گیلانیان به گزارش فارس | کام شالیکاران گیلانیان از نرخگذاری شورای قیمتگذاری تلخ شده و آنها را واداشته تا مجدداً از این شورای تخصصی، خواهان افزایش قیمت برنج باشند.
پس از دو ماه از برداشت شالی از سطح شالیزارهای شمال کشور، نشست شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی به ریاست نوری وزیر جهاد کشاورزی، برگزار شد.
در این نشست، قیمت بسیاری از کالاها که عمدتاً دولت خریدار آنها هست مشخص شده که در راستای آن قیمت برنج هاشمی نیز ۹۰ هزار و ۸۸۳ تومان تعیین شده که با احتساب ۱۰ درصد شکسته، قیمت نهایی برای برنج سورت شده، به ۱۰۰ هزار تومان میرسد.
گفتنی است راهکارهای حمایتی شامل اعطای مجوز واردات برنج بهازای هر کیلوگرم برنج داخلی خریداری شده و تخصیص یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه سود به بانکهای عامل برای تسهیلات به تشکلهای خصوصی و تعاونی است؛ سیاستی که در اجرا همچون گذشته کفه ترازو واسطهگران و دلالان سنگینتر از کفه کفه ترازوی کشاورزان رنجدیده شمالی خواهد بود.
دولت این نوع تعیین قیمت از جمله خرید تضمینی محصولات کشاورزی نظیر برنج در استانهای شمالی را حمایت از کشاورزان قلمداد کرده است اما این در حالی است که قیمت برنج در بازار همه ساله در صورت عدم مداخله دولت و برهم مردم بازار با واردات بیرویه، توافقی دادوستد میشود نه با خرید تضمینی و نرخگذاری!
در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در گیلان بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان به فروش میرسد که برای شالیکاران شمالی با احتساب هزینههای تحمیلی داشت، کاشت و برداشت، توجیه اقتصادی ندارد و انتظارشان از ماحصل سود زمین کشت شده، بهمراتب بیشتر از متوسط قیمت دو سال گذشته است.
کشاورزان گیلانی در سال زراعی جاری با عبور از انگیزه نکاشت و بیل زدن در شالیزارِ تا کمر گِل بجآر، خواهان تجدیدنظر شورای قیمتگذاریِ مرکزنشین محصولات کشاورزی و افزایش قیمت برنج برای خرید توافقی هستند تا بتوانند حداقل با فروش ماحصل از زراعت خود هزینه آباد کردن اراضی شالیزاری برای سال زراعی آینده را داشته باشند.
روز گذشته هادی حقشناس استاندار گیلان در آیین معارفه خود، از کاهش تعرفه واردات برنج و درعینحال از افزایش تعرفه واردات برخی کالاها نظیر خودرو انتقاد و خواهان توجه ویژه هیئت دولت به تولید راهبردیترین محصول کشاورزی شمال کشور تأکید کرده بود.