گیلانیان
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲ Wednesday, 22 March , 2023
مارس 5, 2023 کد خبر : 84523 خبر ها

روند افزایشی آمار وقوع سرقت‌های خرد در استان گیلان

روند افزایشی آمار وقوع سرقت‌های خرد در استان گیلان

گیلانیان : فلاح میری از آمار پایین وقوع سرقت به عنف و همراه با تهدید در گیلان خبر داد و گفت: آمار وقوع سرقت‌های خرد در استان گیلان روند افزایشی دارد.

مهدی فلاح میری – دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان- شامگاه شنبه( ۱۳ اسفند) در برنامه خبری در شهر اظهار داشت: زورگیری آنطور که در احکام و قانون قید شده نوعی سرقت که همراه با آزار و اذیت همراه است محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در قانون مجازات اسلامی در مورد سرقت‌هایی که شبانه انجام می‌شود و‌ سارق با خود سلاح سرد یا گرم به همراه دارد و از یک نفر و بیشتر هستند و شخص مالباخته را مورد اذیت و ازار قرار می‌دهند، تا ۲۰ سال حبس مجازات تعیین شده است.

فلاح میری تصریح کرد: متاسفانه آمار برخی سرقت‌ها که سرقت‌های ساده هستند نظیر سرقت از منازل و یا سرقت از خودرو امروزه افزایش پیدا کرده است که قانونگذار برای این نوع سرقت‌ها تا سه سال مجازات حبس تعیین کرده است.

وی اذعان کرد: در استان گیلان سرقت به عنف و همراه با تهدید به نسبت سایر استان‌های کشور کمتر مشاهده شده همچنین قانونگذار در مورد سرقت‌های مسلحانه مجازات‌های بسیار سنگینی را وضع کرده است.

دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان افزود: حکم فردی که با خود سلاح به همراه دارد و با سلاح سرقت می‌کند در حد محارب است و قاضی اگر به این نتیجه برسد که فرد مذکور موجبات ناامنی را در اجتماع فراهم آورده او را به عنوان مفسد فی‌الارض محاکمه می‌کند.

فلاح میری ادامه داد: طبق اصلاحیه‌ای که قانونگذار اخیرا اعلام کرده در مورد سلاح چه گرم، چه سرد و چه حتی چاقو باشد یعنی ابزاری که ایجاد رعب و وحشت کند و مقاومت و دفاع فرد را مختل نماید، قطعا به عنوان سلاح شناخته می‌شود و مجازات آن بسیار سنگین است و چنین سارقانی هرگز مشمول عفو و ارفاقات قانونی نمی‌شوند.

وی یادآور شد: امروزه متاسفانه آمار وقوع سرقت‌های خرد مقداری در استان گیلان روند افزایشی دارد و نیروهای فراجا به خوبی پای کار هستند و با تشکیل کمیته‌هایی به صورت شبانه روز بخشهایی از شهرها را تحت پوشش قرار داده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان خاطرنشان کرد: نهادها و تاسیسات عمومی نظیر مخابرات، آب و فاضلاب و برق منطقه‌ای مکلف شدند از اموال خود در برابر سرقت محافظت کنند زیرا پدیرفتنی نیست مدیر دستگاهی که امانت دار آن اموال است بعد از پایان ساعت کار به منزل مراجعه کند در حالیکه نیروهای فراجا تا صبح مشغول گشت زنی و صیانت از اموال آنها باشند.

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی