گیلانیان : رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تأمین نیاز باغداران زیتون گیلان گفت: وضعیت فرآوری زیتون در رودبار بهداشتی نیست و نکات فنی در آن رعایت نمی شود.
ایرج امینی فرآوری زیتون در رودبار را غیربهداشتی خواند و اظهار کرد: در فرآوری زیتون به ویژه استحصال روغن زیتون نکات فنی رعایت نمی شود.
وی افزود: برای گرفتن تلخی زیتون باید اقداماتی صورت گیرد و آزمایشگاه تایید کند، اما یک کارگر ساده آب و نمک می زند و به خورد مردم می دهد و نکات بهداشتی به هیچ عنوان رعایت نمی شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تأمین نیاز باغداران زیتون گیلان درباره روغن گیری زیتون گفت: زیتون را داخل کیسه ای می ریزند که در داخل آن کود حیوانی، خاک و حتی لنگه کفش هم دیده می شود و به این صورت غیربهداشتی به کارخانه روغن کشی می برند و روغنش گرفته می شود.
وی با تأکید بر اینکه باید نکات فنی برداشت در زیتون رعایت شود، خاطرنشان کرد: زیتون باید با دست چیده و روی زیرانداز ریخته و بعد در سبد گذاشته و به کارخانه برده شود.
امینی تصریح کرد: فاصله بردن زیتون به کارخانه و فرآوری آن باید در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود تا کیفیت روغن پایین نیاید.
وی با ابراز تأسف از عدم رعایت بهداشت در فرآوری زیتون، خاطرنشان کرد: به ظاهر همه چیز استاندارد است، اما هیچ نکته بهداشتی و فنی در فرآوری زیتون رودبار رعایت نمی شود.
این مسئول، روغن زیتون، زیتون و کنسروهای زیتون را دچار مشکلات غیربهداشتی دانست و یادآور شد: در کنار جاده زیتون و روغن آن را به فروش می رسانند و بیشتر محصولات زیتون آلوده است./ منبع : فارس