Friday، 20 September 2024 | جمعه، 30 شهریور 1403
1 2

گیلانیان : "حسن تامینی لیچائی" نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نشستی با روزنامه گلچین استان گیلان، گفت وگویی داشته است که در ادامه می خوانید:

فعالیت های دوره نمایندگی تان را تشریح کنید و از برنامه های آتی خود بگویید؟

ما اگر بخواهیم هر زمان در رابطه با آینده صحبت کنیم باید بگوییم قبلا چه کارهایی انجام داده ایم با توجه به شرایط حاکم بر استان اینجانب یک سری سیاست های کاری خاصی را برای خود تعریف کرده بودم که دقیقا همان چیزهایی بود که مردم در طول دوره انتخابات از ما می خواستند و یکی از این مطالبات همانا همدلی و اتحاد نمایندگان با یکدیگر بود.

مردم ما خواستار هم اندیشی و یکدلی نمایندگان استان برای پیشبرد و تحقق مسائل کلان استانی هستند به همین جهت ما این مباحث را سرلوحه کارهای خود قرار دادیم و تمام تلاش ما این بود که در سایه کار تیمی با سایر نمایندگان استان به جنگ مشکلات برویم که در همین راستا کار گروه هایی را جهت هماهنگی بیشتر و پیگیری مناسبتر نیازهای استان تشکیل دادیم. همچنین نشست های مستمر و تخصصی را چه در سطح کشور و چه در سطح استان به انجام رسانده ایم و کار گروه های تشکیل شده نیز براساس تخصص های نمایندگان در کمیسیون های مختلف فعالیت کردند.

اگر چه تا حدودی در دستیابی به اهدافمان موفق بوده ایم ولی در بحث های کلان استانی و در کار جمعی نیاز به تمرین بیشتری داریم. باید بگویم که امروز در بین نمایندگان استان دغدغه مشترک درخصوص مطالبات استانی وجود دارد ولی این دغدغه و پیگیری آن به صورت عملی از سوی نمایندگان استان ضعیف است. مردم باید در دور جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی از افراد منتخب خود بخواهند که علاوه بر پیگیری مسائل حوزه انتخابیه خود، پیگیر مباحث استان نیز باشند تا از این طریق گام های بلندتری برای توسعه استان برداشته شود. طرح استانی شدن انتخابات طرح خوبی بود که به تصویب نرسید.

اگر این طرح اجرا می شد می توانستیم در زمینه مطالبات کلان استان نتایج بهتری را به دست بیاوریم. زیرا افراد که به شکل استانی انتخاب می شدند افراد شناخته شده تری بودند و با یکدیگر هم جهت تر و همدل تر بودند و از این طریق کارها با سرعت و کیفیت بهتری پیش می رفت. اما مخالفت های دولت و چند مشکل حاشیه ای دیگر مانع از اجرای این طرح شد.

در زمینه مباحث انتخاباتی فعالیت های خوبی را انجام داده ایم یا در دست انجام داریم. در همین زمینه ده ها نشست تخصصی با اعضای هیات علمی دانشگاه ها، اعضای شورا، مراکز تحقیقاتی و سایر افرادی که می توانستند در این زمینه به ما کمک کنند برگزار نمودیم و حاصل این نشست ها را در قالب برگزاری همایش آسیب شناسی انتخابات خواهیم داشت تا از این طریق فرصتی برای افراد علمی و غیرعلمی فراهم شود تا با ارائه مقالات در ارتباط با فرصت ها و چالش های انتخابات، در این زمینه مشارکت داشته باشند. به همین دلیل این طرح مورد استقبال مرکز پژوهش های مجلس نیز قرار گرفت که به صورت پایلوت در استان گیلان انجام خواهد شد.

 

در باره مصوبات سفر ریاست جمهوری به گیلان و همچنین وضعیت حوزه انتخابیه خود توضیح دهید؟

اگر از سفر اول بگذریم به نظر می رسد آمارهایی که مسئولان در باره تحقق مصوبات سفر دوم ارائه داده اند با توجه به پیگیری هایی که ما انجام داده ایم چندان قابل اطمینان نیستند و تا حدودی غیرواقعی به نظر می رسند و اغراق گونه بیان شده اند و صحت آنها برای ما که نماینده ی مردم هستیم اثبات نشده است.

برای مثال آماری که در رابطه با اشتغال بیان می شود طبق شاخص های قابل اتکا است و اگر این آمار را برای ارزیابی عملکرد دستگاه ها مورد توجه قرار دهیم نخواهیم توانست به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم. در رابطه با سفر سوم نیز با وجود این که برخی از طرح ها و پروژه ها مصوب شده اند، هیچ حرکت خاصی برای اجرایی شدن آنها صورت نگرفته است.

بنابراین از مسئولان بخش های مختلف خواهش می کنم آمارهای واقعی تری را اعلام کنند تا ما بتوانیم با تکیه بر اطلاعات درست پیگیر مطالبات مردم استان باشیم؛ مسئولان باید تعارفات را با یکدیگر کنار گذاشته و آمار دقیق تر و شفاف تری را اعلام کنند.

اما در رابطه با شهرستان رشت باید بگویم که به پیشانی و نگین استان تا کنون توجه زیادی نشده است و به رغم این که انتظار می رود به مرکز استان رسیدگی بیشتری شود اما آمارها نشان می دهد که در مقایسه با سایر شهرستان های گیلان، توجه کمتری به رشت شده است و در امور زیر ساختی و رفاهی مشکلات فراوانی در این منطقه وجود دارد.

شاید یکی از دلایل این کم توجهی نزدیکی بخش های شهرستان رشت به مرکز استان است که ما با پیگیری ها و تلاش هایی که انجام دادیم توانستیم اندکی این وضعیت را بهبود بخشیم. درخصوص وضعیت رشت چند بحث عمده از جمله ترافیک، پروژه های آب و فاضلاب، آلودگی رودخانه ها، بحث پسماندها و زباله سراوان و غیره را مورد بررسی و پیگیری قرار داده ایم.

حرف ما این است که اگر ما به عنوان یک کلانشهر تعریف شده ایم پس باید از اعتبارات و بودجه کلانشهرها نیز بهره مند شویم تا مشکلات عمده شهر را برطرف کنیم. برای نمونه اگر ما قطار شهری را داشته باشیم و آن را به سمت بخش های مختلف شهرستان مانند سنگر، کوچصفهان، خشک بیجار، خمام و لشت نشا توسعه دهیم علاوه بر حل مشکلات ترافیکی، اشتغال زایی بالایی را نیز شاهد خواهیم بود.

باید در زمینه کمربندی و احداث پل ها تلاش بیشتری صورت گیرد. برخی از بخش های ما هم اکنون از حداقل امکانات نیز بی بهره اند. برای مثال سنگر با وجود داشتن سد، از نعمت آب سالم بی بهره است و وضعیت آسفالت مناسبی را نیز ندارد. در همین زمینه ما برای آسفالت راه های روستایی حدود ۱۲۰ کیلومتر را برای شهرستان رشت مصوب نموده ایم و پیگیر آن هستیم.

در زمینه آب زراعی نیز تلاش هایی انجام داده ایم که باز هم جا برای کار دارد و برای مثال می توانیم از طرح سدهای لاستیکی که مناسب شرایط استان گیلان است بهره ببریم. در زمینه برق نیز مشکلاتی داریم خصوصا در ایام مسافرت و افزایش ترافیک جمعیتی، تقریبا تمام روستاهای ما دچار مشکل می شوند.

زیرا بیشتر تیرهای برق و کابل های انتقال فرسوده شده اند و جنگلی بودن برخی مناطق نیز صدماتی را به سامانه توزیع برق وارد می آورد که ما پیگیر برطرف نمودن این مشکلات هستیم. در بخش صنعت سعی کرده ایم در چند سال اخیر حداقل از تعطیلی واحدهای فعال جلوگیری کنیم.

برای نمونه قرار بود به دلیل مشکلات مالیاتی شرکت ایران پوپلین تعطیل شود که تلاش نموده ایم تا این اتفاق رخ ندهد و هم اکنون این کارخانه در اوج دوران تولیدی خود قرار دارد. همچنین از وزیر صنایع نیز خواستیم که کارخانه های تعطیل شده استان را مورد توجه قرار دهد و برای احیای آنها کاری انجام دهد که ایشان متعهد به اجرای این کار هستند.

 

بودجه سال ۹۰ برای استان چگونه است و فعالیت های شما در زمینه جذب بودجه چه بوده است؟

ما برای هر استان بودجه ثابتی داریم که هر سال با درصدی افزایش بسته می شود و سقف مشخصی نیز دارد. بنابراین ما سعی می کنیم از طرق مختلف بودجه های ویژه ای برای طرح های خاص بگیریم. به نظر بنده حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد بودجه، پنهان است که در ردیف های بودجه ای دیده نشده است. بنابر این ما نمایندگان باید به دنبال کسب این بودجه های گم باشیم. بودجه هایی که تعریف خاصی ندارند و نیاز به پیگیری و فشار مضاعف دارند.

در زمینه بهداشت و درمان وضعیت به اینگونه است که ما امسال به شکلی استثنائی توانستیم در بخش بهداشت و درمان و سلامت فعالیت کنیم. یکی از دلایل بنده برای حضور در کمیسیون بهداشت، وزن این کمیسیون است که افراد تاثیر گذاری در آن حضور دارند. یکی از مشکلات ما در سال های گذشته سرانه بهداشت بود که نسبت به سایر کشورها رقم بسیار پایینی داشت که خوشبختانه با تلاش های انجام شده از ۴۰۰۰تومان به ۱۳۰۰۰ تومان افزایش یافت.

همچنین ۱۰ درصد از منابع حاصل از هدفمند سازی یارانه حامل های انرژی می باید به بخش سلامت اختصاص یابد. در همین راستا ۵/۱ دلار به قیمت نفت در بودجه افزوده شد تا به این بخش اختصاص یابد که تحول عظیمی را شاهد خواهیم بود. بحث راه اندازی سامانه سی تی اسکن بیمارستان تامین اجتماعی را نیز پیگیری کرده ایم که به زودی محقق خواهد شد. در زمینه بیماری های خاص، سوختگی و اورژانس نیز تلاشمان را انجام داده ایم و همچنان نیز پیگیر هستیم.

 

نظرتان در رابطه با نحوه هدفمند سازی یارانه ها و تاثیر آن در زندگی مردم چیست؟

اگر برای هدفمند سازی یارانه ها فکری اساسی نکنیم، به چالشی اساسی برای کشور و مردم تبدیل خواهد شد. نظر مجلس این بود که شیب افزایش قیمت باید ملایم باشد و طی ۵ سال اجرایی شود. ولی چیزی که در حال حاضر مشاهده می کنیم بسیار متفاوت است و افزایش قیمت در برخی از حوزه ها بسیار سریع اتفاق افتاده است. اگر قرار باشد مردم مبلغ نقدی یارانه را دریافت و چیزی هم روی آن اضافه کنند تا بهای گاز مصرفی خود را بپردازند دچار مشکل خواهیم شد.

 

تعبیر شما از نام گذاری امسال با عنوان سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب چیست؟

پیام رهبری یک پیام بسیار عمیق است؛ ایشان هر ساله به اقتضای شرایط کشور پیامی را مطرح می کنند و امسال هم شرایط برای یک جهش اقتصادی فراهم است، اما جهاد یعنی ما منافع جمع را به منافع فردی و منیت خود ترجیح دهیم و این شدنی است در صورتی که همه با هم همدل و هم جهت تلاش کنیم.

