Thursday، 17 July 2025 | پنجشنبه، 26 تیر 1404

اختصاصی گیلانیان : بهنگام مصاحبه ذیل فرماندار محترم شهرستان به همراه هیأتی وارد جلسه شد . بر اثر  کثرت پرسش و پاسخ ها پیشنهاد کرد : " این مناظره به تلویزیون انتقال داده شود تا همگان از چند و چون آن مطلع شوند" . در پایان کار برای اینکه ثابت شود "مناظره" همیشه به معنی مجادله نیست و می تواند تبادل نظر در مسیر و هدف واحد برای تبیین حقایق نیز استفاده شود از این رو تیتر این مصاحبه را "مناظره" انتخاب کردیم که شما نیز شرح آن را در پی می خوانید :   

آقای مهندس روحی! از اینکه در این وقت صبح ، قبل از ورود کارکنان وقت خودتان را به "گیلانیان" اختصاص دادید ‏ سپاسگزارم . ولی با توجه به روز ملاقات عمومی و کثرت سوالات خیلی خرسند خواهم شد که از پاسخ های کوتاه استفاده کنید تا بتوانیم همه سوالات را مطرح کنیم.

اجازه بدهید گفتگو را از آمار سطح زیر کشت برنج در استان و ملاک این آمار شروع کنیم که به پرسیم چگونه این آمار را به دست آورده اید ؟

استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که این آمار بر اساس توزیع کود و استفاده از شناسه بهره برداران در سال 90 – 91 به دست آمده است .

در سال گذشته برای همه بهره بردارانی فایلی به نام بهره برداران بازکردیم تا بدانیم بهره برداران ما چه امکاناتی اعم از زمین ، امکانات کشاورزی و دام و غیره دارد . از جمله شهرستان هائی که رصد کردیم برخی مثل لاهیجان و صومعه سرا از نظر نظام بهره برداری و شناسنامه آمار موجودشان بیشتر از آمار گذشته است . این نشان می دهد آمار قبلی ما نسبت به فعلی تغییراتی را داشته ولی تا زمانی که آمار جدید گرفته نشده ، چون آمار موجود از بهره برداران استان در سال 90 – 91 تکمیل شده است ، معتبر است و این آمار، آمار 238 هزار هکتار ما را تأیید می کند ؛ مگر ایکه ما در برنامه پنجم یک آمارگیری مجدد سراسری انجام بدهیم و متراژ دقیق به دست بیاوریم .

به هر شکل فعلا آمار ما همین آماری است که توسط بهره برداران تهیه شده و الآن داریم راستی آزمائی می کنیم و آمار اعلام شده توسط کشاورز ( بهره بردار) به وسیله شرکت های وابسته به نظام مهندسی که در سطح استان پراکنده هستند با اینها قرار داد بستیم ، دارند به صورت راندمی ، جی پی اس می زنند تا صحت و ثقم آمار را معین کنند و امیدواریم این کار تا دو ماه آینده تمام شود. ولی تا این زمان که با شما صحبت می کنم آمار 238 هزار هکتار تأیید شده است .

بسیار خوب، از مجموع اراضی شالیزاری استان چه مقدار تجهیز شده و و چقدر باقیمانده و چقدر زمان می برد تا اراضی استان تجهیز شوند ؟

ما تا کنون 69 هزار هکتار از اراضی را تجهیز کردیم که این رقم حدود 35 درصد اراضی استان را پوشش می دهد ؛ از سوی دیگر صد در صد اراضی گیلان قابل مکانیزه شدن نیست . از مجموع اراضی شالیکاری استان از نظر توپو گرافی و جغرافیائی و شهرستانی فقط 180 هزار هکتار می تواند میکانیزه شود ؛ اگر اعتبارات لازم تأمین بشود الحمد الله با توجه به وجود امکانات فنی در استان می توانیم تا پایان برنامه پنجم به آن 180 هزار هکتار برسیم .

با توجه به توضیحات شما در مورد وضعیت اراضی استان و ارقام بومی و پر محصول الآن عملکرد محصول در هکتار شالیزار های استان چقدر است ؟

ما در استان گیلان دو مشکل جدی داریم. یکی اینکه مالکیت های ما محدود است و میزان مالکیت هفت دهم هکتار است که با توجه به وضع موجود می طلبد روی آن کار علمی و برنامه ای انجام بشود . علمی و برنامه ای یعنی ما باید دو کار را توأما انجام بدهیم . یک سطح عملکرد در شالیزار را بالا ببریم ؛ دو : این میزان زمین هم مکانیزه کشت شود تا هزینه ها پایین بیاید .

در خصوص کارهای علمی و برنامه ای حدود سه سال است که ما روی بذری به نام (گوهر) داریم کار می کنیم ، میانگین راندمانش در تمام نقاط شهرستان که گرفتیم 8 تن در هکتار است و از نظر کمی و کیفی به برنج بومی ما ، بین علی کاظمی و هاشمی است و امسال نیز در بازاریابیش در سطح استان کیلوئی حدود 3000 تومان بفروش می رسد به نحوی که الآن می خواهیم یک مقدار شلتوک این محصول را خریداری تا در سال زراعی آینده در اختیار خود کشاورز قرار بدهیم به دلیل تبدیل شلتوک این محصول به برنج شده با مشکل مواجه هستیم .

از جمله موارد دیگر این است که امسال ضمن کشت مکانیزه در سطح 45 هزار هکتار در سطح 105 هزار هکتار محصول را به صورت مکانیزه برداشت کردیم که این عملکرد به معنی نزدیک شدن به 50 درصد مکانیزه شده است.

شما شاهد بودید ما امسال دستگاه های فراوانی در سطح استان پخش کردیم و این امر باعث شد حتی هزینه کارگری تغییر نکند ؛ این یعنی که توانستیم هزینه های کشاورز را پایین بیاوریم و فشار کشاورز را کم کنیم . ما محاسبه کردیم با کشت مکانیزه و برداشت مکانیزه درست 50 درصد هزینه تولید را کاهش دادیم .

موضوع بعدی سؤال شما ، زمین هائی که امسال مورد بهره برداری قرار می گیرد ، ما دو بحث را پیگیری کردیم . یکی راتون بوده که بیش از 23 هزار هکتار اراضی استان ما برای اولین بار توسط خود کشاورز بازپروری و نگهداری و برداشت راتون شد .

میانگین برداشت راتون در هر هکتار 800 تن است ولی با توجه به شرایط خوب آب و هوائی امسال این آمار حتی به 5/1 تن هم رسید .

در شهرستان های ماسال، تالش ، آستارا و برخی از شهرستان های شرق گیلان به محض برداشت برنج به کشت باقلا می پردازند که بیش از 50 درصد از شالیزار های ماسال کشت دوم شده که بیشترینش باقلا بوده است و درآمدش تقریبا با درآمد برنج برابر است .

به هرحال ما و کشاورز به این نتیجه رسیدیم که با کشت ترکیبی و کشت دوم در شالیزارهای گیلان به عنوان جمعی درآمد خود کشاورز توجه ویژه بشود که الحمد الله در خود استان انجام گرفته و حتی کشت سوم هم داشتیم که در محدوده پیربازار بعد از برداشت باقلا ما کشت سبزیجات داریم .

الآن عملکرد برنجکاری در سح با توجه به ارقام بومی و پر محصول چقدر است ؟

امسال بیش از یک میلیون حدود 100 هزار تن شلتوک تولید کردیم که این میزان 730 هزار تن برنج سفید تحویل ما خواهد داد .

اجازه بدهید یک کمی به عقب برگردیم و به تولید برنج (گوهر) به پردازیم . البته با توجه به رشد جمعیت و تأمین برنج مورد نیاز کشور و همچنین بی نیازی به واردات برنج ، ما چاره ای نداریم جز اینکه به سمت ارقام پر محصول حرکت کنیم ، حالا بگذریم برخی از کشاورزان شهرستان های ما تنها به یک نوع محصول بومی و یک بار کشت توجه می کنند که حتی نیاز خود کشاورز را هم تأمین نمی کند ضمن اینکه پرداختن به یک نوع محصول به خود زمین هم آسیب می زند .

شما فرمودید : ما 3 سال هست که رقم (گوهر) را آزمایش کردیم . من دیروز به چند روستا مراجعه کردم تا از کیفیت و کمیت (گوهر) و میزان رضامندی کشاورز کسب اطلاع کنم ؛ متأسفانه من آن تعریفی را که شما می فرمایید در این روستاها ندیدم .

کشاورزانی این محصول را کشت کردند ولی الآن هم متضرر هستند و هم پشیمان ، چون این رقم  محصول ، نه تولید آنچنانی داشت و نه آنچه را که در اختیار دارند می توانند بفروشند ، در واقع خریدار ندارد !

در روستای بلسبنه کشاورز به من گفت "اگر بتوانید شلتوک (گوهر) را کیلوئی 900 تومان بفروشید باید کلاه تان را به آسمان بیندازید" کشاورز دیگری گفت در سطح 4000 متر مربع زمین 23 گونی جو استحصال کردم که نسبت به محصول (برنج هاشمی) حدود یک سوم افت تولید دارد ، قیمت جو هاشمی کیلوئی 2050 تومان است ولی شلتوک (گوهر) را به زحت کیلوئی 900 تومان می خرند ، یعنی به قیمت جو خوراک دام و طیورهم خریدار ندارد ؛ بهمین دلیل خواهم از این شلتوک برای دام و طیور استفاده کنم . بعبارت بهتر از حیث مقدار و قیمت متضرر شده است .

در کتشصت آبادان آستانه اشرفیه در سطح 2400 متر مربع این محصول کشت شد که جو این محصول را کسی نمی خرد و چندین بار از جمله در حضور من با معاونت زراعت و باغبانی برای فروشش تماس گرفت شد و هنوز در بلاتکلیفی قرار دارد .

البته بعضی ها در سطح نیم و یک هکتار هم کشت کردند ولی مطابق تعریف شما محصول نگرفتند که هیچ ، حتی کمپانی به دلیل کاه و کلش بودن آن حاضر به خرمن نشد .

حالا چرا این محصول به این مرحله رسیده ممکن است به کشاورز آموزش کافی داده نشده باشد ، کود و آب کافی در اختیار نداشته باشد و به دلیل عدم آموزش لازم و تغییرات جوی این وضعیت پیش آمده باشد که این موجب شده یک فضای بسیار بدی علیه رقم (گوهر) ایجاد شود و دیگر این کشاورزان و همسایگانشان که حال و روز ایشان را دیده و یا شنیده اند هرگز به سمت برنج (گوهر) نخواهد رفت که این کار در مجموع به ضرر استان و کشور است .

براستی آیا این برنج (گوهر) مثل همان برنج (هیبرید) نیست که مؤسسه تحقیقات برنج کشور در سال 90 اعلا کرد : "ایران به جمع چهار کشور دارای فناوری برنج هیبرید پیوست " و یا در سال 85 با کشت هیبرید وعده رسیدن به خود کفائی داده می شد ؟ ولی درعمل دیدیم این رقم به طور کل فراموش شده است !               ‏‏‏   

در باره برنج (هیبرید) باید یک بحث ویژه ای مطرح شود که آن هم نیاز به یک کار کارشناسی دارد . به عقیده من برنج (هیبرید) در استان به خاطر شرایط جغرافیائی جواب نمی داد ولی برنج (گوهر) توسط خود کشاورز مطرح شده است و سیستم های دولتی روی این محصول کار خاصی نکردند .

ممکن است این محصور در زمین های مختلف عملکرد متفاوتی داشته باشد ؟

الآن توضیح می دهم . در سال گذشته تقریبا در سطح 10 هزار هکتار اراضی استان (گوهر) کشت شد ؛ ممکن است در بعضی از نقاط استان کشاورز به شرایط کشت این محصول که اعلام شده عمل نکرده باشد ؛ چون در سال گذشته بدون استثنا ما به همه یک دستور العملی که حاصل تجربه کشاورز بوده و ما آن را جمع آوری و چاپ کردیم ، دادیم ، ممکن است این کشاورزان جو مورد نیاز را از ما نگرفته باشد و از دیگران گرفته باشد .

خیر . همه این کشاورزان جو مورد نیاز را از ترویج گرفتند .   

اگر از ما گرفته باشد ما به او دستورالعمل دادیم که حاصل تجربه کشاورز است و در سال 90 در 1179 نقطه استان کشت شده . ما تجربیات خوب و بد همه کشاورزان (گوهر) را به صورت مکتوب جمع آوری و تدوین و چاپ کردیم و اعلام کردیم که در دهم اردیبهشت کشاورز باید از شالیزار خارج شود .

سنوات گذشته آب را در 15 اردیبهشت جریان می دادند ولی در سال زراعی گذشته آب در 15 فروردین جریان پیدا کرد . 170 هزار هکتار از اراضی استان که از کانال های آبرسانی استفاده می کند ، توانستند از این مزیت استفاده کنند . ما به کشاورزان اعلام کردیم این محصول به کود اوره و فسفات نیاز ندارد متأسفانه به جهت یک سری مسایل فرهنگی بعضی از کشاورزان ما در مورد آزمایش خاک اقدام نکردند ولی آنهائی که اقدام کردند ، موفق هم شدند . ما در آستانه اشرفیه (کیل گیری) کردیم و مقدار تولید این محصول به 8 تن و 900 کیلو رسید .

اینکه جو را کسی نمی خرد من اعلام می کنم : هر کس هر نوع جو ای دارد ما 1200 تومان می خریم می توانند ببرند به مدیرت های ما تحویل بدهند . الآن در رودبار به این مبلغ کسی به ما جو نمی فروشد .

ممکن است آسیب پذیری این محصول به دلیل شرایط اقلیمی و یا نوع خاک متفاوت باشد ؟

نه . باید شرایط کشت رعایت شود ؛ باید سقف زمانی اعلام شد در تاریخ مقرر به اتمام برسد .

به نظر می رسد کشاورزانی که به آنان مراجعه کردم این زمانبندی را رعایت نکرده باشند .

این محصول باید حدود 15 روز زودتر از هاشمی کشت شود .

در مورد آزمایش خاک روستائی را نشان دارم که برای بار اول پاسخ آزمایش خاکش بعد از یک سال اعلام شد که خاکش را مسموم تشخیص داده بودند ولی در مرحله دوم چند سالی است که هنوز پاسخ آزمایش را اعلام نکردند !

آزمایش باید توسط جهاد کشاورزی صورت بگیرد نه دیگران .

امسال که کشاورزان دچار کمبود کود شدند و این قضیه واکنش هائی را باعث شد ، شما از طریق یک خبرگزاری خواستید که : " کشاورزی را سیاسی نکنید" و اعلام کردید: "کسانی که آمار ارائه می دهند به دنبال سیاسی کردن موضوعات کشاورزی نباشند و آمار را درست اعلام کنند"

من با استفاده از همین گفته شما می خواهم آمار تولید شلتوک استان از سال 85 را به شما عرض کنم تا علت این اختلاف آماری با رشد تولیدی که اعلام شده ولی تأثیری در سقف تولید نداشته جویا بشوم .

بعله؛ با توجه به آماری که امسال هم اعلام کردیم ما بیش از یک میلون 100 هزار تن تولید داشتیم در حقیقت رشد داشتیم و افت نداشتیم.

اجازه بدهید یک گریزی به آمار قبل از ادغام جهاد با کشاورزی بزنم . من به تاریخ 23 مرداد 78 آماری دارم که در روزنامه جهان اقتصاد چاپ کردم ، میزان تولید شلتوک استان را در سطح 220 هزار هکتار که آمار سطح کشت آن زمان بود ، یک میلیون و 208 هزار 370 کیلو اعلام شده ! آیا با این شرایط ما می توانیم ادعای رشد تولید داشته باشیم ؟

چه کسی این آمار را داده و منبعش که بود ؟

منبعش روابط عمومی وقت سازمان ! با این توجه من فکر می کنم در تولید شلتوک ما افت داریم .

اگر آن آمار را اعلام کردند ، آمار درستی نبود .

بازتاب مقاله من به حدی بود که روابط عمومی وزارت متبوع شما به صورت کتبی به اداره شما اعتراض کرد و روابط عمومی اداره شما پاسخی که برای وزارتخانه فرستاد یک نسخه را هم برای من ارسال کرد که سندش موجود است . 

