روزنامه کیهان - چهارشنبه 8 خرداد 1387 سال شصت و چهارم - شماره 189097
رشت- خبرنگارکیهان:
قیمت کود شیمیایی مصرفی کشاورزان درگیلان افزایش یافت.
افزایش قیمت کود شیمیایی درحالی است که این روزها کشاورزان گیلانی با مشکل خشکسالی و کمبود آب زراعی مواجه اند و تهیه کود مورد نیاز اراضی شالیزاری با قیمت گران نیز بر مشکلات آنان افزوده است. به گزارش خبرنگار ما، قیمت کود شیمیایی مصرفی شالیزارهای استان در فصل زراعی جاری طی روزهای اخیر به چند برابر نرخ واقعی حتی تا 900 درصد افزایش یافته است. به طوری که نرخ دولتی هر گونی 50 کیلویی کود اوره از 22هزار و 500 ریال به 47 هزار و 500 ریال، کلرور پتاس از 20 هزار و 500 ریال، سوپر فسفات از 25 هزار و 750 ریال و کود ماکرو از 28 هزارو750ریال به 190 هزار ریال رسیده که طی سالهای اخیر بی سابقه بوده است. مهندس سیدنصیر سیدمحمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت وگویی اختصاصی با خبرنگار ما در رشت گفت: تعطیلی تعدادی از کارخانجات پتروشیمی تولیدکننده کود شیمیایی به علت سرمای شدید سال گذشته و افزایش جهانی قیمت نفت و تاثیر مستقیم آن بر قیمت کود شیمیایی، موجب عدم تامین به موقع کود موردنیاز اراضی کشاورزی استان شده است.
یک مسئول کشاورزی :
واضح – پنجشنبه 7 شهریور 1387
قایم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: تولید برنج در سالجاری از وضعیت خوبی برخوردار است
"اردشیر روحی" روز پنجشنبه در یک مصاحبه مطبوعاتی افزود: به رغم کم آبی و مشکلات ناشی ازخشکسالی، تولید برنج دراستان گیلان از وضعیت مناسبی برخوردار است و کشاورزان گیلانی از میزان محصولات خود خوشحال هستند
وی اظهار داشت: سال گذشته یک میلیون و ۵۴ هزارتن شلتکوک در استان گیلان برداشت شد که با افزایش متوسط عملکرد شالیزارها در سال جاری پیش بینی امسال نشان می دهد که یک میلیون و ۶۸ هزارتن شلتوک در استان گیلان تولید شود.
قائم مقام و معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:تاکنون ۱۸هزار بهره بردار در در خصوص کشت راتون اقدام نموده اند که حد اقل از این طریق ۱۸هزارتن به تولید شلتوک استان افزوده خواهد شد.
وی افزود: تاکنون بیش از ۷۰درصد برنج از سطح شالیزارهای استان گیلان برداشت شد
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمارها تنها سه درصد اراضی شالیزاری استان گیلان که معادل هفت هزار هکتار می شوند، به علت کم آبی ابتدای فصل کشت، بصورت نکاشت باقی مانده و زیر کشت قرار نگرفته است.
وی افزود:امسال طبق پیش بینی های هواشناسی ضریب بارندگی در سه ماه آینده برای کشت راتون بسیار مناسبت است و استقبال خوبی از سوی کشاورزان نیز به این نوع کشت صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: به دلیل کم آبی و استفاده از روش های آبیاری تناوبی (مرحله بندی آب) تولید و برداشت خوبی از محصول برنج داریم و با این روش همچنین در مصرف آب زراعی نیز صرفه جویی می شود.
روحی گفت: تمامی ده درصد اعتبارات عمرانی استانی اختصاص یافته به مشکلات کم آبی استان، جذب شده است و این کمک های خوبی به کشاورزان استان می باشد.
استان گیلان با دارا بودن 238 هزار هکتار شالیزار است که 4 درصد برنج کشور را تولید می کند.
رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 7/6/1387
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور:
روزنامه کیهان - شماره 19273 - تاریخ : 21/10/87 صفحه 11 شهرستانها
رشت- خبرنگار کیهان:
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور از تصویب بیش از 30 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه برنج گیلان در سفر دوم رئیس جمهوری و هیئت دولت به این استان خبر داد.
دکتر شهدی در گردهمایی سالانه برنج کشور در رشت گفت: این میزان اعتبار با حمایت های استاندار و مدیران دستگاه های ذی ربط استان اختصاص یافت که در توسعه کمی و کیفی این محصول موثر است. وی میانگین عملکرد 7 الی 8 تن در هکتار و طول دوره رشد و نمو 125 روز، سایز دانه خام 8 میلی متر عطر و طعم متوسط و کیفیت پخت مناسب با آمیلور 23 الی 25 درصد و بازارپسندی مطلوب را از جمله ارقام جدید برنج نام برد.
وی استفاده از تکنیک های هسته ای در اصلاح ارقام محلی برنج گیلان، بررسی و مطالعه درخصوص آخرین یافته های برنج در جهان، وضعیت و تغییرات آب و هوایی در توسعه این محصول و انجام مطالعات لازم درخصوص سابقه تحقیقات برنج در ایران را از جمله محورهای فعالیت موسسه تحقیقات برنج کشور دانست. مهندس روح الله قهرمانی چابک استاندار گیلان نیز در این گردهمایی گیلان را نخستین تولیدکننده برنج در کشور دانست و بر توسعه کشت و تولید برنج در این استان تاکید کرد و گفت: درحال حاضر استان هایی مثل گیلان و مازندران بیش از 75 درصد برنج کشور را تولید می کنند و به همین نسبت نیز از بخش صنعت، گردشگری و ترانزیت و سایر درآمدها محروم اند لذا باید ضمن رفع نگرانی از بابت تغییر کاربری اراضی کشاورزی، به ایجاد انگیزه و اشتیاق در نزد کشاورزان و اتخاذ تدابیر ویژه برای تامین و توزیع اعتبارات در این بخش پرداخت.
استاندار گیلان بهره گیری از آب بندان های سنتی را از جمله اقدامات لازم برای آبرسانی به مزارع کم آب دانست و بر توسعه طرح یکپارچه سازی اراضی و تجهیز و تسطیح این اراضی تاکید کرد.
مهندس قهرمانی گفت: در سال گذشته افزون بر 10درصد از اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی استان به بخش اجرای پروژه های کوچک تامین آب زراعی اختصاص یافت.
شایان ذکر است در پایان گردهمایی مذکور از سوی موسسه تحقیقات برنج کشور لوح تقدیر به جهت عملکرد مثبت مهندس قهرمانی استاندار گیلان در امر تحقیقات و پژوهش برنج به وی اهدا شد.
خبر گیلان
شنبه ، 3 اسفند 1387
نخستین کارگاه اموزشی تثبیت تکنولوژی برنج هیبرید در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت آغازشد .
در این کارگاه اموزشی 30 نفر از محققان و استادان برجسته تحقیقات برنج کشور از استان های گیلان مازندران وگلستان ووزارت جهاد کشاورزی برنج اخرین اطلاعات را درخصوص برنج هیبرید و پیشرفتهای ان درایران و جهان رفع تنگناه ها ومشکلات وتوسعه کشت برنج هیبرید را ازاستادان فراگرفتند.
دبیر این کارگاه هدف ازبرگزاری این دوره را دستیابی به خود کفایی برنج با استفاده از تکنولوژی هیبرید و استراتژی گسترش و ترویج ان دانست و افزود در این کارگاه علاوه بر ارائه 12 مقاله به زبانهای فارسی و انگلیسی نقش همکارهای بین المللی دوجانبه و توسعه سیاستگذاری کشت برنج هیبرید درسطح گسترده نیزمورد بررسی قرارگرفته است برنج هیبرید حاصل ترکیب دو نوع برنج است که از لحاظ طعم و کیفیت پخت نسبت به رقم اصلا شده خزر مطلوب تراست
تولید برنج هیبرید ازسی سال پیش در کشور چین اغاز شده و در حال حاضر در21 کشور جهان این نوع برنج کشت می شود
در ایران هم مطالعات ان ازسال 67 شروع ونخستین کشت ان درسال 83 اغازشد درسال زراعی 87 هم 727 هکتار از شالیزارها در گیلان به کشت برنج هیبرید اختصاص یافته بود .