Monday، 17 November 2025 | دوشنبه، 26 آبان 1404

گیلانیان : استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت مدیریت منابع آبی این استان گفت: سالانه بالغ بر 1000 میلی متر آب باران در گیلان هدر می رود.

محمدعلی نجفی ظهر امروز در جلسه شورای گفت وگوی بخش دولتی و خصوصی در سالن اجتماعات ثبت اسناد و املاک استان موضوع منابع آبی گیلان را محور سخنان خود قرار داد.

وی با بیان اینکه در سفر وزیر نیرو به گیلان برای افتتاح سد آیت الله بهجت راهکارهایی پیشنهاد شد، افزود: برگزاری سمینار استانداران با چیت چیان فرصت خوبی را برای ارائه برنامه های خوب ایجاد کرد.

استاندار گیلان وضعیت کاهش آب سد سفیدرود را یکی از نگرانی ها عنوان کرد و افزود: در گیلان 230 هزار اراضی شالیزاری وجود دارد که اکنون مقداری از آن کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه آب سد سفیدرود تامین کننده 160 تا 180 هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان است، تصریح کرد: امروز آب سد سفیدرود محدود شده است.

نجفی ادامه داد: سال گذشته بیش از یک هزار میلیارد متر مکعب آب موجودی سد سفیدرود بود که به سختی توانستیم با مدیریت آب، برنج را در فصل خود برداشت کنیم که دچار کم آبی نشویم و آسیب جدی نبینیم.

وی با تاکید بر اینکه با کاهش سد سفیدرود سال سختی را در پیش رو داریم، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید ملزم به شخم زمستانه با استفاده از آب باران شوند.

استاندار گیلان با تصریح بر اینکه آب موجود سد سفیدرود 8 درصد کمتر از سال گذشته است، یادآور شد: این کسری نگران کننده است، در حالی که بر خلاف استان های دیگر آب باران داریم، اما سالانه بیش از یک هزار میلی متر آب در گیلان هدر می رود.

وی هدر رفتن آب در گیلان را به دلیل نبود آب بندان ها، عدم اجرای سدهای لاستیکی، فعال نشدن آبخیزداری و... ذکر کرد و یادآور شد: صدا و سیما باید به عنوان کارگاه آموزشی در بخش آب عمل کند.

نجفی به مدیران کل آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاکید کرد تا اطلاع رسانی مناسبی در زمینه مدیریت آب کشاورزی به کشاورزان داشته باشند./منبع : فارس

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان