استاندار گیلان عنوان کرد :
کمبود تسهیلات حلقه مفقوده توسعه شرکت های دانش بنیان گیلان است

گیلانیان : استاندار گیلان گفت: کمبود فضا، تجهیزات و تسهیلات مناسب حلقه مفقوده توسعه شرکت های دانش بنیان گیلان است.
محمدعلی نجفی عصر شنبه در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در رشت افزود: برای پرداخت تسهیلات مناسب به شرکت های دانش بنیان و فراهم کردن مکان مناسب از طریق شناسایی ساختمان های بدون استفاده و نیمه کاره دستگاه های اجرایی تعداد شرکت های دانش بنیان تا پایان برنامه پنجم توسعه به هزار شرکت افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه با پرداخت تسهیلات به طرح های اشتغالزای دانش بنیان از این شرکت ها حمایت می شود، اظهار داشت: برای توسعه و شکوفایی استان باید با از ظرفیت ها و توانمندی ها بهره برد.
استاندار گیلان با تاکید بر تکمیل هر چه سریعتر طرح آمایش سرزمینی استان گفت: طرح آمایش سرزمینی گیلان به عنوان سندی پیش رو از جمله اولویت های مهمی به شمار می رود که مسئولان امر باید برای تحقق این مهم از هیچ تلاش و کوششی فرو گذار نباشند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۴ هزار مهندس در سازمان نظام مهندسی گیلان عضو هستند، ادامه داد: این استان نخبه پرور و با فرهنگ است از این رو باید با ارائه راهکار و طرح های علمی از ظرفیتها برای توسعه و شکوفایی گیلان استفاده کرد.
نجفی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نقش بسزایی در پیشرفت جامعه ایفا می کنند، افزود: باید از توانمندی دانشجویان و نخبگان در راستای توسعه و تعالی استان و ایجاد این گونه شرکت ها بهره مناسبی برد .
وی با اشاره به آمار بالای بیکاری در گیلان گفت: بدون علم و فناوری نمی توان به توسعه پایدار دست یافت بر این اساس تکیه بر اقتصاد دانش محور از اولویت های مهم استان برای رفع بیکاری است .
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این دیدار بر حمایت این معاونت در اجرای طرح های اشتغالزا تاکید کرد و افزود: در حوزه ایجاد اشتغال این معاونت در کنار مسئولان استان خواهد بود و به تمامی طرح های اشتغالزایی که در حوزه دانش بنیان ارائه شود هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات نخواهد بود .
سورنا ستاری با بیان اینکه دانشگاه های استان باید به اشتغالزایی و حل مشکلات گیلان توجه ویژه ای داشته باشند بر تغییر نگرش استان به مقوله فناوری تاکید کرد و اظهار داشت: انتظار می رود تا بخش اعظمی از در آمد مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی از طریق فروش شرکت های دانش بنیان و همچنین فروش تکنولوژی تامین می شود.
وی به فعال شدن صندوق نوآوری و شکوفایی در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر این آمادگی وجود دارد تا از طریق صندوق مورد نظر وام تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه به شرکت ها ی دانش بنیان پرداخت شود تا فعالیت خود را آغاز کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت ارتباط میان دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری یادآور شد: شرکت های دانش بنیان در ایجاد اشتغال نقش آفرین هستند.
وی افزود: در معاونت علمی و فناوری سعی بر آن است تا مدیرت جدیدی به کشور معرفی شود که تحقق آن نیازمند فرهنگ سازی است.
ستاری با بیان اینکه برای دستیابی اقتصاد دانش بنیان مطلوب باید اساتید دانشگاه ها را گرامی داشت، اظهارداشت: بر اساس قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان این شرکت ها طی ۱۵ سال از پرداخت مالیات و حق عوارض گمرکی معاف هستند.
وی یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان را بازار محصولات تولیدی آنها عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از بازارها، بازارهای وارداتی است که باید برای بازار محصولات شرکت های دانش بنیان تدابیر درست و اصولی اتخاذ شود.
ستاری با بیان اینکه دو گروه وارد بنیاد نخبگان می شوند، گفت: گروه نخست شامل پژوهشگران، مخترعان و برگزیدگان جشنواره ها هستند.
وی گروه دوم را نفرات نخست کنکورها و المپیادها ذکر کرد و افزود: یکی از وظایف بنیاد نخبگان ایجاد شغل برای این گروه و فراهم کردن زمینه لازم علمی و کاری برای بروز توانمندی های آنهاست .
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تجاری سازی را نیازی اساسی دانست و ادامه داد: دانشگاه ها باید به مرحله ای برسند که از فروش تکنولوژی درآمد کسب کنند بر این اساس ایجاد بازار برای شرکت های دانش بنیان از اولویت های مهم این معاونت به شمار می رود.
وی راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور را در همین راستا خواند و بیان داشت: وام هایی کم بهره تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای طرح های شرکت های دانش بنیان از سوی این صندوق پرداخت می شود./منبع : مهر
اخبار مرتبط
- گیلان در زمینه های سرمایه گذاری، جزو ۱۰ استان دارای مزیت است
- نامه استاندار گیلان به فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی به مناسبت روز خبرنگار
- استاندار از حل مشکلات تلفن ثابت مسکن مهر رشت خبر داد
- رتبه ی بیکاری بهبود یافته است اما راضی نیستم
- آمادگی گیلان برای آغاز سرشماری عمومی کشاورزی
- تعیین سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی آستارا
نظرات
بدون نظر