سبك زندگي و تحقق لوازم آن براي موفقيت جوانان
۱۵ ـ رقابت با رقبای ناشناخته

گیلانیان : امروزه در جهان، انسان هایی پیروزند که دارای «ارزش های محکم و استوار» باشند. ارزش هایی که پاسداشت از آن ها، به «سبک زندگی» تبدیل شده است.
ارزش ها، از اعتقادات صحیح، ناشی می شوند. شما جوانان باید این اعتقادات را از جوانی در خود پدید آورده و تقویت کنید. بدین خاطر از نسل جوان انتظار می رود که عقاید مذهبی، سیاسی و اجتماعی مستحکم و پایداری را برای خود ایجاد نمایند و به وسیله آن ها، در این دنیای سریع و هیجان آور، به پیش روند.
رقبای سرسخت
جوانان ایرانی، در سراسر دنیا رقیبانی دارند. رقبایی که مطمئنا «دوست» نیستند. بنابراین بایستی توانایی های پنهان خود را کاملا تقویت کرده و چشمان خود را به روی واقعیت های موجود باز کنید. فراموش نکنید جوانان آمریکایی، اروپایی، چینی، کره ای،هندی و… رقبای سرسخت و نیرومندتان هستند و قصد دارند قهرمانان و رهبران دنیای آینده باشند.
رقیبان واقعی و ناشناخته
آنان به همین منظور، با جدیّت و تا پاسی از نیمه شب، مشغول مطالعه اند و یا مدام به صفحات نمایشگر رایانه های خود، چشم دوخته اند و بدون احساس خستگی در حال افزایش دانسته های خود می باشند. این رقبای ناشناخته، رقیبان واقعی شما هستند.
بنابراین جهت پیشی گرفتن از آن ها، داشتن چند امتیاز اساسی لازم است:
۱ ــ فراگیری زبان های خارجی
شما نیازمند دانستن زبان های خارجی هستید تا بتوانید با سایر ملت ها ارتباط برقرار کنید. حداقل باید زبان انگلیسی را به راحتی صحبت کنید و به یکی از زبان های مهم دیگر دنیا مانند چینی، عربی، فرانسوی، روسی، ژاپنی، آلمانی و یا اسپانیولی، تسلط کامل داشته باشید. اگر چنین نکنید به محض ورود به یک کشور خارجی، به یک انسان کر و لال، تبدیل خواهید شد. البته خیلی بهتر بود که سایر ملت ها، زبان فارسی را یاد می گرفتند.
با اطمینان می توان گفت که اگر در سطح جهانی، صاحب قدرت اقتصادی و سیاسی مناسبی شویم، تعداد زیادی از مردم دنیا، به آموختن زبان فارسی روی خواهند آورد. اما چون این موضوع احتمالا در آینده ی دور اتفاق خواهد افتاد، ایرانیان باید دریادگیری سایر زبان ها، کوشش فراوان داشته باشند تا بتوانند در صحنه های بین المللی فعالانه حضور یابند.
۲ ـــ استفاده از رایانه
در مرحله بعد، توانایی استفاده کامل از رایانه و هدایت انواع وسیله نقلیه است. شما باید برای مقابله با هر وضعیتی آمادگی کامل داشته باشید. چون امور غیرقابل پیش بینی، هر لحظه، قابل وقوع هستند. اکنون در تمام دنیا، رایانه، در زمره ابزار مورد نیاز خانه، مدرسه و تقریبا تمام محیط کار، قرار دارد.
۳ ـــ فراگیری انواع مهارت های لازم
در مرحله سوم، فراگیری انواع مهارت های دیگری که شما را برای ایفای نقش اول در صحنه جهان آماده می سازد، مورد نیاز است. این مهارت ها عبارتند از: افزایش استعداد از راههای گوناگون، بالا بردن سطح اعتماد به نفس در دشواری ها و تردیدها و تقویت نیروی اراده برای مقابله با هر فرد و موقعیتی که شما را تهدید می کند.
۴ ـــ کار در مناطق سخت و دشوار
در مرحله چهارم، از کار در مناطق سخت و دشوار، استقبال کنید و در آنجا به کسب مهارت و تجربه بپردازید. اگر کسی طاقت تحمل و توان انطباق با ماموریت های دشوار را داشته باشد، یقینا به هر جای دیگر که قدم گذارد، موفق خواهد بود.
نشانه های نابودی تمدن ها
پاره ای از پدیده های جدید دنیا را می توان نشانه های نابودی تمدن ها و فرهنگ های بزرگ، نامید. در نتیجه پدید آمدن این علامت ها، خلاقیت جامعه ها ضعیف شده، اخلاقیات رو به زوال می رود و فلسفه «خوش باشیم» در کل جامعه، رواج می یابد.
بسیاری از مردم دنیا و حتی روشنفکران واقع بین، نگرانی خود را نسبت به رواج تفکراتی نظیر «ما به مشکلات دیگران چه کار داریم؟»، «اصلی ترین چیز در زندگی، فقط آسایش ما است»، «مشکل شما به من ربطی ندارد» و… در جامعه معاصر آمریکا، اروپا و ژاپن، صریحا ابراز داشته اند.
پرهیز از آموختن موارد منفی و زیان آور
بی تردید ما موظفیم تا حد امکان از ملت های پیشرفته، دانش و صنعت بیاموزیم ولی هیچ نیازی نداریم که موارد زیان آور و منفی را هم از آنان الگو برداری کنیم.
متاسفانه روند متداول در بین برخی جوانان امروز ایرانی، تایید پذیرش بدون قید و شرط هر سبک و روش غربی است. در حالی که جوان های این مرز و بوم، به علت برخورداری از آموزه های دین مقدس اسلام، سابقه تمدنی بسیار درخشان و پند گرفتن از حوادث تلخ تاریخی، واقعا نیازی به تقلید از روش های نامطلوب و غیرصحیح ندارند، بلکه تنها نیازی واقعی آنان، رقابت کردن با رقیبان ناشناخته است.
نظرات
بدون نظر