گیلانیان
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ Sunday, 26 March , 2023
می 19, 2013 کد خبر : 18928 خبر ها

به گزارش فارس :

مصرف چای سنواتی خطری برای سلامت انسان

مصرف چای سنواتی خطری برای سلامت انسان

گیلانیان : چای همواره از جمله محصولات راهبردی گیلان است که تاکنون هیچ راهکاری برای احیای آن در نظر گرفته نشده و هر روز که می‌گذرد چای سیاه، سیاه بخت‌تر می‌شود.

دیرزمانی نیست که سازمان چای شمال کشور با شرکت صدرا قراردادی برای احیای چای منعقد کرد اما پشت پرده این قرارداد مسایلی نهفته بود که نه تنها مشکل چای برطرف نشد بلکه وضعیت آن بدتر شد و کشاورزان درمانده‌‌تر از همیشه به دنبال مطالبات خود به هر ریسمانی چنگ می‌زدند و سرانجام نیز قرارداد منعقد شده، باطل اعلام شد.

این روزها زمزمه توزیع چای سنواتی سال‌های ۸۷ و ۸۹ از انبارهای تعاون روستایی گیلان بار دیگر دل‌نگرانی هایی را برای این محصول راهبردی و مصرف‌کنندگان ایجاد کرد.

طبق مصوبه هیئت دولت چای پس از سه سال تولید غیر قابل مصرف می‌شود و باید تبدیل به کمپوست شده و یا به مصارف صنعتی برسد و این در حالی است که درهای انبارهای چای سنواتی گیلان یکی پس از دیگری برای توزیع و مصرف انسانی آن باز می‌شود و مشخص نیست مردم به کدامین گناه باید چای غیر قابل استفاده را به مصرف برسانند.

*چای سنواتی قابل مصرف نیست

معاون امور برنامه‌ریزی استاندار گیلان مصرف چای سنواتی را خطری برای سلامت انسان دانست و اظهار کرد: چای سنواتی سازمان تعاون روستایی گیلان سلامت مردم را تهدید می‌کند و قابل مصرف نیست.

محمدحسین اصغریان، با بیان اینکه مصوبه‌های ستاد چای شامل مرور زمان شده است، تصریح کرد: استاندار مکاتبه‌ای با معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر امضا و ابلاغ مصوبات ستاد چای انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه وزیران جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت باید مصوبات ستاد چای را تأیید کنند، افزود: اختیارهای تفویض شده به استاندار گیلان درباره چای دارای دو بخش بوده که یک بخش مربوط به اختیارهای اصل ۱۲۷ قانونی و ابلاغ شده به استاندار گیلان است.

این مسئول با اشاره به اینکه افزایش نرخ خرید برگ سبز چای با خرید برگ سبز درجه یک از چایکاران جبران شده است، اذعان کرد: سازمان چای از ابتدای فصل برداشت برگ سبز چای تاکنون بیشتر چای درجه یک از کشاورزان خریداری کرده و بیش از ۹۰ درصد برگ سبز خریداری شده درجه یک است.

اصغریان یک بخش از مصوبات ستاد چای را مربوط به افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک از ۹۰۰ به یک‌هزار و ۲۰۰ تومان و درجه دو از ۵۰۰ به ۶۵۰ تومان عنوان کرد.

معاون امور برنامه‌ریزی استاندار گیلان با تاکید بر پیگیری ابلاغ مصوبات ستاد چای، یادآور شد: بخش دوم مصوبات مذکور مربوط به جلوگیری از توزیع چای سنواتی و مصرف آن است.

اصغریان به تعهد خریدار چای سنواتی سازمان تعاون روستایی مبنی خارج کردن آن از کشور برای مصارف صنعتی اشاره کرد و افزود: تمام ۵۲ هزار تن چای خریداری شده از انبارها خارج نشده و مقدار چای سنواتی خارج شده حتی به ۱۰ درصد این مقدار نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه بخشی از چای سنواتی که از طریق سازمان تعاون روستایی وارد بازار شده قابل مصرف نیست، اظهار کرد: اداره کل استاندار غیر قابل مصرف بودن چای مذکور را اعلام کرده و مدت سه سال از تولید آن می‌گذرد.

معاون استاندار گیلان اضافه کرد: مطمئن هستیم چای مذکور هنوز وارد بازار نشده و باید با نظارت بیشتری برای مصارف صنعتی به خارج از کشور صادر شود.

وی با اشاره به اینکه استاندار گیلان یک گروه بازرسی را مأمور پیگیری و ردیابی چای سنواتی خریداری شده سازمان تعاون روستایی کرده است، تصریح کرد: مسئولان نگران توزیع چای مذکور در بازار هستند زیرا چای سنواتی سازمان تعاون روستایی سلامت مردم و اقتصاد چای را تهدید می‌کند.

 * ۵۲ هزار تن چای سنواتی وارد بازار مصرف شد

رئیس هیئت مدیره سندیکای چای شمال کشور نیز گفت: مقدار ۴۰ هزار تن چای سنواتی و ۱۲ هزار تن چای غیر قابل شرب سازمان تعاون روستایی وارد بازار مصرف شد.

نعمت یاورزاده با اشاره به چای موجود در انبارهای سازمان تعاون روستایی گیلان اظهار کرد: چای مذکور متعلق به سال‌های ۸۶ تا ۸۹ بوده و در سال ۹۰ به مزایده گذاشته شد.

وی با بیان اینکه از خریدار چای سنواتی سازمان تعاون روستایی خواستم برای عدم تقابل با تولید، فروش چای را به بنده به صورت شخصی واگذار کند، تصریح کرد: به خریدار مذکور قول دادم مدیریت فروش چای مذکور به صورتی باشد که سود مد نظر در آن لحاظ شود.

این مسئول ادامه داد: چای سنواتی سازمان تعاون روستایی ۱۳ بار از سال ۹۰ به مزایده گذاشته شده و در آخرین بار فردی خارج از استان چای مذکور را خریداری کرده است.

یاورزاده با تأکید براینکه موسسه استاندارد و مراجع نظارتی تاکنون نتوانسته‌اند برخوردی با فروش چای سنواتی سازمان تعاون روستایی داشته باشند، بیان کرد: قرارداد فروش چای سنواتی سازمان تعاون روستایی  قانونی شمرده می‌شود.

رئیس هیئت مدیره سندیکای چای شمال خواستار مدیریت چای سنواتی سازمان تعاون روستایی شد و اظهار کرد: چای مذکور باید در منطقه، مبدا، مقصد و مرجعی که آن را خریداری کرده، با نظارت استانداری و سازمان چای مدیریت شود.

وی مدیریت چای فروخته شده سنواتی سازمان تعاون روستایی را به نفع تولید دانست و یادآور شد: مدیریت چای مذکور را به عنوان شخص حقیقی انجام می‌دهم.

یاورزاده، به مخالفت استانداری و برخی از افراد مبنی بر عدم حق فروش چای سازمان تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: عدم فروش چای سنواتی سازمان تعاون روستایی را از طریق موسسه استاندارد دنبال کردیم تا بتوانیم جلوی فروش و انعقاد قرارداد را بگیریم.

وی اضافه کرد: هیئت دولت، وزیر جهاد کشاورزی، معاونت راهبردی ریاست جمهوری و رئیس سازمان تعاون روستایی معتقد هستند چای مذکور طبق ضوابط فروخته شده است.

 *چای پس از سه سال تولید قابلیت مصرف انسانی ندارد

کارشناس مسئول اداره اجرایی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان درباره مصرف چای سنواتی اظهار کرد: طبق مصوبه قانونی استاندارد چای که سه سال از تولید آن گذشته باشد دیگر قابلیت مصرف انسانی ندارد اما می‌تواند به مصارف صنعتی برسد.

علیرضا نیک‌کار با اشاره به اینکه مصارف صنعتی چای تنها تبدیل آن به کمپوست نیست، گفت: تکلیف چای سنواتی این است که به مصرف انسانی نرسد.طبق مصوبه دولت چای سنواتی سال‌های ۷۲ تا ۷۹، ۸۰ تا ۸۲، ۸۵ تا ۸۶، ۸۷ تا ۸۹ باید به کمپوست تبدیل شود.

این مسئول، وظیفه موسسه استاندارد در برخورد با واحدهای انبار چای سنواتی را تا زمانی دانست که پرونده آنها به مراجع قضایی مراجعه نکرده باشد.

وی اذعان کرد: زمانی که پرونده چای سنواتی انبارها در اختیار مراجع قضایی قرار گیرد از حیطه اختیار ما خارج می‌شود و تصمیم‌گیرنده دستگاه قضایی است که باید تکلیف چای سنواتی انبار شده را مشخص کند.

این کارشناس مسئول عرضه چای ۸۷ و ۸۹ را غیر قابل شرب دانست و یادآور شد: اکنون که از تاریخ مصوبه هیئت دولت چند سال می‌گذرد، چای سال‌های ۸۷ و ۸۹ جزو چای سنواتی محسوب شده و غیر قابل مصرف انسانی است.

وی با تصریح بر اینکه برای جلوگیری از توزیع چای سنواتی به واحدهای عرضه این چای مراجعه کردیم، خاطرنشان کرد: طبق قانون تاکنون دو واحد انبار توزیع چای سنواتی در گیلان پلمب شده است.

 *چای سنواتی غیر بهداشتی است و مصرف انسانی ندارد

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی کارخانه‌داران چای شمال با بیان اینکه توزیع چای سنواتی به صنعت چای کشور ضربه می‌زند، اظهار کرد: تاکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از توزیع نشدن چای سنواتی صورت نگرفته است.

سعید رحمت‌سمیعی افزود: فروش چای سنواتی خلاف است، اما امروز شاهدیم که چای سنواتی را توزیع می‌کنند و این موضوع قابل قبول نیست.

وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توزیع چای سنواتی از انبارهای سازمان تعاون روستایی گیلان، خاطرنشان کرد: انبارهایی که چای سنواتی دارند باید توسط موسسه استاندارد پلمب شوند.

این مسئول متذکر شد: انبارهای چای سنواتی تعاون روستایی شناخته شده هستند و باید جلوی آنها گرفته شود زیرا از نظر بهداشتی غیر قابل مصرف است و به صنعت چای کشور ضربه وارد می‌کند.

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی