اختصاصی گیلانیان - می گویند دختر حضرت علی (ع) گردنبند زمرد نشانی از بیت المال را سه روز به امانت گرفت تا در روز عید قربان خود را با آن بیاراید . امام با دیدن گردنبند آن را شناخت و مسئول حفظ و نگهداری بیت المال را به حضور طلبید و توضیح خواست . وقتی دانست امانت سه روزه است وی را بخشید ولی تذکر داد که اگر تکرار شود او را به سختی عقوبت خواهد کرد و به دخترش که گردنبندرا از بیت المال به امانت گرفته بود نیز می گوید : " اگر دختر من این گردنبند را به عاریه مضمونه نمى گرفت، نخستین زن هاشمیه اى بود که دست او را به عنوان دزد مى بریدم " و ادامه می دهد : " انسان نباید به واسطه خواسته هاى نفس و خواهش هاى دل، پاى از دایره حق بیرون بگذارد " ؟!
علما می گویند اگر در تاریخ اسلام الگو هائی مثل حضرت علی ، حضرت امام حسن ، حضرت امام حسین و سایر ائمه علیهم السلام وجود نمی داشت هرگز عباراتی مثل : شهادت ، ایثار ، گذشت ، فداکاری و ایستادگی تا پای جان برای احقاق حق ، صداقت ، راستی و امانت و غیره ترجمه و تفسیر نمی شد و مسلمان باید با این الگوها زندگی دینی و اخروی خود را تنظیم نماید تا به سعادت دنیا و عقبی دست یابد .
علیرغم اینکه این الگوها برای عامه مسلمانان از صدر تا ذیل ، از امیر تا وزیر و مدیر و کارمند و مردم عادی است با کمال تأسف ما همچنان شاهد رشد و پرورش ، به اصطلاح ( آقازاده ) هایی هستیم که از بیت المال حمایت و تغذیه می شوند !
با شنیدن اصطلاح (آقازاده) یا (آقازاده ها) اشتباه نکنیم و بی اراده ذهن را به یک نقطه خاصی از کشور متمرکز نکنیم و نشانش را در میان خانواده های خاص جستجو ننماییم که اندکی تأمل و دقت در اطراف خود به راحتی می تواند مصداق آن را مشاهده نمود و دید که چگونه (آقازاده) دیار ما نیز در سایه پدری به نام مدیر کل که مدعی فضل و کمال و مدیریت و پیروی مکتب و دین و دیانت است بدون توجه به الگو های دینی و زیر پا گذاشتن مسئولیت حراست از بیت المال چه بهره ها که نصیبش نمی شود ؟! و مدیر کل بومی مدعی ارزشی ما برای اینکه (آقازاده) خود را از بیت المال متنعم نماید از چه شیوه هائی بهره نمی گیرد :
1 - در تاریخ 88/12/9 (آقازاده)ای با عنوان " رئیس هیأت مدیره شرکت ... ... ... ... .... " با یک درخواست عادی بر روی یک برگ کاغذ سفید فاقد شماره ثیت ، آرم و نشانی از پدر مدیر کلش درخواست تسهیلات می نماید در حالیکه در زمان تقاضا شرکت مذکور وجود خارجی ندارد ! و پدر نیز در همان تاریخ دستور اقدام را صادر می نماید ؟!
2 - شرکت همان آقازاده در روز بعد به تاریخ 88/12/10 طی یک نامه رسمی با امضای پدر و با همین نام به سرپرستی محترم بانک ... ... ... جهت دریافت 500 میلیون ریال تسهیلات از محل اعتبارات کمک های فنی و اعتباری سال 87 معرفی می شود . البته از دریافت و یا عدم دریافت تسهیلات اطلاعی در دست نیست ، فقط نفس عمل مورد توجه است !
3 - در راستای حمایت مالی بیشتر ازهمان (آقازاده) ، برگزاری نمایشگاه توانمند سازی ... ... استان به مناقصه گذاشته می شود و (آقازاده) با نام همان شرکت غیر قانونی در این مناقصه شرکت می کند و به استناد صورتجلسه ای در صبح روز دو شنبه 88/12/10 با پیشنهاد مبلغ 299650000 ریال به عنوان نازلترین قیمت پیشنهادی برنده مناقصه می شود و صورتجلسه مذکور نیز بدون احراز هویت قانونی شرکت برنده به امضای هشت مسئول این اداره از مدیر کل گرفته تا ذیحسابی و حراست و معاون و دیگران می رسد !؟ برگزاری یا عدم برگزاری ، تاریخ برگزاری ، مجری و مکان نمایشگاه مذکور مورد نظر نمی باشد .
4 - برنده مناقصه 14 روز پس از اعلام نتیجه مناقصه ، یعنی در تاریخ 88/12/24 شرکت ... خود را با نام " ... ... نمایشگاه ... .... " با عضویت : مادر ، پسر ، دائی ، عمو ، شوهر خواهر و خاله و عمه و غیره به ثبت می رساند و از سوی اداره کل ثبت اسناد و املاک استان گیلان خلاصه اظهار نامه شرکت مذکور جهت اطلاع عموم برای درج آگهی به روزنامه های رسمی و کثیر الانتشار ارسال می شود .
5 - صورتجلسه بازگشائی پاکت های استعلام از شرکت های شرکت کننده در مناقصه یک ماه پس از اعلام نتیجه مناقصه به تاریخ 89/1/21 ثبت دبیر خانه اداره کل مورد نظر می شود ؟!
حال چرا ( آقازاده ) در زمان تقاضای تسهیلات و حتی معرفی به بانک از عنوان " شرکت ... ... ... " استفاده می کند ولی به هنگام ثبت شرکت ، عبارت " نمایشگاه " را به نام خود اضافه می نماید خود جای سؤال است و به نظر می رسد با این اقدام دو هدف را نشانه رفته باشد :
هدف اول : شاید تسهیلات مورد تقاضا چون به شرکت های نمایشگاهی تعلق نمی گرفت در نامه اول و دوم عبارت نمایشگاه را حذف نمود ؟!
هدف دوم : شاید ( آقازاده ) برای موجه جلوه دادن حضور شرکت ثبت نشده در مناقصه و پیروز مناقصه شدن ناگزیر به افزودن عبارت " نمایشگاه " به عنوان شرکت خود شد تا توجیهی برای شرکت در مناقصه داشته باشد و از سوی دیگر از تسهیلات بانک بی بهره نماند که تأخیر یک ماهه ثبت صورتجلسه در دبیرخانه اداره بیشتر این نظر را تقویت می کند ؟!
سؤال :
الف - چگونه و بر اساس کدام ماده و تبصره قانونی می توان شرکت ... فاقد هویت قانونی را جهت دریافت تسهیلات به بانک معرفی کرد ؟!
ب - شرکتی را که وجاهت قانونی ندارد چگونه می توان در مناقصه شرکت داد و برنده مناقصه هم اعلام نمود ؟؟!!