چالش این برنامه با نمایندگان مجلس و موضوع ویژه این هفته برنامه به گونه ای بود که فردوسی پور به این نکته اشاره کرد که فضای نود این بار به ناچار حال و هوای سیاسی پیدا کرده است. حجم و میزان تاثیرگذاری بازخوردهای نود نشان می دهد این برنامه توانسته استانداردهای برنامه سازی را تغییر داده و شکل تازه ای از کیفیت برنامه سازی چالشی را در تلویزیون تعریف کند. تا آنجا که الگوی مناسبی برای ساخت برنامه های اینچنینی در سایر حوزه ها مثل سینما، تئاتر و ... شده است. این که یک برنامه بتواند انبوه میلیونی مخاطبان را تا پاسی از شب با خود همراه کند و حضور مردم را با انبوه پیامک هایشان در برنامه برجسته کند، در رسانه ملی، موفقیت بزرگی محسوب می شود.
صراحت درگفتن واقعیت ها
جدا از نظرسنجی که در آن بیش از 2 میلیون نفر شرکت کردند توجه برنامه ساز به همگون سازی قسمت های جانبی برنامه نیز از امتیازهای برنامه این هفته «نود» بود. با این که موضوع اصلی برنامه انتقال تیم ها از شهری به شهر دیگر بود و در آن علاوه بر حضور دو نماینده مجلس از تعدادی از نمایندگان مجلس نیز نظرخواهی شده بود موضوعات فرعی برنامه هم با موضوع اصلی، همخوانی داشت. مثلا وقتی به شرایط مسابقه بین پرسپولیس و فولاد خوزستان اشاره شد غیرمستقیم فضای حاکم بر باشگاه های شهرستانی را بخوبی تصویر کرد. «نود» به همان اندازه که در گفتن واقعیت ها و افشای جریانات پشت پرده صراحت و جسارت دارد، به همان اندازه هم ایجاز را رعایت و سعی می کند یک برنامه پرافت و خیز را به یک برنامه که در آن تنها تکرار مکررات است، تبدیل نکند. ریتم و ضرباهنگ از جمله عناصری است که در برنامه نود کاملا در آن رعایت می شود تا مخاطب احساس خستگی نکند. جدای از این «آشنایی زدایی» و استفاده از المان های جدید، همیشه این برنامه را در میان همتایان متمایز کرده است. پس از پخش برنامه چنان که پیش بینی می شد «نود» این هفته خبرسازترین برنامه تلویزیون در هفته جاری بود.
از آنجا که موضوع مطرح شده فراگیری زیادی داشت سایت های خبری فعال در برخی استان ها مانند مرکزی و مازندران نیز هر کدام موضع خودشان را در برابر مسائل مطرح شده در برنامه بیان کردند. یک پایگاه اطلاع رسانی در استان مرکزی به مسوولان این استان توصیه کرد که از این برنامه درس عبرت بگیرند.
در گزارش این پایگاه اطلاع رسانی آمده است: مسوولان استان اگر در مقابل سوالات و ابهامات مطروحه رسانه های استانی پاسخگو نباشند و صحت و دقت مطالبات رسانه های پر مخاطب و البته بی طرف استان را در نظر نگیرند و در معادلات استانی محسوب نکنند تبعات جبران ناپذیری را در افکار عمومی استان و کشور بر جا خواهند گذاشت.
یک سایت خبری دیگر که اخبار استان مازندران را پوشش می دهد در واکنش به برنامه نود نوشت: این که مخاطب برنامه نود، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل تربیت بدنی مازندران است بر همگان مشخص است: این دو نفر در مازندران پیگیرترین مسوولان در انتقال تیم لیگ برتری به مازندران بودند و پس از آن که نتوانستند به اهداف خود دست یابند به ناچار یک تیم دسته اولی به شهرستان ساری منتقل کردند؛ شهرستانی که در روزگاری نه چندان دور تیمی به نام شهرداری ساری را داشت که هم تماشاگر زیادی داشت و هم گربه سیاه تیم های بزرگ پایتخت بود. امیدواریم نظرسنجی برنامه نود مورد توجه این دو مسوول قرار گیرد.
اعتراض باشگاه پاس
بیانیه باشگاه پاس در واکنش به برنامه نود این هفته از دیگر بازخوردهای این برنامه تلویزیونی بود. باشگاه پاس در بیانیه ای درباره برنامه نود نوشت: «نمای کلی از خروجی این برنامه طی سال های اخیر نشان از آن دارد که نود ابزاری برای تقابل با سیاست های دولت و نهادهای زیر مجموعه شده » به عقیده نویسندگان این بیانیه، « نود در مجموع به برنامه ای مملو از حاشیه ها و تنش های فوتبالی مبدل شده است و بازخورد مثبتی از خروجی این برنامه دیده نمی شود.»
مسوولان این باشگاه خواسته اند طبق قانون به همان اندازه که علیه این باشگاه صحبت شد، باید به آنها وقت داده شود تا نظرات خود را مطرح و از تیمشان دفاع کنند.
استقبال از یک برنامه موفق
با توجه به نظرات مختلفی که درباره این برنامه پرمخاطب وجود دارد، باید پذیرفت که این برنامه توانسته جای خود را در میان سبد نیازمندی های فرهنگی جوانان و علاقه مندان فوتبال باز کند.
این که یک برنامه آنقدر تاثیرگذار است که هر حرکت و گفته مجری یا مهمانش به عنوان یک اتفاق در انبوه سایت ها، خبرگزاری ها و روزنامه ها درج می شود، نشان از قدرت و جایگاه این برنامه در بین مخاطبانش دارد و فارغ از برخی اشکالات و ضعف ها نمره برنامه 90 از این منظر 100 است. البته طبیعی است که یک برنامه چالشی که قصد دارد مو را از ماست بیرون بکشد، مخالفان جدی هم داشته باشد.اصلا به نظر می رسد وجود چنین مخالفانی، خود نمایانگر اهمیت موضوعی است که برنامه به آنها پرداخته است. به نظر می رسد برنامه نود آنقدر موفق است که مسوولان صدا و سیما از آن به عنوان یکی از بهترین برنامه های خود یاد می کنند و مخاطبان میلیونی و دامنه تاثیر آن بر روی رسانه های دیگر را ملاک این ارزیابی عنوان می کنند.موضوع هرچه باشد، برنامه نود پدیده این روزهای سازمان صدا و سیماست.
برنامه ای که می کوشد به همان اندازه که به متن مساله داغی مثل فوتبال بپردازد از «حاشیه» هم غافل نباشد. همان حاشیه هایی که مخالفان می کوشند آن را در برنامه نود کمرنگ یا بی اهمیت جلوه دهند.واقعیت این است «نود»، متن و حاشیه فوتبال را به یک اندازه مورد توجه قرار داده و کوشیده تصویری، درست، امروزی و نزدیک به واقعیت از «فوتبال ما» ارائه کند.
پس از پخش این برنامه و حتی قبل از آن برخی چهره ها و سایت های خبری از ایجاد محدودیت برای برنامه این هفته نود سخن گفتند اما براساس رویکرد اصولی سازمان صدا و سیما برای گسترش برنامه های اینچنینی به نظر نمی رسد سیاست محدود کردن این برنامه در دستور کار مسوولان رسانه ملی باشد.