گیلانیان
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ Saturday, 1 April , 2023
فوریه 19, 2014 کد خبر : 24904 خبر ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خبر داد

کاهش ۵۸ درصدی ذخیره آب سد سفیدرود

کاهش ۵۸ درصدی ذخیره آب سد سفیدرود

گیلانیان : علیرضا شعبان‌نژاد بعد از ظهر امروز در همایش تخصصی برنج در راستای اجرای طرح «بسیج همگام با کشاورز» در این شهر با اشاره به وجود ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار در گیلان اظهار کرد: امسال یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای استان برداشته شده است.

وی به تولید ۷۵۰ هزار تن برنج بومی و بازارپسند در گیلان اشاره کرد و افزود: ۴۰ هزار تن برنج راتون در کشت دوم برداشت شده است.

شعبان‌نژاد آب را از ابزار مهم در کشاورزی دانست و بیان کرد: سالانه یک‌هزار و ۲۰۰ میلی‌متر میانگین بارندگی در گیلان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه پراکنش بارندگی در این استان مناسب نیست، تصریح کرد: بیشتر بارندگی‌ها در فصل پاییز است.

وی، باران‌های پاییزی را سبب آسیب رساندن به توسعه کشت دوم برنج عنوان کرد.

شعبان‌نژاد نیاز آب کشاورزی گیلان را سه میلیارد متر مکعب ذکر کرد و یادآور شد: سالانه یک‌میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب آب در سد سفیدرود مدیریت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ذخیره‌سازی ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب در سد سفیدرود، خاطرنشان کرد: ۵۸ درصد کاهش ذخیره آب در پشت سد سفیدرود نسبت به سال گذشته داریم.

وی بر استفاده از آب‌های داخلی برای کشت برنج در گیلان تاکید کرد و افزود: نیاز سالانه برنج کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن است و دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید داخلی داریم.

*۵۰۰ هزار تن نیاز واردات برنج کشور است

شعبان‌نژاد نیاز واردات برنج کشور را ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تولید ۳۵ درصد برنج کشور در این استان خبر داد و بیان کرد: ۹۵ درصد برنج تولیدی گیلان از رقم‌های بومی است.

وی با بیان اینکه زمین‌های کشاورزی گیلان ۱۲۰ روز در سال فعال هستند، تصریح کرد: شالیزارهای گیلان مدت هشت ماه از سال فعال نیست و باید زمان بهره‌برداری از شالیزارها را به دو برابر افزایش دهیم.

شعبان‌نژاد برنج را محصول راهبردی کشور خواند و یادآور شد: خودکفایی در محصول برنج حائز اهمیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بر استفاده بهینه از منابع کشاورزی تاکید کرد و گفت: آموزش و ترویج برای توسعه کشاورزی مهم است.

وی با تاکید براینکه به دنبال توسعه رقم‌های پر محصول برنج نیستیم، اظهار کرد: از کشاورزان تولیدکننده برنج پر محصول حمایت می‌کنیم.

شعبان‌نژاد رقم‌های بومی برنج هاشمی، صدری و علی کاظمی را از داشته‌های کشاورزان گیلان دانست و بیان کرد: با رقم‌های بومی می‌توانیم به خودکفایی برنج برسیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مکانیزاسیون زمین‌های کشاورزی را از موضوع‌های مهم خواند و تصریح کرد: ضریب مکانیزاسیون زمین‌های کشاورزی گیلان ارتقا پیدا می‌کند.

وی به قابلیت تجهیز و نوسازی ۱۸۰ هزار هکتار شالیزارهای گیلان اشاره کرد و افزود: ۶۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان تجهیز و نوسازی شده است.

*تجهیز ۵۵ هزار هکتار شالیزارهای گیلان

شعبان‌نژاد از تجهیز و نوسازی ۱۰۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی با استفاده فاینانس خارجی در کشور خبر داد و یادآور شد: ۵۵ هزار هکتار اراضی مذکور در گیلان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: ۵۵ درصد شالیزارهای استان در مدت سه سال تجهیز و نوسازی می‌شود./منبع : فارس

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی