Thursday، 14 November 2024 | پنجشنبه، 24 آبان 1403
1 2

گیلانیان : رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه توسعه به معنای حرکت هماهنگ است، گفت: حرکت بدون آمایش سرزمین امکان پذیر نیست. اگر آمایش نباشد هر کس کار دلخواه خود را در هر مکانی انجام می دهد.

کیوان محمدی در نشست مشترک با فرمانداران شهرستان های استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با محوریت ارائه گزارش مطالعات آمایش سرزمینی استان و بررسی وضعیت طرح های سالم سازی دریا، با اشاره به اینکه مطالعات آمایش سرزمین ادامه کار انجام شده در استانداری و پس از احیای سازمان است بر اهمیت ویژه آن تاکید کرد و گفت: تجربه ما پس از احیای سازمان در استان ها نشان داد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هایی که بدون همکاری دستگاه های اجرایی برنامه ارائه دادند بعدها دچار چالش شد لذا براساس این تجربه ما برآن شدیم  درخصوص طرح آمایش استان حداکثر وفاق در بین مدیران ارشد ایجاد شود و برنامه ای جامع تر و دقیق تر باشد.

وی ادامه داد: در این راستا طی برنامه ریزی صورت گرفته برنامه آمایش تقدیم نمایندگان، مدیران دستگاه های اجرایی، فرمانداران و خصوصا صاحب نظران و دانشگاهیان خواهد شد تا پیشنهادات و انتقادات خود را در جهت اصلاح طرح مطرح نمایند تا نسخه ای که به مرکز در تیرماه ارسال می شود کامل و مورد اتفاق نظر همگان باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان همچنین به ارائه گزارشی از مطالعات انجام شده در آمایش سرزمین پرداخت و افزود: اگر  ایران را به دو قسمت شمالی – غربی و شرقی – جنوبی  تقسیم می کنیم آمار و ارقام  ناشی این از تقسیم بندی نشان می دهد که حدود 90 درصد جمعیت در 45 درصد از وسعت سرزمین ما واقع در قسمت شمالی – غربی و 10 درصد هم در 55 درصد شرقی – جنوبی زندگی می کنند، حدود 90 درصد جمعیت در نیمه شمالی – غربی و 10 درصد در نیمه شرقی – جنوبی از قشر شاغلین هستند، حدود 90 درصد بزرگراه ها در نیمه شمالی – غربی و مابقی در قسمت های دیگر و در برق رسانی هم حدود 70 درصد در نیمه شمالی – غربی و مابقی هم در نیمه شرقی – جنوبی وجود دارد لذا این آمار نشان می دهد تاکنون از ظرفیت سرزمینی مان به درستی استفاده نشده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای آمایش سرزمین هر استان ابتدا باید آمایش ملی در نظر گرفت تصریح کرد: اگر اینگونه نباشد همه استان ها به مانند البرز به فاصله زمانی کمتر از یک ساعت با قزوین ساخت فرودگاه و یا سایر امکانات را برای خود در نظر خواهند گرفت. این بدان معنی است که تعادل و توزان در توزیع امکانات در کشور از لحاظ منابع، جمعیت، نیروی انسانی و... وجود نداشته است لذا ضرورت طرح آمایش را انکارناپذیر و برجسته می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان مطالعات آمایش سرزمین را لازمه برنامه ریزی دقیق و مدون برای توسعه برشمرد و گفت: باید ببینیم برای استان چه آینده ای متصور هستیم؟ اگر بخواهیم توسعه صنعت را صرفا مدنظر قرار دهیم همه امکانات باید در خدمت صنعت باشد. استان های شمالی به عنوان قطب کشاورزی مطرح هستند ولی عملا 2 سد پلرود و شفارود در طی سالیان دراز به دلایل مختلف هنوز به بهره برداری نرسیده است، ولی نکته حائز اهمیت آن است که اگر می خواهیم صنعت، کشاورزی و گردشگری داشته باشیم باید بر مبنای محیط زیست باشد.

وی با بیان اینکه توسعه به معنای حرکت هماهنگ است، ادامه داد: حرکت بدون آمایش سرزمین امکان پذیر نیست. اگر آمایش نباشد هر کس کار دلخواه خود را در هر مکانی انجام می دهد لذا  طرح آمایش برای رسیدن به ذهنیت واحد و متمرکز و مانع شدن از بی نظمی ضروری است. به عنوان نمونه اگر طرح آمایش وجود داشت می توانستیم از صنعت گردشگری بجای راه اندازی شهرک صنعتی در حویق تالش استفاده کنیم. ضرورتی ندارد در همه شهرستان های استان شهرک صنعتی داشته باشیم.

محمدی بر تداوم برگزاری جلسات طرح آمایش سرزمینی به منظور وارد شدن به جزئیات آن تاکید کرد و گفت: فرمانداران محترم نظرات، کم و کاستی ها و مواردی را که باید به طرح اضافه شود را به صورت مکتوب ارائه دهند تا پس از آن طی برگزاری جلسه به جمع بندی نهایی برسیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان همچنین درخصوص طرح های سالم سازی دریا، یادآور شد: قطعا پس از ماه مبارک رمضان جمعیت انبوهی از مسافران به سمت دریا خواهند آمد لذا اگر آمادگی لازم نباشد دچار مشکل خواهیم شد.

وی خطاب به فرمانداران عنوان کرد: انتظار می رود دیدگاه ها درباره طرح های سالم سازی واقع بینانه باشد. منابع ما در استان و به تبع آن شهرستان ها محدود است. ولی با محدویت هایی که داریم باید بهترین شرایط را برای مسافران به وجود آوریم.

محمدی بر آموزش و فرهنگ سازی شنا در طرح های سالم سازی دریا برای مردم تاکید کرد و ادامه داد:  یکی از راهکارها این است که از سه نقطه ورودی استان، 65 نقطه تعیین شده برای شنا به تفکیک هر شهرستان برای مسافران و گردشگران اطلاع رسانی شود و نیز برای آن مکان ها ناجیان غریق معیت گردد.

وی با تاکید بر برنامه ریزی در طرح های سالم سازی دریا، خاطرنشان کرد: برای سالجاری یک برنامه کوتاه مدت و برای سالیان بعد از آن برنامه ریزی های بلندمدت لحاظ شود تا مشکلات به حداقل برسد. به عنوان مثال می شود برای سال جاری 10 نقطه را برای تجهیز و مهیاسازی در نظر گرفت به نحوی که مردم به آن مکان ها رغبت نشان دهند و نیز با به سعه صدر با آنها برخورد شود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان