سود میلیاردی واردات برنج به جیب چه کسانی رفته است؟

گیلانیان : طی یک سال و نیم اخیر ۲ میلیارد دلار برنج خارجی به قیمتی بسیار بالاتر از نرخ جهانی وارد کشور شده که معلوم نیست سود این میزان واردات برنج به جیب چه کسانی می رود؟
در یک سال و نیم گذشته دو میلیارد دلار برنج خارجی با سیاست ذخیره سازی کالاهای استراتژیک وارد شده که به بهانه های مختلف نظیر توزیع سبد کالایی، نمایشگاه های بهاره و امثال آن در بین مردم توزیع می شود.
بر اساس اعلام فائو قیمت برنج هندی در جهان حدود تنی ۶۰۰ دلار و این در حالی است که واردات برنج به ایران هیچ زمان به قیمت کمتر از ۱۱۰۰ دلار از گمرک خارج نشده است. از سوی دیگر برنج هندی در یک سال و نیم اخیر کمتر از ۳۰۰۰ تومان به دست مصرف کنندگان نرسیده و این در حالی است که ارز اختصاص داده شده به واردات برنج در این مدت ارز ۱۲۲۶ تومانی بوده است.
سوالی که اینجا مطرح است اینکه چرا واردات برنج هندی به ایران ۵۰۰ دلار در هر تن بالاتر از نرخ جهانی است؟ و اینکه سود این مابه التفاوت میلیارد دلاری به جیب چه کسانی می رود؟
در همین رابطه محمدرضا حریری رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با بیان این که خرید دو میلیارد دلار برنج در یک سال و نیم گذشته سوال های زیادی را در اذهان جامعه ایجاد کرده است بیان کرد: خرید این میزان برنج در تجارت کشور بی سابقه بوده است. در حال حاضر نیز کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران به این موضوع ورود کرده و موافقان و مخالفان واردات برنج قرار است با یکدیگر به مذاکره بنشینند.
وی همچنین درباره توزیع برنج هندی در سبد کالابه جای برنج ایرانی اظهار داشت: دولت به دلایل غیر اقتصادی این کار را کرده است زیرا با شناختی که از مشاوران اقتصادی دولت وجود دارد این نوع توزیع کالاو اتفاقاتی که پس از آن رخ داد ناشی از یک اقدام عجولانه و شتاب زده بود.
وی با اشاره به این که به محض ساماندهی عرضه سبد کالاتبعات آن از قبیل ایجاد صف های طولانی از بین رفت درباره توزیع برنج هندی در سبد کالابه ایسنا تصریح کرد: برنج ایرانی در داخل کشور آن قدر مشتری دارد که امکان توزیع آن در قالب سبد کالایی وجود ندارد.
حریری درباره واردات کالاهای استراتژیک و واردات انبوه برنج هندی نیز بیان کرد: به طور کلی از اواخر دولت قبل و اوایل دولت فعلی واردات کالاهای استراتژیک جزو سیاست ها بوده است. شرکت بازرگانی دولتی ایران برنج هندی با تناژ بسیار بالاوارد کرده و این برنج ها نمی تواند تا ابد در انبارها بماند و باید به هر نحو توزیع شود./ منبع : کیهان
اخبار مرتبط
- واردات برنج بلای جان شالیکاران استانهای شمالی
- حجم واردات برنج زیاد است/ دولت نظارت بیشتری کند
- لزوم حفظ و تقویت صادرات ۱۲ هزار تنی سالانه چای به خارج/ واردات بیش از یکمیلیون برنج به داخل غیرمنطقی است
- مجوز صادر شده برای واردات برنج خلاف قانون است
- نمایندگان مردم در مجلس اجازه واردات برنج در فصل برداشت را نمی دهند
- اقبال عمومی به مصرف برنج داخلی / نیازی به واردات برنج نیست
نظرات
بدون نظر