گیلانیان : تولیدکننده گیاه آلوئه ورا در شهرستان آستارا با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در حمایت از سرمایه گذار و تولیدکننده تنها شعار دادن را بلد است، گفت: چهار ماه است جهت گرفتن مجوز بهره برداری از گیاه آلوئه ورا به ادارات مختلف می روم و هر بار یک مشکل سر راهم می گذارند درحالی که در استان هم جوار مجوز برای پرورش قارچ در 20 روز صادر می شود.
افشین ثابت با بیان اینکه کار پرورش گیاه آلوئه ورا را از اردیبهشت ماه سال جاری در 14 گلخانه آغاز کرده و پیش از آن قارچ و کرم ابریشم پرورش می دادم، اظهار کرد: برای پرورش گیاه آلوئه ورا پنج هزار مترمربع زمین از منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان اجاره کرده ام.
وی مساحت زیر کشت را سه هزار مترمربع و زمان برداشت آن را اردیبهشت ماه سال آینده دانست و تصریح کرد: برای پرورش گیاه آلوئه ورا در این شهرستان تاکنون 85 میلیون تومان سرمایه گذاری کرده ام که برای افزایش، ارتقا و مکانیزه کردن آن به 300 میلیون تومان دیگر نیاز دارم.
تولیدکننده گیاه آلوئه ورا در شهرستان آستارا درآمد سالانه برداشت گیاه آلوئه ورا را در صورت کیفیت برگ های آن بین 60 تا 70 میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد: امسال هشت هزار بوته گیاه آلوئه ورا کشت شده که پیش بینی ما در صورت مساعد بودن شرایط، برداشت حدود 50 تن گیاه آلوئه ورا است.
ثابت با اشاره به اینکه با این اقدام برای سه نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی صورت گرفته است، بیان کرد: سرمایه گذاری و تولید محصولات کشاورزی در شهرستان آستارا مورد حمایت مسئولین دستگاه های اجرایی قرار نمی گیرد و حمایت های آن ها تنها در حد حرف زدن و نامه نگاری بوده و مطالبات ما پیگیری نمی شود.
وی با تأکید براینکه دولت تدبیر و امید در حمایت از سرمایه گذار و تولیدکننده تنها شعار دادن را بلد است، گفت: چهار ماه است جهت گرفتن مجوز بهره برداری از گیاه آلوئه ورا به ادارات مختلف می روم و هر بار یک مشکل سر راهم می گذارند درحالی که در استان هم جوار، مجوز برای پرورش قارچ در 20 روز صادر می شود.
ثابت با بیان اینکه حفاظت محیط زیست در خصوص اخذ محوز بهره برداری از گیاه آلوئه ورا با من همکاری نمی کند و ادعای مالکیت زمین را دارد، خاطرنشان کرد: محل پرورش این گیاه واقع در ورودی محل دفع زباله، فاقد برق و سیستم گرمایشی بوده و به دلیل پیش رو بودن فصل زمستان، سرما این گیاه را تهدید می کند.
تولیدکننده گیاه آلوئه ورا در شهرستان آستارا با اذعان به اینکه وام هایی که به تولیدکنندگان پرداخت می شود 16 درصد بوده که با این کارمزد بالا نمی توان اقسام وام را پرداخت کرد، افزود: 10 آذر ماه سال جاری قرار بود وام چهار درصد روستایی به تولیدکنندگان پرداخت شود که تاکنون از وام مذکور خبری نشده است.
وی مصرف گیاه آلوئه ورا را در شرکت های نوشابه سازی، کمپوت سازی، داروسازی و وسایل بهداشتی نظیر کرم و شامپو دانست و گفت: تنها پرورش دهنده گیاه آلوئه ورا در شهرستان آستارا هستم که بیشترین حجم تولید در غرب گیلان به من تعلق دارد ولی متأسفانه مسئولین استانی و شهرستانی از تولید من حمایت نمی کنند.
ثابت با بیان اینکه در سال 96 به خاطر پرورش قارچ و کرم ابریشم از سوی جهاد کشاورزی به عنوان کارآفرین نمونه شهر لوندویل انتخاب شدم و قرار بود به فرمانداری معرفی بشوم که خبری نشد، گفت: حدس می زنم اسم من را از لیست کارآفرینان نمونه خط زده و به جای من یکی دیگر را به فرمانداری معرفی کرده اند.
تولیدکننده گیاه آلوئه ورا در شهرستان آستارا با تأکید براینکه در پرورش گیاه آلوئه ورا ریسک بزرگی کرده و تمام سرمایه ام را در این راه ریخته ام، خاطرنشان کرد: از فرمانداری و مسئولین دستگاه های اجرایی این شهرستان انتظار دارم حمایت های خود را از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان از حرف به عمل درآورند.