اختصاصی گیلانیان : توازن منطقه ای و دستیابی به توسعه همه جانبه استان نیازمند تمرکز زادیی در ناحیه خاص و تفویض اختیار به مناطق مختلف می باشد که همواره مورد توجه تصمیم گیران در حوزه برنامه ریزی است تا با بهره گیری از اسناد منطقه ای و نظام تنظیم بودجه بر اساس قابلیتها و استعداد های درونی هر یک از نواحی استان زمینه اصلاح ساختارسنتی به منظوربهبود شاخص های اقتصادی ، اجتماعی ،فرهنگی و ... فراهم شود .
هر ساله در ماه های نخست سال بحث بودجه بسیار داغ است
هر ساله در ماه های نخست سال بحث بودجه بسیار داغ است . زیرا سند بودجه در حال تصویب در مجلس شورای اسلامی و تبدیل به قانون است ، اخباری که از سوی استانداران یا معاونان برنامه ریزی آنها منتشر می شود نشان دهنده تفاوت بودجه میان استان های مختلف است اما مشخص است که استان های پیگیرتر سهم بیشتری از بودجه دارند .
عدم سهم بَری قابل قبول استان ها از سند بودجه کشور شاید نشان دهنده ضعف مدیران ارشد از محل مسیرهای جذب اعتبارات ملی باشد . اگر مدیران دغدغه های خود را به صورت مستمر به وزارتخانه متبوعه برده و اراده خویش را بر گرفتن بودجه های ملی متمرکز سازند شاهد تحول گسترده ای در سطح استان خواهیم بود . ارتباط خوب ، موثر ، کارآمد و کاربردی مدیران با وزارتخانه ها می تواند بسیاری از مشکلات اساسی را از درگاه ملی حل نماید .
استاندارگیلان تأکید کرد : دستگاه ها مستندات را تکمیل کنند
در همین راستا و بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا-منطقه گیلان) ؛ خبری با عنوان" استاندارگیلان تأکید کرد : دستگاه ها مستندات را تکمیل کنند " منتشر گردید که از قرارمعلوم استاندار محترم در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری مورخ 20/7/91 در ارتباط با بودجه سال 92 گیلان که بخشی مربوط به درآمدهای استانی و بخشی دیگر سهم گیلان از منابع ملی است ،اظهارکرد : "هم اکنون ۷ ماه از سال، گذشته است و مستندات باید تهیه شده باشد" . وی خطاب به دستگاه هائی که هنوز مستندات را آماده نکرده اند ، افزود: "هیچ اهمالی پذیرفته نیست و کار را در زمان تعیین شده تمام کنند" .
مهندس هاشم نیا با اشاره به اینکه باید تا پایان مهر ماه تمام مراحل طرح ابتدایی و غیره توسط دستگاه ها تکمیل شود خاطرنشان کرد: "اگر مستندات را تکمیل نکنیم سال آینده از اعتبارات جا می مانیم بنابراین از هم اکنون حرکت کنید." درادامه نماینده عالی دولت در گیلان ضمن اشاره به میزان اعتبارات سال گذشته ، افزود : "ظرف دو ماه آینده برنامه اجرایی مربوط به خروجی ها باید ارائه شود" .
با توجه به مدت زمان سپری شده از سال جاری و تأکید قابل تقدیر کیهان هاشم نیا پیرامون خبر فوق ، این انتظار از استاندار محترم می رود تا در صورت عدم تکمیل مستندات از سوی هر یک از دستگاه ها در زمان مقرر ، این موضوع رسانه ای شود تا در هفته های آینده عملکرد هر یک از مدیران ارشد مورد سنجش افکار عمومی قرار گیرد تا احیاناً پاره ای کم کاری ها همچنان به قوت خویش باقی نماند !
زیرا عدم آشنایی مدیران ذیربط با مسائل و موضوعات بودجه ای در کنار عدم انعکاس شاخص های هر یک از نواحی استان و کوتاهی احتمالی در اطلاع رسانی به نمایندگان قبل از ارسال لایحه به مجلس سبب کاهش اعتبارات استانی نسبت به متوسط کشوری خواهد شد که این امر در استمرار نابرابری های منطقه ای حائز اهمیت می باشد !
مقابله با برخی سوء مدیریت ها و نظارت دقیق بر دستگاه های اجرایی چرخ توسعه استان را باسرعت بیشتری به پیش خواهد برد
مسلماً مقابله با برخی سوء مدیریت ها و نظارت دقیق بر دستگاه های اجرایی چرخ توسعه استان را باسرعت بیشتری به پیش خواهد برد . در واقع عرصه عمل یک مدیر موفق پیاده شدن برنامه ها در جهت جلب رضایت مردم است و نه ارائه آمارها و پرونده هایی که صرفاً در قفسه های اتاق کار بعضی از مدیران بایگانی می شود تا هراز چندگاهی در اختیار مدیران بالا دستی قرارمی گیرد تا هدفی جز تبلیغات رسانه ای به دنبال نداشته باشد !
به هرتقدیرحجم بالای طرح های ناتمام در سطح استان گیلان شاید نشان دهنده ضعف در جذب اعتبارات ، اقتصاد داخلی استان و البته مدیریت نادرست منابع باشد که امید است با روی کار آمدن مدیری که سوابق مدیریت و برنامه ریزی دارد در جهت اتمام طرح ها وپروژه ها به اولویت ها بیش ازگذشته توجه شود و بر مبنای یک زمان بندی واقع بینانه به اهداف پیش بندی شده بر اساس قانون برنامه برسیم و در نهایت ناگفته نماند که : مردم بیش از آنکه به آمارهای مدیران ارشد خویش توجه نمایند ؛ به درک ملموس خود از شرایط موجود استان اعتماد دارند !