رشد جمعیت گیلان نصف میانگین رشد کشوری/گیلان پیر ترین استان کشور

گیلانیان : زاهد خندستانی، مدیرکل ثبت احوال گیلان با بیان اینکه جمعیت، بحث بسیار مهم و از جنبههای مختلف قابل بررسی است، اظهار کرد: یکی از ارکان شکل گیری کشور جمعیت آن کشور است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: براساس آخرین برآورد، جمعیت گیلان ۲ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۴۹۵ نفر است.
وی ۶/۴۹ درصد از این میزان را مردان و ۴/۵۰ درصد را جمعیت زنان، اعلام کرد و گفت: در سال جاری ۲۴ هزار و ۳۱۴ فقره ولادت در استان به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱/۰ درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: ۵۱ درصد متولدین پسر، ۴۹ درصد دختر بوده و ۷۱ درصد موالید در مناطق شهری و ۲۹ درصد در مناطق روستایی اتفاق افتاده است.
وی نرخ موالید گیلان را ۹/۱۲ درصد دانست و گفت: این میزان نسبت به میانگین کشوری که ۱۹ در هزار است، بسیار پایین است.
بیشترین واقعه تولد گیلان در آستارا، تالش و ماسال اتفاق افتاده است
وی بیشترین واقعه تولد در گیلان را مربوط به شهرستان های آستارا، تالش و ماسال اعلام و خاطرنشان کرد: در هر شبانه روز ۸۸ نوزاد و در هر ساعت ۴ نوزاد در گیلان متولد میشود.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت استان در مقایسه با نرخ رشد کشوری بسیار پایین است، افزود: این به آن معنی است که رشد جمعیت در گیلان نسبت به میانگین رشد کشوری پایین و تقریباً نصف است.
خندستانی یادآور شد: بیشترین نرخ رشد استان گیلان مربوط به شهرستان تالش با ۴۶/۱ درصد و پایین ترین نرخ رشد مربوط به شهرستانهای سیاهکل با ۲۳/۰ درصد و شفت ۰۹/۰ درصد است.
وی در خصوص شاخص مهم جمعیت شناسی تحت عنوان TFR ( میزان فرزند آوری بانوان در بازه زمانی ۱۵ تا ۴۹ سال) در گیلان، اظهار کرد: این شاخص در گیلان ۴/۱ و در کشور ۸/۱ است و معنای این امر آن است که در گیلان عمل جایگزین سازی در خانوادهها انجام نمیشود.
رشد جمعیت در گیلان در سال آتی کمتر خواهد شد
وی در ادامه هشدار داد: رشد جمعیت در گیلان در سال آتی کمتر خواهد شد و از جمعیت جوان کاسته و به جمعیت میانسال و کهنسال گیلان افزوده میشود.
خندستانی یادآور شد: نرخ سالمندی و جمعیت بالای ۶۵ سال گیلان ۸/۱ درصد بوده که در مقایسه با نرخ ۶/۵ درصد کشوری بسیار بالاست.
وی رشد جمعیت، نرخ موالید و شاخص TFR را در گیلان پایین اعلام و اظهار کرد: میزان سالمندی در گیلان بالا بوده و این نشانگر آن است که جمعیت استان رو به پیرسالی است.
گیلان پیرسن ترین استان کشور
وی گیلان را پیرسن ترین استان کشور معرفی کرد و گفت: در آینده تبعات سوئی متوجه گیلان خواهد بود.
وی با اشاره به آسیبهای پیرسالی جمعیت، اظهار کرد: کاهش جمعیت در حوزه سیاست منجر به کاهش اقتدار ملی و سیاسی، در حوزه اقتصاد کاهش نیروی فعال کار، در بخش اجتماعی پریشانی اجتماعی، کاهش تحرک، نشاط و تحرک اجتماعی و تهدید نسل، محدود شدن دایره رابطه سببی و نسبی و ضعیف شدن روابط عاطفی میشود.
کاهش جمعیت تهدیدی برای بنیان خانواده
وی کاهش جمعیت را تهدیدی برای بنیان خانواده خواند و گفت: بالا بودن میانگین سن ازداوج مردان و زنان، افزایش صعودی طلاق، کاهش ازدواج به ویژه در سالهای اخیر را از دلایل کاهش جمعیت در گیلان است.
وی تصریح کرد: پایین بودن میزان باروری، عدم تمایل بانوان گیلانی به فرزندآوری، رواج تک فرزندی و افزایش میزان تاخیر در فرزند آوری و برخی مسائل فرهنگی و اقتصادی از دیگر دلایل کاهش جمعیت در گیلان است./منبع : شبستان
اخبار مرتبط
- چگونگی تغییر و یا حذف «پسوند و پیشوند نامهای خانوادگی» در گیلان اعلام شد
- نرخ ازدواج در گیلان پایینتر از میانگین کشوری است
- ثبت ۱۵۹۱۸ ولادت در استان گیلان/اسامی ائمه بیشترین انتخاب است
- ۸۱ درصد از واجدین شرایط گیلانی کارت هوشمند ملی دریافت کردند
- ۸۶۴۷ نوزاد طی چهار ماهه امسال در گیلان متولد شدند
- بیش از ۱۵۵ هزار شناسنامه جدید برای شهروندان گیلان صادر شد
نظرات
بدون نظر