Tuesday، 10 September 2024 | سه شنبه، 20 شهریور 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان :

www.berenge.com

دوشنبه 4/1/91

توزیع بذر برنج پرمحصول رقم گوهر در گیلان آغاز شد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان از توزیع بذر برنج پرمحصول، پر ظرفیت و خوش کیفیت گوهر برای نخستین بار در استان خبر داد.

شایگان ادیبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با کشت این رقم می توان از هر هکتار شالیزار هشت تن برنج

 کیفی برداشت کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه گسترش کشت این رقم گامی مهم در خودکفایی برنج است، اظهارداشت: برنج یک محصول راهبردی و تاثیرگذار در اقتصاد کشور می باشد.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی گیلان افزایش 35 درصدی عملکرد نسبت به ارقام بومی، مقاوم بودن به ورس یا خوابیدگی، کیفیت خوب نسبت به ارقام پرمحصول معرفی شده قبلی در استان را از ویژگی های مهم این رقم ذکر کرد.

وی در ادامه از کشاورزان گیلانی خواست تا بیستم فروردین ماه جاری به مراکز جهاد کشاورزی سراسر استان مراجعه و نسبت به دریافت حواله و بذر اقدام کنند.

ادیبی یادآورشد: این رقم با یارانه و مساعدت سازمان جهاد کشاورزی استان برای کشاورزان فراهم شده است. گیلان 238 هزار هکتار شالیزار دارد.


 

91/01/31

طی 10 روز آینده

کود شیمیایی کشاورزان رشت توزیع می شود

خبرگزاری فارس: رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان رشت از توزیع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان در مدت 10 روز آینده در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمد خشنود صبح امروز در جمع مدیران دستگاه های اجرایی این شهرستان اظهار داشت: 27 درصد اراضی کشاورزی گیلان در رشت قرار دارد.

وی با بیان اینکه یک سوم اراضی کشاورزی استان در شهرستان رشت قرار دارد، افزود: سهمیه کود شیمیایی سال زراعی جدید رشت 12 هزار تن است.

خشنود به جذب 5 هزار و 400 تن کود شیمیایی تا کنون اشاره کرد و گفت: بخش مرکزی رشت با 22 درصد اراضی زیر کشت تا کنون 38 درصد کود شیمیایی را جذب کرده است.

رئیس اداره تعاون روستایی رشت سطح زیر کشت بخش کوچصفهان را 19 درصد اعلام کرد و بیان داشت: 44 درصد کود شیمیایی کوچصفهان تا کنون جذب شده است.

وی با اشاره به اینکه 15 درصد اراضی زیر کشت شهرستان رشت در بخش لشت نشاء قرار دارد، تصریح کرد: 43 درصد کود شیمیایی لشت نشاء تا کنون جذب شده است.

خشنود، سطح زیر کشت بخش خمام را 17 درصد ذکر کرد و ابراز داشت: 45 درصد کود شیمیایی خمام تاکنون جذب شده است.

رئیس اداره تعاون روستایی رشت، هشت درصد سطح زیر کشت این شهرستان را در بخش خشک بیجار دانست و خاطرنشان کرد: 65 درصد کود شیمیایی این بخش تا کنون جذب شده ضمن اینکه بخش سنگر با داشتن 19 درصد سطح زیر کشت شهرستان رشت تا کنون 31 درصد کود مورد نیاز خود را دریافت کرده است.

وی به تصمیم های اتخاذ شده در جهاد کشاورزی گیلان مبنی بر توزیع کود شیمیایی بین کشاورزان اشاره کرد و افزود: مشکلات کود شیمیایی کشاورزان شهرستان رشت تا 10 روز آینده برطرف می شود.

خشنود، تعاون روستایی را توزیع کننده کود شیمیایی معرفی کرد و یادآور شد: شرکت خدماتی حمایتی تامین کننده کود مورد نیاز کشاورزان است و جهاد کشاورزی استان سیاستگذاری ها را انجام می دهد.

91/02/11

استاندار گیلان:

غوغاسالاری مسئولان را از مسیر منحرف نکند

خبرگزاری فارس: استاندار گیلان با اشاره به سیاه نمایی بعضی از افراد گفت: غوغاسالاری نباید مسئولان را از مسیر اصلی منحرف کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، مهدی سعادتی بعد از ظهر امروز در جمع اعضای شوراهای شهر و روستای شهرستان رشت با گرامیداشت روز معلم و کارگر اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران مردمی ترین نظام الهی است و مردم همواره در صحنه های مختلف انقلاب حضور دارند.

وی با بیان اینکه از آسیب های دوران انقلاب باید درس گرفته شود، افزود: اگر میزان ولایت باشد تمام موارد برطرف می شود.

سعادتی منحرف شدن بعضی از افراد از مسیر انقلاب را به دلیل خارج شدن از راه ولایت دانست و تصریح کرد: غوغاسالاری نباید مسئولان را از مسیر اصلی منحرف کند.

استاندار گیلان خدمت به مردم را عبادت نامید و خاطرنشان کرد: تمام توفیق های دولت با همراهی مردم کسب شده ضمن اینکه اراده جمعی موجب توفیق نظام شده است.

این مسئول، وضعیت کشاورزی گیلان نسبت به استان های همجوار را مطلوب خواند و ابراز داشت: کود شیمیایی برای توزیع بین کشاورزان به صورت مستقیم وارد استان می شود.

وی به ورود 9 هزار تن کود شیمیایی به گیلان اشاره کرد و گفت: دو هزار تن کود شیمیایی دیگر تا چند روز آینده وارد استان می شود.

سعادتی با تاکید براینکه نعمت نظام الهی نباید نادیده گرفته شود، یادآور شد: بعضی از افراد سیاه نمایی را دوست دارند و فتنه گران هنوز می خواهند در صحنه حضور داشته باشند اما مردم به آنها میدان نمی دهند.

استاندار گیلان هدف فتنه گران را از بین بردن انقلاب عنوان کرد و بیان داشت: کشورهای غربی از آنها حمایت می کردند.

وی، مردم را معیار انتخاب ها دانست و اذعان کرد: شوراها یکی از تشکیلات خدمات رسان به مردم و نظام الهی هستند.

سعادتی با بیان اینکه مدیران دارای عملکرد بد باید کنار بروند، اظهار کرد: مسئولیت ها ارزش نیست و باید به معیارهای الهی توجه شود.

این مسئول، خواستار انسجام بیشتر شوراها شد و افزود: شوراها باید قدر و توان خود را بدانند و با روحیه جهادی از تمام ظرفیت ها استفاده کنند.

استاندار گیلان شوراها را بهترین پل ارتباطی بین مردم و مسئولان خواند و تصریح کرد: فصل جدیدی برای شهرستان رشت باز شده است.

وی ادامه داد: تمام دستگاه های مختلف باید برای توسعه رشت تلاش کنند و این شهرستان با اقتدار توسعه می یابد.

سعادتی با تاکید براینکه اختلاف بین مسئولان ممنوع است، ابراز داشت: سلامت مالی، اخلاقی و فکری مسئولان برای ما مهم است.

استاندار گیلان به دستاوردهای سفر هیئت ایرانی به داغستان و آستراخان اشاره کرد و گفت: دروازه جدیدی با تفاهمنامه های انجام شده، برای ایران و گیلان در عرصه بین المللی باز شده است.

به گفته وی، 80 درصد مردم روسیه به ملت ایران به دلیل ایستادگی در مقابل نظام سلطه افتخار می کنند.

سعادتی با اشاره به انتخابات دور دوم مجلس در حوزه های انتخابیه رشت و تالش در گیلان، خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس باید قوانین خوب را تصویب کنند و امور اجرایی را به عهده مسئولان بگذارند.

این مسئول، انتقال مشکلات مردم را از طریق نمایندگان عنوان کرد و یادآور شد: امور اجرایی مربوط به دولت است.

استاندار گیلان در ادامه شهر رشت را نیازمند یک ورودی در شان مردم این استان دانست و افزود: میدان شهرداری رشت تا پایان سال جاری ساماندهی می شود.

وی به زد و بندهای انجام شده در شهرداری رشت در سال های گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: سال های گذشته تخلف هایی در شهرداری رشت صورت گرفته و در حال بررسی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

کشاورزی را سیاسی نکنید

فارس 16/2/91

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کسانی که آمار ارائه می دهند به دنبال سیاسی کردن موضوعات کشاورزی نباشند و آمار را درست اعلام کنند.

اردشیر روحی امروز در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در رشت، کشاورزی را محور توسعه استان خواند و بیان کرد: همه باید به این بخش توجه ویژه داشته باشند زیرا صنعت، گردشگری و... وابسته به کشاورزی است و نباید کشاورزی گیلان سیاسی شود.

وی یادآور شد: باید کار را به طرفی ببریم که کشاورزی به دور از مسایل سیاسی ادامه یابد و با تمام قوا در راستای توسعه این بخش حرکت شود.

این مسئول، با بیان اینکه دولت عزم خود را برای توجه ویژه به بخش کشاورزی جزم کرده است، افزود: دولت در بخش کشاورزی سرمایه گذاری می کند و با توجه به اینکه کم خطر ترین راه اشتغال کشاورزی است، کسانی که شعار توجه به گیلان را سر می دهند کاری نکنند که نسبت به بخش کشاورزی بی توجهی صورت گیرد.

وی اذعان کرد: کسانی که آمار ارائه می دهند به دنبال سیاسی کردن موضوعات کشاورزی نباشند و آمار را درست اعلام کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: تمام تلاش ها بر این بوده که بخش کشاورزی به دور از سیاسی بازی به کار خود ادامه دهد و  با توجه به اینکه کشاورزان در این میان مظلوم ترین افراد هستند باید سعی شود تا توزیع کود مورد نیاز آنها با آرامش انجام شود.

وی با اشاره به آخرین وضعیت توزیع کود شیمیایی کشاورزی گیلان اظهار کرد: گیلان دارای 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری بوده و استان دوم در تولید برنج است.

وی با بیان اینکه گیلان از نظر تولید برنج جایگاه ممتازی دارد، افزود: حدود 317 هزار نفر بهره بردار برنج کار در گیلان هستند و با توجه به این تعداد بهره بردار نیاز به کار حساب شده و برنامه ریزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: دو سال است که درباره توزیع نهاده های کشاورزی که عمده آن کود مورد نیاز استان است، آزمایش خاک سرلوحه کار قرار گرفته و اگر در این زمینه کار نشود تولید محصول اثر منفی دارد و کشاورزان باید بر اساس آزمایش خاک کود را تعریف و آن را دنبال کنند.