ما با برنامه ها و روندی که تا کنون داشته ایم نخواهیم توانست به اهداف تعریف شده نظام به خوبی دست پیدا کنیم و این نیاز به یک جهاد اقتصادی دارد.

 

در رابطه با محصول استراتژیک برنج و واردات آن و به طور کلی بخش کشاورزی نظرتان چیست و چگونه می توان مشکلات موجود را برطرف کرد؟

بخش کشاورزی همان گونه که بارها تأکید کرده ام، دیگر برای کشاورزان توجیه اقتصادی ندارد و امسال بدترین سال برای کشاورزان ما است، زیرا تمام هزینه ها بالا رفته اما قیمت برنج تغییر چندانی نداشته است و دولت باید در این زمینه حمایت های بیشتری را صورت دهد.

سال پیش بحث خرید تضمینی برنج مطرح شد. متأسفانه گیلان در زمینه تولید برنج برند مشخصی ندارد. ما در این راستا تلاش فراوانی انجام دادیم که خرید برنج گیلان به صورت تضمینی انجام شود اما به نتیجه نرسیدیم. در زمینه واردات برنج نیز پیگیری های زیادی را انجام دادیم و در مقاطعی هم جلوی این واردات را گرفتیم. از تبلیغات برنج خارجی هم جلوگیری به عمل آوردیم.

آخرین کاری که در رابطه با محصول برنج انجام دادیم این بود که از وزیر بازرگانی و جهاد کشاورزی خواستیم که جلوی واردات برنج و توزیع آن در کشور را بگیرند. زیرا برنج کشاورزان ما تا چند ماه دیگر به بازار می آید و آنها باید بتوانند به راحتی محصولات خود را به فروش برسانند که خوشبختانه این کار به نتیجه رسیده است.

اینجانب از ابتدای کار خود در مجلس همواره دغدغه کشاورزان را داشتم و در همین راستا کار گروه کشاورزی را تشکیل دادیم و از افراد صاحب نظر و نهادهای مختلف و افراد علمی خواستیم که به ما کمک کنند و نشست های تخصصی بسیاری را برگزار کردیم. زیرا عقیده دارم همه با هم باید تلاش کنیم تا کشاورزی از این شرایط سخت خارج شود.

 

با توجه به نزدیک بودن انتخابات چه پیامی برای افرادی که به این حوزه وارد می شوند و برای مردم دارید؟

ما باید بحث آسیب شناسی انتخابات را جدی بگیریم و از طریق پرسش و پاسخ ها و مناظرات، فضا را به گونه ای آماده کنیم تا افراد به گفت وگو با مردم بنشینند و قضاوت با خود مردم باشد و فردی را که می تواند تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد را برگزینند.

اینجانب با شرط داشتن مدرک فوق لیسانس برای انتخابات مجلس چندان موافق نیستم. زیرا گاهی تجربه بسیار کارآمد تر از تحصیلات است و این دو در کنار هم اثربخشند. به عقیده بنده این طرح باید اصلاح شود و همه بتوانند در صحنه انتخابات حاضر شوند و مردم شخص اصلح را انتخاب کنند و از تمام نامزدهای محترم و مردم عزیز می خواهم که آخرت خود را فدای این دنیا نکنند و حق را در نظر داشته باشند.

اما در پایان سوال حامیان پیشرفت و توسعه گیلان و وبگاه گیلانیان این است که به واقع ادعای آقای تامینی مبنی بر "هم اندیشی و یکدلی نمایندگان استان برای پیشبرد و تحقق مسائل کلان استانی " محقق شده است یا نه ؟

و دیگر سخن اینکه بینی و بین الله دوره فعلی وکالت نمایندگان محترم ما چه دستاورد عمده و شاخصی برای گیلان داشته است ؟

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان