با اعلام نتایج اولیه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس
رکورد رد صلاحیت ها در استانهای شمالی ایران ؟

اختصاصی گیلانیان : اعلام نتایج اولیه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی مجلس نهم از سوی هیئت های اجرایی وزارت کشور با واکنش های بسیاری همراه بوده است . زیرا اعلام عدم صلاحیت اکثریت نامزدهای جریان موسوم به اصلاح طلب و تأیید تعداد معدودی از آنها برای اهالی سیاست این روزهای کشور دور از انتظار نبود . اما عدم تأیید صلاحیت اصولگرایان سرشناس و البته منتقد دولت در وهله نخست بزرگترین شوک خبری را به دنبال داشت .
این موضوع در حالیست که همگان در سطوح مختلف مدیریت نظام جمهوری اسلامی بر حضور حداکثری و پرشور مردم در انتخابات مجلس تأکید نموده اند . حال آنکه با حاکم شدن چنین فضایی ، عکس العمل های اشخاصی همچون محمد رضا باهنر به عنوان نائب رئیس مجلس هشتم که اقدام اخیر هیئت های اجرایی را کاری بسیار تنگ نظرانه ارزیابی نموده ، بسیار قابل توجه است !
به واقع چنین ردصلاحیت هایی بیانگر این واقعیت است که رسیدگی به صلاحیت نامزدهای نمایندگی نیازمند دقت و توجه بیشتری است . البته رد صلاحیت شده ها فرصت اعتراض دارند و می توانند در گام اول به هیئت های اجرایی و بعد به شورای نگهبان در فاصله زمانی تعیین شده اعتراض نمایند . به هر تقدیر معیار و ملاک هم برای تأیید یا رد صلاحیت باید قانون باشد . طبق قانون ، استعلام از مراجع چهارگانه ملاک عمل است و می بایست از همه افراد واجد شرایط و با هویت که پیرواصل مترقی ولایت فقیه و پایبندی به قانون اساسی می باشند ، حمایت شود تا لطمه ای به اعتماد مردم و مشارکت حداکثری وارد نشود .
زیرا در باطن مردم سالاری دینی ، تک صدایی معنا و مفهومی ندارد و لازمه وجود یک مجلس پویا و فعال حضور نمایندگانی از جریان های مختلف سیاسی می باشد تا با حفظ استقلال بتوانند همدیگر و دولت را نقد کرده و در عین حال با تصویب قوانین صحیح و نظارت بر اجرای قوانین ، جلوی هرگونه قانون گریزی را بگیرند و با فرهنگ تعامل و تحمل جریان های رقیب اقتدار ایران اسلامی را بیش از گذشته در عرصه جهانی حفظ و به اثبات برسانند . اما جا دارد تا در فرصت پیش آمده ، اشاره ای هم به وضعیت استان های شمالی کشور پیرامون موضوع صلاحیت نامزدهای نمایندگی به شرح ذیل داشته باشیم
* تعداد داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس نهم در سه استان شمالی(منبع : فارس/ایرنا/ جهان)
۱- گیلان : ۲۰۲ نفر
۲- مازندران : ۱۴۶ نفر
۳-گلستان : ۱۳۰ نفر
* تعداد داوطلبان دارای صلاحیت
۱- گیلان : ۱۳۰ نفر
۲- مازندران : ۸۳
۳- گلستان : ۱۰۸ نفر
* تعداد نمایندگان مجلس هشتم که در مرحله نخست توسط هیأت های اجرایی فاقد صلاحیت اعلام شده اند :
ا- گیلان : سه نماینده / نمایندگان : آستانه – آستارا – طوالش
۲- مازندران : یک نماینده / نماینده نوشهر و چالوس
۳- گلستان : …
از صبح روز سه شنبه(۲۰دیماه ۹۰) گمانه زنی ها درباره افراد رد صلاحیت شده در استان گیلان در مقایسه با دو استان دیگر شمالی از حال و هوای متفاوت تری برخوردار بوده است . عمده این تفاوت ها به دودلیل می باشد :
الف ) حضور سه نماینده فعلی گیلان در لیست رد صلاحیت شده ها!
ب ) رد صلاحیت چهره های شناخته شده ، محبوب و دارای سوابق درخشان مدیریتی! (بخصوص در حوزه انتخابیه رشت)
از اینرو این سوال در ذهن مردم گیلان نقش بسته که چرا همیشه در اعلام چنین نتایجی گیلان از دو استان دیگر شمالی جلوتر و در مقام نخست است ؟اما هرگاه سخن از جذب اعتبارات و استفاده از مدیران لایق بومی به میان می آید، گیلان در مقام آخر است؟؟؟ و چرا رگه های اصلی اختلاس ، جریان انحرانی ، انتصاب پی در پی مدیران غیر بومی و … به گونه ای معنادار تنها در گیلان خودنمایی می کنند ؟ آیا بهتر نیست به جای انتقاد های بی پایه و نامه نگاری های گاه و بی گاه به فکر آینده گیلان باشیم و دست از شعارها برداریم و واقع بینانه به مسائل بنگریم ؟
یقیناً گیلانیان تنها با وحدت و جذب نخبگان خود خواهد توانست به شاخصه های توسعه دست یابد و هیچگاه عدم تحمل موفقیت فرزندان این سرزمین توسط برخی اشخاص منفعت طلب راهگشای مشکلات پیش روی استان نخواهد بود! علی ایحال نگارنده در پایان همچون بسیاری از مردم در انتظار اعلام نظر نهایی شورای محترم نگهبان پیرامون صلاحیت های نامزدهای نمایندگی انتخابات مجلس نهم می باشد تا بر مبنای آن شاهد خلق حماسه ای عظیم در روز شکوفایی بهار معرفت- ۱۲ اسفند ۹۰- باشیم …
نظرات
بدون نظر