گیلانیان : دبیرکل جمعیت طرفداران ایمنی راه ها ضرر ناشی از سوانح جاده ای روزانه 49 میلیارد تومان است،تصریح کرد: 7 درصد ارزش افزوده کشور صرف هزینه های ناشی از سوانح جاده ای می شود.
محمد بخارایی در همایش بزرگ هم پیمانی با ایمنی راه ها که در مجتمع آریانا واقع در محور رشت - خمام برگزار شد، با بیان اینکه همه مردم به نوعی عزادار قربانیان سوانح جاده ای هستند، اظهار کرد: روزانه 50 نفر در شبکه های حمل و نقلی و جاده های حادثه خیز کشته و از هر 800 نفر مجروح در روز، 100 نفر معلول و از کار افتاده می شوند.
دبیرکل جمعیت طرفداران ایمنی راه ها 16 هزار و 500 نفر کشته و 300 هزار نفر مجروح سوانح جاده ای در سال را یک فاجعه دانست و افزود: بازماندگان و خانواده های کشته شدگان نیز قربانیان سوانج جاده ای هستند و سالانه 6 هزار زن بیوه و بی سرپرست می شوند و یا از معلولان ناشی از سوانح جاده ای نگهداری می کنند.
وی با بیان اینکه ضرر ناشی از سوانح جاده ای روزانه 49 میلیارد تومان است،تصریح کرد: 7 درصد ارزش افزوده کشور صرف هزینه های ناشی از سوانح جاده ای می شود که در واقع اقتصاد کلان کشور را به سمت فقر سوق می دهد.همچنین 25 درصد تخت های بیمارستانی درگیر مجروحان و حادثه دیدگان است.
بخارایی با اشاره به فرارسیدن روز جهانی یادمان قربانیان حوادث و سوانح جاده ای،اضافه کرد:سالانه 4 هزار نفر موتورسوار کشته می شوند که با بسیج مردمی می توانیم جلوی این همه تلفات را بگیریم، اما هنوز این دغدغه و بحران را درک نکرده ایم لذا برگزاری این همایش در واقع یادآور این فاجعه و رنج و درد بازماندگان قربانیان سوانح جاده ای است تا به نوعی پیشگیری برای آینده باشد.
دبیرکل جمعیت طرفداران ایمنی راه ها خواستار نهادینه شدن فرهنگ ایمنی در آحاد جامعه شد و گفت:فرهنگ ایمنی تنها به راننده مربوط نمی شود، بلکه فرهنگ ایمنی باید در کشور ترویج شود و ایمنی محور همه برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها قرار گیرد.باید فرهنگ سازی را از خودمان شروع کنیم.
وی با بیان اینکه برخی رفتارهای خلاف ایمنی در رانندگی را ارزش می دانند، عنوان کرد: باید این رفتارهای ضد ارزش، ضد ارزش باشند.نقش سازمان های مردم نهاد نیز این است که از شهروند غیر مسئول یک شهروند مسئول بسازد و آنگاه توقع از دستگاه های اجرایی را بالا می برد.
بخارایی با بیان اینکه 50 درصد حادثه دیدگان سوانح جاده ای در راه بیمارستان و یا در بیمارستان جان خود را از دست می دهند، خاطرنشان کرد:تریبون های مذهبی باید از مردم بخواهند که شاخص های ایمنی را رعایت کنند، زیرا رفتار ترافیکی هر شهروند شاخص فرهنگی آن جامعه است.
وی همه آحاد جامعه را هوادار ایمنی راه ها دانست و گفت:استان گیلان باید 2.5 میلیون نفر عضو جمعیت طرفداران ایمنی راه ها داشته باشد و این یک آرمان است.آرمان مذهب به ما می گوید که حتی یک کشته هم زیاد است و ما تلاش می کنیم حتی یک کشته کم شود.