بازنگری نقش تاثیر گذار شبکه باران در انعکاس مناسبت های مذهبی :
صدا و سیمای گیلان و هنر نمایش حضور مردم

گیلانیان : طی سی و دو سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی سپری شده است ، مردم غیور ایران همیشه در لحظات سرنوشت ساز و بسیار مهم ، حضوری جانانه و تاثیرگذار در سطح داخلی و بین المللی داشته اند ؛ از راهپیمایی روز قدس و بیست و دوم بهمن ماه گرفته تا راهپیمایی هایی که به مناسب های سیاسی و مذهبی انجام شده است .
یکی از این مناسبت ها ، نماز عید سعید فطر است . نماز عید فطر ، عبادتی گروهی است که به دستور دین اسلام ، پس از یک ماه روزه داری ، توسط اقشار مؤمن ، برگزار می شود و از شور و حال خاصی برخوردار است . این نماز باشکوه که به وسیله انبوهی از مردم اقامه می گردد ، علاوه بر روحیه بخشی به مؤمنان ، در میان سایر ملت ها نیز از جایگاه خاصی برخوردار است .
آنچه که بر ابهت و عظمت مراسم فوق می افزاید ، نمایش هنرمندانه ، درست و به موقع تلویزیون از این رویداد تاریخی و مذهبی است . در صورتی که چنین اتفاقی روی ندهد ، حضور پر شکوه نمازگزاران نیز چندان به چشم نخواهد آمد .
چند سالی است که نماز عید فطر در شهر رشت در بلوار مجاور مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپا می شود . اجتماع پرجمعیت نمازگزاران در مجلس یاد شده ، از چنان ابهتی برخوردار است که مشاهده ی آن ، هر انسان دینداری را به وجد می آورد و یک فضا و لوکیشن کم نظیر و فوق العاده را نیز برای فیلمبرداران صدا و سیمای مرکز گیلان ایجاد می نماید .
به نظر می رسد که متاسفانه ذوق هنری مورد نیاز در این باره وجود ندارد یا سلیقه مناسب از سوی کارگردانان و فیلمبرداران تلویزیون گیلان به کار گرفته نمی شود و آنچنان که باید ، نمایش شایسته ای از آن همه جمعیت که مشتاقانه در نماز عید حاضر می شوند ، صورت نمی گیرد .
این مسئله ، مسلما روی قضاوت بینندگان شبکه گیلان در استان های دیگر و نیز سطح جهان ، اثر مطلوبی نخواهد داشت . زیرا آن چنان که در خور شأن جمعیت حاضر در نماز بود ، حقشان ادا نشد و بازتاب شایسته ای نداشت .
شاید مناسب باشد که به دست اندرکاران محترم و پرتلاش صدا و سیمای گیلان که اکنون دیجیتال ، بیست و چهار ساعته و ماهواره ای هم شده ، یادآوری گردد که به نحوه ی فیلمبرداری و پخش تصاویر از سوی شبکه المنار لبنان یا سایر کشورهای اسلامی در امر نشان دادن تجمعات کشورهای یاد شده ، نگاهی داشته و تجربه های لازم را از آنان فراگیرند
و به انجام کارهای صرفا « رفع تکلیفی » روی نیاورند .
به قلم : حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی ، استاد حوزه و دانشگاه
مدیر مسئول هفته نامه اصلاح و رییس خانه مطبوعات گیلان
www.eshaghi.ir
نظرات
بدون نظر