نمایند. بی شک این مهم جزء با توجه ویژه مدیران ارشد وهمت و کار مضاعف کارگزاران روابط عمومی میسور نخواهد شد.

اخبار مرتبط

نظرات

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی