مدیرکل میراث فرهنگی تاکید کرد:
لزوم تلفیق صنایع دستی و گردشگری برای حفظ فرهنگ غنی گیلان

گیلانیان : مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر لزوم شناسایی هنرمندان صنایع دستی، گفت: تلفیق صنایع دستی و گردشگری موجی همافزایی در حفظ فرهنگ غنی گیلان و گیلانی میشود.
مهندس رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان روز گذشته، ۲۴ خرداد در بازدید از بازارچه صنایع دستی چابکسر، ضمن تبریک هفته صنایع دستی به فعالان این عرصه، اظهار کرد: تلاش هنرمندان صنایع دستی باعث به جریان درآمدن فعالیتهای اقتصادی استان گیلان شده است.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی هنرمندان صنایع دستی، تصریح کرد: تنوع شاخههای هنری در گیلان زیاد است و بیش از ۹۰ رشته صنایع دستی وجود دارد؛ متاسفانه برخی رشتهها در شرف فراموشی و نابودی است؛ لذا شناسایی هنرمندان این عرصه به احیای صنایع دستی فراموش شده کمک میکند؛ هماکنون بسیاری از هنرمندان صنایع دستی شناسایی نشدهاند و یا در گمنامی به سر میبرند.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان تربیت نیروی انسانی کارآزموده، ورزیده و توانمند را اولین گام در مسیر انتقال یادگار گذشتگان به نسلهای آینده دانست و ادامه داد: بخاطر کمبود منابع اعتباری در سالهای گذشته به بحث آموزش توجه چندانی نشده است؛ همچنین تقویت کارگاههای صنایع دستی و بسط و گسترش دادن آنها، ذائقهشناسی در انتخاب صنایع دستی و توجه به کاربری آنها از جمله برنامههای ادارهکل میراث فرهنگی است.
علیزاده ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه صنایع دستی را یکی از مزیتهای آن دانست و متذکر شد: هنرمندان و فعالان عرصه صنایع دستی برای رقابت با بازاهای جهانی خصوصا آسیای شرقی باید به کیفیسازی محصولات دقت کنند و با شناسایی و نفوذ به بازارهای هدف، درآمدهای ارزی که یکی از اقتضائات کشور است، به ارمغان بیاورند؛ صنایع دستی یکی از حوزههای ارزآور است.
وی غذاهای محلی گیلان را دارای تنوع و جذابیت خواند و خواستار احیای موسیقی سنتی و برنامههای آیینی گیلان شد و خاطرنشان کرد: تلفیق صنایع دستی و گردشگری موجی همافزایی در حفظ فرهنگ غنی گیلان و گیلانی میشود.
همتی، مسئول بازارچه صنایع دستی چابکسر قدم برداشتن در مسیر حفظ فرهنگ نیاکان مان را انرژیبخش دانست و اظهار کرد: انرژی و آرامشی که از ماندگار شدن فرهنگ ایرانی و گیلانی میگیرم محرک و مشوق من در حوزه صنایع دستی است.
وی با بیان اینکه بازارچه صنایع دستی چابکسر از اسفندماه سال ۹۱ افتتاح شده، افزود: هدف ما از بازگشایی این بازارچه نمایش فرهنگ اصیل و غنی گیلمردان و گیلزنان در قالب صنایع دستی است؛ لذا برای تداوم حرکت در این مسیر نیازمند حمایت و پشتیبانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شورای اسلامی شهر و شهرداری چابکسر هستیم.
نظرات
بدون نظر