وی، با اشاره به اینکه سال گذشته شناسنامه بهره برداران به استان ها ابلاغ شد، تصریح کرد: از طرف وزارت جهاد کشاورزی توزیع کود با ثبت نام افراد انجام می شود.

روحی اضافه کرد: از دی ماه سال گذشته به صورت مکرر و بارها از طریق رسانه ها تذکر لازم داده شد که کشاورزان با مراجعه به سامانه وزارت جهاد برای دریافت کود مورد نیاز ثبت نام کنند اما تنها 75 درصد اقدام به ثبت نام کردند و 25 درصد افراد هنوز ثبت نام را انجام نداده اند.

وی با تصریح بر اینکه در سال زراعی 90 مقدار 45 هزار تن کود توزیع شده است، اذعان کرد: امروز تاکنون 38 هزار تن کود بین شالیکاران استان توزیع شده که 85 درصد را شامل می شود و این روند همچنان ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به رهاسازی آب سد سفیدرود در 20 اردیبهشت سال گذشته، اظهار داشت: امسال آب سد سفیدرود در 15 فروردین رهاسازی شد که به دنبال آن کشت محصول برنج 35 روز زودتر انجام می شود.

وی، با بیان اینکه به زودی 95 درصد کود مورد نیاز کشاورزان تامین می شود، تصریح کرد: این مقدار کود با برنامه ریزی در حال توزیع است.

روزنامه کیهان >شماره 20209 - 26/2/91 صفحه 11 شهرستانها

وضعیت حاد کود شیمیایی در گیلان

معضل کمبود کود شیمیایی در استان گیلان شالیکاران گیلانی را در سال جاری همچنان آزار می دهد.

با آنکه افزایش هزینه های شالیکاری در سال91 انگیزه های کشاورزان را برای کشت برنج کاهش داده، اما با این وجود شالیکاران با تحمل این افزایش هزینه کمر همت را برای نشاء برنج محکم بسته اند. در این بین دغدغه تهیه کودشیمیایی و دست کشیدن مداوم از کار آماده سازی شالیزار و مراجعه به مراکز صدور حواله کود، دردسر جدیدی را در سال زراعی جاری برای کشاورزان گیلانی رقم زده است.

هرچند مسئولان استان در جلسه ای که اخیراً به دنبال حاد شدن معضل کود شیمیایی به ریاست استاندار گیلان برگزار شده بود، از رفع مشکل کودشیمیایی در استان تا تاریخ 14اردیبهشت خبر داده بودند؛ اما واقعیت آن است که با گذشت روزها هنوز تعداد زیادی از شالیکاران در مناطق مختلف استان علی رغم کاهش سهمیه، به کود شیمیایی دسترسی پیدا نکرده و اسامی آنان در لیست نوبت دریافت کود شیمیایی قرار دارد.

منحصر کردن کود شیمیایی مورد مصرف شالیکاران در سال جاری به 2نوع اوره و فسفات و بسته بودن دست کشاورزان در استفاده از انواع دیگر کودهای شیمیایی نظیر پتاس، مشکل دیگری است که فراروی کشاورزان در سال زراعی 91 قرار دارد.

از طرفی عدم توزیع کود غیر یارانه ای در گیلان این خطر را پیش می آورد که با وجود کاهش سهمیه کودشمیایی یارانه ای و کمبود آن، اراضی شالیکاری استان ازنظر مواد آلی فقیر شده و بازدهی محصول آنان کاهش یابد. در این زمینه آقاجانپور مسئول توزیع کود استان گیلان عقیده دارد که عدم عرضه کود غیر یارانه ای در استان به واسطه مغایرت قیمت مصوب دولت به قیمت تمام شده شرکت پتروشیمی است.

درحالی که قیمت تمام شده برای شرکت پتروشیمی به ازای هر کیلوگرم کود شیمیایی 5700ریال است اما مصوبه دولت حکایت از آن دارد که کود غیر یارانه ای باید به قیمت هر کیلوگرم 4000ریال به کشاورزان فروخته شود و در این میان دولت برای پرداخت 1700ریال مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت مصوب خود تعهدی برعهده نگرفته است.

آقاجانپور همچنین می افزاید که در سال زراعی 91 برخلاف سال گذشته فقط به برنج و گندم کود یارانه ای تعلق گرفته و سهمیه کود یارانه ای برای انواع دیگر محصولات کشاورزی استان نظیر چای حذف شده است.

رشت - خبرنگار کیهان

سه شنبه, 02 خرداد 1391

اطلاعات بیشتر

رو تیتر:بیش از 90 درصد کشاورزان گیلان کود شیمیایی دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت : تا کنون بیش از 90 درصد از کشاورزان استان کود شیمیایی مورد نیاز خود را دریافت کرده اند .

بیش از 90 درصد کشاورزان گیلان کود شیمیایی دریافت کردند

ایرج بنیادی در گفت و گو با ایرنا افزود : یک هزار تن از انواع کودهای شیمیایی از انبارهای سازمان تحویل عاملین توزیع شهرستان ها شده است .

وی اضافه کرد : از 72 هزار و 500 کیلو کود وارده به میزان 61هزار و 500 کیلو بین کشاورزان با معرفی نامه مراکز خدمات جهاد کشاورزی دهستان ها توزیع شده است .

وی از بیمه شدن زنبورداران و افراد تحت تکفل شان خبرداد و گفت : این طرح از محل اعتبارات هدفمند سازی یارانه ها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است .

بنیادی تصریح کرد : زنبورداران می توانند برای استفاده از فرصت پیش آمده به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و تعاونی زنبورداران شهرستان خود مراجعه کنند .

به بهانه آمار رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان :

برنجکاری گیلان از شعار تا عمل

یکشنبه,۲۸م خرداد ۱۳۹۱

حسین لطفی - مدیر مسئول گیلانیان

اختصاصی گیلانیان قبل از سال های ۱۳۷۹ که هنوز اداره کل کشاورزی و جهاد سازندگی ادغام نشده بود ، دفتر برنج اداره کل کشاورزی گیلان سطح زیر کشت برنج استان را ۲۲۰ هزار هکتار و میزان تولید شلتوک استان را یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن اعلام می کرد همیشه بین نویسنده و دفتر برنج در مورد غیر واقعی بودن این آمار اختلاف نظر وجود داشت ولی مسئول وقت دفتر برنج و معاونش که بعدها جانشین وی شد هرگز زیر بار این ادعا نرفت که نرفت !

علیرغم اینکه به مرور زمان تغییر کاربری هائی در اراضی کشاورزی صورت گرفت و مقادیر قابل ملاحظه ای از اراضی برنجکاری با اجازه و بدون اجازه به ساخت و ساز مسکن ، استخر ماهی ، بایر و صنوبرستان اختصاص یافت که رئیس سازمان به ناحق از آن کشت ترکیبی نام می برد ! آمار سطح زیر کشت برنج از ۲۲۰ هزار هکتار به ۲۳۸ هزار هکتار افزایش یافت ولی در مقابل میزان تولید شلتوک بنا به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در برنامه (در مسیر توسعه ) شبکه باران به تاریخ ۲۶ خرداد ۹۱ ، از یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن به یک میلیون ۷۰ هزار تن رسید که معلوم نیست به زعم ایشان تقلیل تولید شلتوک رشد است یا افت ؟!

یکی دیگر از کارهای محیر العقول سازمان جهاد کشاورزی گیلان این است که علیرغم افزایش قیمت ها در تمام زمینه ها از جمله نهاده های کشاورزی نه تنها توانسته هزینه تولید برنج در هکتار را در دوسال متوالی ۹۰ و ۹۱ در سطح یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان نگهدارد بلکه این مبلغ را با استفاده از وسایل میکانیکی به یک میلیون تومان تقلیل بدهد !؟ و باعث اعجاب نماینده مقام معظم رهبری در گیلان شود تا بگوید : “این عرصه شق القمر ایشان در کدام عرصه واقع شده است” ؟

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در هفته جهاد کشاورزی سال ۹۰ در جلسه ای در حضور نماینده مقام معظم رهبری در گیلان هزینه تولید در هکتار را یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام کرد و یک سال بعد نیز در برنامه تلویزیون مورخ یاد شده اعلام کرد : هزینه تولید به روش سنتی در هکتار یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و به شیوه میکانیزه یک میلیون تومان است ؟؟!!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در شرایطی در مورد هزینه های تولید در هکتار بر عقیده خود اصرار می ورزد :

اولا : در سال زراعی جاری هزینه نهاده های کشاورزی علاوه بر رشدی حدود صد درصدی ، به شدت با کمبود مواجه شده و کشاورز ناگزیر شد نیاز خود را از بازار بین سه و نیم تا چهار و نیم برابر قیمت دولتی تهیه نماید .

ثانیا : حدود یک پنجم از اراضی شالیزاری استان میکانیزه شده که آنهم دارای اشکالات عدیده است . علاوه بر آماری که عاشوری ، نماینده مردم فومن و شفت در خصوص بایر شدن بخشی از شالیزارها توسط تجهیز کنندگان در برنامه (در مسیر توسعه ) به رئیس سازمان جهاد کشاورزی ارائه نمود و ایشان حاضر به پذیرش آن نشد .

برای حصول اطمینان به آمار های عاشوری جا دارد ریاست محترم سازمان سری به زمین های تجهیز شده روستای ( گاچرا )ی آستانه بزنند تا برأی العین ببینند که علیرغم گذشت سه سال از تجهیز اراضی این روستا حدود ۳۰ هکتار از زمین های تجهیز شده به دلیل مهندسی نادرست همچنان بایر مانده و قابل کشت و زرع نیست!

با توجه به اینکه میکانیزاسیون اراضی کشاورزی موجب تسریع در کار و کاهش هزینه می شود ولی در مقابل آمار بیکاران بخش کشاورزی را افزایش می دهد و سازمان جهاد کشاورزی در این مورد چه برنامه هائی در مورد بیکاری کشاورزان دارد ؟؟

ثالثا : طبق معمول در محاسبه حد اکثر را مورد توجه قرار می گیرد نه حد اقل را که ایشان خرق عادت می کنند و ملاک محاسبه خود را بر اساس حد اقلی قرار می دهند !

