اختصاصی گیلانیان
مسئول دفتر برنج سازمان جهاد کشاورزی گیلان:
85/06/01
خبرگزاری فارس:مسئول دفتر برنج سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:امسال تولید برنج در گیلان 6 درصد افزایش داشت و تاکنون از 65 درصد اراضی گیلان، برداشت برنج انجام گرفته است.
شایگان ادیبی در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت افزود:امسال سطح زیر کشت برنج در گیلان 238 هزار هکتار بوده که این سطح مربوط به حاصلخیزترین اراضی استان است که انواع ارقام برنج در آن کشت شده است. وی در خصوص تاثیر شرایط جوی و نیز کمبود آب در سال جاری بر میزان تولید برنج تصریح کرد:با وجود کم آبی 2 درصدی امسال، شرایط مطلوب و ویژه آب و هوایی، بهترین موقعیت را برای کشت برنج در استان فراهم آورده است.
ادیبی با بیا ن اینکه 98 درصد اراضی گیلان، دارای میانگین ا فزایش تولیدی 6 درصدی بوده است اظهار داشت:با توجه به این افزایش، پیش بینی می شود تولید میزان محصول در سال جاری، بالغ بر یک میلیون و 80 هزار تن باشد که نسبت به سال گذشته دارای رشد 6 درصدی است.
ادیبی ادامه داد:با این پیش بینی کشاورزان سخت کوش گیلانی در سال جاری موفق به تامین نیاز غذایی حدود 20 میلیون نفر از جمعیت کشور شده اند.
وی با اشاره به علل افزایش تولید برنج در سال جاری اظهار داشت: علیرغم بارندگی های مداوم ابتدای زمان نشاء کاری که سبب تاخیر 10 روزه در رشد برنج در مقایسه با سال گذشته شد، اما در ادامه فصل به خصوص در مرحله پنجه زنی، به دلیل افزایش قابل ملاحظه ساعات آفتابی نسبت به سال قبل و نیز سال های زراعی بلند مدت و همچنین حادث شدن شرایط دمایی مطلوب در مرحله گل دهی، پتانسیل های مطلوب تولید برای گیاه برنج در سال جاری فراهم آمده است.
ادیبی تصریح کرد: مکانیزاسیون زراعت برنج، تغذیه گیاهی، به کارگیری مهندسان ناظر شالیزار و طرح استفاده از کودهای مواد بیولوژیک در راستای تولید سالم از جمله مهم ترین طرح های سازمان جهاد کشاورزی گیلان است.
وی درباره اینکه چرا استان گیلان با وجود داشتن نخستین سطح زیر کشت در کشور دارای رتبه دوم تولید برنج است،خاطرنشان کرد: شرایط کلی آب و هوایی در گیلان برای توسعه ارقام پرمحصول که طول دوره رسیدن آن باید از 120 روز بیشتر باشد، مناسب نیست،لذا براساس تجربیات سال های گذشته و نیز واقعیت های موجود، زارعان گیلانی از ارقام پرمحصولی استقبال می کنند که ضمن داشتن کیفیت نسبی، میان رس بوده و افزایش عملکرد آن نیز قابل رقابت با ارقام کیفی در استان است.
ادیبی در پایان با اشاره به اقدام سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق طرح ها و برنامه های فوق گفت: این سازمان برنامه های خود را به عنوان یک نیاز و اولویت تحقیقاتی به مؤسسه تحقیقات برنج کشور اعلام کرده و امیدواریم در سال های آینده شاهد معرفی ارقامی با خصوصیات مذکور از سوی این مؤسسه باشیم.
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۸۵
محمد رضا اسکندری گفت : تولید شلتوک در سال گذشته 2 میلیون و 700 هزار تن بود که در سال جاری با 400 هزار تن افزایش به 3 میلیون و 100 هزار تن افزایش پیدا کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح خودکفایی برنج تهیه و سازو کارهای اجرایی آن نیز فراهم شده است .
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد رضا اسکندری گفت : تولید شلتوک در سال گذشته 2 میلیون و 700 هزار تن بود که در سال جاری با 400 هزار تن افزایش به 3 میلیون و 100 هزار تن افزایش پیدا کرده است.
وی از تلاش های موثر برای تامین امنیت غذایی در ایران خبر داد و گفت: امنیت غذایی به معنی دسترسی دائم و اقتصادی همه مردم به غذای کافی و سالم و مغذی است به طوریکه نیازهای یک رژیم تغذیه ای سازگار برای یک زندگی فعال و سالم فراهم شود.
محمد رضا اسکندری گفت : امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین وظایف بخش کشاورزی نه تنها مستلزم عرضه کافی مواد غذایی در سطح کلان بلکه ناظر بر توزیع عادلانه غذا به منظور دستیابی همگان به این مهم نیز است.
وی تاکید کرد : درکشور ما مسئولیت تنها بخشی از جز اول مفهوم امنیت غذایی یعنی تولید کافی مواد غذایی داخلی برعهده وزارت جهاد کشاورزی قراردارد و بقیه اجزای این رسالت مهم در حوزه اختیار دیگر وزارتخانه ها و سازمانهای اجرایی است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت : برای اندازه گیری امنیت غذایی از شاخص های متعددی استفاده می شود که یکی ازمهمترین آنها که می تواند نشانگر عملکرد وزارت جهاد کشاورزی دراین زمینه باشد ضریب خودکفایی محصولات غذایی است که در یکسال گذشته از 82 درصد به 95 درصد ارتقا یافته است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان امسال به یازده میلیون و 400 هزار تن رسید که نسبت به خرید سال گذشته 443 تن افزایش دارد و 300 هزار تن بیش از نیاز مصرف داخلی است.
اسکندری گفت : انتظار می رود با ادامه این روند و با توجه به تمهیدات به عمل آمده در سال آتی تولید گندم باز هم افزایش یابد.
وی گفت: خودکفایی در گندم پس از رسیدن به مرز خودکفایی روند پایداری را طی خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی از دستاوردهای خودکفایی در محصولات استراتژیک خبر داد و گفت: این تلاش ها برنامه عملیاتی برای دسترسی به امنیت غذیی از بعد عرضه آن است.
تاریخ : 5 دی 1385
هیات دولت، وزارت جهاد کشاورزی را موظف کرد یارانه سود و کارمزد مبلغ 700 میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز طرح خودکفایی برنج و بازسازی و نوسازی کارخانه های شالیکوبی را در طول برنامه چهارم توسعه تامین کند.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت جهاد کشاورزی همچنین موظف شد یارانه سود و کارمزد مبلغ 27 میلیارد ریال تسهیلات ساخت انبارهای چندمنظوره را در سال1385 تامین کند.
به موجب همین مصوبه، اختصاص مبلغ 65 میلیارد ریال برای ساماندهی خروج دام و جنگل نشینان از عرصه های جنگلی شمالی در سطح استان مازندران و پیش بینی اعتبار در لایحه بودجه سال 86 از دیگر وظایف وزارت جهادکشاورزی است.
این وزارتخانه هچنین وظیفه دارد نسبت به واگذاری زمین مورد نیاز و آماده سازی زیرساخت برای احداث 16 شهرک دامپروری در سطح استان مازندران با هماهنگی استانداری در سال های 85 و 86 اقدام کند.
مطالعه شبکه زهکشی 235 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مازندران، واگذاری زمین های بانک زمین در بهشهر و گلوگاه، اختصاص 20 میلیارد ریال برای احداث بندهای کوچک در 10 شهرستان دارای حوزه آبریز کوهستانی و بررسی خسارتهای وارده به کشاورزان وظایف دیگری است که وزارت جهاد کشاورزی در استان مازندران انجام خواهد داد.
منبع : شبکه خبری صنایع غذایی ایران - تاریخ : 5 دی 1385 شاخه : غلات
دوشنبه 4 اردیبهشت 1385
برای نخستین بار در گیلان، امسال بذر اصلاح شده برنج هیبرید در شالیزارهای صومعه سرا کشت می شود
مهندس پادیاب ـ مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا ـ با بیان این که این بذر در ۳ هکتار از شالیزارهای این شهرستان کشت می شود، افزود: با کشت این نوع برنج در هر هکتار به طور میانگین ۱۴ تن شلتوک برداشت می شود.
برنج هیبرید از نوع برنج دو رگه ای و با خصوصیت ژنتیکی متفاوت است و استفاده از آن موجب افزایش عملکرد ارقام اصلاح شده به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد می شود. استفاده از این نوع بذر به عنوان مهم ترین راه خودکفایی در رسیدن به محصول برنج مطرح شده است.
استان گیلان دارای ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری است و سالانه بین ۶۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در استان تولید می شود.
منبع ایسنا
تاریخ : 20 دی 1385
... با تصمیم هیات وزیران، اعتبار لازم برای اجرای طرح خودکفایی برنج تعیین شد ...
به گزارش ایلنا, وزارت جهاد کشاورزی موظف است با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با رعایت مقررات قانونی نسبت به تامین یارانه سود کارمزد به مبلغ 700 میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز طرح خودکفایی برنج, بازسازی, نوسازی کارخانجات شالی کوبی طی سال های برنامه چهارم توسعه اقدام کند ...
این گزارش حاکی است, بررسی مرکز درمانی طیور در شهرستان قائم شهر, تامین زمین مورد نیاز طرح های صنعتی در استان مازندران, اختصاص 20 میلیارد ریال برای احداث بندهای کوچک در ده شهرستان دارای حوزه آبریز کوهستانی, واگذاری زمین هفت هکتاری منابع طبیعی واقع در رامسر و بررسی خسارت های وارده به کشاورزی ناشی از اجرای طرح مشارکت در تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی از دیگر وظایف وزارت جهاد کشاورزی است
... به گزارش نشریه برنامه ، انجام مطالعات فاز 1 و 2 مربوط به زهکشی اراضی پایاب سدهای شهید رجایی, البرز, هراز و گلودر در قالب طرح مطالعات جامع و منابع آب در حوزه شرکت آب منطقه ای مازندران در سال 85 با هماهنگی وزارت نیرو و پیش بینی اعتبار مورد نیاز در لایحه بودجه سال 86 از دیگر اقدامات وزارت جهادکشاورزی براساس تصمیم هیات وزیران است.
منبع : شبکه خبری صنایع غذایی ایران - تاریخ : 20 دی 1385 شاخه : غلات
تاریخ : 14 بهمن 1385
... «جمیل علیزاده شایق» با انتقاد از عدم فراهم شدن ساز و کارهای خودکفایی برنج، گفت: «با توجه به شرایط فعلی بعید به نظر می رسد که بتوان در مدت تعیین شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی (سه سال) در تولید برنج خودکفا شد ... »
دبیر انجمن برنج کشور در گفت-وگو با خبرگزاری مهر در مورد اجرایی شدن طرح خودکفایی برنج در کشور گفت: «طرح خودکفایی برنج برنامه-ای پیچیده نیست و برای اجرایی شدن آن نیاز به پیگیری-های مستمر مسئولان دارد ... »
علیزاده شایق با اشاره به فراهم نشدن ساز و کارهای طرح خودکفایی برنج در کشور، افزود: «اگر چه مسئولان اعلام می-کنند که طرح خودکفایی برنج در راستای افزایش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول، توسعه مکانیزاسیون و کاهش هزینه-های تولید انجام خواهد شد؛ اما تا کنون هیچ پیشرفتی در موارد مذکور حاصل نشده است ... »
به گفته-ی وی، تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی برنج در سال-های گذشته تاثیرات بسیاری در سطح زیرکشت ارقام پرمحصول داشته است؛ به طوری که اعلام نرخ خرید تضمنی برنج در روزهای آخر سال 84 موجب کاهش سطح زیر کشت ارقام پر محصول در سال 85 شد ... »
علیزاده شایق تصریح کرد: «این در حالی است که هم اکنون و با توجه به ماه-های پایانی سال، تا کنون هیچ تصمیمی در زمینه-ی قیمت تضمینی برنج در سال آینده گرفته نشده است.
وی مشکل تامین آب را یکی دیگر از معضلات اساسی در خودکفایی برنج دانست و گفت: «بارها از مسئولان خواسته-ایم که با اجرای طرح های کوچک و ذخیره-سازی آب در زمستان، مشکلات کم آبی شالیزارهای برنج را در تابستان کاهش دهند.»
علیزاده شایق واردات بی-رویه برنج را یکی دیگر از موانع پیش روی خودکفایی برنج دانست و گفت: «با وجود اظهار نگرانی در زمینه-ی واردات بی-رویه-ی برنج مرزهای کشور باز و انواع برنج خارجی بازار را اشباع کرده است.»
به گفته-ی وی، این درحالی است که دولت می-تواند با تحقیق در زمینه-ی کشت ارقام پرمحصول با کیفیت، اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی برنج و توسعه مکانیزاسیون با راه-اندازی کارگاه-ها و شرکت-های تولید ماشین آلات کشاورزی در مناطق شمالی، خودکفایی در برنج را سهل تر کند.
منبع : شبکه خبری صنایع غذایی ایران - تاریخ : 14 بهمن 1385 شاخه : اقتصادی
13/11/85
جمیل علیزاده شایق با انتقاد از عدم فراهم شدن ساز و کارهای خودکفایی برنج، گفت: با توجه به شرایط فعلی بعید به نظر می رسد که بتوان در مدت تعیین شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی (سه سال ) در تولید برنج خودکفا شد.
دبیر انجمن برنج کشور درگفتگو با خبرنگار مهر درمورد اجرایی شدن طرح خودکفایی برنج درکشور گفت: طرح خودکفایی برنج برنامه ای پیچیده نیست و برای اجرایی شدن آن نیاز به پیگیری های مستمر مسئولان دارد.
جمیل علیزاده شایق با اشاره به فراهم نشدن سازوکارهای طرح خودکفایی برنج درکشور، افزود: اگرچه مسئولان اعلام می کنند که طرح خودکفایی برنج درراستای افزایش سطح زیرکشت ارقام پرمحصول ، توسعه مکانیزاسیون و کاهش هزینه های تولید انجام خواهد شد اما تا کنون هیچ پیشرفتی درموارد مذکور حاصل نشده است .
به گفته وی، تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی برنج درسال های گذشته تاثیرات بسیاری درسطح زیرکشت ارقام پر محصول داشته است به طوریکه اعلام نرخ خرید تضمنی برنج درروزهای آخرسال 84 موجب کاهش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول درسال 85 شد.
علیزاده شایق تصریح کرد: این در حالی است که هم اکنون و با توجه به ماه های پایانی سال، تا کنون هیچ تصمیمی در زمینه قیمت تضمینی برنج در سال آینده گرفته نشده است .
وی مشکل تامین آب را یکی دیگر ازمعضلات اساسی در خودکفایی برنج دانست و گفت: بارها از مسئولان خواسته ایم که با اجرای طرح های کوچک و ذخیره سازی آب در زمستان ، مشکلات کم آبی شالیزارهای برنج را در تابستان کاهش دهد.
علیزاده شایق واردات بی رویه برنج را یکی دیگر ازموانع پیش روی خودکفایی برنج دانست وگفت: باوجود اظهار نگرانی درزمینه واردات بی رویه برنج مرزهای کشور باز و انواع برنج خارجی بازار را اشباع کرده است.
به گفته وی، این درحالی است که دولت می تواند با تحقیق درزمینه کشت ارقام پرمحصول با کیفیت ، اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی برنج و توسعه مکانیزاسیون با راه اندازی کار گاه ها و شرکت های تولید ماشین آلات کشاورزی در مناطق شمالی ، خودکفایی در برنج را سهل تر کند.
تاریخ : 27 بهمن 1385
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، تامین نشدن اعتبار را علت به تصویب نرسیدن طرح خودکفایی برنج در سال 85 اعلام کرد.
سیدنصیر سیدمحمدی با بیان این که طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی قرار است در سال 87 به خودکفایی در تولید برنج برسیم، به خبرنگار کشاورزی ایسنا، گفت: طرح خودکفایی برنج که امسال اولین سال اجرایی آن بود به دلیل تامین نشدن اعتبار تنها با20 درصد اعتبارات داخلی به اجرا درآمد.
وی افزود: با این میزان اعتبار مرحله اول کار تولید بذر هیبرید در استان انجام شد که این بذر نقش مهمی در افزایش تولید برنج و رسیدن به خودکفایی در تولید آن دارد.
سید محمدی گفت: هم چنین قرار بود با توجه به اجرایی شدن طرح خودکفایی برنج، امسال 350 نفر نیروی ناظر طرح در استان داشته باشیم که به دلیل تامین نشدن اعتبار، این تعداد به 110 نفر کاهش یافت.
او تصریح کرد: طرح خودکفایی برنج سال 86 به تصویب می رسد و در قالب آن 6 طرح از جمله تولید بذر، به کارگری ناظران برنج، اشتغال، پژوهش و تحقیقات به اجرا گذاشته می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای اولین بار در کشور امسال، 15 تن بذر f1 هیبرید با همکاری بخش خصوصی در استان تولید شد که یک افتخار و سرمایه ای برای استان است.
وی با بیان اینکه گیلان یکی از قطب های کشاورزی کشور است که کشت غالب آن را برنج تشکیل می دهد، اظهار کرد: کاشت این برنج در افزایش تولید داخلی و خودکفایی موثر است و با توجه به خودکفایی در تولید برنج و به منظور ترویج استفاده از این نوع بذر در سال زراعی جاری 900 تن بذر این نوع برنج در بین کشاورزان استان توزیع و در سطح 80 هزار هکتار اراضی شالیزاری کشت شد.
سید محمدی گفت: این آمادگی وجود دارد که در سال 86 ، بین هزار تا هزار و دویست تن بذر هیبرید تولید و در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
وی با اشاره به تولید برنج هیبرید، افزود: این نوع برنج که از تلاقی 2 رقم با خصوصیت ژنتیکی متفاوت به وجود می آید، توسط موسسه تحقیقات برنج کشور تولید شده و میزان تولید آن در هر هکتار 3 تا 4 برابر سایر ارقام بومی مانند صدری، علی کاظمی و هاشمی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یادآورشد: با وجود سرمای شدید در آغاز کاشت برنج و آسیب دیدن خزانه های برنج، خشکسالی در زمان داشت برنج، امسال میزان تولید ارقام پرمحصول برنج 23.7 درصد و ارقام بومی 3.4 درصد و میزان تولید شلتوک برنج در استان 46 هزار تن نسبت به پارسال افزایش یافته است.
وی گرمای مناسب هوا، نور و آفتاب مناسب و به کارگیری ناظران طرح خودکفایی برنج را از علل افزایش تولید محصول برنج نامبرد.
استان گیلان دارای 400 هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این میزان 230 هزار هکتار آن به کشت برنج اختصاص دارد و سالانه بین 650 تا 750 هزار تن برنج سفید در استان تولید می شود.
منبع :شبکه خبری صنایع غذایی ایران - تاریخ : 27 بهمن 1385 شاخه : غلات ،حبوبات و دانه های روغنی
strong