در بررسی عملکرد مدیران و به ویژه مدیران ارشد یک استان، باید فاکتورهایی را در نظر گرفت؛ در بخش عمران، خدمات، مسائل فرهنگی و اجتماعی و سیاسی. استاندار نماینده عالی دولت در هر استانی، باید سیاست های نظام را در اهمان ستان اجرا و تقویت کند.
جبار کوچک نژاد در گفت و گو با خبرنگار سرویس مجلس «تابناک»، با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: اینکه استاندار گیلان تا چه اندازه توانسته است به این سیاست ها عمل کند، کاملا روشن است. در این استان، زمان را از دست داده ایم. گیلانی ها کمک بسیاری در انتخابات به آقای احمدی نژاد کرده اند و انتظار این بود که دولت در انتخاب استاندار گیلان، دقت لازم کنند و به نیروهایی مسئولیت دهد که به اهداف دولت باور داشته و از توانایی بالای مدیریتی برخوردار باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: نرخ بیکاری در گیلان بسیار بالاست، به گونه ای که بسیاری از مراکز صنعتی تعطیل شده اند. همچنین کارخانجات بسیاری همچون «خاور» و «ایران کنف» ـ که هر کدام بالای هزار نفر پرسنل دارند ـ در معرض ورشکستگی هستند و کسی نیست که پیگیری کرده و مشکلات را برطرف کند تا این شرکت ها پا بر جای بمانند.
وی با انتقاد از ناهماهنگی های موجود در سطح حوزه انتخابیه خود، اظهار داشت: در بخش خدمات و آب و فاضلاب، بارها به وزرای مربوطه یادآوری شده است. آنان می گویند که امکانات در اختیار گذاشته شده است، ولی مدیران استانی نمی توانند از این امکانات بهره لازم را ببرند. حتی در بخش برق رسانی در برخی مناطق مانند کوچصفهان با مشکل روبه رو هستیم و برخی از مناطق این شهر، شب ها برق ندارند؛ افزون بر اینکه پروژه های بزرگ و آزادراه ها و پروژه های شهری بسیار هستند که از قبل باقی مانده است.
بسیاری از کامیون های منطقه آزاد با آمدن به درون شهر، رفت و آمد را مشکل کرده اند. در شهر ترافیک حتی تا یک کیلومتر هم می رسد و لازم است که کمربندی راه اندازی شود تا بتواند ترافیک را به بیرون از شهر ببرد.
کوچک نژاد با بیان اینکه مردم گیلان، مردم خوب و قانعی هستند، ولی نباید برخی از این شرایط سوءاستفاده کنند و به امورات مردم رسیدگی نکنند، گفت: در بخش گازرسانی، دولت صد میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است، ولی اجرای این کار در حد توانایی مدیریت استان نیست. استاندار باید اینها را پیگیری کند و از اعتبارات و تسهیلات در راستای عمران و آبادانی استان بهره گیرد. � وی در ادامه خاطرنشان کرد: همه نمایندگان این گله ها را دارند، ولی متأسفانه این را رو در رو نمی گویند. ما نماینده مردم هستیم و باید خواسته های آنان را منتقل کنیم. پرداختن به کارهای جزیی که کار مدیریت ارشد استان نیست؛ برای نمونه، استاندار شخصاً پول کمک به مساجد را تقسیم می کنند که این کار اداره اوقاف است. کارهای اصلی و فرعی مدیریت در این استان جابجا شده و همین آسیب سختی به استان می زند.
این عضو اصولگرای مجلس هشتم با بیان مانور استاندار هم به دلیل همین ارتباط با مشایی است، افزود: آقای مشایی را نصیحت می کنیم که دنبال این گونه افراد نباشد و منافع استان را تأمین کند. استان گیلان به این دلیل به این نقطه رسیده است که استاندار نمی تواند استان را اداره کند. وزارت کشور و حتی خود رئیس جمهور نیز به این نتیجه رسیده اند. ایشان نباید لج بازی کنند و منافع مردم را در بازی های سیاسی و گروهی و حزبی معطل کند. باید عاقلانه برخورد کرده و از وی دست بکشد. وی مهره خاصی نیست برای آقای مشایی. همچنین یک نیروی قدرتمند سیاسی و اعتقادی نیست که بتواند آقای مشایی و افکار وی را پشتیبانی کند، چرا که پشتیبانی از وی، جز هزینه و وقت کشی نتیجه دیگری برای آقای مشایی نخواهد داشت.
کوچک نژاد در پاسخ به این پرسش که بر پایه چه استدلالی می گویید که رئیس جمهور به این نتیجه رسیده است که استاندار توانایی ندارد، گفت: ما در انتخابات ریاست جمهوری به آقای احمدی نژاد کمک کرده و در استان نیز هماهنگی های لازم را ایجاد کردیم و گیلان رأی بالایی داد. چندین بار با رئیس جمهور صحبت کردیم و وی نیز به این نتیجه رسیده است که باید به گیلان تنفس داده شود و نیرویی توانمندتر و همراه با ارزش های نظام، مدیریت را به دست بگیرد.
وی افزود: وزیر کشور و مشاوران رئیس جمهور نیز باید مسائل استان را پیگیری کنند و گزارش بدهند و در انتخاب و جابجایی مدیران به وی کمک کنند. برخی نه تنها به رئیس جمهور کمک نمی کنند، بلکه زیر پای وی را نیز خالی می کنند که کار بسیار خطرناکی است.