این آماری که به شما اعلام شد من تا کنون یک چنین آماری را ندیدم و این آمار اشتباهی است و اگر چیزی اعلام کردیم براساس شرایط موجود استان است .

شما دو سالی است که بدون توجه به نرخ تورم اعلام می کنید هزینه تولید برنج در هکتار یک میلیون و 700 هزار تومان است و در اعلام دوم هم گفتید این رقم می تواند کمتر هم باشد .

چیزی که من از مصاحبه با کشاورزان روستاهای مختلف به دست آوردم هزینه تولید برنج در هکتار چیزی بیش از 3 میلیون و 800 هزار تومان است .

ما یک جدولی داریم .

جدول شما را که به عنوان عملکرد طی یک جزوه منتشر کردید ، من دارم که به مراتب وسیع تر از این آیتم های من است و من به اجمال پرس و جو کردم ولی جدای از آیتم های شما نیست .     

من آن فرم را به شما می دهم . هزینه های شالیزاری ما زیر 2 میلون تومان است ، اگر غیر از این باشد آمار ، آمار درستی نیست !

آقا ! کود شمیائی کیلوئی حدود 32 تومانی وقتی به یک باره 180 تومان می شود، باز می توانیم چنین ادعا بکنیم ؟

کود پارسال صددرصد یارانه ای توزیع کردیم

من اعتراضی ندارم ، همان کود یارانه ای را عرض می کنم که سال گذشته کیلوئی حدود 32 تومان بود و برای سال زراعی که گذشت به کیلوئی 180 افزایش قیمت پیدا کرد و از اول تابستان 91 این رقم به کیلوئی 400 تومان رسیده است ؛ بگذریم از اینکه همان کود یارانه ای را هم به همه کشاورز ندادند !

اجازه بدهید . ما امسال یک موضوعی را پیگیری کردیم ، شناسنامه بهره برداران .

این نرم افزار شناسنامه بهره برداران که برای کود طراحی شده نقص فنی داشت و از سه صفحه ای که برای آن طراحی شده بود تا تمام اطلاعات کشاورز گرفته شود فقط صفحه اول باز می شد و در نتیجه کد رهگیری نمی داد ، اپراتور شهرستان ناچار شد به همان وضع ناقص ، یعنی اطلاعات صفحه اول قناعت کند .

 اجازه بدهید . این بخاطر کثرت بهره بردارن بود . ما علیرغم ایکه یک استان کوچک هستیم ولی 317 هزار نفر بهره بردار داریم .

آمار شما را دیدم .

این یک وضعیت استثنائی است ، استان خوزستان با آن عظمتش 50 درصد بهره بردار ما را دارد .

ما قبلا 180 هزار خانوار بهره بردار داشتیم ، این 317 هزار نفر یعنی چه ؟

این به این طریق است که پسر شما با اینکه با شما زندگی می کند برای خودش هم زمین دارد .

چند درصد بهر برداران زیر نیم هکتار است ؟

تقریبا 80 درصد زیر نیم هکتار است .

 بقیه تا چند هکتار است؟

بقیه بین یک تا 4 هکتار است و 10 هکتار به درصد نمی رسد .

باز در مورد مشکلات شناسنامه بهره برداران ...

الآن بیش از 85 درصد بهره برداران ما ثبت نام کردند .

کشاورزان ما چه به صورت کامل یا ناقص ثبت نام رایانه ای کرده بودند ولی برای چه مأموران ترویج دو باره آمدند در روستاها برای کود ثبت نام کردند ؟

 آماری که شما می گوئید بعضی در مورد کود بوده ، بعضی در مورد مشکلات بوده .

نه. همین کود بوده .

در بعضی از روستا های ما کشاورزان بی سواد و کم سواد بودند و ما متوجه شدیم که این ها نمی توانند بروند ثبت نام کنند به بعضی از مراکز ما اجازه دادیم دستی برای این ها حواله بنویسند ، بعدا ما همان حواله ها ببریم توی شناسنامه بهره برداران وارد کنیم و کد رهگیری بگیریم .

الآن آن راستی آزمائی ای که عرض کردم، حدود 86 شرکت در روستاهای استان دارند کار می کنند ، ما امسال 260 میلیون تومان پول گرفتیم به جهت اینکه بتوانیم این آمارها را واقعی بکنیم . ما دنبال سطوح هستیم . ما تجربه داریم که در سال 89 برای یک زمین سه نفر کود گرفتند .

