Sunday، 16 February 2025 | یکشنبه، 28 بهمن 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : آقای جعفرزاده ، خیلی ممنونم که این فرصت را در اختیار " گیلانیان "  گذاشتید تا پاره ای از سوالات ، نظرات و مشکلات مردم را با شما در میان بگذارد و از برنامه های شما ، به عنوان یکی از نماینده های مردم رشت در مجلس نهم جویا شود

- از مردم گیلان کم نیستند که منتخبین این دوره را به نسبت قوی تر ارزیابی می کنند ؛ به عنوان فتح باب می خواهیم نظر شما را در مورد ترکیب این دوره نمایندگان گیلان در قیاس با دوره های قبل بدانیم ؟

در مورد ترکیب نمایندگان گیلان ، البته من که در مجموعه قبلی نبودم ولی آن چه که از بیرون نگاه می کردم واقعا ترکیب خوبی بود ولی مورد رضایت مردم نبود ، کامل نبود . حالا بدلیل اختلاف سلایق بود یا هر چه که بود آن وفاقی که مد نظر مردم بود احساس نمی شد . من فکر می کنم ترکیب مجموعه جدید ، هم از لحاظ سطح علمی و هم فنی در جایگاه خوبی قرار دارد ضمن اینکه سوای همه اختلاف سلایقی که دارند از این مطالبه مردم است که این ها یکی باشند و وفاقی در آن ها به وجود بیاید ، من فکر می کنم تا حدود زیادی حاصل شده ، نمی گویم صد در صد ، ولی انصافا این روحیه یا خواست در همه دوستان وجود دارد که این مطالبه مردم را پاسخ می دهد .

-  پس با این تعریف شما ، مجمع نمایندگان این دوره باید با مجمع نمایندگان ادوار گذشته توفیری داشته باشد ؟

قطعا ! همین طورست. خواست مردم این است ؛ جز مطالبه مردم است .

-  ولی این نظری که فرمودید با آن انتظارات مردم سازگار ی ندارد چون مردم از همین آغاز کار از نمایندگان گله دارند . زیرا گیلان قطب کشاورزی است ، بعد قرار بود صنعت رشد بکند و گردشگری هم دارد . متاسفانه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ، اراکی است . مازندران یک نماینده دارد ولی گیلان هیچ نماینده ای در کمیسیون کشاورزی ندارد ! چرا ؟

اعتراض وارد است . البته ما نمی توانیم یک چیز واضح و روشنی را انکار کنیم . اعتراض وارد است . خود ما هم سعی کردیم دوستانی را که می توانستند به کمیسیون کشاورزی بروند مجاب کنیم ولی به دلایلی مجاب نشدند . حالا آن ها استدلال هایی داشتند که باید از خودشان جویا شویم . منتهی خود من بالشخصه عمرانی بودم ، دو جا تمایل داشتم . یکی کمیسیون عمران و دیگری کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات و عضو ثابت کمیسیون تلفیق .

با توجه به تقریبا کم لطفی هایی که در بحث اعتباری و بودجه ای در سنوات ماضی و همین سال 91 به گیلان شد و با توجه به مهارت و توانمندی های خودم احساس کردم در کمیسیون برنامه بودجه موثرتر هستم . شما مستحضر هستید که کمیسیون برنامه بودجه سختی کارش چندین برابر کمیسیون عمران است . من خودم بالشخصه این سختی را به خاطر مردم استان و خود استان پذیرفتم ، ورود کردم به کمیسیون برنامه بودجه . ضمن اینکه با توجه به انتقادات و اعتراضاتی که از طرف مردم شد در مجمع تصمیم گرفته شد مطابق آیین نامه ، چون شش ماه دوم می شود اعضای کمیسیون ها را جابه جا کرد ، دوستانی که می توانند ، مدرک تحصلیش را دارند ، تخصصش را دارند و در این زمینه تجربه اش را دارند در مجمع مجاب بکنیم جا به جایی کمیسیون بدهند و بروند به کمیسیون کشاورزی و صنعت .

-  حتما استحضار دارید که این موضوع موجی را در استان به وجود آورده است

در مورد موج خدمتتان عرض کنم همه گفته ها محض رضای خدا نیست . بعضی ها یک بهانه ای پیدا کردند ، البته این حق مردم است .

ببینید کسی که می خواهد نقد کند باید نقد منصفانه بکند ؛ اگر به عدم ورود نمایندگان به کمیسیون کشاورزی اعتراض داشتند مشخصا باید می گفتند : فلان نماینده ! شما که می توانستی بروی چرا نرفتی ؟!

-  به نوعی جنابعالی در ایام انتخابات به یک نماینده رادیکال معروف بودید . نظرات خیلی شفاف و نقد های تند و یا به قول معروف " اسرار هویدا می گفتید " وارد حیاط خلوت ها شدید و یک مقدار تنظیم برخی مدیران را بر هم زدید .  سوال این است که این روش شما خاص دوران انتخابات بود یا بعد از دوران انتخابات هم ادامه خواهد داشت ؟

بعد از دوران انتخابات شما جایی توقف دیدید ؟

-  چون هنوز یک ماه از عمر مجلس نگذشته می خواهیم روال کار شما را بدانیم ؟

تمام نقطه نظرات ما را چه در مجلس چه در رسانه ها اگر رصد بکنید چیزی کوتاه نیامدیم

-  ما رصد می کنیم ولی یک حرف و حدیث هایی هست که شما ملاقات هایی با برخی مسئولین داشتید ؟

بعله .

-  البته ملاقات های انفرادی مورد نظر است ، نه همراه مجمع نمایندگان .

من یک ملاقات انفرادی داشتم ؛ بالاخره من نماینده مردم هستم و هر کس مسئول هست باید برای حل مشکل مردم با او نشست بگذارم .

-  حالا ملاقات شما مباحثه بود ، مذاکره بود ، مصالحه بود ، چه بود ؟ چون برخی معتقدند مصالحه بوده است ؟

نه ! هیچکدام . انصافا اهل این بحث ها نیستم . اصلا چنین چیزی نیست . باز هم نقطه نظرات من همان نقطه نظرات است .

-  با این نکته نظرات شما یک امیدواری ای در عامه مردم بوجود آمد که یک تحولی در مرکز استان و به تبعش در کل استان به وجود خواهد آمد . نظر شما درباره سیستم مدیریت استان در سطح خرد و کلان چیست ؟

آن تغییر ایده آل ، حالا حتی نسبی هم مد نظر ما باشد ، به شما می گویم حاصل نمی شود . چون توان مدیریتی یک حدی دارد . توان دوستان ما آن چیزی که در شأن گیلان و استان باشد در آن حد نیست . ولی الآن شما یک تغییراتی را مشاهده می کنید . همین فشار های ما باعث شد که بعد از یک سال از عمر مدیریت شان ، شما می بینید که سفر های شهرستانی شان را راه انداختند . این اصرار ما ، توصیه ما ، حرکت بین مردم از همین جا آغاز شد .

-  برخی تصور می کنند سفرهای شهرستانی مانوری و تبلیغاتی است ؟

چرا ! اتفاقا من الان خروجی هایش را خروجی های مساعدی نمی بینم . هزینه آور است و بیشتر هم به اصطلاح بعد تبلیغاتی دارد و کمتر به مردم پرداخته می شود و همین نشست با نخبگان ، نشست با روحانیت ، نشست با فلان ، این ها مشکل مردم را حل نمی کند

 آن کار مقام عالی اجرایی کشور است ؛ کپی برداری از مقام عالی کشور و رئیس جمهور و تکرارش در یک شهرستانی مثل شفت و املش است . این ها چیزهای خوبی نیست . باید بروند توی بطن مردم و نشست هایی را بگذارند ، درد دل مردم را گوش بدهند .

حالا من به عنوان یک حرکت می گویم بد نیست ولی باید اصلاحش کرد .

-  منتقدین معتقدند این سفر ها گر چه بی فایده نیست ولی وقتی خود استان با کمبود بودجه مواجه است ، یا نمی تواند تمام حق و حقوقش را از حیث اعتباری بگیرد ! مصوبات شهرستانی نمی تواند تاثیری در پی داشته باشد .

عرض کردم چون با توجه به جایگاه خودشان عمل نمی کنند ، این که کپی برداری بکنند از رفتار رئیس جمهور و مصوبه بکنند و آنهم نه ردیف اعتباری و بودجه ای برایش وجود دارد . قطع به یقین دچار چالش و مشکل می شود ضمن این که خدمتتان  عارض باشم من اخیرا اعلام کردم که بودجه کلانی در استان خوابیده ، فرصت زیادی برای هزینه اش نیست . آقایان اعلام کردند ما برگشت ندادیم ، درست هم فرمودند .

اتفاقا یکی از سوالات همین است .

بله ! برگشت ندادند ولی با این روند اگر هزینه نکنند احتمالا برگشت می خورد .

-  شما مدعی شدید مقداری از بودجه استان برگشت داده شد ؟

 نخیر ! نخیر ! عرض کردم اگر برگشت داده بشود رسانه ای خواهم کرد . تا 31 تیرماه یعنی پایان سال مالی مهلت دارند . باز هم دارم اعلام می کنم الآن این ها با دستپاچگی و عجله مترصدند یک چاله ای برای این پول ها بکنند ، قطع به یقین این ها دچار تخلفات مالی خواهند شد ؛ اگر هم برگشت بدهند ، ما هم همان قولی را که به مردم داده ایم عمل خواهیم کرد .اتفاقی که این وسط می افتند متاسفانه مردم ضرر می کنند .

چیزی که این ها باید پاسخگو باشند چند تا مطلب است:

1 - چرا برای هزینه کرد این اعتبارات برنامه نداشتند .

2 - این که الان زمان هزینه فورسماژور این اعتبارات متناسب با برنامه است ، چرا مدیران این پول ها و اعتبارات را یک شبه عوض کردند ، آن هم به شکل های غیر اخلاقی .

-  آقای جعفر زاده ! آیا این جبهه گیری های شما فقط در مقابل مدیران بومی ، غیر بومی و به طور کلی مدیران ارشد استانی است یا در مورد نمایندگان هم صادق است که اگر خدای نکرده اهمالی یا غفلتی را مرتکب شوند در برابر آن هم می ایستید و موارد را رسانه ای می کنید ؟

یک بحثی در باره مدیران بومی و غیربومی خدمت شما عرض کنم که خیلی روی آن مانور داده می شود . من به کرات گفتم بحثی که در مورد مدیران غیر بومی دارم این شکلی نیست که یک مدیر بسیار بسیار توانمند ، مثلا حتی دوره وزارت گذرانده غیر بومی اگر بخواهند در استان استفاده بشود ، ما مخالف باشیم .

ما چیزی را که عرض می کنیم این است تا به الآن هر مدیری که به استان وارد شده ، ما کپی  آن ، حتی چند برابر از آن قوی تر را در داخل استان داشتیم و باید تا زمانی که این نیروها را در داخل استان داریم از پتانسیل داخل استان استفاده کنیم .

در رابطه با مجموعه نمایندگان ما الان یک تیم هستیم ، مجمع داریم و سعی می کنیم اختلاف سلایق و نقطه نظرات خودمان را در داخل مجمع یکسان بکنیم ، سعی نمی کنیم آن را رسانه ای بکنیم ، داستانش فرق می کند .

-  احتمالات را پیش بینی می کنیم ، سوال در صورت بروز احتمال هست ؟

نه ! چون ما باید چهار سال در قالب یک تیم کار بکنیم ، در داخل خودمان داریم یک شیوه نامه ای را تدوین می کنیم که مسائل را رسانه ای نکنیم ، به بیرون نکشانیم ، تا حالا هم اتفاق خاصی نیفتاده .

-  شما و مجمع نمایندگان چه برنامه ای برای کلان استان دارید ؟

در مجمع نمایندگان استان قرار است کارهای بزرگی که نفعش به کل استان و بعضا حتی ملی است شناسایی و انجام بشود و یک پتانسیلی از مجوعه مجمع گذاشته می شود که این کارهای بزرگ حل شود . مثل : راه آهن ، سد ، آزاد راه . این ها کارهای بزرگی است که کل مجمع باید به سمتش برود و به تناسب آن برخی از شهرستان ها دارای پتانسیل هایی هستند که نمایندگان سایر شهرستان ها باید به آن ها کمک کنند . فضا الان فضای خوبی نیست .

- گیلانیان هم خوشحال خواهند شد که این فضا حفظ و برنامه ها عملی شود چون سودش به همه می رسد . اما چون هنوز از بحث مدیران دور نشدیم اجازه بدهید این سوال هم مطرح شود که شما مدتی متصدی بنیاد شهید بودید و دقیقا با این موردی که می خواهم مطرح نمایم از نوع عالی آشنا هستید .شهدا به فرد ، خانواده یا یک جامعه کوچک تعلق ندارد  بلکه به تمام ایران تعلق دارند .

با این اوصاف در خصوص جذب فرزندان شهدا چه از گیلان ، البرز ، مازندران و یا هر استان دیگر باشد نباید فرقی داشته باشد که شما اخیرا در یکی از مصاحبه های خودتان از عبارت "فرزندان شهدای وارداتی" استفاده و جبهه گیری هایی کردید . نظر شما در این خصوص چیست ؟

 باز هم عرض می کنم : برای ما هیچ گروهی فرق نمی کند . ما الآن همان فرزندان شهدا را در مجموعه وزارت کشور ، استانداری و فرمانداری داریم ولی توجهی به آنان نمی شود ، از پتانسیل و توان این ها استفاده نمی شود . آوردن یک فرد از یک استان دیگر با عنوان این که فرزند شهید است چه معنا دارد ؟! خدای نکرده من فکر می کنم شأنیتش را دچار خدشه می کند . باز هم عرض می کنم

چه فرزند شهید باشد ، چه فرزند یک استاد دانشگاه باشد ، چه فرزند یک پزشک متخصص باشد ، از هر قشر و از هر گروهی باشد آن چه که  در استان داریم الویت دارد .

-  آقای جعفرزاده ! مردم شب خوابیدند صبح بیدار شدند ، دیدند نان گران شده ! چون این مورد با قوت لا یموت عامه مردم سر و کار دارد ، دانا و عامه اش واکنش هایی نشان دادند و به اعتقاد عموم مردم کیفیت نان هم نزول کرده !؟ به نظر شما بین افزایش قیمت نان و افزایش قیمت خرید گندم تناسبی وجود دارد ؟

نخیر! در بحث مصوبه ای که دولت داشته چند اتفاق افتاده است ؛

یک بهانه ای که آورده افزایش قیمت تضمینی گندم است .

شما می دانید که قیمت گندم 6 درصد افزایش داشته است یعنی از 390 تومان به 420 تومان رسیده است . در صورتیکه مصوبه این بوده که 20 تا 25 درصد افزایش پیدا کند . مدیر شرکت های بازرگانی اعلام کرده که در رشت 30 درصد افزایش پیدا کرده که همین یک تخلف است .

آنطرف قصه شما مراجعه بفرمایید ، ببینید مثلا سنگگ 70 درصد افزایش پیدا کرده . ضمن این که قرار بود از 15 خرداد نان افزایش قیمت پیدا کند .

مسئولین استانی ما به خودشان زحمت ندادند یک بار دلایل این کار را در تلویزیون تشریح کنند ؛ یک آماده سازی روحی و ذهنی بشود . مردم از همه جا بیخبر سر صبح رفتند نانوایی ، اولین شوک به آنان وارد شد . من نمی دانم چرا مجموعه استانداری گیلان اصرار دارد در آن کاری که به نفع مردم نیست ، به اصطلاح در کشور پیشتاز باشد ؟! دلیلش چیست ؟

ضمن این که این خود پیش نیاز هایی داشته ، قرار بود دولت کارهایی را انجام بدهد ؛ مثلا دولت مجاز نبوده تا زمانی که گندم قبلی وجود دارد افزایش قیمت نان را داشته باشد . سیلوهای ما می بایست خالی می شدند و گندم های جدید وارد می شد ؛ بهره دهنده ها باید افزایش پیدا می کرد . نیروهای ماهر کار به اصطلاح متخصصین ، یعنی افزایش توان تخصصی داده می شد  . خیلی از اقدامات می باید انجام می شد که دولت هیچ کدام این ها را انجام نداد ، آمد قیمت نان را تغییر داد . ملاحظه فرمودید در کیفیتش تغییری نکرد ضمن این که هنوز ما به سمت آرد تخصصی نرفتیم ؛ یعنی آرد نان با آرد ماکارونی هیچ تفاوتی ندارد . این ها انتظاراتی بود که از دولت می رفت .

-  تصور نمی فرمایید این ها مقدماتی است تا دولت دستش باز باشد مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را راحت تر انجام بدهند ؟

انتقادی که من خودم بالشخصه دارم این است که اصلا ما با خیلی از آقایان روی شیوه عمل هدفمند کردن یارانه ها دچار مشکل هستیم . بحثی که وجود داشت بحث تحول اقتصادی بود . یکی از برنامه ها هدفمندی یارانه ها بود . اصلاح سیستم بانکی ، اصلاح سیستم گمرکی ، اصلاح سیستم مالیاتی . ولی هیچ کدام از این ها اقدام نشده ؛ این ها همزمان با هم باید حرکت کند .

شما نمی توانید بحث هدفمند کردن یارانه ها را داشته باشید ؛ مثلا در اصلاح سیستم مالیاتی و اصلاح سیستم بانکی هیچ اقدامی انجام ندهید اگر اصلاح سیستم مالیاتی اتفاق می افتاد دولت متکی بر نفت نداشتیم . آن موقع دولتی متکی بر مردم داشتیم و دیگر به خودش اجازه نمی داد صبح بلند شود و قیمت نان را افزایش دهد .

- فرا رسیدن ماه رمضان خودش نیازهای ویژه ای در خانوار ها ایجاد می کند و بهمین دلیل هر از گاهی در همان ایام سوء استفاده هایی در عرضه کالا و خدمات صورت می گیرد که نیاز به کنترل شدید بازار دارد ؛ با در پیش بودن ماه مبارک رمضان و فاقد مسئول بودن سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان می توان مطمئن بود که مردم برای تهیه مایهتاج رمضانی خود با مشکل مواجه نشوند ؟

نه ! استان دچار روزمرگی است . استان موقعیت خوبی ندارد . اگر استان مدیریت خوبی داشت این همه مشکلات وجود نداشت. شما این را می فرمایید ، مگر مسافران تابستانی قبل و بعد ماه مبارک چه برنامه ای برایشان وجود دارد ؟ متأسفانه استان دچار روزمرگی شده و فاقد برنامه است .

- آقای جعفرزاده ! اخیرا در خبر ها آمده بود شما با آقای عابدینی مدیرعامل باشگاه داماش دیدار کردید در حالیکه پیش از آن هم سطح رشت را پر از پرده های تبلیغاتی تشکر از استاندار گیلان با امضاء هواداران داماش کرده بودند با این عنوان که ایشان مشکل داماش را حل کرده اند الان من نسخه ای از نامه جمعی از هواداران داماش را که از حل مشکلات این تیم نا امید شده اند آورده ام تا خدمت شما بدهم ، این هواداران حتی متوسل به آیت الله قربانی نیز شده اند ، شما بعنوان نماینده این همه هوادار چه کاری می توانید برای این تیم گیلانی بکنید ؟

این که برای یک مسئول استانی (بنر) زدند ! خوب است روشن شود این بنر ها را چه کسی زده ؟ چون یک شایعه ای بود که این ها را خودشان زدند !

من برای دل خودم و دل جوان ها سعی می کنم هر کاری از دستم بربیاید انجام بدهم ؛ با مسئول هیئت مدیره تیم داماش یک رأی زنی هایی کردم ؛ خودم به دلیل ارتباطاتی که با بعضی از بنگاه های اقتصادی کشور مثل : بنیاد مستضعفان و جاهای دیگر داشتم سعی کردم رأی زنی بکنم و اسپانسر هایی برای تیم داماش پیدا بکنم تا از این وضعیت اقتصادی خارج شود . حتی سعی کردم ملاقاتی با اقای هدایتی داشته باشم . می دانید که تا چند ساعت قبل از پخش خبر انعقاد قرارداد آقای هدایتی با تیم ملوان من تهران بودم . قرار بود با آقای عابدینی خدمت آقای هدایتی برویم . آقای هدایتی 72 ساعت فرصت فکری خواسته بودند و ساعت 5 غروب چهارشنبه هفته گذشته ، آقای عابدینی با من تماس گرفتند که آقای هدایتی با ملوان به توافق رسیده .

 ما دنبال یک راهکاری می گردیم .

- این که آمده بودند با داماش معامله کنند ولی با ملوان قرار داد بستند باعث شد بخشی از افکار عمومی فکر کنند شاید مسئله ای پشت پرده باشد ؟

متاسفانه در مسائل استانی ورود کردند و یک بابی را برای ایشان در ملوان ایجاد کردند و وعده هایی را از بخش اقتصادی دادند . اما مطمئن باشید نمایندگان نظارت می کنند تا هیچ جا تخلفی صورت نگیرد .

-  ملوان و داماش متعلق به بخش خصوصی است یا دولتی و آیا یک مدیر دولتی می تواند در مورد آنها ورود یا اظهار نظر نماید ؟

من نمی دانم مشخصا منظور شما از مدیر دولتی کیست ولی اگر مثلا فرض بکنید منظور کمک باشد ..

-  کمک خیر ، تغییر مدیریت !

نه . نمی توانند .

- در خبرها از قول یکی از مسئولین آمده بود که آقای فلانی - مشخصا - باید برود !

آن را دیگر باید از ایشان پرسید چون ما خیلی از بحث های ایشان را متوجه نمی شویم.

- ما صورت قانونی اش را میخواهیم از شما جویا شویم که می تواند چنین کاری بکند یا نه ؟

من فکر نمی کنم جایگاه قانونی به ایشان این اجازه را بدهد .

-  آقای جعفرزاده ! ما در مجلس چیزی به عنوان کمیسیون اصل 90 داریم که می تواند تخلفات نمایندگان ، ارگان ها و سازمان ها و غیره را بررسی نماید ، شما در مجمع نمایندگان گیلان در نظر ندارید یک گروهی ، کارگروهی ، واحدی ، دایره ای به این کارکرد یا مشابه آن ، برای کنترل و نظارت عملکرد مدیران در استان ایجاد کنید ؟

من خودم انصافا در رایزنی هایی با اصل 90 در همین مدت کوتاه مخصوصا با آقای ذاکانی که داشتم ایشان خیلی به بنده اصرار داشت که به کمیسیون اصل 90 بیایم ؛ منتهی من احساس کردم که فعلا در کمیسیون برنامه بودجه موثرترم . کمیسیون اصل 90 جا داشت . خود من هم دنبال این هستم که از پتانسیل کمیسیون اصل 90 برای قانونمند کردن استان استفاده کنم.

- از قدیم می گفتند استان گیلان قطب کشاورزی است . من آماری را خدمت شما ارائه می کنم که طی یک تحقیقات میدانی هزینه تولید برنجکاری بر خلاف آن چیزی که رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد یک میلیون و 700 هزار تومان است در حقیقت به 3 میلیون و 887  هزار تومان می رسد ! با توجه به حساسیت استان از یک سو و معروفیت استان به قطب کشاورزی از سوی دیگر و محدودیت زمین ، عقب افتادگی کشاورزی گیلان ، استراتژیک بودن چندین محصول کشاورزی استان و ...

کشاورزان می پرسند آیا جهاد کشاورزی گیلان نیاز به یک هوای تازه یا خانه تکانی ندارد ؟

اصلا شک نکنید . شما نطق بنده را طبق خواهشی که از شما کردم در اولین جلسه مجلس گوش بدهید ، در آن جا من به آقای خلیلیان گفتم : چهار ، پنج مورد اساسی انجام نشده است . یک عرضم بحث مکانیزاسیون ، تسطیح اراضی است ، تبدیل کودشیمیائی به کود آلی است ، معرفی یک نوع رقم برنج پر محصول است .

علیرغم اینکه این ها دارند روی گوهر مانور می دهند من در روستاهایی حضور پیدا کردم و برای مدیر کشاورزی نام بردم که این محصول در آنجا جواب نداد ؛ به دلیل آب زیادی که می خواهد و کود زیادی که مصرف می کند .

اصرار دارم مدیریت جهاد کشاورزی استان در صداو سیما رسما از کشاورزان استان عذرخواهی کند .

-  برخی از همکاران معتقدند که من خیلی ناسیونالیست هستم ولی این جور نیستم اما به عنوان یک گیلانی برخی چیزها را نمی توانم تحمل کنم و به من بر میخورد ؛ به عنوان مثال اخیرا شنیده شد - ان شاء الله که صحت ندارد - مدیر جدیدی که به استان راه پیدا کرده طی جلسه ای در مازندران اعلام کرد : گیلان ضمیمه مازندران است !!؟؟

من هم پیامک این موضوع را دریافت کردم . دعا بکند که این موضوع خلاف باشد . سندی تا حالا به ما ارائه نشده ، من هم این را شنیدم و در میان مردم پیامک هم شد . متاسفانه آقای استاندار در انتصاب مدیران مشورتی با مجمع نکرده  و نمی کند . هیچ اشکالی هم ندارد ، اختیارات خودش را دارد استفاده می کند ، حقش است . منتهی این مسئولیت نظارتی نمایندگان را سنگین تر می کند .

 -  فکر می کنم اخیرا شما یک سوژه ای با عنوان توزیع پول در میان مردم از طرف دولت را تعقیب میکردید . تبعات سو ء این نوع کارها چیست ؟

افزایش نقدینگی ، تورم ، بوجود آوردن رکود . ابتدایی ترین مباحث اقتصاد .

-   خوب تکلیف آن هایی که به این پول نیازمند هستند چه ؟

باید طرح خدمات تامین اجتماعی توسعه پیدا کند . ما سه تا خط داریم :

 خط گرسنگی ، خط فقر ، خط زندگی

تعاریفش مشخص است 16 ماده غذائی و 2800 کالری باید به یک انسان برسد . این سه تا خط ماهیانه محاسبه می شود . کسانی که زیر خط گرسنگی هستند سریعا باید مستمری هایی به آنان تعلق بگیرد ، به دلایلی که وجود دارد ، حالا بیماری دارند نمی توانند کار کنند ، بد سرپرست هستند ، بی سرپرست هستند ، معلولیت دارند ، حالا به هر شکلی هستند ، باید دولت بیاید این کار را اساسی و ریشه ای انجام دهد .

توسعه خدمات اجتماعی داشته باشیم نه توزیع پول ! کجای این کار عدالت است که شما دارید به همه یک مبلغ یکسانی پرداخت می کنید ؟! ابتدایی ترین و ساده ترین گزینه آن است که ماهیانه یک رقم بسیار بزرگی را به جامعه تزریق می کنید .توزیع این نقدینگی شیرازه نظام اقتصاد کشور و استان را بهم می ریزد.

-  اصلا این توزیع پول در چه زمینه هایی هست ؟

همین یارانه ها .

-  پس شما با یارانه موافق نیستید ؟

به این شکلش موافق نیستم.

-  شما در مورد اعتبارات استان هم یک اعتراضاتی داشتید .

یک رقم قابل توجهی از اعتبارات تا پایان سال مالی در استان مانده است ؛ مسئولین استانی به جای شهر گردی و لشگرکشی هایی که انجام می دهند و بیشتر مانور تبلیغاتی است ، خیلی کار از آنان بیرون نمی آید و مردم از یکی دو تا سفر اخیر پاسخ خوبی نگرفته اند . الان فضا فضای کار و زمان جذب صحیح اعتبارات است .

-  بحث من این نیست بلکه در مورد اعتبارات استان در سال 91 است .

ما بدترین بودجه را داریم .

-  چرا اینگونه فکر می کنید ؟

من اعتقاد دارم سال قبل خوب دفاع نشده است و 98 درصد اعتبار سال 91 را استان خودش دارد تامین می کند و از درآمد های عمومی دولت چیزی سهم گیلان نشده است .

- یعنی اگر استان درآمدش پایین بیاید در نتیجه اعتبارش هم کم می شود ؟

بله ! شک نکنید . شما می دانید دولت در سال 89 ، هزار و صد و نود میلیارد ریال از درآمد های عمومی دولت به ما داد . سال 90 رسید به 400 میلیارد ریال و سال 91 رسید 196 میلیارد ریال . طی دو سال به دلیل دفاع خوبی که از استان نشد کاهش پیدا کرد . اصلا این ها باعث شد من رفتم به کمیسیون برنامه بودجه .

- آقای جعفرزاده از شما متشکرم و برایتان آرزوی توفیق می کنم .

 " گیلانیان " خیلی مایل است همانطوری که از برخی کاندیدا ها حمایت کرد در صورت مشاهده کار مغایر با منافع استان انتقاد هم بکند ، حتی اگر لازم باشد از خود شما

خواهش می کنم . حتما. شما ببینید برخی از سایت ها در مورد من بی انصافی می کنند . مطالبی را می نویسند که صحت ندارد . خیلی از دوستان میگویند توضیح بده ، جوابیه بده .می گویم بگذارید فضا انتقادی باشد .

- پس شما نقد را می پذیرید ؟

قطعا .اصلا نقد عامل توسعه است .

- نظرتان درباره وبگاه " گیلانیان " چیست ؟

گیلانیان سایت خوبی است . اخیرا شنیدم که از سایت گیلانیان شکایت شده ، خیلی گله مند شدم . می دانید که از بنده هم شکایت شد . بنده هم دادسرا رفتم . احترام به قانون خوب چیزی است ولی ظرفیت برخی از مدیران آن قدر کم و کوچک است که به جای این که بیایند استقبال کنند ، پاسخ دهند و تشکر کنند از اینکه در یک سایتی و خبرگزاری ای یک پویائی ای هست و نقد می کند حتی اگر فرض کنیم اشتباه هم داشته باشد ؛ جای این که بیایند با او تعامل کنند ، می آیند از او شکایت می کند !

من این عمل را کوچک بودن ظرفیت ها می دانم .

از حوصله ای که کردید و به پرسش های وبگاه " گیلانیان " پاسخ دادید متشکرم.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان