سبك زندگي و تحقق لوازم آن براي موفقيت جوانان
۲۳ ـ فراگیری علوم پایه

ختصاصی گیلانیان : علوم پایه، به دانش هایی مانند ریاضیات، فیزیک و شیمی گفته می شود که پایه اساسی دانش های دیگر می باشند. اگر ملتی بخواهد در تکنولوژی، به ترقیات شایسته ای دست یابد، باید توجه بسیار زیادی را نسبت به «علوم پایه» مبذول دارد و این شیوه را به یک «سبک زندگی» تبدیل نماید.
اشتباه کشورهای توسعه نیافته
در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته، متاسفانه به جای توجه به دانش های پایه، به علوم کاربردی بیشتر توجه می شود. این اشتباه بزرگ نیز از مسئولان و مدیران کشورها سرچشمه می گیرد و به سبب بها دادن به برخی رشته ها، یا پول ساز بودن بعضی رشته های خاص، توجه جوانان از علوم پایه به سوی علوم کاربردی، منحرف می گردد.
اهمیت علوم پایه
تحصیل در علوم کاربردی خوب و مورد نیاز است، اما اساس کلیه دانش ها، در علوم پایه نهفته است و بدون آن ها، سایر علوم قادر نخواهند بود که از توسعه و رشد چندانی برخوردار گردند.
به عنوان مثال، در کشور ما مصرف سرانه «نوشابه» بسیار بالا است و کارخانه های متنوع تولید نوشابه نیز در این زمینه فعال می باشند. اما نمی توانیم به طور مستقل و خودکفا، نوشابه ای در سطح بین المللی تولید و عرضه کنیم، چون اصول اولیه آن را نمی دانیم.
کشورهای صاحب دانش اصلی تولید نوشابه، فرمول های اساسی ساخت آن را به ما نمی دهند و ما فقط به تولید تقلیدی از آن ها می پردازیم. این امر در باره کالاهای وارداتی دیگر مثل پارچه، ماشین آلات، دستگاههای الکترونیکی و وسایل نقلیه هم صادق است. در نتیجه ما چاره ای جز تقلید از تکنولوژی کشورهای پیشرفته نداریم.
پی ریزی مستحکم تر
این درست مانند آن است که شما در خانه ای سکونت کنید که پایه مستحکمی ندارد. در چنین منزلی همیشه در بیم و هراس خواهید بود. زیرا ممکن است با یک زمین لرزه ساده، ویران گردد.
همانطور که خانه، بدون پی ریزی محکم دوام ندارد، به همان نسبت شما نیز بدون علوم پایه نمی توانید انتظار پیشرفت در صنعت و تکنولوژی را داشته باشید. اگر قرار است درختی سال ها میوه بدهد، باید دارای ریشه ای تنومند باشد و دایما در معرض رسیدگی مداوم قرار گیرد. یک ساختمان هم هر چه بلندتر باشد، پی ریزی آن نیز باید مستحکم تر باشد.
بنابراین وقت آن رسیده که کشور ما به طور کامل از مرحله کپی برداری تکنولوژی خارجی بیرون آمده و صنعت خود را رشد دهد. این مهم در صورتی تحقق خواهد یافت که مدیران ارشد کشور بخش عمده ای از همت خود را صرف سرمایه گذاری در علوم پایه و فعال نمودن آن، بنمایند.
بها دادن به علوم پایه
آنان باید جذابیت های فراوان برای جوانانی که در این مسیر به تحصیل، تدریس، تحقیق و پژوهش می پردازند، ایجاد کرده و به حدی به رشته های پایه ای بها و امکانات بدهند که نظر دانشجویان جوان به این سوی علوم پایه جلب گردد. زیرا تنها «خواست» جوانان در این زمینه کافی نیست، بلکه مسئولان مملکتی نیز باید در این باره با شناخت درست و همت عالی وارد شوند و به فکر آینده جامعه باشند.
نظرات
بدون نظر