درست است ؛ از آنجائیکه آمار سطح کشت را بر اساس توزیع کود اعلام کردند من معتقدم این آمار درست نیست و نمی تواند آمار قابل اطمینانی باشد .

بله ؛ ما این اختلافات را استخراج کردیم و اینکه می گوییم شهرستان هائی مثل لاهیجان آمارش بیش از آنچیزی که ما فکر می کردیم ، رسید . در آمار ما سطح کشت لاهیجان 14 هزار هکتار بود وقتی استخراج ها به پایان رسید معلوم شد لاهیجان عملا 18 هزار هکتار سطح زیر کشت دارد . این راستی آزمائی ما را به واقعیت نزدیک می کند .

در زمانی که فاصله شهرها زیاد بود و مردم تمام هم و غم شان کشاورزی بود ، ما 220 هزار هکتار اراضی داشتیم ، الآن که شهر ها به هم چسبید، بسیاری از روستا ها ضمیمه شهر شده ، تغییر کاربری ها به حدی افزایش یافته که داد سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان استان را درآورده ، پذیرش اینکه سطح زیر کشت به 238 هزار هکتار رسیده و یا در آینده می تواند بیش از این باشد ، کمی مشکل است .

درست است که تغییر کاربری ها انجام شده و روستاهائی که ضمیمه شهر شده ولی از آن طرف هم زمین هائی هم به سطح زیر کشت برنج اضافه شده ؛ به عنوان مثال : همین امسال قریب 500 هکتار زمین در انزلی به کشاورزان واگذار شده ، پس روی آب دریا از زمین هائی که حالت مرتعی و قابلیت کشاورزی داشته ، زمین های تحت اختیار دولت به کشاورزان واگذار شده است.

آقای روحی ! آخرین سؤال من در مورد خودکفائی برنج است . ما از سال 85 وعده خود کفائی برنج دادیم ولی تا کنون محقق نشده است: به عنوان مثال :

3 آبان 85  محمد رضا اسکندری :  طرح خودکفایی برنج آماده شد !

13/11/85 دبیر انجمن برنج کشور در گفتگو با "مهر" : سازو کارهای خودکفایی برنج فراهم نشده است.

27 بهمن1385، سیدنصیر سیدمحمدی : طرح خودکفایی برنج سال 86 به تصویب می رسد .

1/7/88 ، استاندار گیلان قهرمانی- : 5/1 سال دیگر برنج گیلان به خود کفائی می رسد .

29  آبان 1388 ، روحی ماسوله : خودکفایی در تولید برنج ظرف مدت 2 سال با بذر اصلاح شده

30/11/1389 ،  معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد : خودکفایی ایران در تولید برنج تا 2 سال آینده.

90/07/25    استاندار گیلان سعادتی - خبر داد:   خودکفایی ایران در تولید برنج در آینده ای نزدیک.

91/03/20   روحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:  ایران تا 3 سال دیگر در تولید برنج خودکفا می شود .

91/05/28 روحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد : خودکفایی تولید برنج کشور در سال 92.

21/6/91روحی، رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است .

جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۱روحی، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: افق خودکفایی برنج را با کارنامه درخشانرقم گوهر روشن می بینم.

می خواهم بدانم این شعار عملی هم می شود یا خیر ؟

ما برای اینکه نشان بدهیم خودکفائی برنج عملی است امسال امکانات زیادی در استان توزیع کردیم . بیش از 1000 دستگاه ، دستگاه بسته بندی کاه و کلش و کمباین جدید وارد استان کردیم . در راه خودکفائی باید همه جانبه کار کرد : 1 سطح عملکرد بالا برود . 2 – برای مکانیزه کردن و پائین آوردن هزینه ها ، امکانات و ماشین آلات تأمین شود .

ما برای این مکانیزه می کنیم که جوانان رغبت به پرداختن کشاورزی داشته باشد و روی زمین کار کند و در روستا بماند .

آن چیزی که دستش را می گیرد چه مقدار است ؟

بله ؛ در جلسه ای که در تهران بود محاسبه کردیم برای قطع واردات برنج سه استان گیلان و مازندران و گلستان باید 100 هزار هکتار از اراضی خودمان را زیر کشت گوهر ببریم ؛ می توانیم 700 هزار تن برنج داشته باشیم در حالی که نیاز کشور به واردات برنج 500 هزار تن است .

چرا آمار شما را وزارت بازرگانی که حالا ادغام شده قبول ندارد ؟

به دلیل تفاوت مصرف است . بعضی ها معتقدند مصرف سرانه برنج کشور 45 کیلو است و بعضی به 42 کیلو معتقدند و ما که محاسبه کردیم 36 کیلو تشخیص دادیم

میانگین که گرفتند 38 کیلو اعلام کردند .

همین ! ما روی این رقم که محاسبه کردیم نیاز کشور به واردات برنج 550 هزار تن می رسد . ما امسال 10 هزار هکتار اراضی خودمان را (گوهر) کشت کردیم که ممکن است از این مقدار 5 درصد پرتی داشته باشیم . ما برای خود کفائی باید به طرف (گوهر) برویم و (گوهر) را ما (گوهر) بکنیم ، یکی همین رقم پر محصول و دیگر کشت راتون باعث تأمین نیازمندی کشور می شود .

آقای رئیس ! برای رسیدن به آن برنامه ایده آل که قطع واردات برنج باشد و چاره ای هم جز این نداریم ولی لازم است به یک سری عوامل تولید ارقام پر محصول از جمله (آب) توجه کنیم .

 من سه سال است که مسئول سازمان هستم ، انصافا روی چند چیز کار کردیم . 1 – روی آببندان ها . 2 – ایستگاه های پمپاژ که در اکثر شهرستان ها داریم. 3 – چاه های عمیق و نیمه عمیق . 4 – آخرین کار ما اقدام به بتنی کردن انهار بود که 470 کیلو متر ظرف یک سال با اعتباری معادل 50 میلیارد تومان کار کردیم .

قرار بود بین به 33 استان 180 میلیارد تومان پول توزیع شود وقتی ما 50 میلیارد تومان از این پول را می گیریم یعنی خیلی حرف است . اصلا پارسال تنش آبی نداشتیم .

ما در بخش زیر ساخت ها ، در بخش امکانات و در بخش عملکرد در سطح ، یک کار ویژه کردیم و الآن قرار است روی پرتی برنج کار بکنیم و اگر بتوانیم اصلاح ساختار شالیکوبی ها را انجام بدهیم 30 درصد برنج سالم افزون بر آمار موجود وارد بازار می شود .

شما که در تلاش مکانیزه هستید و یک دستگاه نشاگر را جایگزین 17 نفر نشاگر در هکتار می کنید آیا در مورد اشتغال بیکاران روستائی هم فکر کردید ؟

  بله ، یکی از مواردی که به دنبالش هستیم صنایع تبدیلی روستائی هست . ما چرا باید خام فروشی بکنیم . اکثر محصولات استان ما خام فروشی می شود ، اگر این ها فراوری بشود و ما بتوانیم این صنایع و همچنین بسته بندی مربوطه را با قوت در استان اجرا کنیم ارزش افزوده اش به استان بر می گردد .

دولت در بخش تکمیلی تسهیلات 117 میلیارد تومان دارد به ما پول می دهد که ما الآن داریم در رودسر صنعت افشره برای مرکبات و کیوی ایجاد می کنیم .

از سعه صدر شما سپاسگزارم و تنها به شما پیشنهاد می کنم هر وقت مصاحبه ای، مناظره ای ، گفتگوئی در رسانه ها انجام دادید یک ارزیابی هم از کارتان در میان روستائیان بکنید تا بتوانید نقاط قوت و ضعف آن را به دست بیاورید و افکار عمومی را جهت بدهید که تا آن جائی من مطلع هستم روستائیان موافق نیستند . متشکرم . خدا نگهدار. 

strongstrong
همرسانی کنید:
نمایش در اندازه اصلی" data-lightbox="imageset1">
نمایش در اندازه اصلی" data-lightbox="imageset1">
نمایش در اندازه اصلی" data-lightbox="imageset1">

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان