Saturday، 07 December 2024 | شنبه، 17 آذر 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : یکی از اموری که باید مورد توجه جوانان قرار گیرد و به یک «سبک زندگی» تبدیل شود، توجه مناسب به سلامت روح و روان است. رفتار امروزی جوامع مختلف بشری، گرایش بیش از اندازه به سوی تامین سلامتی و تندرستی جسم است. در حالی که سلامتی روان از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. این طرز اندیشه که داشتن بدن پرعضله، سینه ی ستبر و گشاده و اندام قوی، رمز سلامتی کامل است، امکان دارد بر اثر گذشت  زمان، به یک بیماری روحی تبدیل شود.

ارزش ذهن سالم

چنین برداشتی، ممکن است شما را به مرحله ای برساند که فکر کنید ایستادگی و مقابله، به معنای استفاده از نیروی بدنی است. در حالی که طرز تفکر یاد شده، می تواند زندگی شما را به تباهی بکشاند. زیرا بدن سالم، زمانی ارزشمند است که یک ذهن سالم، مکمل آن باشد.

روان مهمتر از جسم

اکنون دانش نیز می گوید روان انسان، خیلی مهمتر از جسم او است. بدین خاطر توجه به مادیات، زمانی گرانبها و پرارزش است که آمیخته با رشد روح و روان افراد جامعه باشد. در غیر این صورت، پرورش جسم به تنهایی، برای طبیعت و ذهن انسان بسیار زیان آور خواهد بود. این نوع رشد اقتصادی برای جامعه، به منزله ی نکبت است نه نعمت و برکت.

رعایت اولویت

ذهن و عقل سالم، کنترل کننده ی ارزش های انسان است. بنابراین باید روی اولویت و اهمیت سلامت روان در مقایسه با سلامت جسم، تاکید شود. امروزه، افرادی که بیش از اندازه، در قید سلامتی خود هستند، در جهت مقابل، به آهستگی و طی گذشت زمان، سلامت روان خود را از دست می دهند. البته بیان این مطلب، به معنای نایدیده گرفتن سلامتی جسم نیست.

برای این که انسان بتواند از غذا خوردن و انجام کارهای مورد علاقه اش نهایت لذت را ببرد، باید از سلامت کامل جسمانی برخوردار باشد. نه این که تمام وقت، فکر و ذکرش، متوجه موضوع «سلامتی بدن» نماید.

خیلی بهتر است که آدمی با ذهن و عقل سالم زندگی کند، تا این که برای سلامتی جسم خود، مرتب انواع داروهای گیاهی و شیمیایی بخورد و در هر موقعیتی، عجولانه به سوی باشگاههای ورزشی، یورش ببرد.

بی توجهی به سلامت روح

وقتی که جامعه از رفاه و پیشرفت بیشتری برخوردار می شود، توجه به مادیات گسترده تر گردیده و افراد به آسانی، اهمیت و ارزش سلامتی روح را به دست فراموشی می سپارند. امروزه بسیاری از مردم که ظاهرا از نظر جسمانی بسیار سالم به نظر می رسند، در وضع بسیار نامطلوبی روحی، به سر می برند.

شما چنانچه روحتان ناسالم باشد، سلامت جسم، چه فایده ای برای شما دارد؟. شکم سیر، با ذهنی کوتاه بین و منحرف، چه مزایایی می تواند برای انسان داشته باشد؟.

اکنون به نظر می رسد که جوانان نمی دانند چگونه از وقت خود استفاده کنند و سالمندان نیز مدام در اضطراب به سر می برند که چقدر دیگر از عمرشان باقی مانده است؟

بر همین اساس لازم است به جوانانی که فکر می کنند «وقت بسیار دارند» و به همین علت اهمیتی برای اوقات خود قایل نیستند، خاطرنشان گردد که از مدت ها قبل، «جوانی» خود را از دست داده اند.

منصفانه است اگر گفته شود: جوانان بیشتر در فکر سلامت روح و روان خود باشند و سالمندان بیشتر در قید وضعیت جسمانی خود. بدین ترتیب می توان اظهار نظر کرد: «جوانانی که تنها به سلامت جسمانی خویش می پردازند، واقعا جوانی خود را به هدر داده اند».

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان