گیلانیان : رییس اداره شیلات آستانه اشرفیه گفت: طرح های توسعه پرورش ماهیان زینتی برای ایجاد اشتغال دانش آموختگان رشته های کشاورزی و دیگر علاقه مندان آبزی پروری نیازمند حمایت مسوولان است.
حمیدرضا سلیمانی با بیان اینکه آستانه اشرفیه به جهت جایگاه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی مقام نخست استان گیلان را به خود اختصاص داده افزود: اجرای طرح های پرورش ماهیان زینتی به جهت سهولت تکثیر و عام پسندی می تواند در جهت رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: تکثیر و پرورش هر 25 هزار قطعه از ماهیان زینتی برای یک نفر فرصت شغلی ایجاد می کند.
سلیمانی با بیان اینکه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی جزء مشاغل خانگی تعریف شده است، خاطرنشان کرد: زنان خانه دار و افراد فاقد شغل می توانند در یک فضای کم از مزایای پرورش ماهیان زینتی بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود دو میلیون و یکصد هزار قطعه ماهی زینتی (آکواریومی) در این شهرستان تولید و به بازار عرضه شده است.
سلیمانی افزود: این ماهیان زینتی از انواع گونه های تخم گذار و بچه زا هستند.
وی گونه های آنجل، گلدفیش، فلاور، زبرا، گپی، سیچلاید را از انواع مهم ماهیان زینتی تولیدی در این شهرستان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تولید ماهیان زینتی در مقایسه با سال گذشته حدود 15 درصد افزایش داشته است، یادآور شد: این میزان قطعه ماهی زینتی در دو مزرعه تکثیر و پرورش و سه واحد مرکز مشاغل خانگی تولید شده است.
وی با بیان اینکه تولید ماهیان اکواریومی برای بیش از 20 نفر در این شهرستان اشتغال ایجاد کرده، اظهار داشت: هر قطعه ماهی زینتی تولید شده در این شهرستان بین شش تا هشت هزار ریال به صورت کلی به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه بطور متوسط تولید هر قطعه ماهی زینتی سه هزار ریال هزینه در برداشته است، گفت: ماهیان زینتی تولیدی در این شهرستان به استان های مختلف کشور صادر شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه تولید ماهیان زینتی از سود دهی بسیار خوبی برخوردار است، افزود: این ماهیان در طول یکسال چندین دوره زادآوری و تکثیر دارند و به این علت از بازدهی اقتصادی مناسبی برخوردار هستند.
وی در ادامه حمایت از تولید کنندگان ماهیان زینتی را یکی از سیاست های مهم شیلات عنوان کرد و یادآور شد: در سال گذشته حدود 800 هزار قطعه از انواع ماهیان زینتی در این شهرستان تولید شده است.
وی اظهار داشت: امروزه با توجه به توسعه شهر نشینی و همچنین عدم امکان جابجایی افراد خانوار ضرورت احداث جایگاه های ویژه نگهداری ماهیان زینتی (آکواریوم) در سطح ادارات، منازل به منظور ایجاد محیطی آرام و با نشاط احساس می شود.
به گزارش اداره کل شیلات گیلان در زمان حاضر هشت کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی در گیلان فعالیت و سالانه حدود 3میلیون قطعه انواع ماهیان تزیینی تولید و به بازارهای مصرف که عمده خریداران آن از استان های تهران ، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی می باشد، عرضه می شود. ارزش این مقدار ماهی تزیینی حدود 45 میلیارد ریال است.