رشت چند نقطه آبگرفتگی دارد که ۳۰ نقطه آن شناسائی شد ؟!

اختصاصی گیلان : در پی آبگرفتگی شهر رشت معاون امور عمرانی استانداری گیلان اعلام کرد : ۳۰ نقطه آبگرفتگی در شهر رشت شناسایی شده است ؟!
حرف معاون امور عمرانی استانداری یاد آور خاطره ای از مرحوم گل آقا است که وقتی مسئولان ایران خودرو اعلام کردند ۱۵۰ عیب پیکان شناسائی شده زنده یاد در مجله معرفش نوشته بود : مگر پیکان چند تا عیب داشت که ۱۵۰ تای آن را شناسائی کردید !
حالا حکایت آبگرفتگی شهر رشت است که باید از معاونت محترم امور عمرانی سوال کرد : رشت چند نقطه آبگرفتگی دارد که ۳۰ نقطه آن شناسائی شده آست ؟؟!
این مقام مسئول در شرایطی اعلام کرد : “برطرف شدن آبگرفتگی چهار راه میکائیل به دلیل پسزدگی آب به داخل بافت فرسوده نیازمند زمان بیشتری است“ که در زمان شهرداری آقای … با تبلیغات گسترده و نصب بنر های عریض و طویل رنگارنگ و بستن مسیرها آبگرفتگی چهار نقطه شهر از جمله “چهار راه میکائیل” حد فاصل مسجد خاتم الانبیاء (ص) تا محل تقاطع را رفع کرده بودند ، حال چه شد که این نقطه هم دچار آبگرفتگی شد ؟!
با توجه به وضعیت چهار راه میکائیل قول آقای استاندار مبنی بر در اختیار گذاشتن ملزومات لازم برای رفع آبگرفتگی به مدت شش ماه هرگز عملی نخواهد شد . زیرا :
شرکت آب فاضلاب ٰ جمع آوری آب های سطحی را جزء وظایف شهرداری می داند و خودش کلیه مجاری فاضلاب گشته را که طاقی ضربی شکل با عرض حدود ۱۵۰ سانت و ارتفاع حد اقل ۸۰ سانت بود که لایه روبی را بسیار آسان می نمود و هرساله نیز تحقق پیدا می کرد تخریب و لوله های سیمانی و پلاستیکی آنچنانی را جایگزین نمود که مطلقا لایه روبی این لوله ها امکان پذیر نیست و خود فاضلاب لایروبی را به عهده بارندگی می گذارد تا فشار آب باران کمی از رسوبات لوله های فاضلاب را شستشو و جا به جا نماید ؟!
آنچه در تصویر می بینید آب نما نیست بلکه محصول کوچک شدن مسیر فاضلاب ها است که اندک بارندگی شدید آب ها و فضولات داخل لوله ها در سطح شهر جاری می شود که این امر می تواند عامل انتقال و انتشار بسیاری از بیماری ها به ویژه برای کودکان و کهنسالان باشد !!؟
البته هر از گاهی بر اثر فشار شهروندان آب و فاضلاب پس از ماهها امروز و فردا کردن فقط داخل منحول ها را می تواند لایه روبی نماید و رسوبات حد فواصل دو منحول همچنان بدون لایروبی می ماند ؛ حال بگذریم از اینکه کند و کاری شبکه فاضلاب متعلق به بانک جهانی چقدر همین لوله های سوسولی فاضلاب را شکسته و غیر اصولی تعمیر نموده که امروز یک عامل آبگرفتگی همین شکستگی های پیمانکاران آب و فاضلاب است .
از سوی دیگر کلیه نهرهای موجود داخل شهر که زمانی جزء آب بر مزارع بود به مرور زمان تخریب شد و از سوی شهرداری و غیره برای ساخت مسکن به شهروندان فروخته شده بنابراین با عنایت به پستی و بلندی محلات از یک سو ، محدودیت گنجایش آب در مسیر فاضلاب ها از سوی دیگر جمع آوری آب های سطحی شهری امکان پذیر نیست مگر اینکه دو طرف کلیه خیابان های شهر با رعایت شیب زهکشی شود تا آبهای جاری از این طریق به خارج از شهر هدایت شود .
بنابراین وقتی استاندار گیلان اعلام می نماید : “قول می دهم ظرف ۶ ماه تجهیزات لازم از جمله لوله های مورد نیاز برای اجرای این طرح – جمع آوری آب های سطحی – در اختیار شهرداری قرار گیرد” لوله گذاری جهت جمع آوری آب های جاری با توجه به دفن انواع و اقسام لوله : آب ، فاضلاب و گاز و انواع سیم و کابل برق و مخابرات این طرح زمانبر ، غیر اصولی و غیر فنی و بی فایده است ؛ کما اینکه در چهار راه میکائیل اجرا شد ولی جواب نداد ، جز اینکه زمان و هزینه آنچنانی صرف باطل شد !
تنها را جلوگیری از آبگرفتگی سطح شهر همان زهکش دو طرف خیابان ها با رعایت شیب زمین به سوی خارج شهر ، تعیین ( کف) برای مستحدثات جدید و قید آن در پروانه ساختمانی با توجه به شیب زهکش های خیابان ها ، آسفالت کوچه ها و معابر باریک به صورت شیبدار به وسط معبر می باشد .
این طرح در دهه ۷۰ در شهرداری مطرح بود ولی بدلیل مشکلات فنی و مالی و زمانی به دست فراموشی سپرده شد .
با تشکر از شما که مشکل را به همین آسانی حل کردید. (احداث زهکش در دو طرف خیابان)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یعنی چه؟ بعد کجا میخوای تخلیه کنی؟ پیربازار . اوضاع خیلی خراب تر از این حرفاست
ک – ص محترم
طرح پیشنهادی گیلانیان خلق الساعه نیست بلکه طرحی بود که در دهه ۷۰ در سطح مدیران شهرداری مطرح بود ولی به دلیل هزینه بالا و مشکلات اجرائی بایگانی شد .
منظور از زهکشی در دو طرف خیابان ها همان ایجاد جوی آب است تا آب باران از آن طریق از شهر خارج شود . البته این به معنی عدم توجه به مسیر خروجی نیست بلکه لایروبی رودخانه تا ورودی تالاب و دیواره سازی طرفینی و موارد دیگر جزء اجرای طرح بود .
اگر کم لطف نباشید اقرار خواهید کرد که تمام آب های سطحی نه جذب زمین می شود و نه تبخیر می شود بلکه در انتها وارد دو رودخانه بزرگ رشت می شود که به مراتب این آب ها بهتر از آب فاضلاب شهری و صنعتی و بیمارستانی است و بیماری زا و آلوده کننده نیست و می تواند مصرف کشاورزی داشته باشد .
طرح مورد نظر سایت گیلانیان در تهران قدیم و فعلی و بسیاری از شهرهای ایران اجرا می شه و مفیدم هست. متاسفانه مسئولین شهر رشت از گذشته تا حال، بعد از هر باران شدید به خواب غفلت فرو میرند و تا بارندگی بعدی تخت می خوابند و عین خیالشون نیست. گویا قراره که این سیکل معیوب تا قیامت ادامه داشته باشه و کسی برای تغییر اون اقدام مؤثری صورت نده. راستی شهر از این بی دروپیکرتر می تونین پیدا کنین با مسئولین تنبل و بی خیال؟!.
با سلام و صلوات خدمت سردبیر محترم . اگر مایل باشید از طریق ایمیل با شما در ارتباط خواهم بود در این مورد.
مشاور آب های سطحی شهر رشت
با سلام ، باعث افتخار خواهد بود
با عرض سلام خدمت دوستان
در مورد آبهای سطحی چهار راه میکاییل با توجه به دانسته هایی که خود شخصا بر آن واقف می باشم این است که
طرح جمع آوری ابتدای خیابان مطهری باید تا پارک شهر ادامه میافت و از طریق رودخانه به خارج از شهر فرستاده میشد
پس از بررسی کار آغاز گردید ولی متاسفانه با توجه به عدم وجود نقشه های طرح های قدیمی این طرح در چهار راه میکاییل به یک لوله آزبست به قطر ۶۰۰ و تحت فشار که مسیر لوله اصلی آب شهر خمام و حسن رود میباشد که شما بر روی پل بوسار خود لوله را می توانید مشاهده نمایید که اگر میخواستند که مسیر لوله اب را جابجا کنند نیاز بود که شهر خمام و حسن رود یک هفته بدون آب میگشتند که در این مرحله پروژه متوقف گردید
با تشکر به امید رشتی بهتر