نویسنده برای روشن شدن صحت و ثقم آمار های ریاست محترم سازمان مبادرت به یک تحقیقات میدانی به وسعت روستاهای : (پلکو)ی دارسازی رشت – (مژده) جعفر آباد رشت – نویده کوچصفهان و شیرکوه آستانه اشرفیه در مسافتی به طول ۲۰ کیلومتر در شرق رشت نموده تا هزینه های تولید در هکتار را از زبان کشاورز که عامل و کارنده زمین هستند تهیه نماید . این تحقیق در دو بخش کارهای انجام شده به نرخ روز و انجام نشده ای که باید تا یک ماه دیگر انجام شود ، به نرخ سال قبل به شرح زیر تهیه شده است:

کارهای انجام شده در هکتار  :

1 – کارگر برای آماده سازی انهار و زمین ، 5 نفر ، هرنفر 40000 تومان ، جمع 200000 تومان .

2 – کارگر نشاگر ، 15 نفر ، هرنفر 35000 تومان ، جمع 425000 تومان .

3 – گارگر وجینگر ، 10 نفر ، هر نفر 35000 تومان ، جمع 350000 تومان .

4 – کود برای امسال (استثنا) ، 5 گونی ، هر گونی 9000 تومان ، جمع 45000 تومان .

5 – علف کش ،  3 لیتر ، هر لیتر 9000 تومان ، جمع 27000 تومان .

6 – شخم با تیلر ، یک هکتار ، میانگین 400000 تومان .

7 – مزد آبیاری ، 1 نفر ، هر نفر 150000 تومان.

کارهائی که بعدا باید انجام شود و بر اساس نرخ بدون افزایش با عنایت به تولید شلتوک در هر هکتار 4 و وزن هر گونی جو 50 کیلو گرم باشد :

8 – درو ، 20 نفر ، هر نفر 50000 تومان ، جمع 1000000 تومان

9 – جمع آوری ، 5 نفر ، جمع 250000 تومان

10 – خرمنکوب در ازای هر 10 گونی ، مزد 1 گونی . در ازای 80 گونی ، مزد 8 گونی به ارزش 480000 تومان.

11 – حمل 80 گونی به کارخانه ، 40000 تومان

12 – هزینه تبدیل به دو روش :

الف – مزد برنجی 7 درصد از کل برنج سفید بر مبنای 60 درصد تبدیل ، 168 کیلو ، جمع 369600 تومان .  

ب – پولی ، در ازای هر کیلو ، 105 تومان ، جمع 420000 تومان .

13 – آب بهای کشاورزی ، هکتار ، 100000 تومان .

                                                             جمع کل ۳۸۸۷۰۰۰ تومان 

اگر افزایش قیمت ها در بخش دوم محاسبه شود باید کل هزینه های تولید در هکتار به مرز ۴ میلیون تومان برسد .

اما ماجرای کود شیمیائی :

در مورد کود شیمیائی چه از طریق ثبت نام سامانه رایانه ای وزارت کشاورزی که نرم افزار مربوطه پر از اشکال بود و چه به صورت سنتی که سر انجام به اینجا منتهی شد سازمان جهاد کشاورزی هنوز که هنوز است نتوانسته کود شیمیائی کشاورزان را تأمین و تحویل نماید .

علیرغم اینکه حضرات برای هر هکتار ۲۵۰ کیلو کود حواله صادر کردند که دو کیسه ۵۰ کیلوئی آن معروف به کود سیاه است ولی تا کنون این بخش از کود بسیاری از کشاورزان را نتوانستند تأمین نمایند  و در نهایت برای هر هکتار زمین فقط ۱۵۰ کیلو کود تحویل کشاورز نموده و حواله ۲۵۰ کیلوئی کشاورز را از او گرفتند و اعلام می نمایند دیگر کود داده نمی شود که این عمل خود باعث حرف و حدیث هائی شده است !؟

کشاورز به ناچار کود شیمیائی مورد نیاز خود را از بازار به مبلغ ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان در ازای هر کیسه ۵۰ کیلوئی تهیه نمود که این تفاوت قیمت در هزینه تولید محاسبه نشده است .

سوال مهم کشاورز این است اگر تعاون کود ندارد تا تحویل کشاورز نماید ، این همه کود چگونه و به وسیله چه دست هائی وارد بازار شده که بین سه و نیم تا چهار و نیم برابر قیمت دولتی بفروش می رسد ؟

خدمات ترویجی :

سازمان جهاد کشاورزی اعلام می کند از مجموع ۱۸۶ شرکت خدمات کشاورزی ۸۵ شرکت در سطح روستا استقرار دارد در حالیکه کشاورزان روستاهای مورد مراجعه اعلام می دارند تا کنون کسی به روستایشان مراجعه نکرده تا در مورد نحوه کشاورزی با آنان صحبتی بنماید .

ولی نویسنده  یک شرکت خدمات ترویجی در روستای بالا محله کیسم آستانه را می شناسد که کارکنان آن در داخل ساختمان نشسته مشغول نوشتن حواله کود هستند و تا کنون مشاهده نکرده که عوامل این شرکت به اراضی شالیزارها گذری نموده باشند تا چه رسد به آزمایش خاک !

ناگفته نمند شاهدان زنده فراوانی هستند که می گویند یک سال از اراضی روستایشان آزمایش خاک بعمل آمده ولی جواب آزمایش را یک سال دیگر دادند و بار دوم که آزمایش خاک انجام داده اند اصلا جواب آزمایش را نداده اند ؟!

نکته مهم :

در تمام روستاهای مراجعه شده نه تنها از احدی از کشاورزان شنیده نشد که موافق حرف های رئیس سازمان رئیس جهاد کشاورزی استان در برنامه ( در مسیر توسعه ) شبکه باران باشد و یا راضی باشند بلکه به طریقی نارضایتی خود را به انحاء مختلف می نمودند و موافق نظرات نماینده مردم فومن و شفت بودند که در صورت تمایل ریاست سازمان نویسنده حاضر است ایشان را با همه آن کشاورزان مواجهه نماید .

به نظر می رسد کشاورزی استان تمام فعالیت خود را حول محور چند روستای نمونه که فاقد مشکلات و یا کم مشکل بوده متمرکز نموده و با تعمیم آمارهای این روستاها به سطح استان تمام مشکلات کشاورزی استان را حل شده می پندارد و با این تصور در دیدار با نماینده مقام معظم رهبری با صدای بلند اعلام می نماید : ” دیگر کشاورز به دنبال سازمان جهاد کشاورزی نیست بلکه سازمان است که به دنبال کشاورز است” .

آمار های سازمان جهاد کشاورزی استان آنقدر با واقعیت های موجود در روستاها فاصله دارد که نماینده ولی فقیه در گیلان در دیدار با رئیس ، معاونین و کارکنان این سازمان پس از شنیدن گزارشات ریاست سازمان گفت : ” شما که می گویید ما شق القمر کردیم این عرصه فعالیت شما در کجاست ؟

البته مشکلات مطروحه به این معنی نیست که سازمان کار مفیدی را به انجام نرسانیده بلکه کم و بیش کارهائی در حد توان به انجام رسانیده که از حقش نمی توان گذشت ولی آنچه مورد اعتراض است قلب حقایق است که از نماینده دولت مهرورز چنین انتظاری خواسته نیست و به قول نماینده مقام معظم رهبری در گیلان در بخش کشاورزی استان : ” ز بسکه کشته فزون است ، کفن نتوان کرد ” !!؟؟

91/03/20

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

ایران تا 3 سال دیگر در تولید برنج خودکفا می شود

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با زیر کشت بردن رقم برنج گوهر در بالغ بر 60 هزار هکتار شالیزارهای گیلان و 20 هزار هکتار در مازندران، ایران تا سه سال آینده در تولید برنج به خودکفایی می رسد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، اردشیر روحی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن هفته جهاد کشاورزی و شعار "فرهنگ جهادی، تولید ملی و توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی"، اظهار کرد: امسال پروژه های عمرانی با بیش از 22 میلیارد تومان اعتبار افتتاح می شود.

* افتتاح 78 پروژه عمرانی جهاد کشاورزی گیلان

وی با بیان اینکه در سال جاری 77 پروژه عمرانی و هفت طرح اشتغالزایی در حوزه کشاورزی به بهره برداری می رسد، افزود: این طرح ها در 96 روستای گیلان اجرا می شود.

این مسئول، خاطرنشان کرد: امروز کشور برای رسیدن به خودکفایی به این نتیجه رسیده که باید در بخش کشاورزی به خودکفایی برسد به طوری که در دولت نهم و دهم به این مسئله توجه ویژه شده است.

وی با اشاره به ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال جدید در کشور، اذعان کرد: 500 هزار شغل باید در بخش کشاورزی صورت بگیرد.

روحی، تولید 148 میلیون تن محصولات کشاورزی تا سال 1404 را از چشم اندازهای این سازمان دانست و تصریح کرد: اکنون کشور توان تامین محصولات کشاورزی برای 150 میلیون نفر را دارد در حالی که تا قبل از انقلاب روستاها عقب نگه داشته شده بودند.

وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به چشم انداز 1404 مسئولان با کت و شلوار نمی توانند کاری از پیش ببرند، افزود: همه باید در این عرصه آستین ها را بالا بزنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، به توانمندی امروز کشور در بسیاری از عرصه های، سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: کار جهادی نیازمند دینداری، عشق و تعهد است.

وی به ایجاد امنیت بر زیر ساخت های کشاورزی در گیلان تاکید کرد و ادامه داد: زیر سازی های بسیار مهمی مانند کانال کشی آب برای مزارع برنج، مکانیزاسیون و فرهنگ سازی جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش در شالیزار ها انجام شده و بسیاری از هزینه های کشاورزی را کاهش داده است.

روحی، با بیان اینکه امروزه با گسترش فرهنگ جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش در مزارع برنج پسماندها بسته ای هفت هزار تومان خرید و فروش می شوند، بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی قادر است هر نوع دستگاه با هر اندازه و تعداد را در اختیار کشاورزان قرار دهد زیرا معتقد است جوانان دیگر به روش های سنتی در مزارع کار نمی کنند و نیازمند ابزارآلات جدید برای کشاورزی در روستاهای خود هستند.

* خودکفایی ایران در تولید برنج تا 3 سال دیگر

وی درباره تبدیل بذر برنج گوهر به رقم، گفت: این رقم توان تولید 8 تن در هر هکتار را دارد و با زیر کشت بردن بالغ بر 60 هزار هکتار از زمین های شالیکاری در گیلان و 20 هزار هکتار زمین در مازندران، کشور تا سه سال آینده در زمینه تولید برنج به خودکفایی می رسد که در این صورت دیگر نیازی به واردات برنج نخواهد بود.

این مسئول، به زیرسازی های انجام شده در زمینه گلخانه داران، مرغداران و دامداران اشاره کرد و یادآور شد: در بحث پرورش کرم ابریشم و ماهیان خاویاری و تولید ماهی در قفس نیز گام های خوبی در استان برداشته شده است.

وی با اشاره به پیشرفت هایی در زمینه تولیدات کشاورزی در گیلان، ابراز کرد: تاکنون بیش از 50 تن کود شیمیایی در گیلان توزیع شده که هیچ استانی هنوز به این میزان توزیع دست نیافته است.

* تغییر کاربری زمین های کشاورزی گیلان ممنوع است

روحی با اشاره به بحث تغییر کاربری زمین های برنج، چای و ابریشم، افزود: در این راستا محکم روی حرف خود هستیم و با هرگونه تغییر کاربری مخالفت می کنیم.

وی به کشاورزانی که بالغ بر سه سال از زمین های کشاورزی خود استفاده نکرده اند اخطار داد و گفت: با مشاهده زمین های بدون استفاده به مدت سه سال طبق رایزنی ها با اداره اطلاعات، دادگستری و بازرسی، کل زمین از کشاورز مصادره و برای کشت به کشاورز دیگری اعطا می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ساخت هرگونه مجتمع مسکونی در مزارع برنج را ممنوع دانست و خاطرنشان کرد: این امر مخالف دستورات جهاد کشاورزی است و اگر مواردی در حال ساخت است حتما از گذشته مجوز دریافت کرده اند.

91/04/25

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خبر داد

برداشت مکانیزه 85 درصد شالیزارهای گیلان

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برداشت مکانیزه 85 درصد شالیزارهای برنج این استان در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از صومعه سرا، اردشیر روحی بعد از ظهر امروز در جریان نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای نو خاله بخش تولمات این شهرستان با اشاره به تلاش کشاورزان و مسئولان برای کاهش هزینه ها و پرتی های محصول برنج، اظهار کرد: برنج محصول پر هزینه ای بوده که تنها با اجرای مکانیزه عملیات کاشت، داشت و برداشت می توان از میزان آن کاست.

وی با بیان اینکه هر ساله استقبال شالیکاران برای اجرای مراحل کشت و برداشت برنج به صورت مکانیزه افزایش می یابد، تصریح کرد: سال گذشته 30 هزار هکتار از اراضی گیلان به صورت مکانیزه کشت شد و بالغ بر 60 هزار هکتار برداشت مکانیزه صورت گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، مساحت بهره گیری از دستگاه های مکانیزاسیون در سال جاری برای اجرای عملیات کاشت را 40 هزار هکتار دانست و افزود: پیش بینی می شود امسال بالغ بر 85 درصد از شالیزارهای گیلان به صورت مکانیزه برداشت شوند.

وی به اجرای نشای مکانیزه برنج در سطح کشور اشاره کرد و گفت: امسال حدود 70 هزار هکتار از شالیزارهای کشور به زیر کشت مکانیزه رفتند که از این مقدار بالغ بر 40 هزار هکتار در گیلان عملیاتی شده است.

روحی، اجرای مکانیزه کار کشاورزی را به نفع کشاورز، مصرف کننده و اقتصاد کشور دانست و متذکر شد: با اجرای کشاورزی مکانیزاسیون بالغ بر 50 درصد از هزینه های اجرایی کاهش یافته و به سبد درآمد خانوارها باز می گردد.

به گفته وی، هم اکنون دو هزار و 500 دستگاه دروگر در گیلان موجود است که در صدد افزایش این دستگاه و دستگاه های مشابه آن هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، قدرت کارایی دستگاه های مکانیزاسیون را در راستای اجرای دقیق طرح تجهیز اراضی، تکمیل زیر ساخت های اراضی، تکمیل بتنی کردن کانال های اف 3 و 4 برای انتقال سریع تر آب کشاورزی موثر خواند و یادآور شد: انتقال آب کشاورزی با لوله نیز برای جلوگیری از پرتی آب و تقویت مکانیزاسیون محصول مناسب است.

وی با اشاره به معضلات سوزاندن کاه و کلش محصول برنج، اذعان کرد: سال گذشته کاه و کلش های کشاورزی هر کیلو یک هزار و 500 تومان به فروش رفت که این مقدار در سال جاری به 7 هزار تومان افزایش یافته است.

روحی، از کشاورزان خواست امسال از هر گونه عملیات سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت برنج جلو گیری کنند و آنها را به دامداران برای تامین غذای دام ها بفروشند.

وی، از وجود یک هزار و 800 کارخانه برنج کوبی در استان خبر داد و افزود: کارخانه داران برنج کوبی باید پرتی های برنج را از 25 درصد به زیر 10 درصد کاهش دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با تصریح بر اینکه 70 درصد از کارخانه های برنج کوبی گیلان در راستای اجرای اصل برنامه پنجم توسعه بازسازی و نوسازی می شوند ، ابراز کرد: بالغ بر 80 درصد از هزینه های این بازسازی ها را سازمان جهاد کشاورزی متقبل می شود.

وی، به اجرای تغییر کاربری اراضی اشاره کرد و یادآور شد: گیلان به دلیل شرایط جغرافیایی و نزدیکی به پایتخت و داشتن قابلیت هایی مانند اتوبان، راه آهن و فرودگاه بین المللی بهترین مکان توریستی محسوب می شود.

روحی، اجرای طرح تجهیز را یکی از راه های جلوگیری گسترده از اجرای تغییر کاربری در گیلان برشمرد و تصریح کرد: 34 درصد از اراضی گیلان تاکنون در حوزه طرح تجهیز قرار گرفته اند.

وی، با بیان اینکه اراضی کشاورزی باید هرساله مورد کشت قرار گیرند، تاکید کرد: اراضی کشت نشده طبق شکایت جهاد کشاورزی یا توسط خود مالک به کشت محصول می رود و یا با حکم دادگستری به غیر واگذار می شود.

این مسئول، از کشت 20 هزار هکتاری محصول برنج گوهر در اراضی گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: از این مساحت زیر کشت برنج گوهر بالغ بر یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک برداشت می شود.

91/05/28

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد:

خودکفایی تولید برنج کشور در سال 92

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: آمادگی خودکفایی تولید برنج کشور با بذر گوهر در استان های گیلان و مازندران در سال 92 را داریم.

اردشیر روحی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به معرفی 3 هزار و 309 طرح کشاورزی با تسهیلات 12 میلیارد تومان به بانک عامل گیلان اظهار کرد: طرح های مذکور برای 4 هزار و 306 نفر اشتغالزایی می کند.

وی ادامه داد: بررسی اولیه توسط بانک عامل صورت گرفته و 743 طرح به مبلغ 19 میلیارد تومان مصوب شده است.

روحی با بیان اینکه 9 میلیارد تومان برای 538 طرح پرداخت شده است، افزود: 618 نفر با اجرای طرح های مذکور مشغول کار شدند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از پرداخت 16 میلیارد تومان تسهیلات با اشتغالزایی یک هزار و 99 نفر تا پایان هفته جاری برای طرح های کشاورزی استان خبر داد و تصریح کرد: کشاورزی گیلان اکنون در رتبه ششم کشور است.

وی وجود مواد اولیه، آب، خاک، تنوع آب و هوا، نیروی انسانی و استعداد مجموعه های تولید در بخش های مختلف اقتصادی را از جمله مزیت های گیلان برشمرد و ابراز کرد: بهره گرفتن از فناوری تولید در توسعه زیر کشت تاثیرگذار است.

روحی کشاورزی را بهترین راهکار برای خروج از حصار تحریم ها دانست و خاطرنشان کرد: احداث زهکش ها، انجام عملیات تسطیح اراضی، احداث سامانه های نوین آبیاری، تعیین اراضی برای کشت دوم و ایجاد تشکل های تولیدی و برگشت به روحیه جهادی ابتدای انقلاب ما را می تواند به اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، برساند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه آمادگی خودکفایی تولید برنج کشور با بذر گوهر در استان های گیلان و مازندران در سال 92 را داریم، بیان کرد: کشت بذر پر محصول گوهر در 190 هزار هکتار از اراضی گیلان و مازندران با راندمان 8 تن در هکتار می تواند کشور را به خودکفایی برساند.

وی با تاکید بر خرید تضمینی برنج پر محصول توسط مراکز دولتی، نظامی و آموزشی، اذعان کرد: میانگین مصرف سالانه برنج برای هر نفر 36 کیلوگرم در کشور است.

روحی نیاز سالانه واردات برنج کشور را 500 هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: کشور با کشت برنج پر محصول گوهر از واردات بی نیاز می شود.

این مسئول به اختصاص 90 میلیارد تومان اعتبارات ملی در سال گذشته به کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: رتبه گیلان در تخصیص اعتبارات از رتبه نهم به ششم در کشور ارتقا پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از رشد 386 درصدی اعتبارات ملی در بخش کشاورزی در این استان خبر داد و بیان کرد: رشد اعتبارات استانی در بخش کشاورزی محدود است و انتظار داریم به این بخش توجه ویژه شود.

گوهر درخشان شالیزارهای گیلان

جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۱

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: افق خودکفایی برنج را با کارنامه درخشان رقم گوهر روشن می بینم. گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، خودکفایی در تولید محصولات زراعی به ویژه برنج به عنوان سیاست راهبردی، محور فعالیت های کشاورزی ایران است، گیلان نیز با تولید سالانه 2 میلیون و 400 هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی یکی از مهمترین قطب های کشاورزی و دامی کشور محسوب می شود.

براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر سالانه دو میلیون و 200 هزار تن برنج سفید در 615 هزار هکتار از شالیزارهای 16 استان برنج خیز کشور، تولید می شود که این مقدار برنج 75 تا 80 درصد نیاز داخلی کشور را تامین می کند. کشت گسترده رقم پرمحصول و با کیفیت برنج که با نام «گوهر» در اختیار شالیکاران قرارگرفته، راهکاری مناسب برای افزایش تولید محصول برنج محسوب می شود، کشت این رقم پر محصول و با کیفیت، در کنار اصلاح ساختار کشاورزی، کمبود نیاز برنج کشور را جبران می کند.

یکی از کشاورزان شهرستان املش که رقم گوهر را در شالیزار خود کشت کرده است در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: از دو سال پیش با برگزاری کلاس های ترویجی جهاد کشاورزی و آشنا شدن با مزایای برنج گوهر تصمیم گرفتم که این رقم را وارد شالیزارم کنم.

فرزند این کشاورز نیز اضافه کرد: برنج گوهر در برابر برخی بیماری های برنج و هم چنین در مقابل بادهای تند و بارندگی های شدید مقاوم است و دچار خوابیدگی نمی شود این درحالیست که ارقام بومی در مقابل بارندگی مقاومت چندانی ندارند، چنین ویژگی هایی موجب شد تا ما این رقم را برای کشت انتخاب کنیم.

یکی از کشاورزان شهرستان رشت هم در خصوص کشت برنج رقم گوهر اظهار کرد: سال های زیادی است که ما رقم های بومی را در شالیزارها کشت می کنیم و تاکنون نتوانستیم خطر کشت رقم گوهر را امتحان کنیم.

کشاورزی دیگر خاطرنشان کرد: رقم جدید گوهرعلاوه بر مقاومت نسبی نسبت به ارقام بومی – محلی، از نظرمیزان مصرف بذر درهر هکتار نیز به مراتب کمتر از بذر هاشمی است که این امر در کنار افزایش تولید در هر هکتار، برای کشاورز مقرون به صرفه است، لذا این رقم را در مزرعه کاشته ام.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان در خصوص کشت رقم گوهر گفت: گوهر با عملکرد 8 تن در هر هکتار از ارضی شالیزاری و با توجه به کیفیت مطلوبی که دارد، می تواند ما را به اهداف خودکفایی برنج نزدیکتر کند.

اردشیر روحی افزود: امسال رقم گوهر در 10 هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان کشت شد و برآنیم در سال زراعی 92 کشت رقم گوهر را در صد هزار هکتار از ارضی شالیزاری گیلان داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: با زیر کشت رفتن صد هزار هکتار از ارضی شالیزاری گیلان، 400 هزار تن به برنج تولیدی کشور افزوده شده و با برداشتن چنین گام هایی در کشور، از واردات برنج خارجی بی نیاز خواهیم شد.

وی اظهار کرد: با برنامه ریزی هایی که وزارت کشاورزی انجام داده است، باید 6 هزار تن بذر گوهر را از کشاورزان خریداری کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: پرورش راتون از محصولات مهم کشت دوم در گیلان است و در حال حاضر کشاورزان زیادی در گیلان مشغول فعالیت در پرورش این محصول هستند.

وی با اشاره به اینکه رسیدن به خودکفایی در تولید برنج فقط درصورت فراهم شدن تمام زیرساخت های آن، از جمله اجرای طرح توسعه، تجهیز، و یکپارچه سازی شالیزارها و زهکشی آنها، کاهش هزینه های تولید با گسترش مکانیزاسیون کشاورزی، اصلاح ساختارشالیکوبی ها، افزایش دانش فنی کشاورزان و حفظ سطوح زیر کشت به نتیجه خواهد رسید، گفت: البته تحقق این امور زمان بر و هزینه بر است.

روحی اظهار کرد: اما با افزایش سطح تولید ارقام پرمحصول و دستیابی به ارقام زودرس و با کیفیت پخت مطلوب که یکی از مهمترین برنامه های اصلاحی کشاورزی است می توان کشور را در تولید برنج به مرز خودکفایی رساند.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه کمبود نیاز کشور به برنج، تا حدی نیست که نتوانیم آن را جبران کنیم، به نظر می رسد در صورت تامین زیرساخت ها و حمایت های همه جانبه، رسیدن به خودکفایی این محصول استراتژیک دور از دسترس نباشد، نباید فراموش کرد که برای رسیدن به خودکفایی، افزایش تولید مهم است و این مهم نیزاز طریق کشت ارقام پرمحصول کیفی در مدت زمان کوتاه تری امکان پذیر است، البته حمایت همه جانبه دولت در سالی که حمایت از تولید ملی نام گرفته، با خرید تضمینی و جلوگیری از واردات بی رویه و نابهنگام برنج از جمله اقداماتی هستند که در طرح خودکفایی برنج، نقش مهمی دارند.

توسعه کشت برنج گوهر، گامی به سوی خودکفایی در تولید این محصول

1391/6/21

رشت- رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است

ˈاردشیر روحی ماسوله ˈروز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنج گوهر، رقم جدیدی است که هم از نظر کیفی و هم کمی برتر است و از سه سال قبل از سوی محققان کشور معرفی شده و مقدار برداشت این محصول معادل دو برابر ارقام محلی است.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت برنج گوهر از شالیزارهای استان گیلان هشت تن شلتوک در هکتار است که از آن پنج تن و 200کیلوگرم برنج سفید استحصال می شود.

وی اظهارداشت: برنج گوهر علاوه بر افزایش قابل توجه تولید برنج در واحد سطح ،در افزایش درآمد خانوارهای کشاورزان نقش بسزایی دارد و هم در بعضی مزارع استان کشت توام ماهی و برنج و اردک را به دلیل کوتاه بودن ساقه آسانتر می کند و همچنین از مزایای دیگر آن مقاوم به خوابیدگی برنج و بیماری بلاست است. روحی گفت: با توجه به نتایجی که امسال از کشت محصول برنج گوهر گرفته شد در سال زراعی آینده یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان زیرکشت این محصول کمی و کیفی قرار می گیرد.

وی با اشاره به نیاز سالیانه کشور به 500 تا 800 هزارتن برنج خارجی وارداتی اظهارداشت: در صورت کشت این رقم در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای گیلان و 90 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز کشور به واردات برنج خارجی رفع می شود.

وی یادآورشد: برنج گوهر در سال گذشته در 130هکتار از شالیزارهای استان گیلان توسط کشاورزان کشت شد که امسال این میزان به 10 هزار هکتار رسید.

استان گیلان دارای حدود 230 هزار هکتار شالیزار و تولید سالانه 650 تا 750 هزار تن برنج است.

 

 

  

خبر گیلان /

تولید بیش از 720 هزار تن برنج سفید در گیلان

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۱

با درو بیش از یک میلیون تن شلتوک ، بیش از 720 هزار تن برنج سفید امسال در گیلان تولید شد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان ،رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: امسال بیش از یک میلیون و 100 هزار تن شلتوک از 238 هزار هکتار شالیزار گیلان برداشت شده است که بیش از 720 هزار تن برنج سفید از آن استحصال می شود.

اردشیر روحی افزود:  65 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان هم اینک به کشت دوم اختصاص یافته که در مقایسه با پارسال 20 هزار هکتار بیشتر  است.

گیلان 38درصد برنج موردنیاز کشور را هرسال تولید می کند.

تولید بیش از ۷۲۰ هزار تن برنج سفید در گیلان

۲۷ شهریور ۱۳۹۱

فرهیختگان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال بیش از ۷۲۰ هزار تن برنج سفید در گیلان تولید شد.

 مهندس اردشیر روحی، با اشاره به پایان برداشت برنج در استان گفت: امسال در گیلان بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای گیلان برداشت شد. وی با بیان این مطلب که برنج سفید در گیلان سال گذشته کمتر از ۷۲۰ هزار تن بود، افزود: امسال با سال زراعی خوبی که داشتیم شاهد تولید بیش از ۷۲۰ هزار تن برنج سفید در گیلان هستیم.

روحی ادامه داد: هم اکنون در بیش از ۶۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان کشت دوم انجام شده که نسبت به سال گذشته ۲۰ هزار هکتار بیشتر به کشت دوم اختصاص یافته است. وی با اشاره به بارندگی های اخیر، خاطرنشان کرد: در صورت مساعدتربودن آب و هوا می توانستیم کشت دوم بیشتری داشته باشیم.

روحی با اشاره به اینکه در اغلب اراضی شالیزاری که به کشت دوم اختصاص یافته است، پرورش ماهی به خصوص ماهی قزل آلا را در شالیزارها داریم، اظهار کرد: بیش از ۱۹ هزار هکتار از این اراضی به پرورش راتون اختصاص دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: کشت باقلا در سطح وسیع، جو، گندم، برسین و کدوی خوراک دام نیز از دیگر محصولات کشت دوم در استان به شمار می رود که توسط کشاورزان استان در حال انجام است.

تاریخ : دوشنبه، 27 شهریور ماه، 1391 موضوع : ماسال,کشاورزی

برنج گوهر و نارضایتی گسترده کشاورزان

ماسال نیوز: با گذشت بیش از دو سال از کشت رقم پر محصول برنج  گوهر در شالیزارهای شهرستان ماسال، نارضایتی گسترده ای از کشت این رقم از برنج در بین شالیکاران ایجاد شده است با این وجود، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان، بدون در نظر گرفتن نارضایتی ها، وعده افزایش سطح زیر کشت این رقم جدید برنج را میدهد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ماسال، تعداد زیادی از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار ماسال نیوز بیان داشتند که از کشت برنج گوهر SA13 رضایت ندارند و در سالهای آینده این رقم از برنج را کشت نخواهند کرد.

این کشاورزان، برنج گوهر را بسیار ضعیف در برابر آفات دانسته و گفتند این رقم برنج، نیاز به مراقبت شدید دارد.

داریوش نصرتی یکی از شالیکاران بخش شاندرمن می گوید: در زمینه کشت این رقم به جهاد کشاورزی اعتماد کردیم ولی متأسفانه این اعتماد ما منجر به ایجاد خسارت زیاد به ما شد. وی می گوید: محصول دهی گوهر در مزرعه ایشان هیچ تفاوتی با برنج با کیفیت هاشمی نکرده است. این در حالی است که قیمت این برنج، بسیار پایین تر است و برای بازاریابی آن نیز مشکلات بسیار فراوان وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: کاه برنج گوهر نیز خریدار ندارد و متأسفانه برنج کوبی ها نیز این شالی را قبول نمی کنند.

نصرتی در مورد کشت برنج تأکید می کند: من تنها بر اساس فرمایش رهبری مبنی بر تولید ملی و نظر کارشناسان جهاد دست به کشت این رقم پر محصول زدم. ولی متأسفانه نظر کارشناسان جهاد در این مورد با نتایج کار بسیار متفاوت بوده است.

رحمان پور دیگر  شالیکاری است که مبادرت به کشت این رقم پر محصول نموده است. وی مسئول خسارت وارده به خود را جهاد کشاورزی می داند و می گوید: ما فریب وعده های جهاد کشاورزی را خوردیم. وی گفت جهاد به ما دعده خرید تضمینی داده بود در حالی که هیچ خریدی فعلا وجود ندارد. وی که در 8000 متر مربع از شالیزار خود رقم گوهر را کشت کرده است می گوید بخش اعظم درآمد خانواده از همین مزرعه بدست می آید ولی متأسفانه محصول بدست آمده هیچ خریداری ندارد.

بهرام فرجزاده شالیکار روستای پاشکم نیز جهاد کشاورزی را مسئول مستقیم این خسارت می داند و می گوید: جهاد موظف است خسارات وارده به ما را جبران کند. وی که دو هکتار از شالیزار خود را به برنج پر محصول گوهر اختصاص داده است می گوید: جهاد کشاورزی خرید محصول را ضمانت کرده بود و کارشناسان جهاد تضمین کرده بودند که محصولی یش از دو برابری را نسبت به رقم های محلی بدست آوریم.

فرجزاده گفت: بذر دریافتی از جهاد کشاورزی از نامرغوب ترین بذرها بود و متأسفانه بسیار ناخالصی داشت. با این وجود ما تمام مزرعه را بر اساس نظر کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان اداره کردیم ولی متأسفانه محصولی کمتر از سالهای گذشته بدست آمد ضمن اینکه محصول مزرعه من هیچ خریداری ندارد.

با وجود همه این نارضایتی ها، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار ایسنا گفت:سال زراعی آینده صد هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان زیر کشت رقم گوهر می رود.

مهندس اردشیر روحی  همچنین گفت: رقم گوهر با عملکرد 8 تن در هکتار موجب افزایش تولید برنج در کشور می شود و حمایت از کشت گوهر حمایت از تولید ملی در بخش برنج است.

این در حالی است که محصول موجود در دست کشاورزان در حال حاضر هیچ خریداری ندارد.

شهبازی از خریداران عمده برنج در این مورد به خبرنگار ماسال نیوز گفت: برنج گوهر فاقد کیفیت مناسب است و بازار این برنج را نمی پسندد. وی همچنین گفت: قیمت این برنج در بازار ماسال و شاندرمن از بین 600 تا 1000 تومان بوده است ولی در حال حاضر هیچ گونه خرید و فروشی از این گونه وجود ندارد.

جمالی از دیگر خریداران عمده شالی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در سال جاری هیچ گونه خریدی از شالی گوهر نداشته است و هیچ تصمیمی برای خرید در آینده نیز ندارد.

پایگاه خبری و تحلیلی ماسال بزودی متن کامل مصاحبه با تعدادی از کشاورزان و خریداران برنج را در زمینه کشت رقم پر محصول گوهر منتشر می کند.

افزایش تولید برنج در دست انداز یکپارچه سازی

1391/07/02

کندی یکپارچه سازی راضی شالیزاری گیلان از دست اندازهای افزایش تولید برنج در استان است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان،گیلان 238 هزار هکتار شالیزار دارد و حدود 35 درصد برنج کشور را تامین می کند.  سالانه بیش از یک میلیون تن شلتوک و 750 هزار تن برنج سفید – از مرغوب ترین انواع برنج کشور- در این استان شمالی تولید می شود.اما هزینه زیاد تولید در مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج، وجود کرت های کوچک و تعداد زیاد مرزها، نبودجاده دسترسی، مشکل حمل محصول، نبود  کانال های آبیاری و زهکشی، مسطح نبودن شالیزارها و باتلاقی بودن برخی مزارع از جمله مشکلات تولید برنج به روش سنتی است که در دو دهه اخیر منجر به تهیه و اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارها در استان های شمالی کشور شده است.

این طرح یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد زیر ساخت های لازم در استفاده ی بهینه از منابع آب، خاک، نهاده های کشاورزی و تولید هر چه بیشتر محصول برنج است.طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارها از ابتدای دهه 70 به طور رسمی در استان های گیلان و مازندران آغاز شد.

رضا، پ شالیکارصومعه سرایی درگفت و گو باخبرنگار ایسنا با انتقاد از تاخیر در اجرای طرح تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها، گفت:در کشاورزی سنتی برای هر هکتار شالیزار بین 15 تا 20 نشاکار لازم است که با دستمزدهای زیاد کنونی، شالیکار با مشکلات عدیده ای رو به رو می شود.

وی با بیان اینکه  اگر طرح تجهیز و نوسازی در شالیزارهای ما انجام  می شد شاید کشت مکانیزه و تهیه نشاء از بانک نشاء برای ما به صرفه تر بود، گفت:در حال حاضر زمین های ما به دلیل کوچک بودن کرت ها و مسطح نبودن امکان کشت مکانیزه را ندارند.

رمضان.ت،برنج کار اهل شهرستان رشت هم که مالک 2هکتار شالیزاراست با اشاره به این که فرزندانش به دلیل شاغل بودن در شهرها، فرصت و مهارت کشاورزی سنتی را ندارند ،خاطر نشان کرد:در صورت تسطیح و یکپارچه سازی شالیزارها، مشارکت نسل جوان در کشت مکانیزه برنج به علت سهولت و سرعت کار، بیشتر خواهد  شد.

حامد خاص شیرزادی کارشناس مسایل روستایی گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه مزارع شالی گیلان با بزرگترین مشکلات توسعه همراه است،گفت:مالکیت های کوچک ،قطعات نا منظم و زهکشی مناسب مشکلات عمده ای را بر سر راه تولید برنج استان قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح یکپارچه سازی و تجهیز و نوسازی اراضی نه تنها 10 تا 15درصد به سطح زیر کشت اراضی اضافه خواهد شد ، بلکه با بکارگیری ماشین آلات هزینه تولید کاهش می یابد و این فعالیت اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود.

وی با اشاره به تحقیقی که در این زمینه به صورت پرسشنامه انجام داده است،خاطر نشان کرد:نتایج نشان داد ،بین اعتماد کشاورزان به و مشارکت در اجرای طرح یکپارچه سازی و همچنین بین عضویت  در تشکل و مشارکت در اجرای طرح یکپارچه سازی رابطه معنا داری وجود دارد.

اردشیر روحی ماسوله رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به این که افزایش عملکرد،کاهش هزینه های تولید، افزایش راندمان آبیاری و افزایش بهره وری بیشتر4 مزیت مهم  اجرای این طرح است،گفت:اجرای طرح تجهیز ویکپارچه سازی شالیزارها، پیش نیاز کشت مکانیزه برنج است .

وی افزود: یک کشاورز با روش سنتی برای تولید برنج، در هر هکتاربه طورمیانگین 17 میلیون ریال هزینه می کند که در صورت مکانیزه شدن علاوه بر زمان، میتواند 55 درصد در هزینه نیز صرفه جویی کند.

وی خاطر نشان کرد:دسترسی آسان تر به مزارع، انجام راحت تر مراحل کاشت و تولید برنج،استفاده آسان تر از ماشین آلات کشاورزی باعث افزایش محصول و در نتیجه اقتصادی کردن تولید برنج خواهد شد.

این مقام مسؤل می گوید: علاوه بر بخش اقتصادی، نظارت و کنترل بهتر و آسان تر شالیزار و افزایش رقابت بین کشاورزان،از مهمترین دستاوردهای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی شالیزارها است و این امر یکی از مهمترین اهداف سازمان جهاد کشاورزی است که در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، اگر در سال های ابتدایی اجرای تجهیز و نوسازی شالیزارها، کشاورزان در مقابل آن مقاومت می کردند و به دلیل نداشتن اطلاعات و تجربه کافی از این طرح استقبال نمی کردند اما امروزه به دلیل افزایش آگاهی های عمومی، اطلاع رسانی رسانه های گروهی، تشریح فواید این طرح برای شالیکاران در کلاس های ترویجی، پرخرج بودن شالیکاری سنتی و مزایای کشت مکانیزه، فرهنگ سازی لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارها صورت گرفته است.

به نظر می رسد اجرای این طرح که مقدمه ی گذر از کشاورزی سنتی و روی آوردن به کشاورزی نوین و پیشرفته و از جمله طرح های راهبردی برای حمایت و بقای شالیکاری است باید بیش از پیش مورد توجه متولیان امور کشاورزی در کشور قرار گیرد.

قربانی:

مدیریت ناکارآمد برنج گیلان را محصور کرده است

تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۱

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه مدیریت ناکارآمد برنج گیلان را محصور کرده است، گفت : کاهش بازده تولید داخلی از پیامدهای منفی واردات بی رویه در عرصه کشاورزی به شمار می آید چرا که واردات بی برنامه باعث خواهد شد که بسیاری از کشاورزان کار خود را از دست بدهند.

محمد حسین قربانی در گفت وگو با خانه ملت،افزود: واردات بی رویه زحمات کشاورزان را به مرز نابودی کشانده است و این در حالی است که مدیریت نامناسب، ازعلت های ناتوانی ایران دراستفاده کامل ازظرفیت داخلی است.

نماینده مردم  آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی ، تصریح کرد: باید با تکیه بر بخش های تولیدی کشور و تلاش در جهت خودکفایی از واردات محصولات گوناگون به ویژه محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم. قربانی با بیان اینکه متأسفانه در سالهای اخیر حجم واردات بی رویه محصولات کشاورزی،عرصه را بر رشد و رونق تولیدات داخلی تنگ کرده است، گفت : واردات بی رویه شاخص اقتصادی کشور را به نحو چشمگیری کاهش می دهند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه دولت باید نرخ نهاده های کشاورزی  را به گونه ای در نظر بگیرد که مرغداران بتوانند درآمد کافی را ازاین صنعت رابه دست آورند،افزود : با توجه به شرایط مناسب اقلیمی استان گیلان  ، ظرفیت های مناسبی برای توسعه و ارتقای جایگاه صنعت کشاورزی  در این حوزه انتخابیه دارد و انتظار می رود دولت نگاه ویژه ای به کشت برنج  در این استان داشته باشد.

وی افزود: روش های نوین کشاورزی را به جای روش های سنتی استفاده کرد، چرا که این امر موجب می شود که کیفیت فرآورده های  کشاورزی افزایش یابد.

 عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با بیان اینکه دارا بودن نیروی کار خوب و داشتن فرصت های سرمایه گذاری زیاد به ویژه در بخش صنعت می تواند نقش بسزایی در ایجاد اشتغال در استان گیلان  ایفا کند، گفت: یار مهربان اقتصاد تولید داخلی با کیفیت است.

توسعه کشت رقم گوهر از اولویت های مهم مرکز تحقیقات کشاورزی است

8/6/91

رشت معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: حمایت و توسعه کاشت برنج رقم گوهر از اولویت های مهم این مرکز است.

ایران پرتو اخبار اقتصادی جهانگیر پرهمت عصر روز سه شنبه در حاشیه افتتاح سه طرح مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در رشت به خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته رقم جدید گوهر را به کشاورزان معرفی کردیم که امسال در حدود 10 هزار هکتار از مزارع کشاورزی گیلان، به کشت این رقم اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای توسعه این رقم برنج در کشور اظهار داشت: تلاش می شود تا سال آینده از حدود 600 هزار هکتار اراضی شالیزاری کشور، این محصول در یکصد هزار هکتار کشت شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آزمایش این نوع رقم برنج در ایستگاه های تحقیقات مازندران، گیلان، گلستان، فارس، خوزستان و اصفهان ادامه داد: در حال حاضر، در حدود 10 هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان رقم گوهر کشت شده است.

وی خاطرنشان ساخت: سال آینده طرح پایلوت کشت برنج رقم گوهر در استان های مازندران، گلستان و فارس اجرا خواهد شد.

پرهمت با اشاره به مشابهت این محصول از لحاظ کیفیت و طعم به ارقام بومی، میزان متوسط برداشت این رقم را در هر هکتار، هشت تن عنوان و اضافه کرد: این محصول از نظر کیفیت و مزه با ارقام بومی رقابت می کند. وی متوسط تولید ارقام بومی در هر هکتار را بین 5 / 3 تا 4 هکتار ذکر و خاطرنشان کرد: جایگزینی کشت رقم گوهر به جای بخشی از اراضی ارقام بومی، یکی دیگر از برنامه های وزارت جهادکشاورزی است.

به گفته پرهمت کشت رقم گوهر نقش بسیار مهمی در افزایش تولید برنج در کشور خواهد داشت. وی تامین بخشی از هزینه کشاورزان استفاده کننده از بذر رقم گوهر، ارائه تسهیلات بانکی و اولویت دادن تامین نهاده های این رقم را از جمله اقداماتی خواند که برای حمایت از توسعه این محصول در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه این سازمان از ابتدای انقلاب تاکنون 500 رقم زراعی و باغی جدید را معرفی کرده، گفت: هر رقم جدید، 12 سال کار می برد و مستلزم انجام صدها پروژه تحقیقاتی است.

وی ادامه داد: برای معرفی ارقام زودبازده و پرمحصول، کلکسیون های گیاهی و بانک ژن تشکیل شده است. پرهمت با اشاره به اهمیت تشکیل بانک ژن افزود: این بانک و کلکسیون های گیاهی، نه تنها ظرفیت و سرمایه ای مهم برای کشور هستند بلکه می توانند نیاز دسترسی به اطلاعات گونه های گیاهی دیگر را تامین کنند.

وی خاطرنشان ساخت: هم اکنون بخش عظیمی از بذر برنج و گندم کشور در داخل تولید می شود و بخشی دیگر آن از مبادلات با مراکز تحقیقاتی بین المللی تامین می شود.

به گزارش ایرنا، 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری در گیلان وجود دارد و سالانه حدود یک میلیون و یکصد هزار تن شلتوک از این اراضی برداشت می شود و از این میزان، بالغ بر 700 هزار تن برنج سفید استحصال می شود.

طرح مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان شامل راه اندازی آزمایشگاه های تحقیقاتی، راه اندازی واحد ثبت و گواهی بذر نهال و افتتاح سالن همایش های این مرکز روز چهارشنبه با حضور جهانگیر پرهمت معاون وزیر جهاد کشاورزی در رشت افتتاح شد.

91/07/03 

معاون استاندار گیلان خبر داد

تولید سالانه یک میلیون تن شلتوک برنج در گیلان

خبرگزاری فارس: معاون برنامه ریزی استاندار گیلان از تولید سالانه یک میلیون تن شلتوک برنج در این استان خبر داد و گفت: جایگاه دوم تولید برنج کشور به گیلان اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدحسین اصغریان عصر امروز در نخستین اجلاس کمیته مدیریت فنی مرکز منطقه ای تحقیقات و آموزش برنج کشورهای آسیای میانه و غربی اظهار کرد: برنج در کنار گندم یکی از اصلی ترین تامین کننده کالری مردم ایران و دنیاست.

وی به وجود 600 هزار هکتار اراضی شالیزاری در 16 استان اشاره کرد و افزود: سالانه 3 میلیون تن شلتوک برنج در ایران تولید می شود.

اصغریان با بیان اینکه 80 درصد برنج مورد نیاز ایران در کشور تولید می شود، تصریح کرد: امیدواریم با تلاش موسسه تحقیقات برنج کشور بتوانیم پس از گندم در تولید برنج نیز خودکفا شویم.

معاون استاندار گیلان یک سوم برنج تولیدی کشور را متعلق به این استان دانست و خاطرنشان کرد: سالانه یک میلیون تن شلتوک برنج از 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود.

وی با اشاره به جایگاه دوم گیلان در تولید برنج در کشور، ابراز کرد: یک سوم برنج کشور در گیلان تولید می شود.

اصغریان گیلان را دارای 300 بهره بردار اراضی شالیزاری عنوان کرد و گفت: سد سفیدرود دارای ظرفیت یک میلیارد مترمکعب آب برای کشت برنج است.

معاون برنامه ریزی استاندار گیلان وجود 2 هزار و 700 کیلومتر شبکه آبرسانی را سبب توسعه کشت برنج در این استان خواند و بیان کرد: مراکز دانشگاهی متعدد و موسسه تحقیقات برنج کشور در گیلان جایگاه ویژه ای در توسعه علم و رشته های مربوط به برنج در زمینه تولید و فرآوری صنایع تبدیلی در استان به وجود آورده است.

وی خواستار ارائه دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه تولید برنج به دیگر کشورهای منطقه شد و یادآور شد: 60 نفر محقق در موسسه تحقیقات برنج کشور فعالیت می کنند.

اصغریان معرفی 38 رقم پر محصول برنج را از جمله موفقیت های موسسه تحقیقات برنج کشور برشمرد و اذعان کرد: معرفی برنج پر محصول گوهر و ... از جمله تلاش های موسسه تحقیقات برنج کشور است.

به گزارش فارس، نخستین اجلاس کمیته مدیریت فنی مرکز منطقه ای تحقیقات و آموزش برنج کشورهای آسیای میانه و غربی با حضور نمایندگان کشورهای آذربایجان، ترکیه، عراق، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان، افغانستان و ایران و همچنین نمایندگان سازمان های بین المللی فائو، اکو و آی،دی،بی سوم و چهارم مهر جاری در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت در حال برگزاری است.

تاریخ خبر:12/07/1391

استفاده از ظرفیت های اراضی شالیزاری اولویت مهم جهادکشاورزی گیلان است

رشت - مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای تحقق امر مهم اقتصاد مقاومتی، برنامه ترغیب کشاورزان و روستاییان به استفاده حداکثری از ظرفیت های اراضی شالیزاری در دستور کار قرار گرفته است.

ˈعلی اصغر داداش پورˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حوزه ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان این برنامه را در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب با ایجاد تعامل و همراهی دستگاه های اجرایی استان بویژه مدیران داخلی سازمان در اولویت اجرا قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: در این خصوص ترغیب کشاورزان در قالب کشت های اول با تاکید بر رقم برنج گوهر و توسعه کشت های دوم و سوم دنبال می شود.

داداش پور در ادامه با تاکید بر توجه ویژه به مشاغل خانگی، توسعه و ترویج این مشاغل را نیز از جمله اهداف تحقق این امر در سازمان جهادکشاورزی استان دانست.

وی اظهار کرد: فرایند تولید ماهی قزل آلا در شالیزار به عنوان کشت دوم و مشاغل خانگی توسط کشاورزان و روستاییان از جمله طرح هایی محسوب می شود که در این راستا در حال انجام بوده و این طرح ها از اهداف و برنامه های اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان در سال جاری بشمار می روند.

داداش پور تصریح کرد: برای تحقق این امر مهم زمینه همکاری و استفاده از ظرفیت های کنونی بخصوص ظرفیت های رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری فراهم شده است.

وی با اشاره به همکاری شبکه های استانی صدا و سیمای مرکز گیلان در تولید و پخش برنامه های کشاورزی، گفت: برنامه رادیویی صدای کشاورز و برنامه تلویزیونی سیمای کشاورز استان گیلان از جمله برنامه های پر مخاطبی هستند که در اختیار مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی گیلان برای توسعه و ترویج این امر قرار دارند.

داداش پور یادآور شد: فضای رسانه ای برای ترغیب بیشتر کشاورزان به فعالیت در مشاغل مختلف کشاورزی با ماهیت چند پیشه گی و تغییر در دانش، بینش، نگرش و باور و در نهایت تغییر در رفتار حرفه ای کشاورزان به منظور دستیابی به تولید بیشتر ، درآمد مناسب تر و استمرار در تولیدات متنوع کشاورزی در طول سال استفاده می شود.

وی افزود: شش ساعت برنامه رادیویی در طول هفته اعم از پخش و بازپخش و 80دقیقه برنامه تلویزیونی در طول هفته اعم از پخش و بازپخش از ابتدای سال جاری در مرکز صدا و سیمای استان گیلان در حال اجراست.

وی اضافه کرد: براساس تفاهم نامه سازمان جهادکشاورزی استان با صدا و سیمای مرکز گیلان ، سه هزار و 600دقیقه برنامه پخش و بازپخش تلویزیونی سیمای کشاورز و 17هزار و40دقیقه برنامه رادیویی طی یک سال در این استان اجرا خواهد شد.

91/07/23

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور خبر داد

معرفی 38 رقم پرمحصول برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور

خبرگزاری فارس: رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور از معرفی 38 رقم پرمحصول برنج در این موسسه خبر داد و گفت: شیرودی، کشوری، کوهسار، گوهر و... جزو جدیدترین نوع محصول برنج هستند.

عباس شهدی کومله امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به فعالیت موسسه تحقیقات برنج کشور در گیلان اظهار کرد: در این موسسه تاکنون 38 رقم پر محصول برنج معرفی شده است.

این مسئول، جدیدترین نوع برنج معرفی شده در موسسه مذکور را شیرودی، کشوری، کوهسار، گوهر، خزر، درفک، کادوس و... عنوان کرد.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: برنج شیرودی، کشوری و کوهسار در سطح زیرکشت مازندران بوده و گوهر، درفک، خزر، کادوس و... در گیلان سطح زیرکشت است.

شهدی کومله برنج را یکی از مهم ترین محصولات غذایی در منطقه آسیای مرکزی و غربی دانست و افزود: تقاضا برای این محصول در حال افزایش است.

وی مصرف برنج در ناحیه آسیای مرکزی و غربی را با افزایش سه برابری عنوان کرد و افزود: اگر چه تولید برنج در هر هکتار آسیای مرکزی و غربی افزایش یافته اما واردات برنج نیز از دو میلیون تن در سال به حدود 6 میلیون تن در سال 2009 رسیده و پیش بینی می شود مصرف برنج در این ناحیه از حدود 9 میلیون تن در زمان حاضر به میزان 12 میلیون تن در سال 2020 و 16.5 میلیون تن در سال 2035 افزایش یابد.

این مسئول تولید سالانه محصول برنج در ناحیه مرکزی و غربی را متغیر دانست و تصریح کرد: بسیاری از این نوسانات تولید به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش رقابت برای آب بوده که سیستم های تولید برنج را نسبت به کمبود آب، شوری، گرما و دیگر تنش های محیطی آسیب پذیر می کند.

وی با بیان اینکه مگاپروژه جهانی «گریسپ» سه هدف اصلی در مشارکت علمی برنج در دنیا را دنبال می کند، خاطرنشان کرد: افزایش بهره وری تولید برنج با درنظر داشتن ارزش اقتصادی آن برای فقرا، گسترش سیستم های تولید پایدار بر پایاه کشت برنج و توسعه کارایی متوازن در بخش برنج از طریق دسترسی به اطلاعات بهتر توسعه کشاورزی پیشرفته و... از جمله اهداف مذکور است.

شهدی کومله با بیان اینکه ایران 54 درصد از وسعت کل منطقه برنج خیز ناحیه آسیای مرکزی و غربی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: حدود 61 درصد مجموع تولید برنج در منطقه مرکزی و غربی آسیا به ایران تعلق دارد.

به گفته وی، تولید برنج در ایران در 10 سال گذشته از طریق افزایش عملکرد برنج در واحد سطح و توسعه مناطق زیرکشت برنج به سرعت توسعه یافته است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور فعالیت های منطقه ای آموزش برنج را در بالا بردن علمی و ترویجی ظرفیت سازی منطقه آسیای مرکزی و غربی تاثیرگذار دانست.

این مسئول متذکر شد: برای چشم انداز مرکز منطقه ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی برنج باید فناوری های مدیریتی جدید برای افزایش راندمان مصرف آب و استفاده کارآمد از آب و عناصر غذایی در تولید برنج درنظر گرفته شود.

جمعه 28 مهر 1391

همشهری

نماینده صومعه سرا از مشکلات کشاورزان گیلانی می گوید:

برنج کاری استان های شمالی در معرض نابودی

اقتصاد > کشاورزی- مجید دلجو:

واردات بدون محدودیت برنج که از چند سال پیش و در پی افزایش ناگهانی و البته مقطعی قیمت این محصول آغاز شد، این روزها حتی با وجود موضوع بحث بر انگیز برنج های آلوده دنبال می شود.

 این وضع، معیشت برنج کاران استان های شمالی کشور را در معرض تهدید قرار داده است، به طوری که بسیاری از آنان می گویند سیاست های تنظیم بازار برنج رفته رفته کشاورزی را در استان های شمالی در معرض نابودی قرار می دهد. در این رابطه با کاظم دلخوش اباتری، نماینده صومعه سرا و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت وگو کردیم.

  • با وجود اخطارهای داده شده و گزارش هایی که درباره برنج های آلوده در مجلس قرائت شد، اخیرا باز هم شایعه ورود این محصولات به کشور شنیده می شود؛ به نظر شما آیا وزارتخانه متولی، توانایی جلوگیری از ورود برنج های غیراستاندارد به کشور را ندارد یا سیاست های دیگری در این زمینه حاکم است؟

به هر حال متولی تولید برنج، وزارت جهاد کشاورزی و متولی تنظیم بازار برنج، وزارت بازرگانی است. این 2 وزارتخانه باید طوری عمل کنند که جلوی قاچاق یا واردات بی رویه برنج گرفته شود، همچنین میزان مصرف مردم را واقعی بررسی کنند و براساس مصرف سالانه، تولید محصول و تنظیم بازار را با یکدیگر تطبیق بدهند.

اکنون به هم ریختگی مدیریتی در این زمینه وجود دارد یعنی نه در تولید برنامه ریزی می بینیم و در نه در تنظیم بازار و بر همین اساس هم مردم و هم کشاورز دچار مشکل شده اند و قیمت برنج غیرواقعی است. اکنون هزینه تولید برنج از قیمت فروشش بیشتر می شود و همین عامل باعث شده است که برنجکاران ما دچار آسیب شوند.

  • اگر بخواهیم مهم ترین عواملی را که هزینه تولید برنج در استان گیلان را افزایش داده است، فهرست کنیم، اولویت ها چیست؟

کمبود آب و خشکسالی مهم ترین آسیبی است که نگرانی هایی را به بار آورده است.

کشاورزان با کمبود نهاده های کشاورزی نیز روبه رو هستند؛ همچنین هزینه های کاشت، داشت و برداشت هر سال افزایش می یابد.

  • چند سال است که در رسانه ها و از طریق تریبون های مختلف صحبت هایی را درباره مشکلات برنج کاران و چایکاران خطه شمال می شنویم. با وجود تمام شعارها و وعده ها روزبه روز حرف و حدیث ها در این باره زیاد می شود و کشاورزی در این زمینه به رکود می نشیند، چرا؟

قیمت بسیاری از محصولات کشاورزی در کشور بی ثبات است که شاید یکی از دلایلش افزایش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی باشد. این در حالی است که سامانه های آبرسانی گذشته، جوابگوی سطح کشت کنونی نیست. نکته دیگر این است که به هر حال، اکنون مراحل کشاورزی از کاشت گرفته تا برداشت از حال سنتی خارج شده و به صورت مکانیزه درآمده که مقداری هزینه ها را بالا برده است.

تحولات جوی هم گاهی خسارت هایی را به کشاورزان وارد می کند، اما بخش اصلی مشکل برمی گردد به تداخل کار دستگاه های اجرایی و نبود برنامه ریزی صحیح.

اکنون بیشتر بخش های کشاورزی با مشکل مواجهند. مثلا در استان گیلان 150 سال پیش شخصی به نام حاج امین الضرب کارخانه ابریشم را راه اندازی و صنعت ابریشم را وارد منطقه کرد ولی اکنون با رکود روبه رو است. همچنین سالانه 110 هزار تن چای در کشور مصرف می شود در حالی که فقط 27 هزار تن در کشور تولید می شود. این وضع ناشی از بی برنامگی و تداخل کار دستگاه های اجرایی است. قطعا، وقتی قیمت محصولات کشاورزی نوسان دارد، دستگاه های اجرایی درست بازار را تنظیم نمی کنند و هزینه تولید بالاتر از قیمت فروش است که مسلما کشاورز آسیب می بیند.

  • بی نظمی در بازار برنج معطوف به کدام سطح مدیریتی است؛ استان یا کشور؟

بی نظمی به دستگاه های ذی ربط در کشور بر می گردد. ما جلوی تبلیغات نادرست برنج را گرفتیم و در زمینه لایروبی استخرها و دادن تسهیلات برای آبرسانی به مزارع کشور تلاش هایی انجام دادیم، اعتباراتی هم برای ساماندهی رودخانه ها در نظر گرفتیم، اما باز بی نظمی ها باعث از بین رفتن تاثیر مثبت اقدامات می شود.

*برداشت برنج گیلان در دهه اول مرداد* معاون سازمان جهاد کشاورزی این استان:

برای توسعه کشت دوم در شالیزارها برنامه مدونی داریم

چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۳

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: وضعیت برنج در شالیزارهای گیلان خوب است و پیش بینی می شود امسال بیش از یک میلیون و 100 هزار تن شلتوک در استان تولید شود.

مهندس ایرج بنیادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خزر از وضعیت خوب اراضی برنج در شالیزارهای گیلان خبر داد و گفت: با وضعیت مطلوب آب و هوایی استان و دیگر شرایط ، پیش بینی می شود بیش از 1 میلیون و 100 هزار تن شلتوک در استان تولید شود.

وی با اشاره به اینکه گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، افزود: برای مبارزه بیولوژیک در اراضی شالیزاری گیلان 26 هزار هکتار تحت پوشش قرار گرفته که نسبت به سال گذشته 6 هزار هکتار افزایش یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: مبارزه بیولوژیک ضمن تولید محصولات سالم موجب حفظ محیط زیست و کاهش مواد شیمیایی در استفاده از سموم می شود.

وی با اشاره به اینکه برداشت برنج در گیلان در دهه اول مرداد ماه شروع می شود، خاطرنشان کرد: پس از برداشت برنج برای توسعه کشت دوم در اراضی شالیزاری برنامه های مدونی داریم.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان