اختصاصی گیلانیان : استان گیلان علیرغم شهرت وفور استعدادهای بالقوه و بالفعل در کشور تا کنون نتوانسته در قیاس با سایر استان ها پیشرفت لازم را داشته باشد ! چرا ؟ سوال بی جوابی است ، چون پاسخ آن تبعات بدی برای پاسخگو خواهد داشت از این رو تا کنون بی پاسخ مانده و تصور نمی رود کسی حاضر باشد صاف و پوست کنده به این سوال پاسخ دهد .
البته این سوال چیزی تازه ای نیست تا به حساب کشف شهود نویسنده گذاشته شود بلکه بسیاری بر آن وقوف کامل دارند ولی یا پاسخی برای آن نمی یابند و یا جرات اعلام دانسته خود را ندارند !
بهر تقدیر کند و کاو در زمینه عدم توسعه یافتگی استان این حقیقت را آشکار می نماید که دولت در این قصور نقشی نداشته بلکه به مصداق ضرب المثل معروف : " از ماست که بر ماست " گیلان هر ضربه ای خورده توسط قوای خودی و یا بهتر است گفته شود از فرزندان خود خورده به ویژه اینکه برخی برای کسب قدرت و مقام و شهرت زودگذر تحت پوشش خدمت ، گیلان را از رسیدن مواهبی که دولت در اعطای آن تمردی نداشته محروم نمودند !
سرنوشت اتوبان رشت قزوین که از سال 52 مطرح بود و هنوز به پایان نرسیده ! یا از انقلاب سد سازی در ایران علیرغم کشاورزی بودن استان بهره ای نصیب گیلان نشده و یا برخی صنایع بزرگی که قصد استقرار در گیلان داشتند ولی به همدان و کجا و کجا فراری داده شدند و ... ! نمونه های انکار ناپذیری است که به عناوین مختلف از سوی برخی از مقامات و جریانات محلی یا مورد کم توجهی قرار گرفتند ، یا مثل هفده شهر معروف قفقاز حاتم بخشی شدند و یا های بسیار دیگر !!
علیرغم این بلاهائی که بر سر گیلان آمد ولی باز برخی از اشخاص خبر ساز استان عبرت نگرفتند و همچنان برای حفظ مقام نداشته و یا جایگاه کاذب خود و همفکران خود حاضرنیستند به داشته های خود احترام بگذارند و مورد حمایت قرار دهند تا نیازمند دیگران نشوند و بعبارت دیگر: قصد ندارند غریبه نوازی را کنار بگذارند .
یکی از این موارد اظهر من الشمس روح الله قهرمانی چابک ، استاندار اسبق گیلان است که به هر دلیل موجه و غیر موجه از استانداری بازماند و عازم سفارت کویت شد .
برخی از خواص چون تاب تحمل نداشتند از طریق مجاری خبری او را ناموفق در سمت سفارت اعلام کردند و این اظهارنظر تا بدانجا بازتاب داشت که روزنامه "الرای" کویت که بیشتر انعکاس دهنده نظرات رسمی دولت این کشور است در گزارشی با عنوان «سفیرجدید ایران در کویت چه کسی است ؟» روح الله قهرمانی چابک را برخلاف نظر مخالفش «اصولگرایی میانه رو» معرفی می کند. به گونه ای که با توجه به شخصیت ، تحصیلات و کاردانیش خواهد توانست گام های موثری در بهبود روابط دو کشور بردارد .
و یا روزنامه پرتیراژ انگلیسی زبان کویت ، تایمز نیز در مطلبی با معرفی کارنامه دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری می کند با توجه به شخصیت ، تحصیلات و کاردانی ای که قهرمانی دارد روابط دو کشور را بهبود بخشد.
وقتی هم ، دوره مآموریت این فرزند گیلان در کویت به پایان رسید برخی ها نوشتند :
روح الله قهرمانی از سمتش برکنار شد !!؟؟
با توجه به اینکه هیچ مسئولیتی مادام العمری نبوده و نیست و بالاخره هر آغازی را انجامی است بنابراین انعکاس عزل و نصب مدیران ، آنهم از مدیران با سابقه استانی با عکس مغبون و مغموم آیا عدم احترام به خود نیست و از آن تعبیر حب و بغض نخواهد شد و همچنان مورد سوء استفاده دیگران در ضعیف نگهداشتن نخبگان استان نمی شود ؟
به راستی عدم احترام به شخصیت های خود ، عدم احترام به خود نیست ؟ چرا باید کیته توزی ها بی مورد و بی فایده باعث از بین رفتن دوستی و محبت و اتفاق فبمابین شود .
بیـــا تـــا قــــدر یــک دیگــر بــدانیـم کـه تا نــــاگه ز یک دیگر نمانیــم
کریمـان جـان فـدای دوسـت کـردنـد سگـــی بگذار ما هم مردمانیـم
غــرض ها تـیـــره دارد دوسـتـــــی را غـــرض ها را چــرا از دل نـرانـیـم
گهی خوشدل شوی از من که میرم چرا مرده پــرست و خصم جانیم
چـو بعـد از مـرگ خواهی آشتی کرد همه عمـــر از غمت در امتحانیم
کـنــون پـنــدار مـردم آشـــتـــی کــن که در تسلیم مــا چــون مردگانیم
چــو بــر گـورم بـخـواهـی بـوسه دادن رخم را بوسه ده کاکنون همانیم
خــمــــش کـن مـرده وار ای دل ازیــرا به هستی متهم مـــا زیـن زبانیم