گیلانیان
سه شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ Tuesday, 21 March , 2023
جولای 26, 2012 کد خبر : 11092 خبر ها

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان:

۳ خانه تاریخی گیلان مرمت می‌شوند

۳ خانه تاریخی گیلان مرمت می‌شوند

گیلانیان : امید عزیزی بعد از ظهر امروز در جلسه میراث فرهنگی استان با اشاره به اقدام‌های حوزه میراث فرهنگی در زمینه مرمت آثار تاریخی گیلان اظهار کرد: امسال بناهای تاریخی خانه عضدی، خانه سیگارودی و خانه نیکوکار مرمت می‌شوند. وی ادامه داد: خانه سرهنگ عضدی واقع در خیابان ابوذر غفاری شهر سیاهکل مربوط به اواخر دوره قاجاریه است و این بنای دو اشکوبه با زیربنای حدود ۲۲۰ متر مربع از جمله بناهای شاخص استان محسوب می‌شود.

به گفته این مسئول، بنای عضدی دارای پوشش سفال قرمز رنگ بام، گچ‌بری‌های زیبا و پرکار نمای بیرونی خانه، اروسی‌های قدیمی با تزئینات گره چینی و شیشه‌های الوان بوده که جلوه‌ای خاص به این بنای تاریخی بخشیده است.

وی درباره ثبت بنای تاریخی خانه عضدی افزود: در راستای حفاظت از این بنای ارزشمند تاریخی، عرصه و عیان آن در سال ۸۴ و با شماره ثبت ۱۵۲۲۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

عزیزی، افزود: این اداره کل در سال ۸۷ نسبت به مرمت و استحکام بخشی از تزئینات داخلی و بیرونی، نقاشی‌های بیرونی سقف، مرمت تزئینات و حصار کشی دور تالار بنا اقدام کرده و در سال جاری نیز نسبت به تامین اعتبار لازم به منظور مرمت اضطراری این بنای تاریخی اقدام می‌شود.وی درباره خانه تاریخی سیگارودی گفت: این عمارت تاریخی واقع در روستای سیگارود لنگرود و مربوط به دوره قاجاریه است که اورسی‌های مشبک با شیشه‌های رنگی و شیرسرهای خراطی شده از جمله ویژگی‌های خاص این بنای تاریخی است.

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان، افزود: این بنا در سال ۱۳۸۶ به شماره ثبت ۲۰۲۶۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.به گفته وی، سال گذشته نسبت به تهیه گزارش‌های آسیب‌شناسی و آسیب نگاری و تهیه شرح عملیات اجرایی بنای خانه سیگارودی اقدام‌های لازم صورت گرفته و امسال نسبت به تامین اعتبار از محل طرح‌های استانی برای مرمت اضطراری این بنا اقدام‌های لازم در حال انجام است.

عزیزی با اشاره به خانه نیکوکار ابراز کرد: این بنا در سال ۱۳۸۲ به شماره ثبت ۱۰۷۸۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.وی افزود: سال گذشته با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از این بنا آسیب‌نگاری و آسیب‌شناسی و تهیه شرح عملیات اضطراری انجام شده و از محل حفاری‌ها و مرمت اضطراری استانی مبلغ ۵۳۰ میلیون ریال برای مرمت سقف، ستون‌ها، کف‌سازی تالار و دیواره پشت بنا با پیمانکار متخصص قرارداد بسته شده است که هم‌اکنون در حال مرمت است.

منبع : فارس

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر

 

*

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

تولیدکنندگان استان در صف اول قطع برق؛

کریم خرسندی مژدهی

باز هم برق سه فاز “صنایع گیلان” را گرفت!

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:

برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی