گیلانیان
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ Monday, 27 March , 2023
دسامبر 5, 2011 کد خبر : 4489 دسته‌بندی نشده

وقتی سوز سرما استخوان می ترکاند ...

نگاهی به گوشه ای از آسیب های اجتماعی در رشت

نگاهی به  گوشه ای از آسیب های اجتماعی در رشت

اختصاصی گیلانیان : در بحبوحه بارش برف و خدمات رسانی جهت رفع مشکلات پیش آمده طی روزهای آغازین آذرماه سال جاری در استان گیلان ، کمتر نگاه و توجهی از سوی رسانه ها به سمت کارتون خواب های شب های سرد شهر رشت گردید . نگاهی که در این سوز استخوان شکن پاییزی نشان از عدم برنامه ریزی و ساماندهی از سوی مسئولان ذیصلاح برای چنین آسیب دیدگانی دارد ! موضوع آسیب دیدگان اجتماعی و نحوه رویکرد مسئولان همواره از موضوعات مهم جامعه برای برطرف نمودن این معضل به حساب می آید .

به راستی چه زمانی به فکر ساماندهی جدی و مبتنی بر برنامه ای هدفمند برای آسیب دیدگانی خواهیم بود که در این دنیا سهمی جز یک پتوی مندرس و سکونت در گوشه ای خلوت از پارک ها ، زیر پل ها ، حوالی کتابخانه ملی و … کلانشهر رشت ندارند و به نوعی متولیان رسیدگی همچنان دست روی دست خواهند گذاشت تا هر روز شاهد روندی صعودی در این ارتباط باشیم ؟؟؟

بنابراین شایسته است با پیش بینی مراکز مشخص در سطح شهر  از سوی مسئولان ارشد استان وجذب و  حمایت های بخش خصوصی  ، افراد فاقد سرپناه هرچه سریعتر ساماندهی و توسط نیروهای مددکاری جمع آوری و برای خدمات بهداشتی ، درمانی و .. ارجاع داده شوند . اما نکته آزار دهنده دیگر مربوطه به حضور متکدیان  در تمامی میادین و گذرگاه های رشت می باشد که گاه و بی گاه در برابر شهروندان حضور می یابند و ملتمسانه تقاضای کمک می نمایند ، متکدیانی که در بین آنها افراد سودجو کم نیست !   به واقع مشاهده افرادی که با البسه کهنه و بعضاً با عریان نمودن قسمت هایی از اعضای بدن خویش در جای جای شهر مستقر می باشند ، بسیار تأسف بار است و  سبب تأثیرات بسیار منفی بر روحیه شهروندانی خواهد شد که خودشان  در طول روز درگیر ده ها مشکل کاری و .. هستند  و هزاران افسوس که علی الرغم وعده های داده شده ، هنوز هم راهکاری برای عدم مواجه با چنین آسیبی اندیشیده نشده است !

توجه داشته باشیم که زیبا سازی سیما و منظر شهری تنها منوط به طراحی ها و دگرگونی های معماری شهری نیست ، بلکه همانطور که اشاره گردید مقولاتی مانند ساماندهی کودکان خیابانی ، متکدیان ، کارتون خواب ها  و دیگر آسیب دیدگان اجتماعی از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است . هرچند اشاره به چنین مقولاتی  نوین و جدید نمی باشند  اما شدیداً نیازمند تجدید نظرها و برنامه ریزی های  نوینی هستند  که در خور شأن مرکز یک استان توریستی باشد ، زیرا هم اکنون نشانی از به حداقل رسیدن چنین آسیب هایی در سطح شهر مشاهده نمی گردد و می بایست با برقراری تعامل  و رفع خلاء های مدیریتی در میان دستگاه های  اجرایی در کنار دستیابی به آمار های دقیق از انواع آسیب ها و ناهنجاری های موجود نسبت به  کاهش خطرات پیشرو به نتیجه ای عقلانی و علمی رسید و همه  فعالیتها را تنها در جلسات و همایش های ۱ یا ۲ روزه خلاصه ننمود !

از سویی دیگر گذار از جامعه سنتی به جامعه نیمه مدرن یا مدرن بدون در نظر گرفتن شرایط لازم زمینه مساعدی را برای انحرافات اجتماعی نسل جوان  فراهم می کند . انحرافات اجتماعی مصادیق گوناگونی دارد که با حاصل نشدن مطالبات اجتماعی  در زمینه اشتغال ، تحصیل ، ازدواج ، پر شدن اوقات فراغت و … برای نسل جوان منجر به ناکامی ها در زندگی شخصی خواهد شد . وقتی جوان به روشنی نظاره گر اختلافات و  تبعیض ها در محدوده زندگی اش باشد ، مسلماً نخواهد توانست در برابر بسیاری از تضادها قدرت تصمیم گیری پیدا کند و  تحت شعاع بسیاری از حوادث قرار خواهدگرفت و در نهایت نابسامانی ها و بزه کاری ها بر ارزش ها و اعتقادات پیشی خواهند گرفت و اینجاست که باید  به مقوله پیشگیری بر درمان بسیار پافشاری نماییم و تنها در زمان بروز رخدادهای ناگوار اجتماعی به فکر چاره نباشیم و ژست های متفکرانه نگیریم !

اخبار مرتبط

نظرات

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی